Apocalipsa (2)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ham spune:

Stefanna, daca VREI sa le vezi, contradictiile sunt de la prima la ultima pagina; nu stau sa dau exemple, fiindca sunt convins ca te-ai mai lovit de ele; cum am mai scris, cu CREDINTA nu te poti lupta cu argumente logice...
In primul rand ca trebuie sa fii fanatic ca sa venerezi o carte.
Si nu-mi place unde a dus de fiecare data fanatasimul.
In al doilea rand nu am avut si nu voi avea niciodata incredere in judecata unei multimi.
Multimea este usor de condus, manipulat, adusa in starea in care va face orice se doreste.
Presupun ca esti suficient de inteligenta pentru a gasi singura exemple de-a lungul istoriei.

Punctul meu de vedere, pe care fie nu l-ai inteles, fie ai ales sa-l ignori, este acela ca orice om TREBUIE sa judece mereu.
Sa-si puna intrebari si sa caute macar, daca nu sa gaseasca raspunsuri.
Sa aiba mereu dubii.
Sa caute, sa fie curios, mereu avid de cunoastere.
Sa priveasca orice problema din cat mai multe unghiuri.
A-ti folosi creierul pentru introspectie nu pune in pericol viitorul tau ci, din contra, e un semn ca il respecti pe Dumnezeu si creatia Sa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Stefanna spune:

Ham, perfect de acord cu tine. Am priceput si ce vrei sa spui cu manipulatul si cu exemplele istorie si categoric sint de acord.Nu sarut icoane, nu ador persoane, nu inconjur temple in speranta miracolelor, si imi pun intrebari.La intrebarile mele Cuvantul celui de Sus mi-a dat raspunsuri.Asa cum zici tu, uneori credinta depaseste logica.Logic nu voi putea sa imi explic cum a vorbit magarita lui Balam, dar cred ca asa a fost.Logic nu stiu cum Maria a ramas insarcinata , dar cred ca asa a fost. Si mai sint ceva exemepel care pot fi date. Rationamentul pe care ma bazez, e ca Dumnezeu mi-a dat mai multe dovezi ca exista decat "pietrele' de indoiala puse in cale. Si nu ma voi supune niciodata (cel putin asa sper) unor dogme pt ca trebe sa le cred, dar ma voi supune mereu ( iarasi, sper din toata inima)celor clare si raspicate pe care mi le cere Cel de Sus.
Multumesc si tie pt felul civilizat de a iti sustine parerile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui ham
Punctul meu de vedere este acela ca orice om TREBUIE sa judece mereu.
Sa-si puna intrebari si sa caute macar, daca nu sa gaseasca raspunsuri.
Sa aiba mereu dubii.
Sa caute, sa fie curios, mereu avid de cunoastere.
Sa priveasca orice problema din cat mai multe unghiuri.
A-ti folosi creierul pentru introspectie nu pune in pericol viitorul tau ci, din contra, e un semn ca il respecti pe Dumnezeu si creatia Sa!

Filozofia Samkhya sustine ca intreaga cunoastere este egal accesibila atat simturilor cat si ratiunii. Orice poate fi inspirat pe cale divina poate fi accesibil si pe cale rationala. (Samkhya Karika este o carte care chiar merita citita si studiata daca va cade in mana - a fost scrisa cam pe cand se scriau Evangheliile).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Lady, Ham, ! Multu'! :-)

In primul rand, nu sunt de acord cu afirmatia ca Biblia se contrazice la fiecare 2 pagini.
Paginile Bibliei nu sunt faxuri trimise de Dumnezeu oamenilor. Bine ar fi sa fie asa...:-).
Aparentele contradictii provin din contradictiile, starea sufleteasca, nevoile celui care a preluat mesajul divin, precum si nivelului nostru de cunoastere sau intelegere.

Pai, Ham, desigur ca, pentru a ne pastra credinta in Dumnezeul biblic nu trebuie sa ne ascundem de realitate, nu trebuie sa fugim de stdiu, curiozitate sau cunoastere.
Poate ca aceste contradictii despre care vorbiti sunt rezultatul supunerii (inconstiente) a oricarei afirmatii din Biblie unui test ideologic si de supunere la autoritatea unui grup de clerici mai mult sau mai putin ignoranto-birocrati, care cred ca au pus stapanire peste credinta oamenilor.

