Inimioare de iulie - august 2005 ! (21)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Irda spune:

'Neatza fetele!

Anca....chiar ca-i inalta Oani si taaaare frumoasa! AM vazut niste poze mai recente....e asa de ....domnisoara:)

Cu dormitul....DAri are deja un ritual cu nani de seara....spalat, bagat la pijamale...jucat cu mami la ea in camera lego/colorat sau citit dintr-o enciclopedie(pasiunea ei...sa afle de ce .......diverse) si paoi bagat in patutz cu toti poneii si BArbie (abia mai are ea loc:O)....o invelesc si nani!

Lapte bea seara 1 cana la culcare. In rest nu se trezeste noaptea nici pentru apa/lapte nici pentru pipi. Nu mai are scutece de vreun an noaptea si nu avem accidente.

Pupicei

Mergi la inceput

Super tare faza cu McCain....hi hi hi

Va poftesc la o cafelutza tareee si aburinda.....
Azi noapte m-a frecat bebe ...cu urlete din ora in ora de sunt capie......asa ca bag cafea sa ma mai dreg!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicoll_mada spune:

Neata si multam de cafeluta Irda.Buna,buna!da-i cu cafeluta sa te refaci ca nu se stie cat dorm copii si apoi ai o noua zi in fata! la toata gasca!
Ema si noi incercam sa stam la Tv cat mai putin.In ultimul timp am reusit dar de dormit inainte de 22 nici un chip.Si sa vezi dimineata "mami nu pot sa deschis ochisorii"...De trezit nu se trezeste decat foarte rar pt pishu.Asta in cazul Codrutei.La Stefi mai apar scurt circuituri ca de,ies canini,masele,dar in rest dorm duse amandoua.Laptic Codri bea 300 ml in fiecare seara,iar Stefi max 150.
Cryna pupam cosmonautul si mamica "scolarita"!
Noi avem serbare pe 11 decembrie cu teatrul de papusi si fara costume speciale,doar imbracati de sarbatoare.Sa vedem ce vom lua copiilor,incercam sa fie cat mai uniform cadoul ca sa nu fie discutii intre ei.Pt asta avem sedinta luni.La voi cum e,ati discutat?

nicoll_mada Codruta Andreea ( 29.07.2005 ) si Alexandra Stefania ( 12.07.2007 }
http://community.webshots.com/user/nicoll_mada
MMN

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corbioana spune:

Nicoll, multumim pentru rascolirea in istoricul listei de mamici Va pup si eu pe toate, pe tine si fetitele tale. Pup mamicile de aici si puii lor care ne tot cresc, sunt tot mai hazosi, trece timpul in ritm nebun.
Anis nu pot sa cred cand te vad cu 3 minuni mici asa in scara ierarhica :)) Minunat! Si un curaj fara cuvinte!!!
Vad ca toti au crescut considerabil, un lucru grozav.
Si Andrei s-a inaltat destul, are acum vreo 101 cm si 17 kg, fix ca Rares ;)) parca-s frati, desi la belele si boacane e frate cu Bianca
Am schimbat o gradinita de care nu eram prea multumiti ca si conditii si cateva lucruri care nu ne prea placeau acolo. Am reusit sa-l mutam la o alta gradinita, tot de stat, evident. Insa aceasta arata foarte bine inauntru, conditiile sunt bune. El e un copil adaptabil si sociabil si nu a protestat nicio clipa in privinta schimbarii desi nu i-am explicat foarte multe... Invata multe lucruri frumoase acolo, ii tin ocupati si cu mintea si cu mainile :)) Sunt super haiosi. Au teatru de papusi si spectacole din cand in cand ceea ce ma bucura enorm. Si noi il ducem, dar e frumos sa le vada si alaturi de copiii lui. Doarme, mananca e ok. Iar de joaca nu mai spun. E adevarat ca se imbolnavesc cu toti din cand in cand insa e un inceput in toate, oricat de tarziu ar fi acesta si colectivul e important pentru ei.
Acum avem de invatat poezia pt Mos am dat deja bani de cadouase acolo. In rest s-a dezvoltat tare frumos, vorbeste foarte bine si e haios ca de obicei. Ma voi stradiu sa pun niste poze daca reusesc.

