Fulguleti de noiembrie-decembrie 2006 (192)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iulia-stefy spune:

Salutare!

O fierbinte pentru cine doreste.

Lavinia, multumesc. Cand era sora mea mica, au dat-o bunicii cu aredi iute pe degete. Dar era mica si a mesr, la varsta noastra.... nu cred sa mai mearga. Si sotul meu practica sportul asta si mi-e sa nu il urmeze si Stefy. Daca gasesti o metoda, sa-mi spui si mie. MIe cea cu ardeiul, mi se pare barbara....

Deea, Si eu cam tot asa gandesc. Nici nu vreau sa-mi amintesc cate zeci, poate sute de pastile de paracetamol am inghitit in 30 de ani, fie pentru raceli, dinti sau mai stiu eu ce....E bine de luat doar la nevoie si nu pentru orice.

Teutz, multumesc. Vreau si eu reteta pentru supa-crema de linte .

Yagmur, multumesc. E greu, ca Stefy nu intelege de ce mami nu o poate tine in brate, de ce nu merg cu ea in parc, de ce nu mai facem impreuna chiar tot ce faceam. Si cel mai rau, nu intelege de ce n-o duc eu la cresa.... si cand vede ca ei doi ies pe usa si eu raman, asa mai plange si eu raman plangand in urma lor.
Si cel mai rau si mai rau e ca sunt cu moralul la pamant, ca nu ma pot misca si nu-mi pot lua ce am nevoie si mereu trebuie sa cer. Am ajuns sa o rog pe Stefy sa-mi aduca ciorapii s-o incalt, sticla cu apa sa-i pun in bibi si altele, ce mai poate face ea. Mai nou a vazut ca nu ma pot misca si incearca sa apese singura pe mouse sa-si puna muzica sau pe buton la aeroterma.... mi-e asa greu....

Kiki, multumesc. Incet-incet am sa-mi revin, dar pina nu-si fac damblaua cele dureri, vad ca nu se lasa.
Am renuntat la Celebrex din cauza efectelor secundare (diaree, gat iritat, secretii nazale la greu si cel mai rau dureri groaznice de cap de la tensiune foarte mare provocata dupa administrarea medicamentului) si ma dor toate cele. Cand il luam, nu ma dureau bietele oase lovite, insa ma deranjau celellate.... Cele mentionate sunt efectele simtite pe termen scurt, ca in timp... cine stie ce ar mai putea apare, ca din ce-am vazut pe prospect.... are o groaza de efecte secundare.
Noi folosim branza de vaci de la Milli si telemea, cascaval...

vacanta la mare
poze din iunie
Poze din Copou
Lacramioara mamica Stefaniei Iulia (05.12.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dia1609 spune:

ruxandra, merci de link... da, acolo ma uit si eu la testele de siguranta ... ma apuc serios de cautari... acum ma gandeam ca maxi cosi-ul nostru e 9-18 kg... da' cum oana va avea 18 kg probabil prin clasa a-4-a, nu-mi fac griji ... da' probabil ca-i va iesi capul peste scaun curand ... asa ca tot tb sa caut unul mai mare, de 9-36 maybe :))... deci nu s-a simtit varsta, hm? viata de canada isi spune cuvantul

kiki, eu chiar sunt contra chicco (nu numai din principiu), mie in afara de scaunul de masa si de centrul de activitate ce i l-am luat la 3 luni, restul mi s-au parut de calitate naspa, iar cu jucariile oana nu s-a prea jucat ... in mod special nu suport carucioarele chicco si nu le recomand nimanui (acum o sa-mi iau rosii in freza de la partizanele chicco ) :)).... de scaune de masina nu zic ca nu stiu, asa ca ma pun pe verificat- mai exact mergem sa ne cocotam intr-un scaun la magazin, sa vedem intai cum sta in el :)).... si dc nu am enerveaza tare rau tantile alea de la magazin de la chicco, o sa caut sa vad si testele de siguranta

donia? ktrinel??