Apoi, nici eu nu cred ca Dumnezeu ar vrea ca noi sa veneram Biblia. Am primit Biblia nu pentru a avea ceva in plus de venerarat, ci pentru ajutorarea noastra, sunt sigura de asta.
unde in alta carte decat in Biblie, poti face cunostinta cu Dumnezeu?
Eu cred cu tarie ca orice intrebare care s-a pus sau se va pune in legatura cu Dumnezeu si relatia lui cu realitatea noastra isi gaseste raspuns in Biblie.
Gasim in Biblie atat Creatorul intangibil, a carui existenta nu este cuprinsa in spatiu si timp si al carui Nume nu poate fi pronuntat de nici un muritor, cat si Dumnezeul limitat in trup, spatiu si timp, Dumnezeul uman pana la cele mai marunte detalii.
A, da, si mai gasim pe Dumnezeu-Duhul Sfant, care Il face pe Dumnezeul intrupat accesibil fiecarui om.
Parerea mea este ca, daca lasam la o parte preconceptiile, Biblia chiar ne ajuta sa-L percepem pe Dumnezeu ca trinitate, chiar ne face sa nu pierdem semnificatia lui Dumnezeu si ne face sa ne percepem realitatea asa cum (poate) nu am fi perceput-o fara sa avem Biblia.

Adica, da, Dumnezeu poate fi cunoscut si in afara studiului Bibliei.
Numai ca, in momentul in care revelatia nu iti mai poate fi de ajuns si vrei, nu stiu, ceva "pipaibil", Biblia te ajuta, oferindu-ti-L pe Dumnezeul care umbla descult si sta la masa cu tine si pe Dumnezeu-Duh Sfant care te face sa mergi de mana cu Isus pe ape :-).
Biblia iti arata ca Dumnezeu nu joaca zaruri, ca pentru Dumnezeu noi nu suntem niste frunze al caror mers pe apa e ceva asaaa, nedeterminat.
Ca sa inchei totusi :D, Biblia imi arata ca intr-un univers in aparenta haotic, privind in urma, pot vedea limpede un fir al providentei.
Daca privesc inainte sunt poate speriata, dar daca privesc inapoi...:-).

Acuma, in legatura cu canoanele.
Pai, nu biserica a determinat canonul, ci biserica a descoperit canonul!
Nu biserica a legiferat canonul, ci biserica a recunoscut canonul.
Biblia este atat de incarcata cu un continut anti-biserica incat poti fi sigur ca burtosii certareti si limitati de care zicea Ham au fost "pacaliti" atunci, cand au recunoscut canonul.
Biblia nu este cuvantul lui Dumnezeu fiindca a fost acceptata de, sa zicem, poporul lui Dumnezeu de atunci.
Dimpotriva, ea a fost acceptata de ei pentru ca este cuvantul lui Dumnezeu!
Dumnezeu a fost Cel care a conferit acestei carti autoritate divina, nu burtosii certareti :-).

Hai ca m-am intins ingrozitor . Da' nu va las, vin mai incolo sa spun ce stiu eu in legatura cu acuratetea manuscriselor.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

Citat:
citat din mesajul lui denizel

unde in alta carte decat in Biblie, poti face cunostinta cu Dumnezeu?

Eh ... in Legendele Olimpului?
Cred ca cel putin Io, Europa, Leda si Alcmene l'au cunoscut pe Zeu destul de bine.

Come to The Dark Side ... we have cookies!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Pai mai Xeno, daca in urma a ceva ce a definit drept revelatie, omul se trezeste invaluit in erotism, da, ar face bine sa consulte Legendele Olimpului pentru a afla mai mult .

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Ham,sincer,ti-as fi apreciat mesajul si parerile daca te abtineai de la afirmatii insultatoare!
Dupa cum ai vazut,eu nu l-am jignit pe Isus,mielul vostru,deci te rog mult sa te abtii de la a-l numi pe Profetul Mohammad tilhar de caravane...
Totusi trag speranta ca astea nu sunt intocmai ideile tale si ca te-ai pripit cu copy/paste asa cum nici pasajul in care ai descris sinoadele ecumenice,nu-ti apartine.

In al doilea rind,profetia lui Mohammad nu a inceput asa cum ai descris-o tu.De aici trag concluzia ca nu cunosti "subiectul" si ca te-ai multumit cu insultele altora pe care ni le-ai servit in mesajul anterior.

