Copiluti de mai-iunie 2005 (84)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Danelutza spune:

Nelia eu am inceput ordinea si disciplina, faza e ca tine doar in cazul Isabellei, nu si a sotului, care lasa haine, papuci, tot pe unde apuca . Dar..., tot eu smechera , aseara se cocotase pe pat, la sot ma refer, si a lasat pantalonii scurti pe covoras linga pat. I-am spus sa-i duca in baie, ca altfel Isabella nu va mai fi ordonata, a zis da si a facut nu. Am trimis-o pe Isabella sa-i spuna si a executat in secunda doi . Deci, punct lovit, punct ochit. Mai are destule momente cind are crize de isterie si urla domnisoara din dotare, doar ca o amenint ca nu o mai duc la gradinita, drept pentru care mai urla o tira si dupa aia tace.

Cam atit, ma duc la calcat si apoi vizionez poze...

Daniela, mami de capsunica
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=53616" target="_blank">Nasterea printesei noastre, poze in casuta galbena , www.dropshots.com/danelutza" target="_blank">filmulete
Elvetia in miniatura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Buna dimineata la ! Lui Lisandru ii ies dintisorii de sus, Tudora nu mai vrea haine pink, ci rosii... Agatei i-au trecut bubele, si alea din cap, dar vrea sa fie la fel de inteligenta ca Dumnezeu, desi ei nu-i prea vine sa creada ca exista, pentru ca a incercat sa se gindeasca cum ar fi sa stie tot-tot... si nu a reusit pentru ca o doare capul. Cam astea ar fi noutatile!

OlgaM, chiar ma intrebam ce faci, de ce nu mai scrii. Ma bucur ca ne-ai mai dat vesti despre noi. Buna gradinita pe care ati ales-o! Ai aici sint si am auzit multe lucruri bune si parinti multumiti de metode. Bafta multa la gasit bone!

Mercedes, bafta multa cu pianul! Nici noi nu facem inca muzica din cauza preturilor. Astept lista cu activitati de la scoala, sper sa aiba pian, ca anul trecut aveau pentru clasa a doua. Altfel, nu ne permitem, e 40$ ora. Dar tare mi-ar fi placut sa faca! Cum spui de Bianca cu Cristi, asa face si Tudora cu Agata, nu minte, dar inca mai crede ca ce are Agata i se cuvine, iar ce are ea, sint ale ei si atit!

Tdi, Alyssei! Si tie! In septembrie la anul sa ma pupi si tu pe mine. Sper sa se acomodeze si sa nu mai plinga! Toti pling la inceput, Tudora nu a plins cind a inceput, dar dupa ce am venit din vacanta, dupa un an de gradinita, a plins doua saptamini in fiecare dimineata, pina a dus-o tati... Se pare ca el era mai rapid, pleca mai repede, ca intirzia la munca, si ea stia asta, mami de ce-ar pleca, ca doar se ducea acasa.

S-a trezit bebe... Mai vin eu... Danelutza, deocamdata calcam impreuna! Ah, de tati nu m-am luat inca, am probleme cu mine, dupa ce ma pun pe mine la punct, trecem noi si la ala mare...

Astazi e zi de !

CORNELIA, mami de AGATA, TUDORA si LISANDRU

Starile sufletesti care par a nu avea nici un motiv, au motivele cele mai adinci. (Blaga)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elisor spune:

Buna!
OlgutaM ma bucur ca ai reaparut si ca cel putin in prezent sunteti bine, ma gandeam eu ca absenta ta s-a lasat si cu raceli. Am auzit de Montessori, dar Mayei ii place, s-a acomodat usor la schimbarea gradinitei? Bafta sa gasiti bona potrivita!
Recunosc ca eu intru pe yahoo sporadic cand si cand imi mai amintesc de ea pentru ca e o adresa facuta asa ca "toata lumea are mail yahoo", azi citind ca mi-ai trimis mail am vrut sa intru dar surpriza nu-mi merge yahooul. Eu folosesc adresa de pe easynet.ro cu prenumele meu real. Am vazut comentariile tale de pe dropsul meu si chiar ma gandeam ca cel putin asa mai dai un semn de viata, multumesc ! Mai arata-ni-o pe Maya!

