Apocalipsa (2)
Raspunsuri - Pagina 12
blackpanterro spune:
Whatever lady, am devenit demult imuna la prostiile pe care le debitezi pe aici, dar faza cu sexul ma distrat la maxim.Atat am avut de spus.
Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
A ticket to hell has never been funnier
"You know your god is man-made when he hates all the same people you do."
BeLucci spune:
Aha credeam ca vrei si tu sa-mi dai peste obraz cu un verset pe care nici nu-l crezi da-l aprobi, desii nici nu sti ca exista sau nu. Te inteleg ca ai intrat numai sa tulburi apele ca numai asta ai facut. Si eu daca zic ceva zic din Biblie pt ca asta cred , in asta cred, cred in Dumnezeu. Tu nu mi-ai demonstrat ca, crezi nici in stiinta. Have a nice day lady!
blackpanterro spune:
Pai atunci de ce nu crezi faza cu sexul??? Ham ti-a aratat de unde vine, ti-a facut si calculul, ce mai vrei???
Cat despre trimiterea la biblie...sunt interesata de alte topicuri cand vine vorba de fictiune.
BeLucci spune:
NU este scris asa ceva in Bibli nu pricepi?
Pai daca iti place fictiunea du-te si mai citeste teoria lui Darwin!
blackpanterro spune:
A da, de fapt Ham a precizat ca asa e in versiunea ortodoxa.Deci biblia evanghelista/baptista va da unde verde la sex cat poftiti.Sper ca nu de asta ai facut trecerea la ei
larissa_79 spune:
Belucci, iata ce ne zice parintele Cleopa legat de infranare sotilor:
Care este randaiala de infranare ( curatie ) si traire conjugala a sotilor ?
"Biserica nu a fixat sotilor un program de convietuire, caci nu poate intra in amanuntele zilnice. Ci a lasat totul la stiinta lor si la posibilitatea de a se iconomisi unul pe altul, potrivit cu natura, cu mijloacele si cu idealul fiecaruia. In general, sotii au datoria de a se ajuta unul pe altul, atat la bine cat si la necaz, si mai ales la boala si in greutatile vietii in general. Credinciosia unuia fata de altul trebuie sa fie sfanta; copiii sa fie bine crescuti, gospodaria bine chibzuita si demnitatea morala si sociala cu grija pastrata, cum zice si Sfantul Apostol Pavel : " Casatoria sa fie cinstita intru toate si patul nespurcat; iar pe desfranati si pe preadesfranati ii va judeca Dumnezeu " ( Evrei 1, 4 ) . Un Parinte bisericesc zice : " Cei ce sunt legati prin casatorie trebuie sa-si fie lor judecatori, fiindca au auzit pe Pavel care scrie ca este lucru cuviincios a se departa unul de altul pentru un timp, prin consimtamant, pentru ca sa traiasca in rugaciune si apoi iar sa se apropie " ( I Corinteni 7, 4; Sfantul Dionisie 3 ) .
Celor casatoriti legal le zice acelasi Sfant Apostol : " Sa nu va lipsiti unul de altul decat numai prin intelegere, pe un anumit timp, ca sa va indeletniciti cu rugaciunea si apoi iar sa va impreunati ca sa nu va ispiteasca pe voi satana pentru neinfranarea voastra. Si aceasta o zic dupa sfat, iar nu din porunca " ( I Corinteni 7, 5-6 ) .
" Insa este de trebuinta a se feri de impreunane sambata si Duminica, pentru ca in aceste zile se aduce Domnului jertfa cea duhovniceasca " ( Timotei, canonul 13 ) . " Nu s-a oprit barbatul si femeia de la impreunare trupeasca, decat numai cand vor a se pregati pentru rugaciune si Sfanta Impartasanie " ( Pravila Mare, 170 ) . Sfantul Simeon al Tesalonicului invata pe cei casatoriti : " Trebuie sa stim ca cei ce se insotesc prin nunta s-au legat de Dumnezeu si sunt curati cu chemarea Celui curat. Deci, trebuie sa pazeasca unul fata de altul nunta neintinata si sa vietuiasca in pace si evlavie. Cei ce s-au unit de la Dumnezeu cu cinste, curatie si dragoste, sa pazeasca insotirea intr-un cuget, cu pace, ca un mare dar, pentru ca vor raspunde inaintea Domnului, alaturi de celelalte indatoriri dumnezeiesti, ingrijindu-se nu numai de trup, ci si de sufletul lor. Caci numai asa Dumnezeu va fi cu ei. Sa-si creasca copiii cu frica de Dumnezeu ( Efeseni 6, 4 ) , sa faca milostenie si sa se mantuiasca " ( Sf. Simeon Tesaloniceanul, op. cit., cap. 262 ) .
