Albinute & bondari de martie-aprilie 2007 (94)
Raspunsuri - Pagina 17
diana_jors spune:
Tzuna - intreaba totusi, poate se angajeaza si o ingrijitoare... la copii asa mici e nevoie si de cineva care sa le schimbe scutecele si ma indoiesc ca educatoarea face asta. Poate e in curs de angajare sau cine stie... intreaba totusi. Daca ramane doar o educatoare - atunci eu zic ca ai dreptate sa te stresezi, e mult pentru o singura persoana. Grupa lui Alex s-a desfiintat pentru ca erau 2 educatoare + o ingrijitoare la 5 copii, era nerentabil financiar si in plus cum am scris mai sus aveau si probleme intre ei copiii din grupa si era foarte dificil de lucrat asa...
In alta ordine de idei, noi am fost azi la zilele bucurestiului, Alex s-a simtit in largul lui alergand pe B-dul Unirii pe la fantani ![]()
Diana
de
Alex (23 aprilie 2007)
rein spune:
Salut fetelor! am revenit si noi, mi-a fost dor sa mai citesc despre albinute si bondari, m-am pus la curent cu ce ati scris si acum adaug si eu despre concediul nostru. Pozitiv:
-hotel super, mancare 30 de feluri tot timpul la dispozitia noastra, mare+nisip ca-n povesti, parc mare si frumos;
-Petrisor cuminte pe avion, comunicativ cu toata lumea, vorbeste din ce in ce mai bine si de toate;
-eu si sotul am pus pe noi cate 1,5 kg ca eram cam slabanogi;
-nu am avut cheltuieli extra pt ca pur si simplu nu aveam pe ce sa dam banii;
-35 de grade in aer in fiecare zi, mai putin ultima cand au fost 27;
-turcilor le plac copii la maxim si nu se suparau ca facem mizerie, ba chiar il luau in brate si il dragaleau;
-echipe de animatie permanenta, chiar si pentru copii, Petri era cu ochii cat cepele la ei, ii dadeam si lui drumul pe scena si alerga contra curentului spre distractia generala.
Negativ:
-lui Petrisor i-au iesit intr-o saptamana 4 masele asa ca nu a mancat nimic (a avut pana si ciorbe la dispozitie) in afara de lapte dimineata si seara, cate o budinca sau bilute din cereale (probabil asta era si cauza scaunelor dese dinainte, acum s-au reglat);
-probabil din cauza multimii de oameni de la mese care ii distrageau atentia, nu putea sa stea pe scaun nici un minut asa ca noi am mancat cu randul de fiecare data, in rest am alergat non-stop dupa el. Ne odihneam doar cand dormea noaptea si in timpul zilei, Doamne-ajuta ca mai exista si somn la copii;
-Petrisor a racit in ultimele 3 zile acolo, a inceput cu muci muulti, raguseala si temperatura 2 zile, a continuat cu tuse si tot raguseala. Am ajuns acolo la spital, ne-au dat spray cu apa de mare pt nas, sirop de tuse si augmentin. Au fost super medicii, l-au cantarit, consultat si-n fund, dat medicamente, totul a fost suportat de asigurare.
Intrucat temperatura i s-a dus in 2 zile cu nurofen si novocalmin, iar mucii au fost alb-transparenti nu i-am dat antibiotic. A fost decizia noastra, nu mi s-a parut ca e nevoie pt ca ne-au spus ca nu are nimic la plamani si nici nu a luat niciodata pana acum. In schimb daca eram in tara si mergeam la pediatra noastra mai facea sigur o tura de aerosoli cu dexona si adrenalina si parca m-am saturat si de astea ca ar fi fost a 3-a oara. Mucii i-am scos acasa cu batista de bb care efectiv se umplea de 3 ori pe zi si acum i-au trecut aproape de tot, mai ramane tusea expectoranta si usoara raguseala.