Mercedes bafta lui Cristi la examenul de aptitudini! De multe ori se petrece si la noi exact cum spui tu, Bianca e capul rautatilor, dar nu e cazul sa ma intreb cine-a format-o asa?! Tot Andreas, si atunci ma gandesc ca mititica s-a adaptat vietii de jungla impusa de frate-su si de aia ataca ea prima. Ce exprimare domle, de abia ma inteleg eu ce-am vrut sa spun
Si eu astept sa vad ce va spune la sedinta. Bravo ei ca e cuminte la gradi, faptul c-a mai mers isi spune cuvantul. Da, si Bianca mea cere apa dupa lapte, apa dupa suc, apa, apa si iar apa. Dar nu e rau. Bia mea are 95 cm si 15.1 kg.

Nelia da tu pe unde umbli draga mea de i-ai testat daca se descurca singurei, vad ca mai mult Agata s-a descurcat, tati a fost supervizor

Aurasa enervant sa te tot intrebe cand te intorci, asa cum au stat atatea luni fara tine mai pot astepta cred. Las'ca ce-i ramane mic lui Catalin are cine purta, nu cred ca se supara Alexandru

Simona hotarat baiat ai ca stie de pe acuma ce-si doreste, sa-l ajute DD sa-si implineasca visul. poate ajungeti si-n Brasov weekendul ala cand mergi la Busteni si-mi dai de veste. Eu n-am avut cafea la servici ca am uitat sa-mi aduc de-acasa si mi-am luat de la automat, dar nu se compara...daca aveam net imi prindea bine cafeaua ta

Teddy nici nu stiu ce vi s-ar potrivi mai bine ori sa stai cu ea atatea zile cat e necesar sa se acomodeze ori s-o lasi si sa pleci fara sa mai intorci capul si sa-ti calci pe inima. depinde doar de copil. La mine n-a prea functionat cu nici unul din ei partea asta dura, dar n-am avut incotro ca trebuia sa merg la servici. Bianca s-a acomodat mult mai repede, desi Andreas e mult mai sociabil decat sora-sa, dar la el a durat mai mult de o luna pana sa nu mai planga dupa mine. Stiu ca traversam o perioada foarte nasoala la servici ca eram tot cu gandul la puiul meu parasit. Of, o sa treaca si etapa asta, incet, incet trebuie sa le dam drumul si sa-i lasam sa-si construiasca independenta.

Eli cu Bianca (13.06.2005) Andreas (17.08.1998)

www.dropshots.com/elisibia2" target="_blank"> foto 1, , foto 2 ,
"Daca un copil traieste in LAUDE, invata sa APRECIEZE.
Daca un copil traieste in SIGURANTA, invata sa aiba INCREDERE.
Daca un copil traieste in ACCEPTARE si PRIETENIE, INVATA SA IUBEASCA LUMEA"

Mergi la inceput

Tot eu...uitai ceva
Daniela of, ce ti l-as mai apostrofa pe sotul tau, doar ca e cam tarziu pentru el, dar poate reuseste Isabella sa-l invete sa fie mai ordonat. Asa e si socru-meu (cred totusi ca e mai rau ) pe unde trece se vede, cat a fost bona la Bianca (de vreo 2 saptamani vine soacra-mea) ma ingrozeam cand veneam de la servici. Scutecul de peste noapte il gaseam te miri unde prin casa, haine intoarse pe dos lasate pe unde da domnu, firimituri pe masa, sub masa, in pat si exemplele ar putea continua, in fiecare zi faceam criza de nervi cand ajungeam acasa, dar ma incurajam singura spunandu-mi ca cel putin Bianca e fericita cu bunicu-sau. Scuza-ma daca mi-am permis sa-l cert pe sotul tau, uite ca la altii e mult mai rau.

Nelia ce figura e Agata, cum sa nu-ti fie dor de perlele ei...

Fetelor harnicutelor dupa ce terminati cu ale voastre rufe vi le fac pachet si pe ale mele, ca tot spal, le tot adun si mi-e lene sa calc, degeaba mi-am jurat ca le voi calca cum se ususca uite ca mereu ajung acolo, stau cu orele la calcat, dar pana in weekend mai e, sa nu ma intristez de pe acuma la ce ma asteapta.