Pupici tuturor, ganduri bune si sanatate, stati departe de boli si viroze cat mai mult!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Am revenit . Buna!

Anca, ai mei inca nu au renutat la biberonul de lapte de seara si dimineata. Nici eu nu m-am agitat deloc sa scapam de bibe. Am avut o tentativa intr-o zi sa le 'fac sa dispara' si s-a lasat cu asa o jale si un plans la culcare, incat "le-am gasit" destul de repede. Deci, ai mei seara beau cate 250-300ml de lapte, apoi Rares bea si vreo 200 ml de apa. Rares, drept urmare se trezeste de 2-3 ori pe noapte sa faca pipi. Se mai trezeste si ca viseaza diverse si tipa sau bate din picioare si trebuie sa-l trezesc, sa-l iau in brate sa se linisteasca, altfel o scoala si pe Bianca. Al doilea bibe de lapte il bea pe la 5:30 - 6. Bianca nu face pipi peste noapte, dar are unele nopti (mai ales daca nu a avut chef sa manance seara) cand se trezeste pe la 2-3 si ordona ca vrea lapte. Spun ca ordona, pt ca altfel se pune pe plans si tipat si scoala toata casa, nici o sansa sa adoarma fara lapte. Dar majoritatea noptilor in ultimul timp le doarme de pe la 22 pana pe la 7. Eu inca fac 'naveta' intre camere, dorm o bucata de noapte langa ei, ma mut in sufragerie langa sot, mai spre dimineata cand se trezesc pt pipi sau lapte ma cheama iar sa stau intre ei. Probabil ca peste vreo 4-5 ani, o sa doarma si ei si eu o noapte intreaga, fara nici o trezire si plimbare dintr=un pat in altul.
Printre progresele mai recente, ar fi ca amandoi spun acum corect 'r', 'x' si alte litere mai grele pe care le mai poceau in vara. Bianca a invatat sa se incheie/descheie la nasturi singura si face scandal sa fie lasata sa se imbrace/dezbrace singura. Lui Rares ii convine sa stea ca boierul si mama'sa sa il schimbe . Dar ma rasplateste din plin cand ma ia cu manutzele de dupa gat, ma strange in brate si-mi spune "te iubesc, mami" sau "multumesc,mami ca mi-ai dat/facut ..."

Le place f. tare la gradinita, dar in fiecare dimineata imi spun ca ei vor sa mai doarma, nu vor la gradi, sa inchid becul. Azi dimineata (cand deja eram in intarziere) am reusit sa o conving pe Bianca sa-si dea jos pijamaua. Apoi m-am dus repede in camera cealalata sa iau ceva. Cand m-am intors, era goala pusca, inghesuita in capacul de la o cutie din care scosese si imprastiase peste tot piese de puzzele si striga "ma dau pe ghiataaa! Rares, vezi? Ma dau pe ghiataaaa!!!" Avem in fiecare dimineata negocieri dure legat de hainele cu care se imbraca, incepand cu chilotii ( i s-a pus pata pe niste chilotei cu un imprimeu cu o fetita, are 3 din setul ala, dar fiecare fetita imbracata in alta culoare. In fiecare dimineata vrea 'fetitza verde' , si imi arunca chilotii cu 'fetita albastra' sau galbena cat colo si tipa ca ea nu vrea aia, o vrea pe cea verde.) pana la sarafanul pe care si-l ia (nu iese din casa fara rochita . Noroc ca am o colectie intreaga de sarafane si eu ii dau ciorapi, bluza si ea are de unde alege rochia, dupa indelugi deliberari si schimbari de opinie.). Ce mai! E un intreg show in fiecare dimineata la mine in casa.

Filmulete nu le-am mai facut, dar pus cateva poze
http://laurasn.shutterfly.com/gemeniirb/36

Laura de shtrumphi gemeni, Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)

Cugetari gemene,
Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi

Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emaaimee spune:

hai la cafea de dimineata. sau ceai. avem si diverse kestii care merg la ele: biscuiti, mic dejun, etc. poftiti.
Irda-buna coffee de ieri.
io m-am trezit devreme, 7.30. mi-am tot zis ca nu merg azi la munca, da nimic
numai ca nu mi-am ochelarii de sus si fac ca emoticonul asta cand scriu, dar nu ma las ca mi-e frica ca trezesc lumea pe sus. k-s cam clumsy si ba scap ceva, ba mi impiedic pana imi inghit galusca si beau cafeaua.

