Albinute & bondari de martie-aprilie 2007 (94)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tzuna spune:

BUna fetelor!

Maria doarme, sotul si el ca a avut o saptamana f aglomerata si din pacate pentru noi lucreza si maine, eu am mancarea pe foc si stau pe net.

Ieri la gradi. a fost bine ce sa zic. Maria e o curajoasa, a fugit la copii de cum am intrat. Sunt doar 4 copii acum si f mult spatiu de joaca. Exista insa si un inconvenient. programul la gradi e de la 8 la 13 adica exact ce-mi trebuia mie pentru ca am doua zile cand predau undeva in Militari si ajungeam numai bine la 12.45 sa o iau. Dar lucrurile nu mai stau asa. Sunt prea putini copii inscrisi la gradinita si educatoarea de dimineata se ocupa si de copiii care vin la after school. Deci educatoarea la ora 11.50 va lua toti cei 4 copii cu ea (Maria e cea mai mica)si se va duce la scoala din apropiere sa ia copiii care ies de la scoala.In principiu e o chesti de 10 minute dar mi s epare aiurea sa-i care pe toti cu ea si apoi de la 12 la 13 astia mici sunt impreuna cu cei de clasele 1-4. Deja nu mi se mai pare ok. Aia sunt mari, baietii alearga o pot lovi pe maria si pe ceilalti copii de la gradi.
Asa ca sunt disperata. Nu stiu cum sa fac. daca iti duci copilul la gradinita asta si-l lasi pana la 11.50 e perfect. daca ai insa nevoie dupa nu mai e chiar asa. Eu si vad pericole la tot pasul dar nu cred ca exagerez. Voi incerca sa-mi impart orele mele d epredat in 3 zile in loc de 2 dar deja imi ocup mai mult de jumatate din saptamana si nu stiu cum ma mai descurc cu restul atributiilor. Plus ca eu speram ca vinerea sa nu trebuiasca sa o duc pe Maria acolo, sa stam si noi linistite acasa si sa ne relaxam. Deja e prea mult.
Nu stiu ce sa fac. Cea mai simpla solutie ar fi sa se inscrie imediat mai multi copii la gradi si sa mai angajeze o fata dar nu stiu daca se va intampla lucrul asta. sau sa gasesc pe cineva care sa se duca sa o ia pe Maria la 11.50 si sa mi-o aduca acasa unde mai sta 30 min si vin eu. Dar iar mi se pare putin probabil. Pe cine sa gasesc?

Imi pare rau pentru picii care merg la cresa si au si cules cate o viroza ceva.

Va urez tuturor week-end placut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_jors spune:

N-am mai scris aici chiar toate evenimentele prin care am trecut zilele astea, dar vad ca...

tzuna, grupa in care era Alex s-a desfiintat din cauza ca erau prea putini copii si nu era rentabila financiar. Pe copiii mai mari (cam 1 an si 8-9 luni) i-au transferat la grupa mai mare (de 2-3 ani), iar pe cei 2 mai mici - Alex si inca unul - ni i-au dat acasa pur si simplu. Decizia de a desfiinta grupa a fost "ajutata" si de conflictul dintre Alex si celalalt copil de varsta lui - Alex e foarte linistit, se joaca frumos, dar e mai temator si o incaseaza in general... celalalt copil e crescut la crese de la cateva luni, parintii sunt francezi, il iau numai seara acasa, si el e ceva mai salbatic si i s-a pus pata pe Alex. Mereu vroia jucariile cu care se juca Alex, mereu era calare peste el, mereu il impingea/lovea... si totul a culminat cu o muscatura destul de urata pe fata, la inceputul saptamanii. In consecinta, Alex s-a speriat rau de el si incepea sa planga din primul moment in care il vedea... ultimele zile educatoarele practic se imparteau intre ei doi pentru ca era foarte greu sa ii tina in aceeasi sala.

De luni Alex va merge la Elite, langa City Mall, si va ramane pana pe la ora 5 - oricum va dormi acolo. Nu e tocmai solutia pe care o vroiam, dar avand in vedere circumstantele in momentul de fata e singura valida.

Ceea ce vroiam sa spun e ca noi initial ne-am bucurat cand am vazut ca sunt putini copii in grupa, dar uite ca tocmai asta a fost cauza sfarsitului... e o situatie cam incomoda si la voi... nu stiu ce sfat sa iti dau... dar ma gandesc eu la un lucru - copiii se aleg intre ei - adica Maria va sta mai degraba in grupul piticilor, iar cei de clasa 1 se vor grupa intre ei. nu cred ca vor alerga unii peste altii... Ce nu imi convine mie este plimbatul cu 4 copii de 1,5-2 ani cu o singura educatoare. Adica un copil de 7 ani intelege ce inseamna sa nu alerge si e muuult mai ascultator decat un copil asa mic.

Diana de Alex (23 aprilie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabi78 spune:

Buna!

In primul rand nu pot decat sa aduc cele mai pretioase cuvinte unui copil precum Edy. Din ce am vazut pana acum cred ca e cel mai avansat. Sa creasca mare, sa fie sanatos si sa aibe noroc, Ca vad ca se descurca in rest!

Si apoi .... am mers astazi din nou la medic .. pentru tratamentul lui Tudor impotriva Giardiei.
O sa ii dau Flagyl si Nistatina o saptamana si apoi Liv52 si Helmiflores, timp de 10 zile, pauza 10 zile si apoi iar Liv si Helmi. Ni s-a spus ca nu trebuie sa facem si noi adultii tratament. A luat din apa si nu are treaba cu noi. Se ia la/de la alt copil daca baga mana in kk si duce la gura si nu altfel.
Tratamentul e destul de dur, pastilutele sunt fff amare (siropul nu l-am gustat) si vom vedea cum o sa i le dam.

Am vb f mult cu doctora asta si m-a luminat in multe privinte.
Despre tratamentele homeopate de exepmlu mi-a spus ca nu sunt recomandate copiilor deoarece efectul lor nu este rapid ci de durata, iar la un copil nu poti sa stai sa astepti zile in sir sau cine stie cat sa isi faca granulele efectul. Asta nu inseamna ca nu sunt bune, ci doar ca nu au eficienta imediata.

Despre Zymaflour pe care eu ca o desteapta l-am intrerupt deoarce un medic mi-a spus ca excesul de flor tampeste (probabil ca lui asa i s-a intamplat), ei bine mi-a spus ca dintre sutele de copii pe care i-a vazut sunt doar cativa care administreaza corect aceste pastilute si la acestia se vede clar ca au fost foarte eficiente. Dintii copiilor sunt albi si sanatosi. Asa ca reluam administarea de Zymaflour.

Decalotarea s-a efectuat din nou, de aceasta data complet (cica data trecuta nu l-a decalotat complet) a fost ceva ma iusor, mai suportabil si pt noi si pt Tudor.

Restul analizelor, adica urina si sange au iesit ok. Sideremia desi in limite normale a zis ca era bine sa fie olecuta mai mare, dar corectam cu un adaos de Fe Hausman.

Deci daca ii omaram viermisorii o sa fie ok. Asa ca Doamne ajuta!

Va doresc o noapte linistita!

Gabi mama lui Tudor (1.03.07)

Mergi la inceput

Nu face nimic spectaculos, dar n-am mai pus de ceva vreme poze/filme:

Asa de amuzament:
Alex mananca
Ajutor de nadejde la bucatarie - I
Ajutor de nadejde la bucatarie - II
(mentionez ca "muncise" cu mult inainte sa imi treaca prin cap sa il filmez, se observa ca frigiderul era deja deschis si mai aruncase cate una-alta la(nga) cos :D)
Sportul preferat (pana ameteste de nu mai poate sta in picioare)
Pioneze
Sterge tabla dupa lectiile de desen

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mihael@ spune:

Buna!

Astazi am fost la botezul unui baietel si stefi a fost tare incantata...il striga pe bebe, imi explica ca bebe face baie, a fost numai ochi...nu credeam ca o sa stea cuminte dar nu s-a miscat de langa bebe...cand nasii s-au asezat in genunchi sub patrafirul preotului(parca asa se cheama) stefi facea bau in gura mare, credea ca e de joaca

tzuna, imi pare tare rau de incurcatura, cand tocmai se limpezisera lucrurile...dar este o singura persoana acolo, sau n-am inteles eu bine?!

diana, chiar ma intrebam ce s-a intamplat la gradi pentru ca vazusem statusul tau pe mess, dar n-am apucat sa te intreb...Alex ne-a mai dovedit ca este baiat gospodar si vad ca nu se dezminte. Jocul ala cu pioneze mi se pare foarte fain dar vad ca si el le baga in gura...eu ma intreb cand or scapa de obiceiul asta ca m-am saturat.

felicitari edi, cel mai vorbaret bondar, bravo rares ca stii sa dansezi si sa canti (ca o sa te apuci tu de vorbit de o sa se mire mama ta de unde le scoti)...imi place ca ei spun primele silabe (la rares am auzit "tra", de la tractor, nu?)...eu citisem ca in prima faza repeta ultimele silabe din cuvant, dar se pare ca nu e regula.

Mihaela siwww.desprecopii.com/info.asp?id=1199" target="_blank">Stefania (19 martie 2007)

Poze
Varsta Stefaniei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madybulancea spune:

hellloooooooo...iar ati disparut???
razvi e mai bine...adik nu mai este asa apatic,k cum se simte el cu cu gatul nu stiu,doar ca acum a dat in diaree,si partea nasoala e ca razvi nu cred ca o sa vrea papa de regim.....eeeee un nesuferit!!!

gata ma duc sa ii pregatesc hainutele si papa sa o iau la pachet ca mergem la socrii!!!

Poze Razvanelu vechi

poze razvanelu noi

varsta nazdravanlui Razvan

Mergi la inceput

MIHAELA- am ras cand mi-ai spus ca aia mica facea bau in biserica. Sunt foarte inventivi si jucausi. E o varsta minunata.

Eu sunt cam suparata. Motive nu as avea prea multe. ne este bine tuturor cu exceptia unor probleme la serviciul sotului si problema cu gradinita Mariei.

Mariei ii mai dau niste maselute si iar plange noaptea. Azi de la 5 la 7 nu a dormit deloc. la 7 si un pic s-a culcat la loc si pe mine m-a apucat plansul ca ce facem noi de maine.... trebuie s ao trezesc f dimineata si sa ajungem la gradinita (va fi prima acolo la 7.50) ca sa ajung si eu la lucru. Si apoi sa vad cum fac cu programul meu, al ei, sa ajung la timp sa o iau si fuga acasa la masa ca pica varianta cu masa acolo tinand cont ca vor fi astia 4 copii mici si cei 10 din clasele 1-4. Ma simt vinovata ca nu pot sa o ajut mai mult, sa-i fie si ei bine. Mi se pare ca o privez de multe: somnul de dimineata, atentia si dragostea mea pe parcursul zilei. Ieri am fost in poligon sa conduc. JALE. Nici nu cunosc masina... nu stiu cand voi putea conduce eu in Bucuresti (permisul il am de 2 ani dar nu am condus deloc pentru ca initial nu aveam masina iar cand ne-am luat-o o aveam deja pe Maria si nu am avut cum sa conduc) deci varianta cu dusul Mariei cu masina la gradi pica. Gata ca va stric duminica.

O zi placuta tuturor.

Mergi la inceput

Tzuna, care este exact problema cu masa? Acolo vor avea educatoare si ingrijitoare, deci cineva ii va ajuta pe cei mici sa manance. Eu cred ca va fi mai bine decat crezi tu...

Trezitul de dimineata - initial m-am stresat si eu pe tema asta, dar Alex mi-a luat-o inainte si si-a schimbat programul. Inainte dormea de la 10 seara la 9 dimineata, acum doarme de la 8:30 seara la 7-7:30 dimineata. Ma trezeste el pe mine, nici nu mai trebuie sa pun ceas sa sune. Si e si binedispus.

Iar in ceea ce priveste condusul, incearca sa iti pui mai multa incredere in fortele proprii. Eu mai am 2 sedinte de condus si termin scoala, si luna viitoare sper sa am permis. Si cum masina o primim si sotul nu are permis, totul depinde de mine. Si simpla idee ca eu sunt singura sansa de a folosi masina imi da incredere in mine Hai curaj!

Mergi la inceput

DIANA_JORS- esti o draguta, chiar vrei sa ma incurajezi dar lucrurile nu stau chiar asa. Succes la exemen. daca iti iei permisul acum apuca-te imediat de condus. acum 2 ani si eu as fi facut-o. Acum nu mai e asa simplu. Am uitat aproape tot, Maria nu are rabdare sa mergem in poligon (ieri abia am stat 30 minute), nu am cu cine sa o las macar o ora sa pot pleca cu sotul numai la condus. Nu zic ca nu voi conduce dar nu e asa cum speram eu.
Iar la gradinita ce sa spun.... Nu exista decat 1 educatoare acum si directoarea care mai trece pe acolo ocazional. deci nu sunt ingrijitoare, nimeni altcineva in afara de aceasta educatoare. de aceea spun ca ea se descurca bine cu cei 4 copii deci d ela 8 la 11.45-11.50. apoi e singura cu toti. Ea trebuie sa ia pe cei de clasele 1-4 de la scoala, ea trebuie sa puna masa pentru toti si sa se asigure ca mananca. Cum? Mie chiar mi s epare imposibil. Plus ca i-am vazut eu pe cei mari cum se fugareau pe acolo. Nu pot fi supravegheati toti in acelasi timp. Am experienta vreo 6 ani in invatamant si eu una nu as face fata. Cand copiii sunt de varste apropiate si au aceleasi activitati e ok dar sa fie multi copii si de varste diferite e mult mai greu.
Recunosc ca poate exagerez si eu ca alte mamici mai relaxate duc copilul la gradi/ cresa si-si zic ca asta este, e supravegheat si va fi bine. Si asa ziceam si eu pana sa vad toate detaliile.
Maria doarme de 2 ore. Chiar era obosita mititica.

Mergi la inceput

Am uitat sa va spun ca am vazut filmuletele cu Rares si Alex impreuna cu Maria. Atat ne-am mai amuzat... La un moment dat a inceput sa planga ca vrea si ea papa de la bebe.

Mergi la inceput