Cam asta a fost,sunt multumita ca nu a scazut in greutate, acum mananca bine. Noi nu ne-am odihnit cum ne-am propus, cel putin am pus si eu pe mine 1,5kg ca nu luasem nici un gram si am deja 5 luni de sarcina.
Sunt fericita pentru ca asa cu toata suferinta de la masele, Petri a trait la maxim fiecare moment, il vedeam cu simturile ascutite sa auda, sa miroasa, sa atinga tot ce era nou. Il intrebam: unde ai fost Petrisor? zice: la maie (mare). Si ce ai vazut acolo? Bapoale, banon (se dadeau unii cu balonul), tatoiul (tractorul), abusul(autobuzul), apa. Astea toate intr-o singura suflare le spune.
Ne-a innebunit cu telefonul fix din camera, a trebuit sa-l scoatem din priza. Striga la receptor tot timpul 'mamaie' 'tataie' pt ca e obisnuit sa vorbeasca acasa zilnic cu toti bunicii iar aici a avut restrictie. Din acest motiv a suferit in mod evident si nu ne asteptam.
Pentru el, chiar la aceasta varsta, am primit nenumarate dovezi ca a meritat orice efort, a retinut totul si sunt sigura ca experiente de acest gen (adica orice calatorie sau contact cu alte persoane)le folosesc puilor nostri.
rein spune:
Aici pur si simplu nu ma pot obisnui cu temperatura scazuta, nu am iesit deloc din casa de cand am venit imi degera si stranut. Asta e problema mea in fiecare an, accentuata si de tiroida.
Il felicit si eu pe Edy! e super!
Diana, m-am desumflat cand am citit de gradi la care a fost Alex, langa Herastrau. Acum sper sa fie bine.
Maria succes la gradi, Tzuna sper sa gasesti o solutie sa-ti imparti timpul.
Imi pare rau de copilasii bolnaviori, ii pup, stiu cat sufera bietii si ei si parintii.
Va pun poze noi din concediu:
http://flickr.com/photos/27846704@N06/show/
pupici
roxanici spune:
Rein, bine ati revenit si bine ca v-ati distrat, da cam putine poze.
Tzuna, succes la cresa, cu masina fa-ti curaj, mai mergi in poligon, mai fa niste ore de practica si iesi in jungla...pardon, trafic. E pacat sa ai masina si carnet dar totusi sa depinzi de altii.
Va rog sa imi spuneti ce jucarii mai au succes la voi mi se pare ca rares are tare putine jucarele "educative" el mai mult cu masinelele si orice nu e jucarie.
roxana & Rares Teodor (23 martie 2007)
paxela spune:
noi am fost o noapte la munte, la bunicii unor prieteni, azi neam marait multicel, ca ies 2 canini mama lor ca nu mai ies odata, unul se invinetise dimineatza , dar sper seara sa tras, a facut si ceva febra, si a descoperit noua pasiune "cititul" sta minute in sir cu carti reviste in fata si da paginile vorbeste cu ele, zice ce vede in poze( acolo cate stie, si culmea stie mai multe decat stiam eu ca stie sa spuna
)
Alexa,
Ana Delia(13.03.07) si
Silviu Ionut( 27.11.04).......poze,poze2006, Poze printesica ,
www.totsites.com/tot/anadelia" target="_blank"> Site printesica ,
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Cu%20inghetata%20din%20Danonino&page=3" target="_blank">un vot si pentru noi la Danonino pax1 multumim
Mihael@ spune:
rein, bine ai revenit! cu un copil mic in concediu clar nu poate fi vorba de odihna, dar e frumos, te bucuri de bucuria lor, ca sunt ca niste bureti, asimileaza toate noutatile
am pus un filmulet, sa vedeti www.youtube.com/watch?v=DBROe3v8cSg" target="_blank">ce-i mai da prin cap stefaniei
eu trebuie sa-i cumpar neaparat un calut ceva, ca toata ziua numai de lalu vorbeste, calareste tot ce prinde, e disperata dupa lalu
ma tot gandesc ca trebuie sa o intarc dar nu ma pot hotari, mi se strange inima cand ma gandesc la asta...nici nu stiu, o fi momentul, n-o fi?! adica stiu ca ar cam fi timpul pentru asta ca suge destul de putin in ultimul timp, mai mult de alint sta la san, dar e tare greu.