Irda, multumim de complimente. si noi cred ca avem enciclopedia aia. e in romana,unele facts nu sunt prea corecte... sau poate voi aveti alta. lasa ca creste bb si nu te mai freaca.

Mada,pupam fetele. si Oani adormea cam tarziu. dar am venit mai devreme la nani cu 15 min, am tinut-o asa cateva zile bune. apoi iar 15 min si tot asa. si a ajuns sa doarma deja la 8.45. ca si ea era cu bazdaci. noroc ca nu stie cat e ceasul
dar se cam intereseaza cate grade sunt in casa. sau afara striga de sus cate grade sunt? si cine e jos trebui sa ii raspunda. sau mai raspunde ea 19 gr( sau alta cifra la intamplare) apoi mai intreaba: dar afara cate sunt? pt ca noi avem termometre in fiecare camera si tot verificam cate grade sunt ca sa stim daca programam caldura mai tare sau mai incet.
Ioana- long time no seeeeeee. bun revenit. poate main intrii pe aici.
la fel si alte mamici, de care, singer mi-e dor nu dau nume ca sunt multe, dar le invit daca au timp pe la noi. pt o vorbulita.
maricel Andrei cel zvapaiat
Laura, super scumpi Rares si Bianca. si sa ii vezi cum dezvolta pers diferite si dra mea papa lapte seara-350ml. indiferent ca a mancat bine seara. i se aude burtica dupa ce a lins lapticul-baldabac.

sondaj:
1. dorm kupii la pranz?

2. ce lapte le dati formula sau UHT? sorry unele mamaici inca mai alapteaza bb2& ori 3. intra si bb 2/3 la sondaj si pt no 1. k noi nu facem disciminari. si la orice fel de sondaj/povesti intra toti copilasii

ALAPTATUL HELPLINE

de piticotu' uriash

m-am facut maricica

POVESTEA MINUNII

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emaaimee spune:

nu stiu daca v-m spus: anul trecut a murit si sora cea mica a tatalui meu de hepatita C. ai mei doar ce venisera de 3 sapt cand am primit tel de acasa ca sora tatalui e pe moarte. a2a zi tata a plecat inapoi in ro. a mai trait o sapt si un pic si a murit. noi, toti, habar nu aveam ca e bolnava, darmi-te de boala asta cumplita. a mai murit fratele al tatalui meu( inainte sa se nasca Oani) de aceeasi boala. si la 2 sapt inca unul. fratele cel mai mic a murit in 94- l-au injungiat niste boschetari.
deci tata s-a trezit sa nu mai are nici un frate din 4. si apoi sa aflam ca si sora a avut hep C. si inca un frate. si amandoua sotiile. care traiesc.
a fost un soc cumplit pt noi toti. tata si sora mea au facut analize primii. si asa am aflat ca are si tata inca un soc. ne-am facut si noi analize si nu avem.
am asteptat ca tata sa inceapa tratamentul: poate dura un an sau mai mult. a avut noroc ca de cand a fost diagnosticat nu i s-a declansat boala, deci ficatul nu e afectat. am citit, ne-am informat, ne-am mai linistit si am acceptat ce s-a intamplat.
tata a tot fost pe aici, merge si la munca. e f bine pt el ca ii cam place bautura si nu are timp sa bea. cand a fost diagnosticat nu a baut deloc, ca a fost speriat. apoi a inceput sa o ia din urma. ne-ma suparat pe el, degeaba. asa ca a trebuim sa accptam ca nu nu putem facem mai mult decat sa fim langa el indif. ce vrea sa faca. si nu ne-am mai consumat ca inca le trage. nu trebuie sa bei deloc daca ai hep-ficatul e f sensibil. no comment.
si vestea buna e ca va incepe trat de luni: interferon si ribavirina, suntem f happy. dupa 65 de ani daca esti diagnosticat nu ti se mai face trat ca esti considerat batrin, ce prostie!!! tata face in ian. 65. si pt ca a fost diagnosticat anul trecut i s-a facut dosarul pt trat, daca il diagnositcau anul asta, nu aveau timp sa ii faca dosarul medicii, ca dureaza. dar celalti oameni de 65 ani, mai ales ca nu iiti permiti sa iti platesti trat. doar sa ai toata fam care sa lucreze in afara ro nu e drept.
el zice ca nu bea. mama o sa fie cu el sigur nu o sa bea. k e constient de consecinte. si stie ca daca vrea sa traisca mai mult, totul depinde de el.
am vrut sa va spun de mult... nu m-am simtit in stare sa va povestesc, inca e greu...
am fost in pasa cam proasta, in prag de depresie si nu am avut chef de net.
dar un lucru bun tot a iesit din asta: stiu ca pare cheesy rau. dar chiar ne-am reanalizat prioritarile. si ne-am amintit de ce traim ...

