hiperprolactinemie (3)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns giulia17 spune:

buna fetelor.si eu am probleme cu prolactina,am adenom hipofizar descoperit in urma cu 2 ani.in urma cu 2 saptamani am fost internata la parhon pr analize.toate au iesit bine inclusiv prolactina dar urmez tratament cu dostinex de 1 an.am luat si bromocriptina dar nu m am simtit bine si dr mi a schimbat.saunt bine acum eu am 2 copii dar m am ingrasat un pic,de la tratament.cine a luat dostinex s a ingrasat?eu am 2 copii si asta ma face fericita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dymomo77 spune:

Eu una nu m-am ingrasat deloc. Am 1.60 si 43 de kg. Vroiam sa te intreb, adeomul l-ai descoperit dupa sarcini sau inainte?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns PUSTIU2009 spune:

Buna fetelor, vreu sa va salut pe toate, sunt noua pe site si mi se pare ca e foarte stufos, dar ma voi obisnui eu pana la urma. Apreciez sinceritatea cu care va dezvaluiti toate problemele, sper sa gasesc si eu aici intelegere si sfaturi utile. Ca o aspiranta sa devin mamica ce sunt,de 32 de ani, fara vreo sarcina pana acum, mi-am facut analizele, va voi spune rezultatele, dar inainte vreau sa va spun si de ce, - as vrea un sfat , pt ca vineri ma duc la Cluj cu rezultatele , si nu as vrea sa fiu luata ca din oala cand mi se va da verdictul,
Deci, mai intai sotul: spermograma ok, mai putin la nr. de miscatori, care sunt de 28 milioane (val norm 40-250 mil, asa scrie pe buletinul de analiza), apoi, fsh 9.4, lh 4,51, prolactina 18.16 ng/ml (val norm 1.2-19, asa scrie pe buletin), testosteron 5.52,
Eu am urmatoarele rezultate in Z3 a CM: fsh 6.3 , LH 5.63, estradiol 39, dhea s 168, 3 , tsh 0,35, ft4 18,15, testosteron 0,41 iar PROLACTINA 56,63 (valori normale 1,2 - 19ng/ml), aici pare sa fie problema, in rest toate celelalte sunt in valori normale, sau cel putin asa mi se pare mie.....Merg vineri, cu graficul de temperatura, pt ca e Z13 si imi face foliculometria, apoi mai vedem cum continuam, a zis d-na doctor, voi ce credeti , imi va da un tratament pt a scadea prolactina, (tratament care are efecte secundare, din cate am auzit, dar asta nu m-ar deraja, daca as avea un rezultat pozitiv)as dori f f mult sa primesc un raspuns, sunt f stresata de subiect si nu prea am cu cine discuta..., in afara de sotior. Multumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dymomo77 spune:

Probabil ca vei primi tratament pt prolactina. Eu una am terminat tratamentul luna trecuta si am deja doua liniute si la fel ca tine am 32 de ani si nicio sarcina. Eu una am mers pe mana dr mele endocrinolog care e un om de nota 20 si am reusit. Mult succes.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns PUSTIU2009 spune:

Si dupa cat timp de tratament ai cele 2 liniute? Efecte secundare?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

si eu "ma laud" cu prolactina crescuta.
iau de vreo 3 luni Dostinex, doctora mi-a zis sa continui cu tratamentul pana raman gravida (inca n-am ramas) si chiar si in primele saptamani de sarcina.
prolactina crescuta e dusmanul sarcinii.

Ramonika si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor www.flickr.com/photos/11125714@N02/2227425419/" target="_blank">Miki

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anomis2085 spune:

Buna la toata lumea.Ma numesc Simona si am intrat inamplator pe forumul asta.Si eu ma confrunt cu o prolactina crescuta.In aprilie anul trecut cu o trimitere de la ginecolog mi-am facut dozarea de hormoni si mi-a rezultat prolactina 2298 in cazul in care pe buletinul de analize scrie o valoare de min.127 - max.637.nu prea am dat importanta atunci si nici nu m-am dus la dr. sa-mi citeasca rezultatul la analize pt k am plecat din buresti.A trecut ceva vreme knd m-am hotarat sa-mi refac analizele dar de data asta am consultat un endocrinolog pt k am auzit diferite pareri in legatura cu valoarea mare a prolactinei.D-na dr. mi-a dat trimiteri sa fac urmatoarele: sa turca, RMN, eco transvaginal si prolactina.Am revenit la dansa cu rezultatele bune la celelalte, mai putin prolactina care de data asta mi-a iesit 1391 si pe buletinul de analize val. normale erau cuprinse intre 64 - 395( am schimbat si laboratorul).In urma rezultatelor mi-a prescris o reteta cu bromcriptin cate 1 pastila si jumatate in fiecare zi.Asta se intampla in luna nov 2008 si trebuia sa urmez tratamentul pana in ianuarie 2009 dupa care sa refac prolactina si sa revin la dansa.Am refacut analiza in ianuarie si spre surprinderea mea rezultatul a fost 1750,mai mare ca data trecuta desi urmasem un tratament.Am hotarat sa schimb medicul si asa am facut.Acum merg tot la un endocrinolog(lumea zice k este foarte bun), dansul s-a uitat peste analize si mi-a dat sa fac urmatoarele: TSH si ATPO, si mi-a prescris sa iau dostinex 2 pastile pe saptamana timp de 2 luni, dupa care refac prolactina.
Aseara am fost la dr. cu rezultatele la FSH si la ATPO, d-nul dr. mi-a zis k-s foarte bune si k nu intelege dc e asa mare prolactina. Scurgeri de sani nu am, doar dereglari menstruale, atat. Mi-a zis sa continui tratamentul cu Dostinex si la sf. lunii martie sa-mi refac analiza si sa revin la dansul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

Anomis - vad ca ne asemanam. si eu am dereglari menstruale. la tine cum se manifesta? eu am sangerari in faza luteala a ciclului...

si la mine toate-s bune si frumoase, toate pana la prolactina. care nu se stie de ce e asa crescuta. unii zic ca de la stres, dar asa, cine nu mai e stresat in zilele noastre?

Ramonika si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor www.flickr.com/photos/11125714@N02/2227425419/" target="_blank">Miki

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns padi spune:

Buna fetelor,
ma inscriu si eu in clubul celor cu hiperprolactemie. Nu am buletinul de analize in fata, dar daca retin bine era in jur de 1700. Ginecologul mi-a dat tratament cu bromcriptine (1 pastila pe zi) si trimitere la endocrinolog. Am programare pe 7 martie la endocrinolog. Mi s-a recomandat radiografie de sa turceasca. A facut cineva asa ceva? Daca da, imi spuneti si mie in ce consta?

Adriana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anomis2085 spune:

imi cer scuze , am vrut sa ma rfer la CM neregulat, si a iesit altceva.(pt ramonik)

radiografia de sa turca se face la cap...nu e nimic complicat si nici dureros...e o simpla radiografie.(pt padi)

Mergi la inceput