Nelia, Gabitza, Simona sarumana de comentarii !

Mergi la inceput

Elisor, la curs. Am luni si marti curs de trei ore fiecare, iar miercurea are Octav. De fapt, el are si joia si simbata sala, asa ca se compenseaza ca el sta doua seri cu copiii. E greu inca, pentru ca Lisandru e dependent de titza, dar nu trece el si anul asta... de la anul voi fi libera ca pasarea cerului si tati va trece de servici, cu copiii. Hi-hi-hi! A fost si el, numai ca vezi ca bebe la el nu tace. Aseara cind m-a vazut ca ma pregatesc, s-a agatat de piciorul meu si a inceput sa plinga. Si l-a luat Agata in brate ca sa-l impace, l-a dus in camera ei ca sa se joace cu el, ca sa pot iesi eu din casa. Imi place ca ii vin ei aceste idei, nici nu-i nevoie sa-i spun ei si oricum la ea ride de cind s-a nascut. Are lipici la copii Agata, nu numai la Tudora cind era bebelus si la Lisandru, ci cam la toti bebelusii pe care ii intilneste. Bebelusul nostru a inteles ca mami pleaca, dar ca Agata ramine in locul ei, asa ca a exploatat-o la maxim. La ea in brate tacea, de la ea a mincat tot (la tati nici nu deschidea gurita), la ea in camera se simtea bine... Mici-mici, da' nu-s prosti!

Starile sufletesti care par a nu avea nici un motiv, au motivele cele mai adinci. (Blaga)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NewMami spune:

Mercedez, ma bucur ca Biancutei tare ii place sa fie inapoi in business. E greu cand ceilalti plang, dar unii trec mai greu peste despartirea de parinti. De cele mai multe ori ei plang pana iasa parintii pe usa, iar cand merg dupa ei nu mai vor acasa :)

TDI, multa rabdare si chiar daca ti se rupe sufletul, nu o retrage de la gradinita. Copii incep sa aiba nevoie de colectivitate si nu vrei sa ajungeti la scoala in aceiasi situatie, sa planga acolo. Stiu ca e greu, dar va trece. Ia exemplu lui Beatrice si Alex.

OlgaM, ma bucur ca ai scris, mi-a tot propus sa te sun, dar in weekend-uri suntem plecati iar in timpul saptamanii nu stiu cum sa ma mai impart, am multa munca la serviciu, plus ca pana merge Patrick la nani nici o sansa – vrea tot afara sa mearga pe strada la copii – si nu-l pot lasa singur. Chiar daca sunt si alti parinti pe afara, nu pot sa-l las fara sa fiu acolo.Eu zic ca ai luat o decizie foarte inteleapta cu Montessori, nu numai faptul ca clasele sunt mai mici, dar si datorita programului. Vei vedea progrese semnificative in scurt timp. Intr-adevara gasitul boney e o problemna. Din cauza asta am renuntat sa-l dam pe Patrick la Montessori la care a fost in vara la summer camp ptr. ca e deschis numai pana la 5 p.m. si n-avea cine sa-l aduca, plus cum spui tu snow days, vacanta cat cuprinde. L-am dat la una mai indrumul nostrum si cu program pana la 6 p.m., deschis si ptr. snow days – except cand e cod red, si fara perioada de vacanta in timpul anului.
Patrick a inceput numai de 2 saptamani 3 zile/ saptamana la cea din State si déjà imi spune ca nu mai vrea la cea din Canada. Bag seama ca e mult mai busy la asta si ii place el fiind go-go boy. Déjà stie 2 litere noi, isi scrie numele singur – nu mai sunt doar heroglife, in fiecare zi au o tema definita, si fac tot felul de proiecte foarte ingenioase pe care le putem pune in practica si acasa. Sa nu ma grabesc, ca deh sunt doar 2 saptamani, dar cred ca din octombrie taiem macaroana cu cea din Canada unde de mai bine de 6 luni (si m-am plans si directoarei de cateva ori) in afara de picture – fara sense – n-am mai vzut nimic concred – de cica a fost vara.

