hiperprolactinemie (3)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dymomo77 spune:

La mine sigur nu e de la strs. La ultima recoltare eram intr-o per f stresanta la scarbici si aveam emotii f mari pt cum va iesi si a iesit mult sub limita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mes spune:

buna seara,
mi-am facut si eu prolactina in ziua 3 si a iesit 30 (din maxim 24,2). faptul a este asa de mare poate sa ma impiedice sa raman insarcinata?
datile trecute era tot peste limita insa cu maxim 2 unitati...

numai bine,
mes

Citat:
citat din mesajul lui dymomo77

La mine sigur nu e de la strs. La ultima recoltare eram intr-o per f stresanta la scarbici si aveam emotii f mari pt cum va iesi si a iesit mult sub limita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mara80 spune:

mes,mergi la medicul endocrinolog ptr ca prolactina marita blocheaza ovulatia!

mara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mes spune:

multumesc pentru raspuns.

prima data cand mi-a gasit prolactina mare mi-a zis ca am si hipotiroidie si mi-a recomandat sa iau tratament cu eutyrox toata viata si bromocriptina.la momentul acela nu l-am luat fiindca mi s-a parut ceva foarte grav sa ti se recomande tratament pe viata pentru cateva unitati depasire a baremelor maxime. la vreo 2 luni mi-am repetat analizele si erau in limite normale (fara tratament, deci). ca urmare, prefer sa fac tratemente hormonale numai in cazuri extreme.
o sa vad ce fac pana la urma. valoarea prolactinei nu este totusi foarte crescuta, insa ma ingrijoreaza. sa vedem ce imi spune dr.

numai bine si multumesc,
mes

dat eu

Citat:
citat din mesajul lui mara80

mes,mergi la medicul endocrinolog ptr ca prolactina marita blocheaza ovulatia!

mara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexalina spune:

Salutare
La mine situatia e in felul urmator: probleme cu menstruatia am avut toata viata,iar cand am fost prima data la ginecolog mi-a dat sa iau anticonceptionale ca s-o regleze.A functionat si mi-a convenit pt ca eram in perioada in care urma sa ma casatoresc asa ca... E,dar dupa ce n-am mai luat pilulele,pauza menstruatie...Dr.ginecolog mi-a dat tot felul de tratamente,pe parcursul mai multor ani si atata timp cat le faceam era bine dar dupa aceea...din nou pauza. Anul trecut am fost prima data la endocrinolog,prin vara, si analiza la prolactina a iesit 170 in conditiile in care maxim era 13,7... M-a trimis sa facun RMN care a iesit neconcludent (cica pt ca am refuzat administrarea substantei de contrast...) dar a spus d-na doctor ca sigur am adenom la o asa prolactina. Cam din septembrie 2007 iau DOSTINEX si de ceva vreme iau tot doza maxima (doua pastile si jumatate pe saptamana). Ultima analiza la prolactina (acum vreo 3 luni)a aratat un nivel de 67 (max 13,7), ceea ce nu prea ma incanta... Mi s-a spus ca tratamentul este de durata dar parca totusi... Anul acesta in iulie am mai facut un RMN care spune ca "pare a exista o formatiune inlocuitoare care se dezvolta" nu mai stiu cum... Si asta cu substanta de contrast. Nici nu stiu ce sa mai zic,atatea necunoscute...Ca si efecte secundare...putina greata si tensiune foarte mica,ametelile ma deranjeaza cel mai tare.In rest...nu pilozitate,nu ingrasat de la tratament...Nu stiu daca prolactina asta are vreo legatura cu greutatea...Nu stiu daca voi putea avea copii...Nu stiu cat trebuie sa mai fac tratamentul...Nu stiu daca are vreo legatura starea psihica,cu asta...Dar cu stresul are vreo legatura? Multe nu stiu... Voi ce ziceti?

Mergi la inceput

Am uitat sa va spun ceva: la al doilea RMN mi s-a spus ca am sinuzita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fragutza spune:

Alexalina,

Si eu am avut prl marita,acum e in limite pt ca iau tratament. Am facut si RMN si totul e ok, mi s-a sugerat sa o repet si in alta parte. Si spre surprinderea mea, tot peste limita a iesit dar nu mai era de 5-6 ori mai mare decat limita maxima.

So, depinde f mult de laborator si intr-adevar depinde fff mult de nivelul de stres.

Prl marita inhiba ovulatia, so, daca te gandesti la un copil trebuie sa o tratezi intai.

Initial am luat Dostinex si dupa cateva luni bune de tratament a ajuns in limite. Dupa ce am oprit a crescut iar. Acum iau Bromocriptine ( la recomandarea medicului cu care voi face fiv) si am vazut ca a ajuns iar in limite dupa o perioada scurta de administrare, cateva saptamani. Partea mai proasta e ca are ceva efecte adverse, gen stari de voma, ameteli.

Raluca

Mergi la inceput

Analizele le-am facut si in alta parte,o data anul trecut rezultatul a fost "peste 100" ceea ce stian deja dar nu era relevant,si o data anul acesta in toamna cand mi-a iesit numai dubla fata de maxima,pe cand la laboratorul unde le fac de obicei mi-a iesit de 4 ori mai mare fata de maxima... Stiu ca inhiba ovulatia insa eu tot sper...Am facut teste de ovulatie vreo 3 luni si nu a iesit nimic asa ca am renuntat la ele,am auzit si ca nu ar fi prea sigure...
Referitor la stres...am intrebat doctorita daca influenteaza cu ceva si mi-a zis "pai cat de stresata puteti fi!!?" Daca ar sti ea saraca ce stres si ce consum nervos...de-aia va intrebam pe voi daca stiti ceva...
Bromocriptina am luat cu mai mult timp in urma cand tratam problema ginecologic dar stiu ca-mi era foarte rau de la ea.De aceea cand m-a intrebat doctorita ce aleg intre Dostinex si Bromocriptina,nu am ezitat,chiar daca e mult mai scump.Macar prin prisma efectelor secundare isi merita banii.
As vrea sa va intreb daca pe voi va afecteaza si altfel toata chestia asta cu prolactina pt ca eu am niste stari anxioase de care nu mai scap. Pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lilicica spune:

Am refacut si eu analizele din ziua 3, LH, FSH,Prolactina si Estradiol, toate au iesit f bune in afara prolactinei care a iesit 30 limita maxima(24.2) si asta sub tratament cu bromcriptina, zilnic iau si Vitex fruit. Medicul mi-a zis sa maresc usor doza de bromcriptina, o sa vedm luna viitoare cum v-a iesi. Probabil ca si stresul influenteaza valoarea prolactinei, dar nu stiu ce sa zic, daca chiar are influenta asa mare.
Fetele care s-au mai lovit de problema asta si au reusit sa o depaseasca, le rog sa ne dea niste sfaturi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina19777 spune:

Buna. si eu ma inscriu in categoria celor cu hiperprolactinemie... eu am facut un FIV nereusit... asta dupa o endometrioza operata cu laparo. am aflat de curand de hiperprolactinemie. iau brocriptin de 1 luna jumatate, fara nici un efect advers. mai e cineva in cazul meu?
merci

Mergi la inceput