Piticodromul Festiv de Sept - Oct 2005 (212)
Raspunsuri - Pagina 15
alinam spune:
La multi ani Stefan!!!
Mai cum trece timpul, noi aseara am cumparat acuarele tempera si vlad a fost setat pe albasrtru, am albastru si in ... . a desenat o ora, aproape ca a uitat de jocul lui preferat "cars" cu care ne-a inebunit efectiv, vrei nu vrei joci cars, am jucat zilele trecute pana m-au durut incheieturile de la mana, deh lipsa de antrenament si mai si zice "mami nu stie, tati stie " ca deh masa care nu e fan jocuri cu masini dadea din gard in gard
, iar de desenat deseneaza cercuri, asa cum a vezut el in filmuletele Brainy baby si ne zice "mami iote circle" cu un accent de moldovean-englez de iti vine sa ii mananci gurita
, in rest e bine , sanatos, la gradi ne primeste cu pampers da peste vreo 2 luni ca renunta multi copii pana atunci si avem si noi loc.
Alina, mama de Vlad (25.09.2005)
dana_lucia spune:
Buna dimineata si "La multi ani!" copilasilor care astazi implinesc 3 anisori. Aniversare fericita!
Salutari si o zi buna,
Dana Lucia si
Alberto
jadi spune:
La Multi Ani Stefan, Matei si Alessia!
Dana, multumesc de raspunsuri. Si eu sper sa ii placa, am vazut ca in ultimul timp au inceput sa ii placa cifrele si culorile si sper sa dezvolte si alte preferinte. Eu am fost asa de incantata de joc ca imi venea sa il dau de acum dar mai pot astepta inca o saptamana.
Miflore am vazut si eu jocul pe care l-ai luat, pe Baby TV au un desen de genul 1-2-3 si copilul din desen potriveste cartonasele si apoi urmeaza o poveste despre aceste 3 imagini destul de elaborata.
Noi suntem in focuri cu revista Thomas, ma gandesc sa ii fac abonament ca sa nu pierd vreuna din ele. O citim in fiecare seara si apoi mergem la culcare si sincer e mult mai usor asa pentru mine decat sa povestesc. Am observat ca avem o problema cu culoarea galben si verde, le incurca, sper sa nu fie vreun caz de daltonism ci doar o problema de concentrare. De altfel stie foarte bine ca locomotiva Emily este verde dar cand il pun sa recunoasca culoarea verde ezita.
Si se pare ca avem o problema cu locatia petrecerii de 3 ani, nu gasim inca nimic, toate sunt ocupate cu cel putin o luna inainte.
O zi excelenta.
Deni &
Vlad & Tudor
mysweetest spune:
'neatza,
Mary te inteleg ..si eu plec cu ochii in lacrimi de la gradi. In primele zile a fost bine, acum parca e din ce in ce mai rau: dimineata abia il trezesc, acolo cum aude pe unul plangand cum si el nu mai vrea sa intre ba chiar il apuca plansul...sper sa trecem repede peste toate astea...of..
Mai tuseste dar mult mai putin ..am vazut dimineata ca e plin de copii care tusesc pe la gradi.
Tonnia spune:
Miflore, imi place jocul cu imagini, ii invata cronologia. Aveau cizme de cauciuc?
Jadi, sa-mi spui daca a avut succes consola, mie imi place la nebunie, m-as juca eu, Dinu nu pare atras de jocuri electronice dar poate-i place asta.
Cu cititul noi am trecut la alta categorie de carti: Tom Sawyer, Ocolul pamantului...,etc variante pt copii dar au circa 60- 70 de pagini, cu poze mai putine, mai mici.
Eu visez sa le citesc la amandoi aceeasi carte. Cand s-o intampla?
Sa nu le are cu cartile, are alte placeri. De abia de o saptamana are rabdare sa-i citesc o poveste miiica.
jadi spune:
Cizme de cauciuc erau, am vazut unele si la pablobsky la 90 de lei si aduc un pic cu apreski-urile doar ca pe mine ma enerveaza ca nu au si ciorapul ala gros ci doar cauciucul gol.
Banuiesc ca si la noi vor fi cu preocupari diferite desi am observat la Dodo ca vrea si el cartile in ultimul timp dar nu are atat de multa rabdare. In schimb mingea o aleraga minute in sir.
Eu sper sa aiba succes consola, Vlad e ca mine, butoane, butonase si cat mai multe butonase dar ramane sa vedem concret ce se intampla.
Deni &
Vlad & Tudor
dana_lucia spune:
Apropos de carti, am realizat dupa aceea ca acele link-uri care le-am dat sunt in olandeza astfel ca probabil e greu de inteles ce si cum cu acele carti. O sa scriu eu pe scurt: sunt carti interactive care pe linga povestile in sine care sunt povestite de vocile originare ale personajelor respective (astfel ca nu e nevoie sa citim noi nimic,se joaca singurel cu ele
) sunt si tot felul de intrebari despre pagina respectiva ca de ex. despre culorile care apar, despre cite obiecte de un anumit fel apar, despre ce si cite figuri geometrice apar despre ce drum sa aleaga personajele care sa treca o apa sau un munte etc si copilul cu ajutorul unor butoane poate alege raspunsul.
Tot la capitolul carti ma bucur mult ca Alberto a invatat toate povestile care i le-a adus maica-mea din Romania (Capra cu trei iezi, Scufita Rosie, Taina Printesei, Motanul Incaltat, Neghinita, Croitorasul cel Istet, Uriasul cel Egoist, Sarea in bucate, Poezii la firul ierbii) si e tare incintat ca stie sa povesteasca singurel si in romaneste acum caci povesti stia destule dar le stia numai in olandeza.
Dana Lucia si
Alberto
dana_lucia spune:
A si suntem si noi in trend
ca tocmai i-am luat lui Alberto cizmulite de cauciuc (Cu SpiderMan si Bob de Bouwer, ca sa va faceti o idee, pentru cei interesati, dau aici site-ul http://www.vanharen.nl/cat/463/Kids )
Tonnia spune:
Dana, foarte interesante carticelele interactive!
Si eu caut cizme de cauciuc cu ciorap inauntru sau cu blanita daca exista asa ceva. dar la BE nu ajung.
Ioana, ai emigrat?
jadi spune:
Bob de Bouwer ala e Bob the Builder?
Avea si nepoata mea in Canada carti din astea interactive, avea un fel de plansa la care se puteau atasat carticele iar carticelele le cumparai separat, nu am vazut pe aici.
Dana, eu il apreciez pe Albert la cate stie sa faca si mai ales ca intelect. Pare un mic geniu cu atatea preocupari, felicitari pentru un copil atat de reusit!
Deni &
Vlad & Tudor