Pravila Marie a lui Matei Basarab, cap. 170, spune urmatoarele despre curatenia trupeasca a celor doi soti : " Barbatul si femeia sa nu se afle in pofta trupului, nici sambata, nici Duminica, ca in aceste zile mai mult se face dumnezeiasca Liturghie. Insa sambata pentru sufletele celor morti, iar Duminica pentru Invierea Mantuitorului nostru Iisus Hristos. Insa aceasta sa fie cu intelegerea amandurora, adica sa fie cu voia barbatului si a femeii " . Iar in Molitfelnical mare, numit Trebnic, pagina 519, spune despre infranarea trupeasca a sotilor : " In cele patru posturi, precum si miercurea si vinerea este bine ca sotii sa se infraneze de la impreunarea trupeasca, ca semn ca iubim pe Dumnezeu " .
Asadar, zilele de infranare trupeasca a sotilor sunt cele patru posturi, miercurea, vinerea, sambata, duminica si toate zilele de post si sarbatorile de peste an. Sotii trebuie sa aiba doua zile de curatenie inainte de a merge sarbatoarea la biserica, iar cand vor sa se impartaseasca, in afara de cele patru posturi, sa tina cel putin o saptamana de curatenie, inainte de a primi Prea Curatele Taine si trei zile dupa Sfanta Impartasanie."
Inafara de asta calugarii dau ca si canon si lunea. Se tine pentru sanatate. Nu toti dau asa. Depinde si de puterea sotilor, de credinta lor de puterea de infranare.
In acelasi context, in biserica ortodoxa este preferat ca fiecare crestin sa aiba un parinte duhovnic care va sti ce i se potriveste fiecaruia. Fara un parinte duhovnic e greu sa mergi inainte.
Si acum ham, sa luam luna ianuarie a acestui an. Sursa:http://www.calendar-ortodox.ro/sfintii_ianuarie.htm
Ai dezlegare asa:
3, 8, 10, 15, 17, 22, 24. Daca nu te poti duce la biserica pe 30 ca na poate ai job ai dezlegare si pe 29. Da' sa zicem ca nu punem ziua asta. Plus ca ziua are 24 de ore! Pentru cei care pot, evident!
Au iesit 7 zile? Deci 7 zile clare intr-o luna. Sa zicem ca 2 pot cadea intr-o per nefericita. Raman 5. Oricum e mai mult decat una pe an! Deci dupa cum se vede aberezi si minti! Ca altceva nu pot sa zic. Daca asta nu e rea intentie atunci ce e? Ca doar ai avut calendarul in fata! Si am mai zis faceti mult caz pentru nimic!
Faceti un sondaj aici pe forum. O sa vedeti ca la multe cupluri care nu tin nici o randuiala o sa ramaneti surprinsi ca vedeti ca 2 intalniri pe saptamana o sa li se para rasfat. Ca n-au nici asa ceva. Din diverse motive. Copil urlator, sot obosit, sotie nervoasa, job stresant etc. La cuplurile peste 50 de ani nu mai zic. Daca mai are unul din ei probleme cu inima si ia pastile pentru tensiune. S-a terminat povestea. Intamplator stiu un caz. Are omul in jur de 52 de ani cred. Si gata s-a terminat povestea pentru el. Ia niste pastile pentru inima ce i-au adus in dar impotenta. Nu stiu daca temporar sau nu. Toata viata a fost crai. Acum a innebunit. E frustrat, nervos, suparat mai ca n-ar mai lua pastilele. O epava. Si nu, nu se gandeste ce bine a fost la tinerete se gandeste ca el nu mai poate acum...
Numai si pentru riscurile astea si ar trebui sa va reconsiderati valorile, sa cautati altceva!
Da' in fine ne-am departat de subiect si discutam total pe langa.
Deci ham, nu mai dezinforma poporul cu net-ul!
Eu zic ca subiectul asta ar trebui inchis. Sfarsitul lumii o veni el, poate il prindem poate nu! Da' pana una alta avem un sfarsit al lumii personal. Ca na, vine moartea si gata a venit si sfarsitul lumii pentru noi! In momentul ala gata a venit sfarsitul lumii pentru fiecare.
Larisa si Alexia (13 iulie 2006)
http://www.flickr.com/photos/32393475@N00/
S-o ajutam pe Alexia!
denizel spune:
Citat: |
sper ca... |
Blackpanterro, nu te supara ca iti spun, asta e o replica rautacioasa, cu aplicatii la certurile interconfesionale .
