Apocalipsa (2)
Raspunsuri - Pagina 17
ham spune:
Dumnezeu NU este om, gandurile sunt modul de comunicare, vorbele sunt pentru comunicarea cu entitatile fizice; in plus, eu cred ca rugaciunile spuse ca un ritual, fara sa vina din suflet, incercand sa mascheze adevaratele ganduri, chiar dauneaza; Dumnezeu nu poate fi inselat cu vorbe!
Despre rau, eu cred ca nu exista in sensul inteles de noi; aici ai dreptate, notiunea de "rau" au inventat-o oamenii si-o folosesc cum le pica lor bine; fa un sondaj si vezi ce numesc americanii vs. irkienii "bine" si "rau".
BeLucci spune:
Pai eu mai sus am specificat:rugaciunea spusa din suflet nu citita nu invatata pe de rost. Nici nu pot sa ma rog daca nu spun ce simt eu atunci. Nu pot sa citesc o rugaciune, nu mi se pare corect. E ca si cum la un examen imi scriu numele pe lucrarea altuia. Eu cred ca trebuie sa ne rugam, cu o inima sincera, in fiecare zi, cand simtim.
Eu cred in influenta binelui/raului. Cred ca noi suntem influentati de bine/rau. Dar noi alegem "vocea" cui sa o ascultam. Pamantul este in pacat din cauza ca nu ascultam de cine trebuie. Credca daca intr-o zi am renunta toti sa facem rau(aici ma refer de la barfa pana la crima), credca s-ar schimba totul radical. Asta nu se poate, stiu, este doar o imaginatie de-a mea. Eu credca putem, daca vrem, sa fim mai buni, si sa venim in fiecare zi cu recunostinta in fata Lui Dumnezeu. Bine hai sa nu vorbim despre America vs Irak, pt ca acolo politica "face legea". Raul este la nivel spiritual, nu credca o sa vada cineva un drac sau un inger care umbla printre noi. Poate sunt si oameni care vad(hai sa nu generalizez, ca nu stiu eu cate daruri sunt ). Dar credca noi simtim fortele astea. Desii am vazut un caz pe Discovery (parca), un accident de masina. Iar politistii au declarat ca erau 4 persoane in masina. 2 in fata 2 in spate. Dar cand unul dintre accidentati sa trezit din coma a spus ca erau 3, nu 4. Si sa dedus ca era un inger. As crede asa ceva.
ladyJ spune:
Citat: |
citat din mesajul lui BeLucci Pai eu mai sus am specificat:rugaciunea spusa din suflet nu citita nu invatata pe de rost. Nici nu pot sa ma rog daca nu spun ce simt eu atunci. Nu pot sa citesc o rugaciune, nu mi se pare corect. E ca si cum la un examen imi scriu numele pe lucrarea altuia. Eu cred ca trebuie sa ne rugam, cu o inima sincera, in fiecare zi, cand simtim. Eu cred in influenta binelui/raului. Cred ca noi suntem influentati de bine/rau. Dar noi alegem "vocea" cui sa o ascultam. Pamantul este in pacat din cauza ca nu ascultam de cine trebuie. Credca daca intr-o zi am renunta toti sa facem rau(aici ma refer de la barfa pana la crima), credca s-ar schimba totul radical. Asta nu se poate, stiu, este doar o imaginatie de-a mea. Eu credca putem, daca vrem, sa fim mai buni, si sa venim in fiecare zi cu recunostinta in fata Lui Dumnezeu. Bine hai sa nu vorbim despre America vs Irak, pt ca acolo politica "face legea". Raul este la nivel spiritual, nu credca o sa vada cineva un drac sau un inger care umbla printre noi. Poate sunt si oameni care vad(hai sa nu generalizez, ca nu stiu eu cate daruri sunt ). Dar credca noi simtim fortele astea. Desii am vazut un caz pe Discovery (parca), un accident de masina. Iar politistii au declarat ca erau 4 persoane in masina. 2 in fata 2 in spate. Dar cand unul dintre accidentati sa trezit din coma a spus ca erau 3, nu 4. Si sa dedus ca era un inger. As crede asa ceva. |
Belucci, BINELE si RAUL sunt relative!!! ce pentru tine e bine,poate fi pentru altul rau si invers.Asta incerca si Ham sa spuna
Tu alegi BINELE care crezi tu ca e BINE.Asa cum ai invatat, asa cum consideri,asa cum vezi tu lucrurile. De unde iar rezulta ca, totul e relativ.
Crima e un rau. La noi. La altii e apararea onoarei! Intelegi?
In alta ordine de idei, prea cred unii ca, cunosc bine pe Dumnezeu. Se emit ipoteze care de care mai amuzante, conform perceptiei celui care le emite,deci conform adevarului relativ si sibiectiv al celui care le emite.
cand vom intelege cu adevarat relativitatea,atunci nu ne vom mai scoate ochii cu adevarurile noastre haioase.
NIMENI nu stie cu certitudine ce va fi dupa moartea fizica, cum e raiul,daca el exista, ce vesminte vor fi,daca vor fi,si asa mai departe. Vom afla cand vom muri
Eu nu ma grabesc...asa ca after you curiosule.