Elisor, welcome back, m-am uitat in fuga la pozele voastre, foarte frumoase. Dar vreau sa-mi gasesc timp sa le savurez. Pe privelisti minunate, superb. Cand mai venim in tara sper sa ajungem din nou pe acolo. Nu stiu cum e Andreas cu Bianca zi de zi, dar din poze reiese ca sunt cei mai buni prieteni, tovarasi de joaca si nazbitii – of course. Sunt tare dulci.
Ptr. tati avem déjà cateva lucrari gata :) plus ca i-am facut lui Patrick un calendar cu zile si in fiecare zi o insemneaza si numara cate au mai ramas. E figura ca seara insemneaza si le numara iar dimineata fuge cum se trezeste acolo si nu intelege de ce au ramas tot atatea. Plus ca in fiecare zi ii face pe aceiasi hartie in acelasi patratel ceva special – mai un sticker, mai isi scrie numele, mai o picture … ce are chef.
In weekend avem musfiri vine Nick cel mic cu mai lui si vom avea tot felul de activitati, asa ca va trece repede si vinerea urmatoare soseste tati care are déjà o lista lunga cu ce trebuie sa-I aduca ca a fost cuminte .

Unii copilasi beau lapte si noaptea, iar al meu nici nu se mai atinge de el nici macar ziua de mai bine de 1 an de zile ! Noroc ca-I plac alte branzeturi.
Ce avem noi problema e ca nu stiu cand scapam de diaper peste noapte. In fiecare dimineata e full, iar de trezit nici o sansa – e ca un bursucel – de abia il scol dimineata dupa ora 7 a.m. !!! si se culca seara intre 9 – 9:15 p.m.
Are cineva vre-o sugestie ce metoda sa aplic?

Chiar asa stie cineva daca Laura s-a intors din concediu si ce mai face? A inceput Delia gradinita?

Cloreta, Florentina, haideti, vad ca OlgaM a raspuns la apel … voi pe unde umblati ?

ChrisDun, cateva poze sa revedem papusa mica si scumpa ?

Simona, nu esti singura – si eu am intraziat azi, ca ne-a sunat tati chiar cand sa iesim pe usa , e greu cu diferenta de fus orar in timpul saptamanii … asa ca nici macar nu m-am mai grabit
Patrick si el e fun masini - ieri a facut din nou concurs cu copii de pe strada si el conducea cu o mana - iar cealalta razamata de celalat scaun - eu mai fac asa cand dau cu spatele - ne copiaza in toate

Gata – inapoi la munca ca ma ingrop in ea daca nu …

Mergi la inceput

Newmami, incearca si sa i-l scoti de tot, fara sa astepti sa nu mai fie plin. Pui o folie protectoare pe saltea (gasesti in magazine), ii explici vreo saptamina ca e mare si ca ar dormi mai bine noaptea fara pampersi, ca asa dorm baieteii mai mari ca el asa, in intrebi daca vrea sa incerce si il culci o noapte fara, daca vrea, nu trebuie fortat. Vezi daca face in pat, poate ca va face in prima seara sau poate nu... Daca facem, la fel, nu trebuie certat, trebuie sa inteleaga ca e normal sa mai faca la inceput, ca de aceea ai pus folia protectoare pe saltea. Eventual, in primele seri il verifici sa vezi daca e ud si il schimbi adormit, eu aveam doua paturici impermeabile mari, care veneau cam pe jumatate de pat si in putinele accidente, inlocuiam rapid cea uda cu cea uscata. S-ar putea sa ai surpriza ca nu mai face deloc sau doar o data, in primele 2-3 nopti.