Mergi la inceput

Sa mai raspund si din urma. Incerc sa recuperez, daca tot stau doar in pat sau pe scaun...

asiza, acum am vazut pozele cu Denis si e mare cavaler....si ce freza.... Iar in ceea ce priveste gradinita, nu-ti mai fa mustrari de constiinta, ca nu are rost. Cu cat te agiti tu mai mult, cu atat se agita si el. Stefy a mai fost la cresa si cu toate astea, dupa vacanta, acum suntem iar la acomodare. Si noaptea urla nu-nu-nu. Iar dimineata cand sa plece... e jale. Primele 3 zile n-a fost asa, dar acum.... De la cresa mi-au spus si la inceput si acum, ca daca intrerup acum, o luam de la capat cu acomodarea si va fi si mai greu. Asa ca .... mergem inainte. Pe mine ma doare sufletul, ca-s acasa, in medical si sunt singura si ea la cresa, dar nu-i fac nici ei bine, ca o scot din ritm si nici mie, ca e toata ziua pe mine si nu pot sta locului cu piciorul. Capul sus mami.

Roxana, ce frumosi sunteti....

aelita, in sfarsit am ajuns si la mesajul in care spui ca Sofia e mai bine si ma bucur. Chiar ma asteptam sa gasesc un mesaj, sa vad ce mai faceti si cum mai e Sofia.

desiree, un dulce lui Octavian, care isi pune alimentele in frigider. Papa mama pe el de istet.

Yagmur, nu-ti mai fa atatea griji. Eu sunt sigura ca ai sa te descurci. Esti o mamica curajoasa. Si eu te admir pentru asta.

dianav, si eu mi-am pus intrebarea asta cu radiografiile, ca Stefaniei i-au facut doua la diferenta de o luna intre ele si am fost foarte revoltata.

Ieri Stefy cand a venit de la cresa canta "vine me-cul supalat"....
Ne luptam in continuare cu diareea. Sambata i-am dat macare de regim si duminica n-a avut nici un scaun. Primul a fost aseara si a fost to moale. Revenim la regim.

vacanta la mare
poze din iunie
Poze din Copou

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns acs spune:

Lacramioara, multumesc de cafea! Ce scumpa-i Stefy cu "mecul"!

Ruxandra, am vazut afisul filmului la biblioteca franceza. Ti-a placut?
Cat despre concert, cu copiii n-as fi venit. Poate daca ma trezeam mai din timp as fi chemat-o pe mama. Ma consolez cu youtube :(.

Kikineta, bursucii mananca orice sortiment de branza (telemea, urda, branza de vaci, mozzarela, cascaval...), dar telemeaua e preferata.

De maine incep fetele gradinita :).

Manuela, Stefan si cele 3 minuni

Mergi la inceput

Dia, un dulce Oanei, si la noi au inceput sa se lege cuvintele, dar mai dureaza pina sa cante tot cantecelul. Aici cresa isi spune cuvantul, ca mereu vine cantand de acolo si bine dispusa. Ceea ce nu pot spune ca se intampla dimineata. Stefy deja are program normal. Acasa o luam abia la ora 16.

dianav, si eu ma gandesc cu groaza la timpul care trece si ca pe masura ce trece, vom avea mai putin timp pentru ei. Pina acum am crezut ca am eu un pitic, dar vad ca nu-s singura. Eu ma gandesc si la vacante, ce o sa fac cu ea, ca eu merg la job si ea o sa fie acasa... e greu. Dar trebuie sa ne descurcam. Uneori o mai intreb pe mama, cum s-a descurcat cu noi doua, ca eram doua obraznicaturi si nu stateam locului.... si la vremea aia nu era masina de spalat de acum, nu era Pampers... si s-a descurcat. Deci va trebui sa ne descurcam si noi. Ea spune ca DD ne da putere sa le rezolvam pe toate, doar vointa sa fie.

desiree, e un dulce Octavian cu avioanele....Inginerul mamii.

Ruxandra, e un adevarat sportiv. Un dulce la victorios.

aka, ma bucur ca e bine Cris la gradinita.

Raluca, eu abia acum am citit. Sper sa fie bine sotul tau. Multa sanatate. Stiu cum e cu copil dupa tine, ca acum cand am avut eu accident, am stat o groaza pe la spital si la un moment dat s-a terminat progarmul ei de cresa si a fost sotul si a luat-o si a venit cu tot cu ea la mine la spital. Eu ma plangeam ca ma dor toate alea, ea plangea de foame, voia joaca... e greu. Si cel mai frica mi-a fost sa nu agate ceva virusi de prin spital, ca pina la urma i-am trimis sa ma astepte in masina si sun eu cand sa vina sa ma i-a. Un apasat Adinutei.