jucarii, nu stiu...doar carticelele si papusile o intereseaza
a.. in ultimul timp vrea sa traga dupa ea masinute sau alte chestii...mai construieste si cu lego dar numai daca stau langa ea, spectator.
Mihaela si
www.desprecopii.com/info.asp?id=1199" target="_blank">Stefania (19 martie 2007)
Poze
Varsta Stefaniei
paxela spune:
tzuna, la fizicienilor este o cresa, o casa amarata, grupe doar de saptamanal, dar o poti lua acasa zilnic, e cresa de stat , dar au 2 asistente plus ingrijitoare pe grupa si ar fi copii de varsta ei, nu stie prea multa lume de ea, si in plus e saptamanala si nu e foarte cautata, eu am vazuto cand a fost cu silviu , eu una as opta pentru ea,fata de situatia de acum, mi se pare aiurea ea la nici 2 ani si 10 copii de 7 ani , pai aia nai cum sa ii controlezi, deja dupa ore sunt obositi agitati..... acolo poate lua si pranzul poate si dormii daca nu ajungi isi face si program , mi se pare altceva
parerea mea, sau cauta alta gradinita particulara daca tii in mod neaparat
Alexa,
Ana Delia(13.03.07) si
Silviu Ionut( 27.11.04).......poze,poze2006, Poze printesica ,
www.totsites.com/tot/anadelia" target="_blank"> Site printesica ,
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Cu%20inghetata%20din%20Danonino&page=3" target="_blank">un vot si pentru noi la Danonino pax1 multumim
rein spune:
Roxi, pai nici n-am facut multe poze ca nu ne-am dus nicaieri. Cel mai apropiat oras era la 8 km si ne-am dus doar la spital. Am facut vreo 20 cu mancarea, vreo 20 cu hotelul si restul cu puta goala. Am selectat si eu.
Noi avem aceleasi masinute pe care le plimba prin casa, clestii de rufe, scaunele, sertarele, masina de spalat (am gasit pliculet de ceai, chei, o ceasca in ea),laptopul si cam atat. Oricum jucariile pe care le consideram noi 'educative' s-ar putea sa nu-i impresioneze cu nimic pe ei. Am renuntat la cautat jucarii dupa cateva esecuri.
Am vazut in seara asta pe TVR1 Cold Mountain si m-a impresionat. Oricum in perioada asta cam dau apa la boboci.
Sambata avem o nunta, se desfasoara pe timpul zilei si habar nu am cu ce sa ma imbrac. Eu nu am haine de ocazie de gravi, mai e si frig... sugestii?
noapte buna
laura_oana spune:
neatzaaaaa
poftiti la un ceai fierbinte cu lamaie si miere....sau cine doreste o cafea sa un capuccino.
eu ma duc sa-mi fac un ceai si lu edy ca acum de dimineata a inceput sa tuseasca.
de o saptamana am inlocuit cafeaua cu vreo 4-5 ceaiuri pe zi.![]()
bag masina la spalat si vin cu ceaiul si ma pun pe citit
deci...revin...
trezireaaaaaaaaaa....[:D
Laura si comoara mea Eduard Darius 22.03.2007
Nu trebuie sa fii mama perfecta! Trebuie doar sa fii cea mai buna mama pentru copilul tau!
carmen94 spune:
roxanici..............mey,dar e tare dulce raresu!am vazut si cum canta si cum se da cu crema.........si e atent si la ferma cu animale.
