Fulguleti de noiembrie-decembrie 2006 (192)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dianav spune:

Intr-adevar super fetita Oana, cum stie ea cantecelul.
Vreau sa va spun ca am o colega cu o fetita nascuta in oct.2006, deci cu 2 luni mai mare ca a mea. Fetita stie povesti, spune scufta rosie cap coada si vb cursiv de cateva luni bune. Asta in timp ce a mea vb aproape exclusiv pe limba ei. Si eu si taica-su am vb f repede si f corect (zic bunicile), in schimb a mea baga limba intre dinti ca un sarpe si mori de ras cand aud ce schimonoseli de sunete scoate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebinuta spune:

Citat:
citat din mesajul lui daphna

DIANARUS.....Azitromicina asta chiar noua nu e...noua mi se pare mie util in pediatrie.(ptr un rosu in gat de ex)si ma pune pe ganduri si f.ca si pe la Anglia se recomanda.Zic toate astea ptr k acum o luna m-a sunat cineva,disperata in cautarea unui pediatru bun ,caci cel pe care il avea ii daduse aceasta azitromicina ptr un rosu in gat si copilul ajunsese in perfuzii la urgenta de rau ce l-a suportat..

georgiana mami de Elisa(15.12.2006)

si Ada a luat Azitromicina de 2 ori timp de 3 zile, in perioada de inceput de gradi si a tolerat-o f bine si chiar si-a facut efectul. Eu m-am bucurat atunci ce se administra doar o data pe zi ceea ce la un copil bolnav e bine, ca nu il stresezi prea mult cu medicamentele.

Bebinuta de Ada(30 nov)
poze Ada
varsta Ada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns acs spune:

De dimineata am fost si am facut revizia: are mama baiat sanatos si reticent la doctori (a stat numai la mine in brate, altfel tipa). Raportam: 12,3 kg si 93 cm. Si am venit sa ma laud :).

Aseara am fost la o petrecere de copii, la un baietel de varsta Mariei, la McDonalds Obor. A fost foarte frumos (ca la toate petrecerile de acest fel). Am plecat (Victor pentru prima oara :) ) cu metroul (totou :) ). Fetele nu prea au vrut la locul de joaca pentru ca era inghesuiala si se cam loveau copiii intre ei, dar Rila mi-a intis cate un picior sa-l descalt :). Si cum nu era destul, si-a dat jos si una din sosete :). N-am reusit sa-l iau de acolo decat la masa :).

Deci, cu toate ca m-a trezit de n ori azi noapte, sunt in toane bune, ceea ce va doresc si voua.

Manuela, Stefan si cele 3 minuni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dia1609 spune:

roxanica, da, are mama fata desteapta.. dar asta stiati, nu? .. acu fara gluma, tb s-o vedeti pe ada a bebinutei, ca stie pe putin 3-4 cantecele cap coada si cu toate cuvintele.. dar la ea e de asteptat, ca vb fff bine, si leaga cuvintele de cateva luni bune

dianav, si oana stie vreo 3 povesti, dc ne uitam pe carte, incepe sa povesteasca explicand pozele... si dc ii mai pun si eu intrebari, povestea-i gata ;)... e sefa la alba ca zapada, scufita rosie si mica sirena :))

Mergi la inceput

na, ca am vazut ca a aparut si bebinuta :))... e cam frig si ploua la maramures, de te-ai lipit de laptop? ce face ada?

Mergi la inceput

asiza, e greu inceputul de gradi, unii se adapteaza mai bine si mai repede, altii mai greu, tine f mult de personalitatea lor. si eu m-am gandit prima saptamana ca-s o mama rea ca o duc la gradi de acum, desi oana nu avea probleme mari de adaptare... dc ar fi plans cat era ziua de lunga, cred ca-mi faceam harakiri. azi dim de ex in timp ce o imbracam, a inceput sa se miorlaie " mama, acasa, acasa" si eu ii explicam ca mergem la gradi la copii sa ne jucam, sa dansam, sa cantam, sa desenam, cu lacrimi in oki... nu stiu cand o sa ma obisnuiesc eu... asa putin timp ne ramane impreuna,... si cand ma gandesc ca din noiembrie o sa o iau de la gradi la ora 5 si pe la 8 jum seara se va culca ... asa putin timp o sa petrecem impreuna

yagmur,

acs, ce mare e victorila.. de altfel se si vede din poze ;)

kiki, cum e garga?

katrinelaaaa , ???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianav spune:

Dia asta e si dilema mea-timpul. Cand faci mancare pentru ea? Eu de ex. nu as angaja femeie sa faca mancare ca e fff greu sa ai incredre in cineva. Aici vorbesc si despre modul in care gateste si despre siguranta casei (noua anul trecut cand Oana avea 3 luni ne-au spart casa-extrem de neplacuta experienta). Copilul trebuie sa aiba ceva pe masa, sau va manca la gradi, da, e adevarat, dar cand intr-o zi nu ii va placea ce are la gradi , ne vom simti datoare sa le gatim ceva pe placul lor.
Dar la scoala te-ai gandit? Eu sunt nebuna, imi fac griji de acum, insa copilul e deja obosit seara ca sa mai faci lectii cu el, iar tu/noi mamele mai avem si altele de facut-macare, ordine, nu spun curatenie, asta poate face altcineva. Asa putin timp petrecem cu ei!! Nu stiu cum vom face sa fie toate bine. Eu sunt frustrata de pe acum ...nu e timp pentru tot ce vreau sa fac.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kikineata spune:

Am citit, am uitat ce-am citit....am uitat ce-ati intrebat, doar ce face Garga stiu. Garga nici asa nici asa, nici rau dar nici bine bine.
De iesi tuseste, muci in gat...mai vomita laptele de la ei, a inceput sa accepte solide cantitati mici dar sunt optimista. E flegmatica dar sper sa-i treaca. Bea apa cat d ecat, nasol cu mucii astia cand doarme ca tuseste si hop ramane stomacelul gol. kk legat de 2 zile, 1 -2 pe zi. Asa la stare...danseaza, alearga, face 1,2 ,3 start cu tati pana cade pe jos, e un pic molica dar dc n-are benzina la bord mi s epare normal. Azi am iesit ca nu mai puteam nici una dupa 7 zile stat in casa. Cam rece dar a fost fericita!

Va multumesc pentru gandurile bune!
Multumesc Dianarus esti o Doamna!

KIKINEATA mami de SARA MARIA (16 noiembrie 2006)

Mergi la inceput

dianav, nu le poti face pe toate bine. ideea e sa fie copilul fericit. si asta pt mine inseamna cat mai mult quality-time petrecut cu oana . fara facut mancare, fara aspirator si spalat rufe. la curatenie eu am femeie si mi-am luat o grija, cu mancarea nu stiu cum va fi, acum i-o fac dimineata cat e ea la gradi, iar mai apoi o voi face seara dupa ce se culca ea. o mai pun si pe maica-mea sa-mi faca o supa/ciorba si asa am supa dar si carne fiarta pt oana. cam atat, legumele le pregatesc din mers. pe mine ma termina ideea ca dupa ce ies eu de la job si ea de la gradi, ne raman doar cateva ore de stat impreuna pana se culca ea ... si sper sa nu vin rupta-n doua de oboseala de la job, ca ar fi cam nasol ... la scoala inca nu ma gandesc mi se pare f departe... plus ca oricum ma gandesc la bb2, asa ca probabil voi fi pe-acasa pe vremea aia :))
edit: tin sa precizez ca eu n-am spaima timpului petrecut in trafic cum aveti voi in buc... eu fac pana la gradi cu masina 10 min si pana la servici 5 min, deci lux ... chiar ma gandeam la tine cum te plangeai oadata ca ai timpi morti in trafic, cred ca as muri de ciuda

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desiree spune:

yagmur, intrucat octavian e cu muci, si banuiesc ca e de la caderile bruste de temperatura, am dat si noi drumul aseara la AC...cu caldura..azi suntem mai bine, mucii s-au copt nu ii mai pica in gura, i-am dat doar nitel panadol sa doarma ( si vit C natur cateva picaturi)..nu are febra, mananca cat de cat..deci duce pe picioare..asa a dus pe picioare orice disconfort fizic al lui de pana acum...e rezistent....

roxanico, ai un dar de a inveseli lumea ceva de speriat..auzi puteai sa fii carunta cat am lipsit..cred ca nu ti-ar sta rau..da io n-am lipsit, aci am fost, numa ca am avut orbu gainilor :)

asiza, imi pare rau ca suferi pentru Denis cu gradi...imi pare rau de toti copiii care plang cand sunt dusi acolo....sincer..dar daca voi asa simtiti, ca e timpul sa-l duceti, sau nu aveti de ales...pana la urma tot voi sunteti cei care veti decide daca e ok pt el sau nu...caci pana la urma, cu urlete si plansete sau alte manifestari..ei se vor obisnui....si roxanica are dreptate, voi veti simti cel mai bine daca e momentul sa mergeti mai departe sau nu...mai mult nu stiu ce sa spun ca sa te incurajez...da-ne detalii, ai stat cu el acolo? ai facut integrarea treptat? e reticent la tot ce se intampla acolo? e absolut necesar sa faca asta?

acs, rila descult la macdonald! cool!

aelita, ma bucur ca isi revine sophia! da-i timp, incet incet!

dianav, sa nu racesti!..si octavian baga limba intre dinti cand rosteste: apta (lapte)_, ptapti (elicopter) si alte consoane dure...si scuipa in toate partile cand le zice :)

parca dbunny intreba de povesti, daca asculta pustii povestile..al meu nu..nu are rabdare, nu-l intereseaza deocamdata..daca-i arati o carte cu poze reusite si vorbesti pe marginea lor, e numai ochi si urechi..dar daca vrei sa-i citesti ceva..dureaza 10 secunde pana gaseste altceva mai interesant...dar daca mergem cu masina si ii cant non-stop avion cu motor/ia-ma si pe mine-n zbor...apoi sta cel putin o ora sa urmareasca cerul sa vada daca cantecelul a avut efect, vine avionu sau nu..si cand il vede (ca tre sa vina un avion la un moment dat)...cine e mai fericit ca el?....mai nou e disperat dupa avioane si elicoptere, tre sa ma echipez cu material in acest sens..carti cu poze, jucarii, mici povestioare inventate si puse direct in practica pe covor...al meu nu adora science-fiction ci exemplificarea concreta :)

Alina,mami de Mihnea-Octavian,un anisor si un pic

Mergi la inceput