BeLucci spune:
NIMENI nu stie cu certitudine ce va fi dupa moartea fizica, cum e raiul,daca el exista, ce vesminte vor fi,daca vor fi,si asa mai departe. Vom afla cand vom muri Eu nu ma grabesc...asa ca after you curiosule. |
Pai daca ai citit cumva cel putin Apocalipsa o sa vezi ca scrie acolo si despre moarte, inviere, rai , iad. Dumnezeu ii arata lui Ioan cum va fi sfarsitul lumii si tot ce se va intampla. Citeste sau reciteste Apocalipsa si vei vedea ca Ioan vede cum ingerii se inchinau Lui Dumnezeu. Daca vrei sa citesti despre cer(rai), citeste Apocalipsa.
ladyJ spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui BeLucci
Pai daca ai citit cumva cel putin Apocalipsa o sa vezi ca scrie acolo si despre moarte, inviere, rai , iad. Dumnezeu ii arata lui Ioan cum va fi sfarsitul lumii si tot ce se va intampla. Citeste sau reciteste Apocalipsa si vei vedea ca Ioan vede cum ingerii se inchinau Lui Dumnezeu. Daca vrei sa citesti despre cer(rai), citeste Apocalipsa. |
Apocalipsa e relativa.
Fiecare intelege ce vrea si ce poate din ea.
BeLucci spune:
Pai mie nu mi se pare nimica de neanteles cand se vorbeste de rai. Mai ales ca este descris f clar. Credca aici se pune punctul pe vrei sau nu vrei sa crezi/intelegi. Daca studiezi bine Biblia, incepand de la traducerea originala, nu credca nu se poate sa nu intelegi. Nu credca nu il gasesti pe Dumnezeu. Dar fiecare avem telurile noastre in viata, depinde de ce-ti propui.
ladyJ spune:
citat din mesajul lui BeLucci Pai mie nu mi se pare nimica de neanteles cand se vorbeste de rai. Mai ales ca este descris f clar. Credca aici se pune punctul pe vrei sau nu vrei sa crezi/intelegi. Daca studiezi bine Biblia, incepand de la traducerea originala, nu credca nu se poate sa nu intelegi. Nu credca nu il gasesti pe Dumnezeu. Dar fiecare avem telurile noastre in viata, depinde de ce-ti propui. |
Belucci,Dumnezeu nu se afla neaparat printre filele Bibliei.Dupa cum vezi, pentru multi,chiar si pentru mine, Dumnezeu se afla in cea ce ne inconjoara,in noi,in oamenii dragi(si mai putin dragi).
Dumnezeu se afla in stiinta, in basme, in istorie.Pentru ca daca spui ca Dumnezeu e TOTUL, inceputul si sfarsitul, el nu poate fi intre copertile unei carti,rezumat la pilde,sfaturi,porunci si amenintari cu iadul.
Stiu ca-ti vine greu a crede, insa multi il inteleg pe Dumnezeu inafara Bibliei.Facem un sondaj?
ham spune:
citat din mesajul lui BeLucci Pai mie nu mi se pare nimica de neanteles cand se vorbeste de rai. Mai ales ca este descris f clar. Credca aici se pune punctul pe vrei sau nu vrei sa crezi/intelegi. Daca studiezi bine Biblia, incepand de la traducerea originala, nu credca nu se poate sa nu intelegi. Nu credca nu il gasesti pe Dumnezeu. Dar fiecare avem telurile noastre in viata, depinde de ce-ti propui. |
BeLucci, pariu pe ce vrei tu ca nici-un pasaj din Biblie n-o ajuns la noi in traducere originala, ci in copia, traducerii, interpretarii originalului.
BeLucci spune:
Lady J, credca noi vorbim depsre lucruri diferite, fara sa vrem. Este clar ca eu Il cunosc pe Dumnezeu din experientele mele din aceasta viata. Si nu spun ca Il cunosc doar din Biblie. La faza cu amenintarea cu iadul, credca undeva ai ramas cu o parere gresita la ceva ce am spus eu. Nu stiu de unde ai dedus acest lucru:
Stiu ca-ti vine greu a crede, insa multi il inteleg pe Dumnezeu inafara Bibliei |
Ham, Biblia a fost scrisa in ebraica(aramaica). De fapt Vechiul Testament a fost scris in ebraica(aramaica) iar Noul Testament a fost scris in greaca. E clar ca aceste scrieri originale sunt tinute departe de lume. Nu la asta ma refeream cand am zis sa citeasca originalul. Sunt si copii dupa original care credca sunt folosite de evrei. Biblia tradusa in romaneste a fost adaptata dupa limba noastra ca sa intelegem noi.
ladyJ spune:
´´Daca studiezi bine Biblia, incepand de la traducerea originala, nu credca nu se poate sa nu intelegi. Nu credca nu il gasesti pe Dumnezeu.´´
belucci,uite de aici am tras concluzia. astea au fost cuvintele tale,iar eu ti-am spus ca nu e nevoie neapatrat de biblie pentru a-l accepta si intelege pe Dumnezeu.
Nu stiu de ce tot o dati cu biblia in sus si-n jos.Cine nu a citit sau cine contesta autenticitatea bibliei de azi e imediat catalogat ca RAU,ateu,necredincios,ptiu ptiu,scuipam in san.
Asta am vrut sa zic,sorry daca nu intelegi.