Topic - concediul medical, prenatal, postanatal
Raspunsuri - Pagina 19
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/lorellay/lorellay.jpg)
lorellay spune:
Daca am luat prema de sarbatori atunci la somaj, cas si impozit nu mai este 0?
Ca am sunta sa intreb de ce imi ia procentele astea si au spus ca e pentru prema.
Eu sunt in postnatal din 10 nov.Nu am prenatal.
Multumesc.
Sorana de Diana (10.11.2008) si
Codrin (15.02.2005)
Where there's a will there's a way!
www.totsites.com/tot/codrin" target="_blank">[ Codrin]
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
ihotu72 spune:
Eu sunt in prenatal de la 1 sept.Pana acum nu am primit nici un ban nici prenatal nici post natal.Nu am mai luat bani din luna august.A mai patit cineva asa?Cand intreb angajatorul imi spune ca nu i-a virat casa de asigurari.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/marius/marius.jpg)
marius spune:
Citat: |
citat din mesajul lui bluecarm buna ziua as avea si eu niste nelamuriri si as vrea sa ma ajutati daca puteti dle MARIUS. eu sunt profesoara suplinitoare asa ca m-am angajat doar in spetembrie,dar tin sa precizez ca inainte de septembrie am fost in somaj asa ca am continuitate (sper)!din cate am citit legea se accepta si somajul ca vechime in acele 12 luni obligatorii...sper sa nu fi gresit eu si ca am totusi dreptul la indemnizatia pentru cresterea copilului...asta este o problema...a doua problema ar fi ca multa lume imi spune ca este obligatoriu sa intram in prenatal dar eu nu prea as vrea ca oricum salariul meu este mic (690ron) si as vrea sa stau cat mai mult mai ales ca DPN este 30 iulie asa ca as lucra macar pana la sfarsitul anului scolar adica 15 iunie...as vrea sa stiu daca se poate si ce ma sfatuiti sa fac..ce este cel mai bine pt situatia mea bluecarm |
Este adevarat si somajul intra in calcul atat ca perioada cat si ca si suma.
Nu este obligatoriu sa intrati in prenatal. Doar in postnatal.
Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa
ingrid70 spune:
Puteti, va rog, sa-mi raspundeti la o intrebare? Mai este valabil art. 42 lit.a din Codul Fiscal care spune ca indemnizatia de maternitate (adica concediul prenatal in cazul meu) este venit neimpozabil? Caci pe fluturasul de salariu pe care l-am primit ieri mi s-a retinut impozit pe concediul prenatal?35+
MAMANICO spune:
A postat cineva mai sus o intrebare asemanatoare, dar cum nu a primit raspuns insist si eu.
Am contract de munca de 8 ore la o firma si inca 3 contracte (de 2h) la alte 3 societati. Cum se procedeaza cand intri in concediul de maternitate? Medicul de familie iti da un certificat pe care il prezinti la firma unde lucrezi cu 8h. Dar ce faci la celelalte firme? Poti sa apari pe statul de plata la o firma ca fiind in concediu de maternitate si la altele sa figurezi ca lucrezi? Sau pot sa intru in CIC direct, fara concediu de maternitate la firmele unde am contract cu 2 ore?
Va rog sa-mi raspundeti sau macar sa-mi spuneti unde gasesc un raspuns.
marius spune:
ingrid70 - nu se retine impozit le poti spune sa refaca situatia ta.
mamanico - se suspenda toate contractele de munca se duce originalul la locul de baza si copie xerox la celelalte. Fiecare isi calculeaza concediul aferent respectiv il plateste.
Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa
marius spune:
citat din mesajul lui Elasan Buna! Am si eu o nelamurire cu privire la concediul prenatal. Sunt insarcinata in 34 de saptamani. La 33 de saptamani, moment in care aveam un concediu medical pentru o infectie respiratorie, am fost internata de urgenta la un spital de ginecologie datorita unor dureri puternice de cap, tensiune ridicata. Concediul medical de la medicul de familie s-a terminat la 2 zile de la internarea mea in spital. Cand am fost externata, am avut surpriza sa mi se comunice ca nu am dreptul la concediu din partea lor, deoarece, avand peste 32 de saptamani de sarcina sunt obligata sa intru in prenatal, si sa ma prezint la medicul de familie care imi va da concediul. Aceste afirmatii sunt diferite de ce stiam eu. Este adevarat ca ar trebui sa fiu deja in prenatal? Va multumesc anticipat. Mihaela |
Fals. Concediul prenatal este optional.
Pagina legislativa
marius spune:
citat din mesajul lui malinas Buna, dle Marius, te rog mult daca se poate sa ma lamuresti si pe mine in urmatoarea problema. Salariul meu brut este de aproximativ 3600 lei. La 1 sept am intrat in prenatal. Prin urmare am primit din partea angajatorului urmatoarele sume ca indemnizatie de concediu: - luna sept - aproximativ 3000 lei - luna octombrie - aproximativ 3100 lei - luna noiembrie - aproximativ - 2700 lei - luan dec - aproximativ 2700 lei. La intrebarea mea "de ce aceste diferente?" mi s-a raspuns ca: "Indemnizatia se calculeaza in functie de nr de zile lucratoare din luna respectiva. In luna sept au fost 22 de zile lucratoare, in octombrie 23, in noiembrie au fost 20 de zile lucratoare iar in decembrie 21 de zile lucratoare si de aceea apar aceste diferente". Dle Marius (sau oricine are cunostinte si ma poate ajuta), cum anume se calculeaza indemnizatia de concediu prenatal? 85% din salariu brut sau cum? Ca in momentul de fata eu una nu pricep. Cu mii de multumiri _ "You gotta sing like you don't need the money /You gotta love like you'll never get hurt You gotta dance like there's nobody watching/ It's gotta come from the heart/If you want it to work" Adam Brand Mama de bebe David (10 noiembrie 2008) http://www.hi5.com/friend/photos/displayManageAlbum.do?ownerId=108925889&albumId=266267872 |
Ti-am proiectat modelele:
www.romleas.ro/modele/indexs.html
www.romleas.ro/modele/indexoct.html
www.romleas.ro/modele/indexnov.html
www.romleas.ro/modele/indexdec.html
Pagina legislativa
ingrid70 spune:
Marius, multumesc!
Mi s-a mai retinut si somaj 0,5% si eu stiam ca nu se retine decat 9,5% din salariul minim (care mi s-a retinut corect).
Se retine sau nu somaj 0,5% din concediul maternal?35+
marius spune:
Nu se retine. Ai modele mai sus pt malina
Pagina legislativa