eu nu reusesc sa-i captez atentia lui darius cu nimic.sta cateva secunde apoi dispare sa-si caute altceva interesant de facut.
despre jucarii .................pe darius nu-l tenteaza decat masinutele si mingea.carticele are o stiva.cu animale,cu partile corpului,cateva sunt cu imagini de alea in relief.jumate din ele au ramas doar cu copertile.acum umbla prin casa cu o carticica care a primit-o la botez.ii place ca e muzicala.apasa si asculta cantecelele,ca in rest doar copertile i-au mai ramas.
avem si lego(eu ansamblez si el vine si darama)cuburi din lemn,din plastic,din carton.joaca lui e sa le arunce si si-a mai bagat coltii in alea de carton.
ferma noastra e cu porc,cal,vaca,gaina.deschizi usita si se aude cum face animalul din grajdul respectiv.darius rastoarna ferma sa cada toate animalele si apoi se chinuie sa intre el pe usa grajdului dupa care bineinteles ca urmeaza aruncatul fermei.....
madybulancea..................ufff cat mai patimeste mititelul!
diana_jors.................hehehe,se vede ca ,,muncise,,de zor.ai ajutor,ce mai incolo si-ncoace!
Mihael@..............si eu ca si tzuna am ras cand am citit ca stefi facea bau.cred ca ea a fost apoi centrul atentiei.
tzuna..............si eu sunt acum cu invatatul condusului.si la fel il luam pe darius cu noi caci nu avem unde sa-l lasam.la noi e si mai si ca eu nu am unde sa merg in poligon asa ca ies direct pe sosea.aici e altfel.dupa ce dai ex.teoretic daca il treci ,primesti un permis de incepator valabil 2 ani de zile.poti sa conduci doar daca esti insotit de cineva care are carnet mai vechi de 2 ani.am luat vreo 12 ore si la scoala,dar daca nu practici uiti.iar sora mea a luat permisul si apoi a condus dupa 13 ani.si-a luat cateva ore cu un instructor si acum nu mai are probleme.ai sa reusesti si tu.ai sa vezi.bafta!
rein................bine ati revenit!wow! 4 masele intr-o saptamana!!!
si ca tot a pomenit roxanici de subestimare sa va spun ce am patit azi.
ies cu el in parc si bineinteles ca tot drumul pana ajungem acolo el arata cu degetul si eu trebuie sa numesc ce arata el(casa,masina,nenea,iarba....)in drum avem si 1 hidrant de apa
eu i-am spus intotdeauna ca e o pompa de apa unde nenea pompierul pune furtunul sa ia apa in caz ca e foc.
bunica-su ii spunea mereu ca ala e hidrant de apa si ii explica in continuare ce-i spuneam si eu.
azi trecem pe langa subiectul cu pricina,darius imi arata,eu ii spun ca e pompa de apa si dau sa-i exlic in continuare,el da din cap ca ,,nu,,eu ii dau cu pompa de apa.el da din cap ca ,,nu,, si numai ca-l aud.......,,idat,,.......cum,mami?il intreb inca o data......el...,,idat,,
bai,deci am ramas masca!nu stie sa spuna ,,nu,,...da,,....papa.....sau cuvinte simple in schimb i-a ramas in cap ,,idat,,......si nu pompa ....ca eu am folosit cuvantul asta crezand ca e mai usor ptr.el sa-l perceapa............s-ar putea ca zilele urmatoare sa nu-l mai spuna caci asa a zis si mama,zece,tatai......le-a zis o data sau de 2 ori apoi nu le-a mai zis,dar acum sunt convinsa ca le are acolo undeva in capusor.(am citit nu mai retin sigur daca in cartile puse de fete pe yahoo sau in alta parte ca ei asimileaza cuvinte si le spun cand se simt ei pregatiti)
deci.......o sa ne trezim ca o sa ne spuna gandaceii astia ai nostri cuvinte care poate noi le-am spus o data si aopi nu am mai insistat cu ele