Sper ca forumistii vor observa macar de data aceasta "diferenta" de abordare a problemei ,precum si atitudinea fata de "celalalt" si religia lui.
O ultima remarca ,un musulman niciodata nu-l va insulta pe Isus asa cum o fac unii oameni(nu conteaza credinta) cu Profetul Mohammad.

Stefanna ,multumesc pt. cuvintele frumoase.
As discuta cu mare placere,da-mi te rog putin timp sa ma linistesc,mesajul lui Ham a lovit cam tare...

Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas

www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Noutati
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Amira scolarita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BeLucci spune:

Hannen nu te supara pe Ham ca el are un stil mai aparte sa scrie. El vorbeste intr-un stil chiar si despre Maria(vezi. "sa-si depuna increle" si alte astfel de expresii). Nu o venerez pe Maria stati linistiti, nu ma deranjat expresia. Doar ca persoanele astea au fost ales de Dumnezeu sa faca anumite lucruri pe pamant. Oameni dupa placul lui. Si de asta credca Ham, din respect ar trebui sa te abtii de la unele expresii fata de niste persoane, care sunt marturie pt noi.
Hannen este adevarat asta?

Citat:
Coranul negand explicit faptul ca Isus a fost crucificat sau ca a fost Dumnezeu insusi, recunoscandu-i doar atributul de profet al acestuia

Am citit coranul mai demult acum cativa ani dar asta mi-a scapat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Belluci,uite aici

Surat An-Nisa
154)Si am ridicat Noi deasupra lor Muntele Tor,cind am incheiat legamint cu ei si le-am zis Noi:"Intrati prin poarta ,prosternindu-va!"Si le-am zis Noi:"Nu incalcati Sabatul!"Si am luat legamint strasnic.
155)[Noi i-am blestemat] din pricina incalcarii legamintului lor si necredintei lor in revelatiile lui Allah si uciderii de catre ei a profetilor pe nedrept si rostirii cuvintelor :"Inimile noastre sunt invelite!".In fapt,Allah le-a pecetluit ,pt. necredinta lor,fiindca ei nu cred decit foarte putin.
156)Si din pricina necredintei lor si a clevetirilor grele pe seama Mariei.
157)Si din pricina vorbelor lor:"Noi l-am omorit pe Isus,fiul Mariei,trimisul lui Allah!" ,in vreme ce ei nu l-au omorit ,nici nu l-au rastignit pe cruce ,ci a fost facut(cineva) sa semene cu el.Cei care au avut pareri diferite in privinat lui Isus,au fost in indoiala(in legatura cu moartea lui);ei nu au avut cunostinta sigura despre ea(moartea lui),ci doar au urmat unor presupuneri.De buna seama nu l-au omorit,
158)Ci Allah l-a inaltat la El.Iar Allah este Puternic si
Intelept

Al -Imran
Adu-ti aminte cind Allah a zis:"O, Isus!Eu iti voi da o rasplata imbelsugata,te voi inalta la Mine,te voi mintui de cei care nu cred (evreii)si ii voi pune pe cei care te-au urmat(apostolii si cei care au crezut in profetia lui),peste cei care nu cred pina in ziua Invierii.Apoi la mine va fi intoarcerea voastra si Eu voi judeca asupra celor in care voi nu va intelegeti.

Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas

www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Noutati
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Amira scolarita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ham spune:

Hannen, nu am jignit, fiindca Mahomed chiar a fost propietar de caravane iar intre 624 si 628 a atacat alte caravane, prada fiind impartita in mod egal, intre oamenii lui, dupa ce 1/5 din ea era oprita ca taxa de Mahomed. Barbatii dusmani nerau ucisi, femeile si copiii lor erau vanduti ca sclavi. Daca vrei amanunte, iti dau, dar cred ca le stii.
Pot sa-ti dau si versetele din Coran cu care el argumenteaza aceste fapte.
Nu cred ca e nimic condamnabil in ce a facut el, pentru acele vremuri; la fel procedau si crestinii, ba chiar mult mai rau. Faptele trebuiesc privite prin prisma vremurilor cand s-au intamplat!
Sincer, de cate ori vad o catedrala sau moschee veche, un mare monument de arta de altfel, nu ma pot abtine sa nu gandesc:
"Cati oameni au fost jefuiti ca sa apara aceste minuni arhitectonice?"
La Vatican, dar si in Istambul, totdeauna cand vizitam obiective istorice, imi venea in minte aceasta intrebare...

Mergi la inceput