ALAPTATUL HELPLINE

de piticotu' uriash

m-am facut maricica

POVESTEA MINUNII

Mergi la inceput

'Neatza....mai pe la pranz asa!

Multumim de cafea Anca! Buuuna.....mai ales dupa inca o noapte de distractii cu bebe mucios si urlacios! Asa e! Vorba ta....creste!

Cu sondajul.....
1 Dari nu mai doarme la pranz de muuulta vreme, iar seara adoarme pe la 9 -9.30 maxim
2. Lapte....bea de vaca UHT cam 500 ml pe zi....1 cana dimi si una seara.
- Bebelina e inca pe tzatza de matza (je)

Cu hepatita C....pardalnica boala, ufff! COndoleante pentru matusa si unchi si multa sanatate tatalui tau.........bine ca ati descoperit-o din timp!E super ca nu sunteti si voi infectati.....mai stiam cate ceva ca ai mai zis anul trcut! Bine ca v-au iesit analizele ok! Treaba cu prioritatile......cam asa e.....cand uitam se mai intampla cate ceva care te face sa realizezi ce-i mai importanat!
Pupacim fetele!

Ioana.....ce bine sa va vad si pe aici! S-a facut maaaare Andrei! Asteptam ceva poze mai recente cu el si mami! Pupici!

Laura.....foarte frumosi strumfii gemeni! E o scumpa Bianca, cu parul in codite si zambetul strengar pe fatza! Felicitari pentru R si X....Dari inca-l inlocuieste cu I pe R....mai speram ca o sa-l zica...daca nu....asta e...tati al nostru il graseiaza pe R, la fel si sor'sa....vedem!
Cu biberoanele...noi le-am pierdut de mult...s-a lasat cu scandal, dar i-a trecut...mai rau a fost cu suzy, iubirea ei:O
Cand a venit bebe i-a saltat-o si defila cu ea prin casa....of of! I le-am ascuns pe toate pana la urma....Antonia oricum o scuipa cat colo asa ca le-am scos de tot! Pupici

Cryna....pe unde umblati, mai?Hai la o cafea (ca o da Anca in dimi asta) si la povesti despre copii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marami spune:

`neatza la amiaza!
Waaaw... nu am mai dormit pana la 10 jumate de vreo 3 ani, pfui, daca nu mirosea a cafea cred ca mai dormeam mult si bine.

Intai raportul inaltime/greutate 101/18
Sondaj:
1) De dormit doarme da` nu la pranz si nu cand as vrea eu ci undeva pe la 4-5-6 atarnand pe la capatul patului, pe jos sau printre papusi.
2) La lapte UHT avem o vechime de aprox 3 ani...
Rrrrr-ul ne straduim da` nu iasa si pace, degetele raman in continuare gedete, cu gradinita nu insist, daca vrea sa mearga o duc, daca nu o iau cu mine la servici sau stam acasa spre disperarea husbandului,
de aici se poate trage concluzia ca nu sunt o mama buna dar sunt norocoasa ca am o minune de copil... pardon, doi/ doua.... una din ele devenita o adolescenta independenta si cu capul pe umeri...tot spre norocul meu... deci ce as putea scrie? cu ce m-as putea lauda? azi am o zi proasta si atat

mandrutzele mele D(29 sept 91) & D (18 iul 05)

pozne-npoze

Mergi la inceput

marami.....what's up doc??!!?
fiecare mama e cea mai buna pentru puiul ei!
Sus inima....uite-te la minunile tale si insenineaza-ti ziua chit ca afara e mohorat!
Pupicei

Mergi la inceput