Apocalipsa (2)

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ham spune:

Hannen, uite ce am citit eu despre Mahomed(anism):

Mahomed (Cel Laudat) s-a nascut la anul 570 in Mecca, din Abdulah (robul lui Allah) mort inainte de nasterea lui Mahomed si Amina, moarta cand baiatul avea 6 ani, el fiind crescut scurt timp de bunicul Abdul Mottaleb dupa a carui moarte, cresterea lui Mahomed fiind preluata de unchiul Abu Talib, toti din puternicul trib arab- Quraish.
La 25 de ani, in Mecca, Mahomed ia de nevasta pe Kadisha, o vaduva bogata de 40 de ani, astfel intrand în inalta societate a Meccai.
Mecca era un oras de pelerinaj unde exista Ka’aba-"casa lui Allah", o cladire cubica, plina de imaginile si reprezentarile mai multor zei ai momentului, cladire despre care traditia spunea ca Avraam a zidit-o, impreuna cu fiul sau, Ismael.
In mijlocul cladirii se gasea "piatra neagra", un meteorit pe care pelerinii il sarutau dupa ce inconjurau cladirea de 7 ori.
Mahomed a adoptat practica pelerinajului la Mecca, la Ka’aba si sarutarea "pietrei negre".
Mahomed obisnuia sa se retraga pentru meditatie într-o pestera de pe muntele Hira, la nord de Mecca.
Pe la anul 610, cand Mahomed avea 40 de ani, in timpul unei meditatii a avut o viziune: i s-a aratat un inger, arhanghelul Gabriel, ce i-a poruncit sa-si deschida gura si sa inceapa sa recite in numele Domnului care a facut pe om din haine de sange.
Ingerul i-a mai spus ca Domnul este foarte generos si a invatat pe om, prin scrieri, lucruri care nu erau cunoscute (Sura 96:1-5).
Mahomed s-a intrebat daca mesajul acesta este de la Allah, Dumnezeul pe care arabii il credeau supremul si i-a povestit sotiei sale viziunea, aceasta convingandu-l ca el este alesul lui Allah pentru a fi primul profet arab, un apostol (rasoul) al poporului.
Pe parcursul timpului Mahomed a avut multe alte viziuni, pe diferite cai: ba vedea un inger, ba auzea o voce, ba avea un vis, dupa fiecare avand un atac de tip epileptic.
Mesajele le primea în limba araba, dar Mahomed fiind fara educatie (lucru folosit de musulmani ca un argument în favoarea originii divine a cartii, deoarece, spuneau ei, un om ca Mahomed nu ar fi putut inventa un astfel de mesaj), mesajele au fost scrise mai tarziu de discipoli dupa discursurile sale.
Mahomed a inceput sa predice poporului ca Allah este singurul Dumnezeu, ca el este profetul lui Allah si ca oamenii trebuie sa se lepede de alte zeitati, inchinandu-se doar lui Allah.
Primii convertiti au fost cei din propria sa familie: sotia sa, fiul lor adoptat- Zaid si varul lui, Ali, plus vre-o o suta de saraci.
Gruparea a fost persecutata de catre nobilimea din Mecca care nu voia sa abandoneze zeitatile Ka’abei, dar el a fost aparat de unchiul Abu Talib (care-a murit murit în anul 620, odata cu sotia lui Mahomed).
Mahomed si-a luat alta vaduva de nevasta si apoi pe Aisha, fata de 7 ani a prietenului sau, Abu Bakr iar la 24 septembrie 622 (data cu care incepe calendarul musulman) s-a mutat în nordul Meccai în orasul Iatrib (mai tarziu numit Medina- cetatea profetului), mutare numita în araba Hijra.
In Medina nu i-a mers baneste prea bine, dar a avut o noua revelatie: "O profetule, lupta-te din rasputeri cu necredinciosii si fii ferm împotriva lor!" (Sura 9:73).
Cu aceasta aprobare divina, Mahomed a inceput sa atace cu succes caravanele dusmanilor sai, intr-unul din atacuri, cu numai 350 de oameni inarmati biruind o aparare de peste 1000 de inamici (veniti din Mecca), fapt care i-a întarit convingerea ca Allah este cu el si ca lupta aceasta este calea lui Allah.
Prazile se împarteau egal între oamenii sai, dupa ce profetul retinea 1/5 din toata prada.
Ca urmare a faptului ca triburile iudaice negau virulent ca Mahomed este profetul lui Dumnezeu, a killarit 1000 de barbati din tribul Banu Quraiza, iar femeile si copii i-a vandut ca sclavi, prazile fiind impartite intre mahomedani.
In anul 628 intre reprezentantii tribului Quraish din Mecca si Mahomed s-a semnat un armistitiu de 10 ani prin care se cadea de acord ca sa nu se mai lupte între ei, Mahomed si credinciosii lui avand voie sa viziteze Mecca si sa se închine acolo.
La nici doi ani dupa semnarea acordului, insotit de o armata de zece mii de adepti, Mahomed a atacat si cucerit Mecca, distrugand idolii din Ka’aba si executand cativa iudei, astfel Mahomed devenind liderul nedisputat al Arabiei iar Mecca a devenit capitala noii religii.
Una dintre revelatiile mai vechi, care spunea ca nu trebuie sa fie nimeni fortat la noua religie (Sura 2:256) a fost modificata printr-o alta revelatie care spunea ca cei ce se inchina altor dumnezei trebuie omorati (Sura 9:5), triburile arabe avand de ales intre doua alternative- sa moara sau sa se converteasca, urmarea- s-au convertit.
In 300 de ani, Islamul a ajuns o religie intinsa pe trei continente, un imperiu ce a inghitit o groaza civilizatii si culturi.
La anul 632 (al zecelea an de la Hijra) profetul a murit, nelasand in urma lui nici un conducator, ca urmare aparand prima diviziune majora in religia musulmana, din care au rezultat doua secte mai mari, antagonice pe veci (vezi ce se intampla in Iran si Irak)- Siitii si Sunnitii.
Cam asta-i pe scurt ce stiu eu din istoria citita, ce n-are legatura cu religia, crestina, iudaica sau musulmana.
Mohamed mi se pare un tip de admirat, genial si carismatic, dar in primul rand un mare conducator si vizionar.
Ca nu cred incarcatura religioasa, este alta poveste...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BeLucci spune:

Hannen,Adam si Eva au fost primii care au pacatuit. Prin pacatul lor, sau despartit de Dumnezeu, si si pe urmasii lor. Pentru ca noi nu putem sa mai ajungem la Dumnezeu din cauza pacatului, Dumnezeu a decis sa vine El la noi. Si mai mult a decis sa suporte pedeapsa pe care o meritam noi. Toti cei care se intorc la Dumnezeu sunt constienti de pacatul lor si de nevoia de iertare, sunt primiti de Dumnezeu.
Cei care au trait pana la Isus, au avut revelatia lui Dumnezeu in constiinta lor. Exista in toate popoarele pamantului ideea de Dumnezeu care a facut cerurile si pamanturile. Oamenii acestia vor fi judecati in functie de relatia pe care au avut-o cu acest Dumnezeu(pana si grecii aveau un altar inchinat unui "Dumnezeu necunoscut").
Sunt Avraam , Moise, Daniel, David, Ilie , Enoh(nu i-am luat in ordine), care l-au cautat pe Dumnezeu si l-au gasit. Si chiar au ajuns in rai. Cand Isus a mers sa se roage pe munte au venit Moise si Ilie. Acesti oameni au trait inainte de Isus, dar pt ca l-au cautat din toata inima, Dumnezeu li sa revelat. Luca 9:30, citeste!(schimbarea la fata). Apropos de venirea lui Isus ca sa fie crucificat pt pacatele noastre! Evrei 10:7 si Apocalipsa 5:1-14. Dumnezeu nu e sadic ci Isus a vrut sa vina. Nu Dumnezeu la trimis. Daca o sa citesti o sa vezi mai exact cum scrie.
1+1+1=1 Munca in echipa a fost inventia lui Dumnezeu. Si cand Biblia spune ca cei 3 sunt 1 se refera nu la numar ci la relatie, la unitatea care exista intre cele 3 persoane. Aunci cand o echipa lucreaza bine impreuna si noi spunem ca lucreaza ca un singur om.