Mergi la inceput

Anca ar trebui sa spun ca la orice problema exista o rezolvare, o solutie, dar uite ca nu-i mai dau de cap pisulitului pe ea, daca ar face doar noaptea as incerca sa ma incumet la scos scutecul de noapte, dar de vreo 2 luni face pe ea ZIUA, cu nesimtire vine si-mi spune ca a facut pe ea , o intreb daca o scapa, imi spune nu, iar peste cateva minute imi spune ca a facut pe ea ca n-a mai putut tine. Chiar nu mai stiu ce sa fac cu ea. Vineri voi primi rezultatul de la analizele de urina, daca nu e infectie atunci trebuie sa cercetam psihologic ce are copilul. Cu Andreas totul a venit de la sine, asa cum spunea si Nelia am procedat si in timp foarte scurt am reusit sa renuntam la el, undeva pe la 2 ani si 10 luni.
Ce simpatic este Patrick cum isi numara zilele ramase pana vine tati, dar mai ales dimineata cand constata ca nu s-a schimbat nimic

Si eu ma gandeam la Clara, stiu ca spunea ca e obosita si are foarte de mult de lucru fiind inceput de luna, Florentina la Fagaras, dar cred ca s-a intors, Laurei o sa-i facem galerie sa dea din nou pe-aici, adica back in bussines

Nelia sper sa-ti faci timp cat mai curand sa ne arati cum si-a petrecut Agata si tati vacanta...pana la urma i-ai dat Agatei cu ceva pentru bubite, spuneai ca aproape i-au trecut, de la sine sau cu ajutor medical?

Anca doarme foarte bine Patrick pe timpul noptii, sunt zile cand o culc pe Bianca foarte tarziu (de exemplu cand am venit din excursie, cred ca ne-a apucat aproape 12 noaptea) si se scoala odata cu mine sau chiar mai devreme.

Pe cuvant ca ma duc la culcare, vreau sa incerc sa ma culc macar o seara mai devreme sa vad si eu cum e sa ma trezesc odihnita...

Mergi la inceput

Elisor, am i-am facut bai cu un praf de la Aveene, pe baza de orz, in fiecare seara, mult, pina se muia bine pielea, bucuria ei. Apoi o dadeam cu crema de la Aveene pentru hidratare si pe locurile unde bubele au facut ravagii, la sfatul unui farmacist, am dat-o cu o crema facuta la farmacie, cu aloe si cu 0.5% hidrocortizon, dar numai unde era tare grav si pe cap. Iar pe cap am spalat-o cu un sampon special pentru afectiuni ale scalpului. Oricum, gasesc ca s-au vindecat spectaculos de bine, eu nu o mai vedeam fara ele. Pentru ca e bronzata, au ramas locuri albe la cele vechi, cele cu care au venit au trecut fara urme, sper din tot sufletul ca se vor duce si acelea si nu vor ramine cicatrici. Mai avea o julitura urita de tot pe genunchiul drept, am vindecat-o cu Polysporin pentru copii, i crema cu antibiotic. Mai avea si pe la fund unele, alea pareau altfel si tot la sfatul farmacistului am dat-o cu Canesten (o crema cu clotrimazole), cu care am dat-o si in talpa, ca mi s-au parut ca sint gen ciupercute. Am avut de lucru in fiecare seara si in weekend la greu, dar se vad rezultatele: arata ca noua! Iti dai seama cu cite bube a venit, vorba aiaL cite bube rele, toate-n ala al fetei mele!

Mergi la inceput

Nelia bine ca ai pus-o pe picioare ca sa zic asa. Chiar am vorbit ieri cu pediatra si i-am povestit de bubele ce le-a avut si Andreas in vara (ea a fost in concediu si am mers la pediatra care-i tinea locul), dermataita de contact de la iarba verde si mi-a explicat ca nu e cazul sa-i fac nici o analiza pentru ca este o alergie extrinseca si ocazionala. Dar acum s-a pricopsit cu un ulcior la ochi, initial am crezut ca l-a tras curentul. Mi-a dat un unguent oftalmic si sper sa-i treaca repede ca deja il deranjeaza.

MamaJipa eu iti completez chestionarul, tu numa fa-l! Eu n-as da pe un tricou mai mult de 20-30 lei si slava domnului ca am si de unde alege, dar mi-ar placea sa vad/cumpar online de la tine

Bea imi da eroare linkul, sunt ceva probleme dar sper sa pot intra cat mai curand si...sa batem palma o data.

Gata, am zis ca merg la culcare.

Mergi la inceput