Topic - concediul medical, prenatal, postanatal

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ingrid70 spune:

Tot ele doua sunt si conducerea unitatii! Ma intrebam care sunt forurile mai sus de unitate?35+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Pentru impozit Administratiei Fiscale, serviciul metodologie si asistenta contribuabili.

Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blondi_m17 spune:

pentru Marius am o mare rugaminte.
pentru ca sigur mi s-a gresit calculul indemnizatiei de maternitate pe cele 126 zile, rog si eu un calcul avu'izat daca se poate. baza de calcul a fost 16650 lei pentru 128 zile lucratoare, deci o medie zilnica de 130,07 lei. ce se mai retine mai departe? stiu ca impozit nu,dar alte contributii? cat ar fi trebuit sa iau pe oct (23 zile lucratoare) respctiv pe nov, dec (cate 20 zile).
mi l-au calculat gresit pt cA NU au pastrat aceeasi baza de calcul in fiecare luna devansand cate una in care mi-a pus salariul minim pe economie .. nu am inteles de unde8de fapt explicatia a fost ca nu am lucrat). pai nu am lucrat ca eram in concediu, dar anterior am 15 ani vechime neintrerupta...
rog mult un calcul sa stiu cat ar trebui sa primesc. am sesizat verbal ca e o greseala...

multumesc anticipat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Nu asa.
Am nevoie de:

1. Data intrarii in prenatal
2. Veniturile brute realizate pe 6 luni anterioare acestei date.

Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alic spune:

incerc sa raspund si eu, sa vedem daca am inteles bine regula de calcul:

- pt. oct 23 zile x 130.07 = 2991.61 - 52.25 (adica 9.5 % din minim pe ec) = 2939.36

- pt. nov 20 zile x 130.07 = 2601.4 - 52.25 (adica 9.5 % din minim pe ec) = 2549.15

- pt. dec 22 zile x 130.07 = 2861.54 - 52.25 (adica 9.5 % din minim pe ec) = 2809.29

Marius, e corect?

ALICe
eu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Paula-Laura spune:

Buna Marius,

Am si eu o intrebare:
In concediu pre/post-natal beneficiez de 85% din venitul bryt realizat in ultimele 12 lini, insa in limita a 12 salarii minime pe economie (asa mi-au zis cei de la HR). Buun intrebarea este beneficiez de 85% din 12 salarii minime pe economie sau de 12 salarii minime pe economie 9intregi), dat fiind faptul ca salariul meu e mai mare?
Din aceste 12 salarii pe economie mi se opreste doar CAS-ul sau si alte impozite??

Voi merge maine pe la firma sa discut modul de calcul, insa as apreacia mult un raspuns avizat in cazul in care calculeaza gresit
Multumesc mult!

Paula

Mami de Mihnea (09.10.2008)
poze
www.onetruemedia.com/shared?p=7a2406b2610465e5331ebf&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingrid70 spune:

Multumesc Marius.
Si pentru cei 15% si salariul bonus unde reclam, la ITM?35+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns berannamaria spune:

buna, sunt si eu pe drumul de a intra in concediul prenatal. Am intrebat medicul de familie care este valoarea acestui concediu, raspunsul a fost de 75%, dar eu stiam de 85%. Cine dintre noi are dreptate medicul de familie sau eu? Este considerat ca si un concediu medical de boala obisnuita? Desi eu cred ca nu e boala obisnuita si stiu ca exista cod pt Sarcina si lauzie (08) adica de 85%. Va multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eseea spune:

85 %.

Mami de fetita si de baietel 31+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blondi_m17 spune:

multumesc ALIC
daca e asa cum ai calculat tu...inseamna ca mi l-au gresit rau de tot!!
pt MARIUS

data intrarii in concediu a fost 18 septembrie. nu as putea sa spun cat a fost exact pe fiecare luna anterioara pt ca am avut si niste ore suplimentare, dar in total iesisera 16650 lei pentru cele 6 luni, BRUT. in cele 6 luni se pare ca au fost 128 zile lucratoare. Datele astea le am de pe fisa de concediu din septembrie pt ca apucasera sa mi-o completez si apoi mi-au dat-o sa rectifice doctorul codul ca era scris gresit. de acolo mi-am notat.

ce se retine la aceasta suma? are dreptate ALIC??

Mergi la inceput