Fulguleti de noiembrie - decembrie 2006 (191)
Raspunsuri - Pagina 19
iulia-stefy spune:
La multi ani IANIS!
Sa fii sanatos, norocos si sa ai o viata plina de bucurii!
Dianarus, sa-ti traiasca muschetarii! Sanatate multa lui Marc!
Kiki, dar cu baie cu temperatura apei mai mica cu 2 grade decat a corpuli ai incercat? Si asta e un mod de a mai scade febra, daca nu cedeaza altfel. La noi a dat rezultate. Multa sanatate la Gargarita mica.
Stefy a primit o pastiluta de Fenobarbital in spital cand a fost in perfuzii, ca sa se linistesca si mai rau i-a facut. Atunci am inteles ca pe unii ii calmeaza, dar pe altii ii agita. La Stefy a dat rezultate rapide Desytine (microclisma cu Diazepam), dar depinde de organism cum reactioneaza.
Daca are asa multe scaune ai grija sa nu se deshidrateze.
Stefy de la Augmentin a ajuns ca nu mai primea stomacul nimic si varsa in jet si o picatura de apa daca-i dadeam. Si apoi am ajuns in perfuzii. Am jurat ca nu mai pune gura pe Augmentin cat traiesc eu. Ca are efecte foarte urate asupra ficatului, dar nu spune nimeni. Toti pediatrii dau Augmentin pe banda.
Teutz, multumesc pentru raspuns. Si eu aseara tot asta am facut si a fost incantata. Apoi s-a asezat pe burta si imi facea semn sa ii dau cu feonul pe spate...
aelita, cand era Stefy mai mica, a avut o perioada, dar scurta in care a refuzat sa manance. Ea nici acum nu se omoara cu mancatul... Atunci mi s-a spus ca daca dupa cateva zile, o saptamana nu incepe sa manance sa-i dau orice vrea ea, dar sa manance, pentru ca la varsta respectiva, copilul se anemiaza din lispa de vitamine si minerale din hrana si apoi nu va mai manca nici atat si ca va dormi... in continuu si ca ... n-o sa fie bine deloc. Am tras o spaima de mama focului atunci si nu mi-am revenit de tot nici acum, ca sunt momente cand incerc sa o conving sa manace desi nu vrea. Mi-a ajuns ce am tras atunci. Si dupa am bagat in ea mai bine de 6 luni Fe si Ca.... si altele. Repet, Stefy era foarte mica... La varsta asta, acum... cred ca nu mai e asa o problema. Ca ea nici acum nu mananca cine stie ce. Ma uit cat mananca fina mea la o masa si cat mananca Stefy e cam jumatate. Sa dea DD sa iasa bine analizele. Multa sanatate Sofiei.
Iti multumesc pentru raspuns.
adinazot, multumesc pentru raspuns.
dianarus, ma bucur ca sunteti mai bine.
vacanta la mare
poze din iunie
Poze din Copou
Lacramioara mamica
Stefaniei Iulia (05.12.2006)
dianocica spune:
aelita eu am incredere intine, te stiu un parinte echilibat
, daca tu crezi ca e ceva in neregula, fa investigatiile necesare. si eu as incepe cu pipi si kk la analizat. tin pumnii sa fie bine 
Parent like there's no tomorrow!
daphna spune:
La multi ani,IANIS!sa cresti mare si sanatos!!!!!DIANA,sa-ti traiasca muschetarul cel mare...ah ,si cu siguranta la anul veti petrece 7 zile intregi,nu poti gandi decat asa,Marc o sa mai creasca si imunitatea lui o sa fie alta.e un copil absolut normal doar k e un pic mai sensibil!
Multa sanatate tuturor fulguletilor bolnaviori.
danutz spune:
In toiul creatiei de una bucata mesaj lung, o manutza curioasa s-a gasit sa apase fix pe butonul de Reset...sa incerc sa rezum:
La multi ani Ianis! Sa cresti mare si sanatos!
Dianarus, chiar daca voi serbati week-end-ul viitor, noi facem urarile acum si sper sa apuci sa le citesti.
Sanatate multa fulguletilor bolnaviori sau in convalescenta: Oana, Garga, Octavian, Mark, Eric!
vazut poze de Teutz (frumoasa rau Alexia, admirat plastilina) Adinazot (pare ca a fost reusita vizita si tie ce ti-a mai crescut parul!!!), familia d pregatind masa, si Octavian cu Mamaie!
Aelita, si eu as duce-o la analize. Tinem pumnii!
Lacramioara, uscam cu prosopul. Are parul scurt si se usuca repde repede.
O intrebare prosteasca, vazand convorbirea dintre Monicabb si Dianocica...scuzati ignoranta: sling-ul ala nu e mic pentru copii gen d sau Dragos?
Dupa aprox 3 saptamani de greva, Rares a inceput sa manance. Tocmai a ras o farfurie jumate de ghiveci cu carne de vita. Nu-mi vine sa cred ca a trebuit sa umplu farfuria a 2-a oara...unde esti Luca sa ne vezi!!!
Fug ca am musafiri...
Seara linistita la toata lumea!
crykett spune:
Mamaana
Yagmur
Daphna
Danutz

Ianis
sa ai parte de tot binele din lume.diana sa iti traiasca flacaii noi am fost un pic bolnaviori,ne pregatim de cresa ,gradi,am niste emotii 
la toata lumea,bafta la gradi si sanatate multa la toti bolnaviori kiki -il dau la o cresa de stat,aproape de gradinita lui andrei si de casa noastra .
lui garga si sper sa se acomodeze repede
aelita spune:
fetele,voi stiti ca eu nu ma agit ,nu ma gandesc la boli,nu dau medicamente,nu ma duc la medici decat cand e caz de targa ![]()
nemancarea la noi nu e de o saptamana,doua trie,e de luni de zile. practic luand-o matematic si oricum as lua-o ,nu are din ce sa ia vitaminele necesare.
dar atat cat ea parea bine,nu aveam ce sa fac,ca aici oricum nu iti da nimic pana in 3 ani .
dar acum a slabit,arata din zi in zi mai rau,s-a schimbat mult fizic si ea e vioaie -adica asa pare din exterior ca ea e zvapaiata de fel,dar ritmul ei e mult mai scazut decat il avea . e mereu obosita,o vad trista ,cu ochii obositi si tristi ,NU StIU CE ARE. nu cred ca e bolnava,pt ca asa sunt eu ,nu cred ...
dar are ceva si nu stiu ce,poate doar anemia care s-a instalat in urma nemancarii.
o sa ziceti de ce am lasat-o atat..dar de cate ori am spus la pediatru(la revizii) a zis ca e normal,si eu asa stiu ca e normal PANA LA UN PUNCt.
ei,ea a depasit de mult limita bunului simt![]()
ieri a mancat biberonul de dimineata si biberonul de seara,si toata ziua doi dumicati de paine si o bucatica de carne mica. si doua guri de suc de portocale.
azi? e ora 18 si nu are decat laptele de la 7 dimineata.
si nu e vorba de ieri de azi,am pierdut sirul saptamnilor ,lunilor..
dar macar mai avea o zi la doua saptamani in care manca de supravietuire,.
acum,dupa ce ca arata rau fizic,se si talvaleste si plange din orice .
maine mergem cu urina si kk.sper sa vina repede rezultatele si sa nu dureze mult pana la analizele de sange .
pana atunci nu stiu ce sa fac...
Sofía (2ian2007)
Andrés (22mai2008)
Donia spune:
La multi ani Ianis!
dianarus, sa va aduca multe bucurii!
Mai, ce rau imi pare de problemele lui Marc, mi-au dat lacrimile cand te-am citit! of,of...
kikineata, ce mai trage si draguta de gargarita, si tu pe langa ea... Sper sa fie mai bine azi, macar cu febra... nu te speria daca nu trece repede diareea, baga cat poti de multe saruri si ai rabdare sa-si revina.
Dia, Oana cum mai e? Sper la vesti bune!
aelita, acum trebuie sa asteptam rezultatele la analize... poate are ceva paraziti, cine stie? Finuta mea facea des infectii urinare si singurul simptom era lipsa poftei de mancare... Probabil ca o sa va recomande ceva vitamine, din moment ce din mancare nu si le ia... Si mai exista ceva supliment nutrivitiv care contine tot ceea ce e necesar la o masa, e in forma lichida, cu diferite arome, vanilie, ciocolata, capsuni, poate nu strica sa intrebi pediatrul, sa vezi daca ar fi bune pentru Sofia (pe aici se cumpara fara reteta, unii le folosesc pe post de gustare). Incerc sa gasesc un link, sa-ti faci o idee.
Uite:
http://ensure.com/products/index.aspx
Teutz, ce am mai ras cu Alexia, ba dormind pe jos in bucatarie, ba in parc, cu un picior incaltat, cu unul desculta...
Pisicile sunt exact asa cum le vedeam... vorbesc de atitudine... ![]()
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.
aelita spune:
DONIA-nu stiu daca aici or fi siropuri din alea..
am intrebat la farmacie,am explicat ce si cum si au zis ca nu se da nimic oana la 3 ani ,nici o vitamina.
acum eu nu stiu...nu se da pana la ce punct?
ma gandesc ca sunt disperati ca mamele in general se plang daca copilul nu mananca o saptamana ..si exagereaza uneori ,si ei stiu asta,si de-asta nu te baga in seama cand ii spui ca nu mananca..
pt ca eu cand mergeam la pediatru ii spuneam,si el zicea " e normal sa nu manance cateva zile,ca asa sunt ei ,au zile.." si ii spuneam,domle nu zile,LUNI de zile ! dar niciodata nu imi mai raspundea,considera probabil ca exagerez..
de unde sa stie el ca eu de fel nu fac din tantar armasar si ca nu exagerez cu copiii ?
chiar si acum ma gandesc ca nu e nimic grav,doar ca ma uit la ea si e schimbata mult mult fizic..si asta ca o vad infiecare zi..
Sofía (2ian2007)
Andrés (22mai2008)
Donia spune:
aelita, sigur trebuie sa fie. Du-te la farmacie si cauta prin zona cu vitamine, cu produse de slabit, cu suplimente nutritive... Nu e medicament, dar tot in farmacii se gaseste.
Sincer, eu i-as da si fara sa intreb pediatrul, ca de fapt e o masa mai concentrata sub forma lichida. Decat sa mananci o farfurie de mancare, poti sa bei din cutia aia. Contine proteine, glucide, lipide, vitamine si minerale, adica tot ce se gaseste si in mancare. Pe aici, ti-am zis, il beau si oamenii sanatosi, dar si cei bolnavi care dintr-un motiv sau altul nu pot sa manance bine si sanatos.
Oricum, si cu analizele mergi inainte, ca e posibil sa aiba ceva deficit de fier, cum ziceai si tu, sau de alte minerale si poate va da vreun tratament sa recupereze.
Eu nu ma pricep deloc cu spaniola... dar nu poti sa cauti pe net?
Sa dai o cautare cu supliment nutritiv lichid... ceva in genul asta...
Sau daca ai vreun link cu o farmacie online in spaniola, sa-l pui aici sa ne uitam impreuna.
Edit. M-am gandit ca o s-o sun pe o prietena din Spania care e asistenta, poate stie ea sa imi spuna numele de acolo al suplimentului asta... cand dau de ea iti trimit un PM.
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.
aka spune:
La Multi Ani Ianis, sa ai parte de mult noroc, bucurii, sanatate si multa fericire.
mami de www.totsites.com/tot/mariachristina" target="_blank">Maria Cristina