Topic - concediul medical, prenatal, postanatal

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns loveaur2001 spune:

"Da, dar nu va jucati pentru ca se poate interpreta. Legal raspunsul ar fi NU. Intrucat o sa apareti pe ambele state de plata DEc si ian. probabil nu se va observa."

Care este legea sau actul cf caruia nu beneficiez de indemniatie bebe dc am avut concediu ara plata?Eu stiam ca doar dc. oncediul depaseste 1/2 din luna pierd indemniatia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns malinas spune:

dle Marius, multumesc, m-am lamurit.

Mai am o intrebare...cea legata de cei 15%, compensarea dintre salariul de baza si indemnizatia de prenatal.Cum se pot trece aceste procente pe statul de plata? Seful meu zice ca nu are cum sa treaca acesti bani pe statul de plata.

_
"You gotta sing like you don't need the money /You gotta love like you'll never get hurt
You gotta dance like there's nobody watching/ It's gotta come from the heart/If you want it to work" Adam Brand

Mama de bebe David (10 noiembrie 2008)
http://www.hi5.com/friend/photos/displayManageAlbum.do?ownerId=108925889&albumId=266267872

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MAMANICO spune:

Multumesc pentru raspuns, Marius.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingrid70 spune:

Marius, mai am o intrebare, contabila mea zice ca are achizitionat un program de salarii care asa calculeaza, retine impozit la concediul maternal si ca asa a facut la toata lumea (mai avem gravide - firma de 80 de angajati) si ca ea face corect si nu vrea sa modifice!
Eu cui ma adresez in continuare sa o convinga ca greseste? Care este forul caruia ma pot adresa?Cui ma adresez si pentru cei 15% diferenta cf CCMNN dintre salariul avut si cei 85%, pentru ca nici pe asta nu vor sa mi-o dea, cica nu a aprobat conducerea plata acestor bani? Multumesc!35+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns provista spune:

marius multumesc si eu ptr raspuns

mamanico intre timp m-am interesat si eu despre aceeasi problema cu contr de 2h si trebuie sa duci copie xerox legalizata de notar, insa problema care se ridica acum si la care nu am gasit raspuns, ptr ca cei de la directia de munca nu stiu sa imi raspunda si la casa de sanatate e un amalgam, unii zic intr-un fel si altii zic altfel, deci problema se pune acum, ridicata de un inspector de la directia de munca, daca cei de la casa de sanatate platesc aceste concedii prenatale la contr de 2h.nimeni nu stie.
mie mi se pare logic sa imi plateasca atata timp cat am contribuit la fondul lor.

legile asta incurcate ne dau batai de cap

http://bd.lilypie.com/FXMzp3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anuc spune:

Buna!

am si eu o intrebare ref la indemnizatia de 85% din salariu pentru CIC. In ordonanta se precizeaza ca se calculeaza 85% din media ultimelor 12 luni dinainte de momentul nasterii.Din ianuarie 09 sunt in concediu prenatal. Intrebarea e: daca nasc in ianuarie, imi calculeaza media lunilor ian 08-dec 08, iar daca nasc in februarie anul acesta, calcul se face pe lunile februarie 08-ianuarie 09 (considerandu-se ca prenatalul este tot o luna in care am cotizat la stat)?

Multumesc frumos

Anuc cu Ioana mica si BB Filip din burtica (36+)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingrid70 spune:

Nu ne mai raspunde nimeni la intrebari, va rooog!35+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns janad7 spune:

Eu trebuie sa nasc in august si am fost informata de cei de la resurse umane, ca in calculul celor 12 luni se iau si zilele de prenatal (platite 85% din brut)deoarece se calc.12 luni pana in momentul nasterii.Asa ca eu vreau sa iau maximul de zile posibile de prenatal inainte de nastere, adica 84 ca sa imi ramana 42 dupa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MAMANICO spune:

PROVISTA, daca mai afli ceva sa ne spui si noua.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Citat:
citat din mesajul lui ingrid70

Marius, mai am o intrebare, contabila mea zice ca are achizitionat un program de salarii care asa calculeaza, retine impozit la concediul maternal si ca asa a facut la toata lumea (mai avem gravide - firma de 80 de angajati) si ca ea face corect si nu vrea sa modifice!
Eu cui ma adresez in continuare sa o convinga ca greseste? Care este forul caruia ma pot adresa?

Cui ma adresez si pentru cei 15% diferenta cf CCMNN dintre salariul avut si cei 85%, pentru ca nici pe asta nu vor sa mi-o dea, cica nu a aprobat conducerea plata acestor bani?

Multumesc!

35+

Conducerii unitatii. Pur si simplu ceea ce face contabila este ilegal.

Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput