hiperprolactinemie (3)
Raspunsuri - Pagina 5
Ramonika spune:
padi - radiografia de sa turceasca nu e mare lucru. e ca o radiografie la plamani (daca ai facut vreodata), numai ca e la cap. nu doare ![]()
Ramonika
si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz
www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza
www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor
www.flickr.com/photos/11125714@N02/2227425419/" target="_blank">Miki
PUSTIU2009 spune:
Deci sa ma astept vineri la o trimitere la endo pt analiza aia sa turceasca si eventual la un tratament pt scadere prolactinei, apropo, la mine e "doar" tripla, am auzit cazuri cand e de 10 sau de 20 de ori mai mare decat nivelul maxim normal, oare am mai multe sanse in aceste conditii sa-mi scada in urma unui tratament adecvat?Si la voi cat a durat tratamentul? Cred ca nivelul prolactinei in cazul meu va trebui urmarit tot timpul, nu?Eu am CM normal, fara dureri iesite din comun, fara alte simptome, nu stiu ce sa zic, voi ce credeti? ma streseaza tare subiectul... ne dorim un
f f mult
cosicel spune:
Bine, ca sa incerc sa-ti raspund, s-o iau cu inceputul!
Am facut si eu prolactina, asa ...intr-un set de analize, fara sa intuiesc nimic, cm este regulat, fara nicio durere... in fine, nu era nimic care sa ma puna pe ganduri, dar prolactina a iesit 37 (valoare normala 24) asa ca peste 4 sapatamani, am repetat-o si...stupoare! Crescuse la 87!!!!!!!!!!!!!!!
Am mers rapid la medic, mi-a scris reteta de dostinex, cate 1tb/sapt, impartita in 2 prize. Dupa inca o luna, sub tratament ajunsese la 5.
Nici nu mai stiam ce sa fac... ma programez la medic, si-mi spune sa nu mai iau dostinex, insa acum ma framanta si-am repetat analiza. De data asta: 21.
Medicul ridica din umeri, asta ma scoate din minti, ca naiba, chiar nu stie ce trebuie sa faca? Asteapta ca creasca iar? O sa caut alt medic, care sper sa aiba habar... si pana una alta, o sa-mi recoltez iar sange...si voi vedea!
Anomis2085 spune:
pustiu2009 - normal ar trebui sa-ti dea sa faci un set de analize printre care si cea de sa turceasca, si tratament pt scaderea prolactinei, dar asta o sa vezi u vineri la dr. Eu iti urez succes si sanatate.
PUSTIU2009 spune:
Mersi ca mi-ati raspuns, cel putin nu ma simt singura in demersul meu...si .mi s-a stricat si termometrul, cel nou, digital, indica mai mult,(ca pana azi aveam 36,6 36,7 pe cel care s-a stricat) azi era 37,2 Z11, test de ovulatie negativ insa..cred ca asta e prolactina bat-o vina....derutante toate astea totusi, Va multumesc inca o data....
Ramonika spune:
asta e cel mai enervant, ca doctorii habar n-au de ce creste prolactina
daca vad ca radiografia la cap e ok, ce poa sa mai zica? ca e stresul de vina...
asta e raspunsul clasic cand de fapt habar n-au. zic ca e de la stres... 
Ramonika
si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz
www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza
www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor
cosicel spune:
Da, corect, ce naiba sa mai spuna?
Dar vazand cum creste, ce naiba sa ii spun eu c-ar tb sa iau 1/2 sau 1/4 din pastila saptamanal? Asa, o sa ajung iar la valori 'adevarate', in loc s-o tin sub control...
Uneori ma intreb daca-si cunosc meseria sau nu le pasa! Insa ,cand vine vorba sa paltesti consultatie sau sa lasi ceva intr-un plic...sunt mai mult decat interesati!
Ramonika spune:
ai dreptate cosi...
ar trebui sa trateze cauza, nu efectul. asa ce fac? iau toata viata tratament? 
Ramonika
anci28 spune:
Fetelor, m-am inscris mai demult pe forumul asta, insa n-am fost activa, doar v-am citit. Nu stiu cum am dat astazi chiar de topicul asta si m-am hotarat sa va spun povestea mea. Cu final fericit
De doi ani ne chinuim sa avem un bebe, nimic nou. Eu nu am avut niciodata ciclu regulat, imi venea la 2,3,4 luni, chiar la jumatate de an. Cu anticonceptionale se regla, cum incetam sa le mai iau, iarasi se dadea peste cap. Acum doi ani, cand ne-am apucat serios de "treaba", dr mi-a confirmat si ca aveam ovare polichistice, cicluri anovulatorii, o rana pe col, un dezechilibru hormonal de zile mari (nu am fisa cu rezultatele in fata, dar niciun hormon nu era in limite normale), printre care hiperprolactinemia era problema numarul 1: de 3 ori peste limita normala (ceva de genul 1500, in conditiile in care valorile normale erau intre 0-500). Am facut radiografie de sa turceasca, nimic suspect. M-a pus pe bromocriptina, pe care am luat-o vreo doua luni si dupa aceea am trecut pe dostinex, pentru ca efectele secundare erau prea puternice. Dostinexul l-am suportat foarte bine, fara cresteri in greutate si pilozitate. Intre timp, foliculometrii peste foliculometrii: nimic. Ovulatia tot nu se producea. In ianuarie anul trecut am facut o laparoscopie, la care mi-au decorticat ovarele, petnru ca chisturile formasera o "crusta" care nu mai permitea eliberarea foliculilor. Tot atunci mi-au verificat si trompele - permeabile. Dupa laparoscopie eram sigura ca o sa raman (nici nu va spun ca n-am simtit nici o durere dupa operatie, eram in al noualea cer de fericire ca am facut-o si de-abia asteptam sa se produca ovulatia mult dorita si sa raman). Toate bune si frumoase, prolactina tinuta sub control cu dostinex, foliculometrie in prima luna dupa laparo, folicul de 20 mm, dr imi zice sa vin la control dupa 2 zile, sa vada corpul galben... Dupa 2 zile, surpriza: nu exista corp galben, ci un ditamai chist de 40 mm, deci nicio ovulatie. Am crezut ca a cazut cerul pe mine: daca nici laparoscopia nu a dat rezultate, la ce ma puteam astepta? A doua luna, stimularea ovulatiei cu pregnyl, 5.000 UI (o fiola). Control dupa presupusa ovulatie: nimic!!! Nici pregnylul nu reusise sa-mi sparga foliculul. Strategia pe mai departe: 2 fiole cu pregnyl (mai mult nu e voie) si sa speram ca se va produce minunea. La 2 fiole cu pregnyl am avut, intr-adevar, ovulatie, dar n-am ramas. A doua luna, la fel. Dupa aceea, dr m-a pus 3 luni pe anticonceptionale, pentru ca ovarele incepusera din nou sa-mi creasca. Nu stiu cum am rezistat cele 3 luni. Dupa perioada asta, hai sa vedem daca am ovulatie fara pregnyl: bineinteles ca nu. A doua luna, 2 fiole - ovulatie, bebe nu. Dr mi-a spus ca mai incercam 2 luni si gata, ca nu poate sa bage la nesfarsit hormoni in mine la greu, ma trimite la fiv. M-am impacat cu ideea (macar aveam un plan concret, ca natural vazusem ca nu se poate) si am mai primit inca 2 fiole de pregnyl. Si, spre surpriza tuturor, minunea s-a produs! Dupa mai mult de un an de dostinex (pe care nu l-am intrerupt decat in momentul cand sarcina a fost confirmata ecografic, la 5 saptamani), stimulari de ovulatie, laparoscopie, foliculometrii lunare si cine stie ce am mai uitat. Acum sunt in saptamana a 17-a si la sfarsitul lui iulie ar trebui sa ne tinem fetita in brate. Ce vreau sa va spun e ca se poate, oricat de grava ar parea problema. Nu pot sa zic ca pe parcurs nu mi-am pierdut de nenumarate ori speranta sau ca am crezut in continuu ca povestea mea o sa aiba un deznodamant fericit. Trebuie insa sa faceti tot ce tine de voi ca sa va apropiati cat mai mult de telul vostru. Fiti incapatanate si pana la urma, intr-un mod sau altul, tot se va intampla. Cu toate ca intru in luna a cincea, inca nu-mi vine sa cred ca am reusit. Probabil ca nu o sa ma dezmeticesc decat cand o s-o vad
Va tin pumnii la toate si sper sa vi se indeplineasca cat mai repede visul.
Ramonika spune:
anci - frumoasa povestea ta, mai degraba finalul e frumos, ca ai avut si tu de patimit destul. nu stiu cum te-au tinut puterile. felicitari pt. fetita 
si eu iau de mai mult de 3 luni Dostinex, ma cam rupe la bani, desi iau compensat 50%, dar tot e scump. 8 pastile 80 lei compensat, altfel ar fi 160 
totusi daca o fi sa nu raman, nu stiu daca o sa merg asa departe cu investigatiile si chiar si la operatie...
mai degraba as opta pt. adoptie 
Ramonika