Dbunny, Stefy ma musca doar pe mine. Si asta de cand am inceput sa merg la job. Asa ma iubeste ea. Nu des, dar are momente cand vine sa ne iubim si ma trezesc ca ma musca. La cresa mereu o lauda ca e cuminte, dar nu stiu pina cand, ca eu sunt de alta parere, dar deocamdata ma abtin.

Kiki, felicitari pentru decizia luata. Cel mai important e sa fie copilul fericit.
Am vazut pozele cu Gargarita voastra, dar mie nu mi se pare slaba. Tu stii cum a fost inainte, dar mie mi se pare ok. Insa e tare frumusica ochioasa mamii.

daphna, asiza, cum sunt fulguletii vostri? eu acum am gasit mesajele. Multa sanatate.

danita, un dulce la istetul mamii....cred ca e tare dragalas Paul.

Teutz, multa sanatate si tie si Alexiei.

danutz, oare nu e o alergie? La Stefy ultima repriza de muci, fara alte simptome am tratat-o cu Aerius, un antialergic pentru caile respiratorii si 3 zile NUrofen si aspiratul mucilor.... destul de des. Dar dupa o saptamana de tratament am scapat. Si eu am tinut-o o saptamana fara tratament, dar cand am vazut ca nu o lasa-n pace... am mers la pediatru. Multa sanatate lui Rares.

deeaA, si lui David, multa sanatate. Mama lor de muci.

vacanta la mare
poze din iunie
Poze din Copou

Mergi la inceput

In sfarsit am reusit si eu sa termin de citit din urma.

Acs, multumesc.

Pe langa diaree, domnisoara, isi mai face si greata si mai vomita din cand in cand. O mai las vreo doua zile si apoi ma duc cu ea la pediatru, daca nu se linisteste. Mi-e teama sa nu fie vreun microb. Am vazut atatea cazuri de enteroviroza.... ca mi-e groaza.

vacanta la mare
poze din iunie
Poze din Copou

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianav spune:

Iulia=Stefy imi pare rau pt.necazul cu cazatura. Sper sa te faci repede repede bine!
A_deju...asa ma gandeam si eu, ca nu sari din prima la poze cu raze.
Despre marca Chicco va pot spune ca si noi folosim biberoanele cu succes, mai ales ca ei nu i-a placut decat tetina de cauciuc, nu a vrut de silicon. In plus, cele care au gatul curbat sunt bune ca nu inghite aer. Tetina astora de la Chicco imita forma anatomica a sanului, adica intra in gurita doar varful si in rest se largeste mult. La celelalte biberoane tetina intra de tot in guritele care acum sunt maricele, ca de, nu mai sunt bebei mici. Oricum doar laptele il mai servim in bibe.

Ieri cand am venit de la serviciu nu functiona interfonul. Si bona a coborat cu fi-mea sa imi deschida. Ea era in costumatie de casa, niste pantalonasi ca niste colanti. Dupa ce mi-au deschis, Oana a luat-o de mana pe bona si asa mica mi s-a parut si asa m-a induiosat gestul ei, fiindca ea cu mine nu a stat niciodata de mana. Si mi s-a parut asa un pui mic dezbracat si se tinea cu manuta de bona, adica apartinea si ea cuiva.....nu stiu sa explic dar mie mi-au dat lacrimile. Nu o sa uit imaginea asta a ei tinand de mana pe cineva, va spun ea e un copil care nu sta de mana deloc.Si mergea cu funduletul ei mic lipa lipa inapoi spre lift.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dbunny spune:

Citat:
citat din mesajul lui iulia-stefy
Dbunny, Stefy ma musca doar pe mine. Si asta de cand am inceput sa merg la job. Asa ma iubeste ea. Nu des, dar are momente cand vine sa ne iubim si ma trezesc ca ma musca. La cresa mereu o lauda ca e cuminte, dar nu stiu pina cand, ca eu sunt de alta parere, dar deocamdata ma abtin.