Ana Stroe legile lui Dumnezeu se concentreaza asupra unui singur lucru, sa iubesti pe Domnul Dumnezeul tau si pe aproapele tau. Isus spune "Eu sunt calea adevarul si viata , nimeni nu vine la Tatal decat prin Mine"! Ioan 14:6.
Nu inteleg ce rost ar avea inchinarea la Maria. Ea era doar o simpla femeie.Dumnezeu a ales-o doar ca sa-i nasca Fiul. Nimica mai mult.
Daca mergem in audienta la primar vorbim cu primarul nu cu mama lui. Si daca vorbim cu mama lui tot nu rezolvam nimica. Atunci cand se intalnesc politicienii care conduc destinele lumii, nu participa si mamele lor la intalnire. Rolul mamei este important, dar ea nu poate sa faca ce fac fii ei, cu atat mai mult daca este vorba de Fiul Lui Dumnezeu. Dumnezeu se simte jignit cand oamenii se inchina la Maria.
Imi cer scuze daca te-ai simtit jignita, dar nu te acuzam pe tine sau pe altii, era parerea mea despre cum gandesc eu. Ar trebui sa nu mai spun nimica pt ca as putea jigni pe cineva.
In Isaia 48:11 Dumnezeu spune nu voi da altuia slava Mea.El este si ramane autoritatea suprema.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Ham,ceva mai pe scurt n-ai gasit?
Asta ce e,rezumatul rezumatului?
Nici nu pot sa citesc fara sa simt ca mi se ridica tensiunea!!!Asa ca mai bine renunt!
Ham,mai cauta!

Belluci,eu am sa ma retrag din discutie pt. ca am inceput sa supar si sa plictisesc prin repetitiile si comparatiile mele nesimtite.

Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas

www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Noutati
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Amira scolarita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BeLucci spune:

Hannen pe mine nu ma deranjezi. Credca noi trebuie sa discutam, si sa luam ce e mai bun din tot. Fiecare avem dreptul la replica. Fiecare suntem crescuti in medii diferite si gandim diferit si credem diferit, daaar credca trebuie sa ne gandim la ce citim si sa cautam daca vrem sa gasim ceva. Pe Dumnezeul adevarat il gasesti daca vrei. Daca discutam doar ca sa ne dam fiecare cu parerea si sa ne "dam in cap" nu credca se merita. Nu ma refer la nimeni anume. Si eu am fost pusa in situatia sa sustin lucruri care mie mi se pareau normale, si altii sa nege ...si invers.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ham spune:

Hannen, m-ai prins!
Sursa secreta sunt in ordine aleatorie:

cartea The World Religions a lui Sir James Norman Dalrymple Anderson, ce a fost multi ani Political Secretary pentru Arab Affairs de la Foreign Office din London si profesor la catedra orientala de la Cambridge

cartea Islamismul de la Humanitas, al lui Dominique Sourdel, profesor la Université de Paris-Sorbonne

si cateva site-uri:

http://www.religionfacts.com/big_religion_chart.htm

http://wri.leaderu.com/wri-table2/islam.html

http://www.infoplease.com/ce6/society/A0825600.html

http://www.aril.org/World.html

http://www.religionworld.org/islam/is1.html

http://www.religion-cults.com/Islam/islam.htm

si o unealta google ce functioneaza din ce in ce mai bine:

http://www.google.ro/language_tools?q=The+World+Religions&hl=ro&lr=&as_qdr=all

Eu eram curios CARE din informatiile gasite sunt false din dpdv-ul credinciosului islamic (Scrie-i unui crestin ca Iisus a murit crucificat impreuna cu 10 mii de rasculati zeloti, crucificarea lor neavand legatura cu evreii ci cu stapanirea romana, sa vezi ce-ti vad ochii ca raspuns!)!
Nu ma asteptam sa te deranjeze ca discutam religia pe care TU ai adus-o in discutie, chiar daca informatia istorica nu convine totdeauna unui credincios; mecanismul de pana acum al analizarii critice a datelor la care userii au acces a functionat si pareai deschisa la asa ceva; nu ma asteptam sa fi genul "critica este buna cand subiectul luat in discutie nu mi-e mie drag".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

Citat:
citat din mesajul lui hannen

Nici nu pot sa citesc fara sa simt ca mi se ridica tensiunea!!!Asa ca mai bine renunt!
Ham,mai cauta!Belluci,eu am sa ma retrag din discutie pt. ca am inceput sa supar si sa plictisesc prin repetitiile si comparatiile mele nesimtite.Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inaswww.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
Hannen, nu pune la inima, ca in afara de Denizel nu s-a plans nimeni ca ai deranja cu ce scrii.Si cum ea nu e purtatorul de cuvant al forumistilor, ma gandesc ca poti sa scrii linistita in continuare.Sunt sigura ca cei care citesc pe aici poseda gandire si vointa proprie, incat sa discearna si sa selecteze pentru sine din ceea ce lectureaza. Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
am blog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
citat din mesajul lui irina.c.

Citat:
citat din mesajul lui hannen

Ham,mai cauta!

Belluci,eu am sa ma retrag din discutie pt. ca am inceput sa supar si sa plictisesc prin repetitiile si comparatiile mele nesimtite.

Hannen, nu pune la inima, ca in afara de Denizel nu s-a plans nimeni ca ai deranja cu ce scrii.Si cum ea nu e purtatorul de cuvant al forumistilor, ma gandesc ca poti sa scrii linistita in continuare.

Sunt sigura ca cei care citesc pe aici poseda gandire si vointa proprie, incat sa discearna si sa selecteze pentru sine din ceea ce lectureaza.

Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)

am blog

Hahahaaaaaaaaaaaaaaaaa, ce tareeeeeeeeeeeeeeeee :-))))))))))))))))))))))!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Irino, 100 de puncte de la mine pentru tine!
Cand sa te admir ca uite domle ce vointa ai, te abtii sa-mi mai dai bobarnace, ai cedat ispitei. Greu se fac oamenii sfinti! Nasol!

Ce s-a gandit Irinuca, saracuta? Cu Denizel nu o mai dreg in veci, e clar! Latura protestanta a forumului imi va fi pe veci ostila (nu ca n-as fi avut vreo contributie masiva la asta...:-)). Ia hai sa vad eu daca o pot imbrobodi pe Hannenuta, ca sa ma asigur ca nu voi avea prea multe impotriviri din partea musulmana a DC?! (o fi uitat Hannen vremurile in care eu eram mai...ceva ca acuma si o lucram cum consideram io ca trebe lucrati musulmanii ).

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Ham,io numai cind citesc "Islamismul" nu simt nevoia sa aprofundez,indiferent cine a scris acea carte!
Daca tu crezi ca ce-ai spicuit tu acolo reprezinta viata si Profetia lui Mohammad,te inseli.
E mult,mult prea superficial si nu poti sa nu zaresti reaua vointa cu care se scrie.Panta subtila a batjocurii...si ma abtin!
Ca atare,nici unul din acele nume si titluri "pompoase" nu ma impresioneaza.N-am nevoie de carti scrise de nemusulmani pt. nemusulmani pt. a le arata cit de naspa este "islamismul" pt. ca din nefericire nu pot fi nepartinitori.
Nu conteaza cite nume pompoase se vor stradui sa scrie,degeaba daca nu vor scrie adevarul!

Si da,sunt deschisa la discutii si la critica dar atunci cind vad interes .Nu stiu de ce,dar nu gust rautatile chiar daca vin sub "mari" titluri.

irina,multumesc.Deocamdata prefer sa ma abtin,mi-a pierit cheful.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui irina.c.

Sunt sigura ca cei care citesc pe aici poseda gandire si vointa proprie, incat sa discearna si sa selecteze pentru sine din ceea ce lectureaza.

Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)

am blog

Oh...eu nu sunt asa de sigura,Irina.Prietenii stiu de ce

Hannen, e normal ca tu,care esti musulmanca gasesti explicatiile crestine basme de adormit copii.Aceleasi sentimente le impart si crestinii cu privire la islam.Dar nu e oare normal?

Ham nu a vrut sa jigneasca,il citesc demult si ii apreciez gandirea.Nici nu e acid,asa cum crezi.
Sa stii ca si eu am citit cam aceleasi lucruri despre Profet,nu le scriu pentru a nu te supara,insa cu ce-s eu de vina daca asa zice cartea de istorie? Si nu una,mai multe,crede-ma.

Imagineaza-ti doar ca vorbim de vremuri demult apuse,vremuri in care oamenii actionau altfel decat azi.
Plus ca, inainte de ´´intalnirea´´ Profetului cu glasul Domnului,insusi Profetul era strain de ce e bine sau nu in fata lui DD,am dreptate?Pai atunci de ce sa ne suparam daca chiar talharea caravane?(ca exemplu).NU stia ca e rau sa faci asta...vezi o poti lua si asa,e un punct de vedere pertinent zic eu.

Profetul a fost om,supus greselii,de ce te superi pe ce a scris Ham?
Inteleg ca te dor cuvintele ´´brute´´ la adresa lui Mohammed,insa voi musulmanii oricum nu-l divinizati,deci nu vi s-a terfelit in noroi credinta ca sa zic asa, s-a scris doar o particica din viata de muritor pacatos a unui profet....care a avut rolul (dpdv musulman) de a propovadui cuvintul lui Alah.Atat.

Intelegi ce incerc eu sa zic?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
Deocamdata prefer sa ma abtin,mi-a pierit cheful.

Hannen, tu acuma te alinti...Nu pot sa cred ca tu chiar nu ai inteles ca si altii au voie sa fie deranjati, nu numai tu :-).
Pentru ca si eu sunt o alintata , uite, iti mai spun o singura data. Data asta si gata, fii atenta!!!

Asa cum tu te superi cand cineva spune neadevaruri (adica inversul a ceea ce tu consideri adevar) despre Mohamed sau islam, asa ne suparam si noi. Cu atat mai mult cu cat neadevarurile tale (inversele adevarurilor noastre) sunt expuse in cadrul unei comparatii sau a unei lamentari.
Oameni care numesc demonice orice practici din afara religiei lor, fii sigura, nu te vor eticheta nici pe tine altfel atunci cand spui ca nu Isus a fost rastignit sau ca nu exista Trinitate. Sper ca nu-ti faci vreo iluzie in legatura cu asta.
Asa cum eu sunt deranjata de comparatiile tale, si Irina e deranjata, si Belucci e deranjata.
Deosebirea este ca eu o spun si ca nu am nici cea mai mica intentie de a-ti "deschide ochii", sunt sigura ca esti cea mai in masura sa decizi ce e bine pentru tine, deci, nu ma voi prezenta poleita intr-o asa zisa ingaduinta.

Cred ca nu trebuie sa spun si eu ceva ce consider de neconceput in islam, ca sa-ti dai seama ca asemenea chestii spuse pot fi neplacute.

da? Gata? Ti-a trecut?

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput