hiperprolactinemie (3)
Raspunsuri - Pagina 6
anci28 spune:
Ramonika, eu eram pregatita sa mai fac inca 3 laparoscopii, plus fiv-uri cate ma tinea organismul si buzunarul
(Apropo de dostinex, eu nici nu l-am luat compensat, m-a uscat si pe mine aproape un an de zile. Eu luam o pastila pe saptamana.) Acum am impresia ca totul s-a intamplat asa de repede. Lucrurile urate se uita, asta e sistemul nostru de aparare
Bineinteles, adoptia ramanea o optiune, numai ca sa stii ca nu e atat de simplu cum pare. Copii adoptabili de varsta mica, de cateva luni (asa cum imi doream eu) sunt putini, procesele de adoptie dureaza foarte mult, iti trebuie pile pe la maternitati daca vrei un copil mic
Oricum, sper ca lucrurile se vor schimba in viitorul apropiat, dar si mai mult sper ca o sa ramai cat mai repede.
PUSTIU2009 spune:
Felicitari anci,esti dovada ca daca vrei se si poate, cu ambitie si ajutor de la doamne doamne.... voi vedea si eu maine ce si cum...Salutari tuturor fetelor de pe aici...
PUSTIU2009 spune:
Fetelor, azi am fost la Cj, si asa cum ma asteptam, mi-a dat dostinex 8 pastile timp de o luna, cate 2 pe sapt. Fiind ziua 13 , am folicul f bun, zice dna doctor, nu stiu de cati mm...mai vrea sa merg vinerea viitoare adica in z 20 sa vada daca se si sparge, adica daca am avut ovulatie intre timp, asa mi-a explicat(ca vrea sa vada cum evolueaza un CM de-al meu "neinfluentat"). Eu cred ca nu o sa am (din cauza prolactinei aleia) , DAR, intrebarea mea e alta, nu am inteles inca,daca a vazut foliculul ca e ok, inseamna ca trompele nu mi-s infundate? Ca nu mai inteleg exact cum se petrec evenimentele...Multumesc .
anci28 spune:
N-are nicio legatura foliculul cu trompele. Foliculii pot sa se dezvolte fara probleme, sa ai ovulatie si toate cele, dar trompele sa-ti fie infundate si sa te impiedice sa ramai gravida. iar verificarea trompelor nu se poate face decat laparoscopic sau cu histero, la eco nu se vede.
PUSTIU2009 spune:
Asadar, avand in vedere ca toate analizele sunt ok mai putin prolactina nu-i de mirare ca degeaba imi fac teste de ovulatie si ies toate negative! Am sa merg iar la CJ vineri pt a vedea ce s-a ales de folicului ala "bun" de vinerea trecuta. Presupun ca urmatorul pas, odata cu Dostinexul pt scaderea proalctinei , va fi laparo pt trompe, nu? Eu asa vad....Doctorii astia prea te iau de sus si nu explica ce si cum. Cred ca trebuie sa astept macar o luna de tratament sa vad daca scade prolactina si daca se intampla ceva la urmatoarea "ovulatie", ca pe asta cred ca am ratat-o...sunt in ziua 16 si tot nu iese testul pozitiv......UUUF,SA presupunem ca doar prolactina e de vina....si toate celelalte sunt ok (trompe,,,,,) cat dureaza pana scade nivelul ei ? la voi cat a durat? in luni 6 sau 12? si cum e, daca scade ramane acolo sau creste iar fara tratament ? Am inteles ca chiar daca as ramane, avand in vedere ce nivel are, triplu, exista risc mare sa pierd sarcina...voi ce credeti ?
anci28 spune:
La mine a scazut foarte repede, dupa o luna cu dostinex, dar dr mi-a zis sa nu intrerup tratamentul, ca o sa-mi creasca imediat la loc. Eu nu am intrerupt decat in momentul cand mi s-a confirmat sarcina, la 5 saptamani, dar stiu ca parerile sunt impartite, asa ca fa ce iti spune medicul. Mult succes, o sa vezi ca o sa fie bine pana la urma!
PUSTIU2009 spune:
Fetelor, maine trebuie sa merg la Cluj, azi , fiind ziua 20 mi-am facut progesteronul si prolactina(asta am vrut eu sa o fac), pt ca am luat 2 pastile de dostinex, una vinerea trecuta si una luni, de la 56,63 ng/ml in data de 18 februarie, azi, 05 martie , dupa 2 pastile este sub 0,5 ng/ml.!!!!!Oare este normal sa scada asa de repede ? si daca scade, ea ramane asa sau creste la loc ?Sunt tare nedumerita..Prolgesteronul e ok, 11.86.Please help
anka_daria77 spune:
Buna la toata lumea sa va spun si eu oful meu. Vad ca pe aici tot experiente din astea ucigatoare cu prolactina aveti. Eu acum 5 ani dozare prolactina 60 mult peste limita zice doctora endocrinolog tratament bromocriptin 3 luni apoi repet analiza ok.Acum 1 an dozaj prolactina 50 tratat cu dostinex 1 luna scazuta la normal crescuta apoi acum o luna val 43.
Schimbat endocrinolog, mers la el dupa analiza de sa turca-normala, comunicat astfel:
dat fiind ca progesteronul de ziua 21 este ffffffffffff bun rezulta ca ovulezi. Asta colaborata cu faptul ca nu s-au inregistrat intarzieri sau lipse de menstra de la 13 ani (prima menstra) si pana azi, teste de ovulatie pozitive, tiroida buna , FSH bun am o disfunctionalitate normala (pot aparea in momentul in care organismul resinte diverese socuri: stres, operatii,infecttii, raceli, div. tratamente medicamentoase etc). Concluzie a nu se trata medicamentos urmarirea valorii peste 6 luni.
E drept ca am fost operata acum aproape un an si sunt mai stresata din fire dar........Ce sa mai inteleg?
Daria 
PUSTIU2009 spune:
anka daria daca tu ovulezi, dovedit cu test de ovu, si ti-ai mai si reglat prolactina, nu ar trebui sa vezi trompele cum sunt ? eu , desi am tt analizele ok, doctorita a zis ca sunt contradictorii , ca ar trebui sa am ovulatie, testele mele au fost tt negative luna asta, am dat vina pe prolactina pe care o tratez acum , sper luna viitoare sa iasa ovu la test...si eu mi-am luat progesteroul in ziua 21 era 11,86 , a zis ca e bun, dar lipsa totala ovu ovu///Daca tie iti iese ovu, ar trebui sa vezi trmpele, asta e miscarea logica...mie asa mi-a zis, da dupa vreo 2-3 luni de ovu dovedita, daca nu raman, trecem la verificarea trompelor.. Salutari si numai bine

,