Ateii, cei mai multi dintre ei oameni draguti si civilizati, nu spun chestii din astea :-).
sorana spune:
Citat: |
citat din mesajul lui BeLucci NU este scris asa ceva in Bibli nu pricepi? Pai daca iti place fictiunea du-te si mai citeste teoria lui Darwin! |
Uite ca biserica anglicana admite aceasta fictune
http://www.ziare.com/Biserica_ii_cere_scuze_oficial_lui_Charles_Darwin-412365.html
As avea totusi o intrebare pentru tine:
Pamantul e rotund si se invarte in jurul soarelui. Asta e fictiune sau adevar? Daca e adevar de ce l-au ars pe Giordano Bruno pe rug?
Daca e fictiune da-mi si mie niste poze din satelit cu pamantul cel plat ... :)
Pentru ca:
“Astazi teoria evolutiei poate fi pusa la indoiala la fel de mult ca teoria ca pamantul se invarte in jurul Soarelui,” spune Richard Dawkins
Si ca sa-mi fie mie clar: Biblia e purul adevar (tot-tot ce scrie acolo) si Evolutionismul e o fictiune (tot-tot)?
Sorana si Monica (5 ani)
sorana spune:
Si promit ca asta e ultimul meu post la acest subiect :)
Daca in secolul 21 un credincios mai crede ca teoria evolutionista e fictiune si pamantul e plat cred ca este in totalitate vina bisericii.
Dupa mine asta este o dovada clara a ceea ce este in stare sa faca indoctrinarea religioasa.
Si este si o mare - mare anatema aruncata asupra sistemului educational. Care nu izbuteste ca convinga ca pamantul e rotund, ca este doar o planeta ce se invarte in jurul soarului si axei proprii. Si nici nu convinge ca evolutia speciilor exista; indiferent de "credinte" speciile vor continua sa evolueze ....
Poate totusi va izbuti sa aduca biserica o teorie mai buna decat "fictiunea evolutionista" despre cum dimetrodonii au ajuns dinozauri ... sau si dinozaurii sunt fictiuni?
In fine, cum spuneam, pentru mine e deja prea mult ...
Sorana si Monica (5 ani)
larissa_79 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui ham
Nu doar ateii judeca si-si dau seama ca Biblia se contrazice de la o pagina la alta, fiindca este o colectie de scrieri cu tema data- Doamne-Doamne- scrieri produse pe parcursul a aprox. de 2500 de ani (distanta in ani intre scrierea Pentateuhului si a Evagheliei lui Ioan), de zeci de autori diferiti, niciuna din carti neajungand la noi in original, ci printr-un intreg lant de copii si traduceri, si care carti, sunt reunite in cartea biblica la inceputul evului mediu (cand s-or aprobat ce scrieri sa fie incluse in Biblie si care nu). Au facut-o inaintea mea bisericile crestine netrinitariene. Raspuns la intrebarea cu ham-ateul, NU, nu sunt ateu, cred in Dumnezeu creatorul, dar nu-mi conduc viata dupa basme scrise de niste neni destepti si inspirati de Divinitate, dar inerent influentati de vremurile in care traiau. Nu accept dogmele niciunei religii fiindca toate mascheaza un bijnitz multimilenar bazat pe de-o parte pe inteligenta + lipsa de moralitate + pofta de putere ale unora, cei putini din varful ierarhiei, iar de partea cealalta pe naivitatea + frica de necunoscut + spiritul de turma ale celor multi si marunti. De ce cred intr-un creator, Dumnezeu, Jehova, Alah sau cum i-o zice? Fiindca cele necreate de om sunt perfecte si se intrepatrund atat de bine in functionalitatea lor, incat nu vad cum ar fi aparut la intamplare, printr-un lant prea lung de coincidente ca sa mai poata exista (matematic vorbind) sanse prea mari sa fie coincidente. "Lui Dumnezeu trebuie sa-i fi placut oamenii prosti. Altfel nu ar fi facut asa multi..." |
blackpanterro, dupa cum declara ham nu este adeptul nici unei religii. Candideaza ca independent! Si daca totusi face parte dintr-o religie s-a dezis de ea...anyway! Pana una alta vad ca stidiaza intens ortodoxia, sau a studiat in trecut si acum dar frunzareste!
Larisa si Alexia (13 iulie 2006)
http://www.flickr.com/photos/32393475@N00/
S-o ajutam pe Alexia!