Deja musca la greu...nu stiu ce sa fac cu el(am vorbit, am explicat, patre ca intelege)dar musca doar la gradi, ieri l-am dus la un spatiu de joaca si l-am lasat singur sub supravegherea lui Paco...n-a muscat pe nimeni, nu e agresiv, n-are treaba cu nimeni, ei dar la cresa, am cazut in extremul celalalt, e atat de stapan pe situatie de face ce vrea...

Cum ti-s vanataile?

Am vazut poze de Octa, supermare, si Garga, tare rotunjoara o vad.
Noi stagnam la 14 kile...

Dbunny si Daniel
www.flickr.com/photos/dbunny/sets/" target="_blank">poze Daniel

I never said it would be easy, I only said it would be worth it...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desiree spune:

Citat:
citat din mesajul lui iulia-stefy

In sfarsit am reusit si eu sa termin de citit din urma.

Acs, multumesc.

Pe langa diaree, domnisoara, isi mai face si greata si mai vomita din cand in cand. O mai las vreo doua zile si apoi ma duc cu ea la pediatru, daca nu se linisteste. Mi-e teama sa nu fie vreun microb. Am vazut atatea cazuri de enteroviroza.... ca mi-e groaza.

vacanta la mare
poze din iunie
Poze din Copou

octavian, dupa atatea episoade de vomitat si diaree, a ramas cu stomacul foarte sensibil...daca miroase ceva ce nu-i place, imediat ii vine greata..cand ii e foame si ii place, mananca..daca nu ii e foame si ii arat mancare...tre sa alerg cu sticla de apa dupa el sa-i dau o gura sa nu vomite...asa ca am renuntat sa-l mai hranesc, il las sa ceara singur, il las mai multe ore fara sa-i arat nimic de mancare, de frica sa nu isi faca greata..dar si cand il apuca foamea...e din cauza multiplelor episoade, stomacul sensibil, flora intestinala nu e probabil inca la standarde, mananca mancare usoara si din cand in cand roade cate un copanel de pui din ciorbita..cand are el pofta

la copro nu a iesit nimic aiurea, deci cu microbii stam bine..:)

acum ii administrez ultralevura...niste germeni pt refacerea florei intestinale, aduse din spania, recomandate de DBUNNY (careia ii multumesc)..am inceput de 3 zile si deja episoadele de greata sunt mai rare si parca papa si mai bine....daca vrei iti dau si tie o cutie ca mi-a luat mama 4 cutii, sa-i tot dau din ele pana la majorat :)..mergem o luna doua cu acesti germeni, sa vedem de o fi mai bine...nu e medicament, nu are contraindicatii, se poate administra inclusiv in timpul tratamentului cu antibiotic....

Alina,mami de Mihnea-Octavian,un anisor si un pic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

Dia, ai mei flacai n-au acceptat decat biberoane Chicco. Bine nu alea mai ieftine.. ca-s naspa si curge la greu din ele. Dar pe cele well being le iubesc. Sa nu vaza Nuk, Avent, alea minunate anti-colici si so on..

Unele modele de scaune de masina Chicco cu Isofix/fara vaz c-au luat note f bune/bune la test. Si de ce esti contra carucioarelor?? adica ce-au? Noi nu avem, asa ca nu le stiu in amanunt; si tocmai ii povesteam unei burtici despre noul magazin Chicco din Buc, sa arunce un ochi pe-acolo.

Acs, da mi-a placut. Mult. Este bine facut, bine jucat. Realist, fara exagerari. Si mai este vorba despre noi.. romanii pe la 30 si un pic de ani.. de aceea sunt atat de curioasa sa-l revad mai incolo. Uite www.cinemagia.ro/movie.php?movie_id=20041&what=pressreviews#408" target="_blank">aici o parere cu care, culmea, sunt cam de acord. Si pe mine m-a enervat uneori sunetul (il intrebam pe Gabi.. "ce-a zis?" ) si nici eu n-am prea inteles o anume scena din final. Dar e un film.. in principal.. despre barbati asa ca mi-o scapa ceva.. .. tre sa-l intreb pe-al meu, ca n-am mai apucat. Eu as fi bagat scena nuda.. la inceputul filmului, cand cu napustirea in apa rece.. cum cred c-a si fost la un moment dat, daca observi cu atentie afisul filmului.
edit: dansului i s-a parut scena respectiva f o.k., mai ales intr-un asemenea film.

de M (6) si G (1)

Mergi la inceput