* Ghiocei de martie-aprilie 2006 * (57)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ciuf spune:

Oh, Miha, ce rau imi pare de micuta Eli. Si Eva a avut asa ceva. Ce tratament ti-a dat medicul? Trebuie sa ai grija cu racelile la plamani. Sa nu dati apoi in altceva.
sanantate multa!
Despre laptele praf, amandoi copiii mi-au crescut cu Similac. Si uite ce mari si frumosi sunt.

Ciuf, Luca (11.11.2003) si Eva Maria (21.04.2006)
Camera lui Luca/Finding Nemo si Camera Evei-Gradina cu flori vesele
www.onetruemedia.com/my_shared?z=15dde712e107702b2ad340&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Binecuvantarea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nshiro spune:

Salutare. Sunt prin zona doar ca vechea poveste, abia reusesc sa tin pasul cu cititul si vizionatul pozelor. In sfarsit zilele trecute am reusit si eu sa incarc abia pozele facute in Romania in august. Pt cine are chef, timp si rabdare caci sunt cam multe le puteti viziona aici in ordine cronologica: http://community.webshots.com/album/564693422qwkfYZ
Sper sa revin cu respunsuri mai amanuntite.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aalina2003 spune:

Mihaser, rahitismul se rezolva,de altfel si bronsiolita,dar te cred ca ti-e greu s-o vezi atat de micuta si bolnavioara! Sanatate multa!
Si Ana zice despre tot si toate ca sunt ale ei,nu da nimic,decat foarte greu..eu nu insist (desi uneori tare as manca o bombo de la ea ), o consider doar o faza care o sa treaca (si din motivul asta am dus-o la gradinita!).

Andreea, in Germania o sa fie un fel de vacanta,se pare ca sotul ma ia cu el la nu stiu ce meci..asta ca reactie la faptul ca anul trecut s-a dus cu un prieten la Londra ( si eu ).
Iar de serviciu,nu,nu m-am angajt inca..(nu ai nevoie de o secretara si la Tulcea ).

Mai nou, mica mea, cand se supara pe mine, (de pilda pentru ca nu
i-am cumparat un borcan intreg de baloane,ci numai 3 sau fiindca am rupt o bucatica din felia ei de paine cu branza si am incercat sa
i-o dau ei sa manance,cand ea ar fi vrut sa o las intreaga...)se duce intr-un colt, bombane, vorbeste urat (asta cred ca de la gradinita i se trage!)si la un moment dat spune: "acum o sa fac si pipi pe mine,ca sa vezi tu",adica eu si chiar face. Nu e prima oara cand face asa, la inceput am crezut ca-i o intamplare,dar nu e. Oricum,i-am spus ca daca face pe ea nu dovedeste decat ca e o fetita mica, care nu stie sa faca la olita,nimic altceva. Sa vedem daca tine,oricum,ma mira faptul ca ea crede ca se razbuna pe mine facand asa. Bine,nu imi convine,dar nici asa mare suparare nu e, dar,probabil, pentru ea asa pare ca ar trebui sa fie. Bine, dupa
ce-i trece,imi cere scuze,spune ca n-o sa mai vorbeasca asa,dar vad ca se cam repeta.
Cam atat despre noi,ma duc sa vad pozele Rocsanei!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delia21 spune:

Catrinel,Olivia are 3 ani impliniti in iunie.Si eu avui o tuse si o amigdalita de toate frumusetea saptamana asta.Si o ciuda cat toate zilele ,pe lang,...binenteles.Dar Rudy nu a luat si asta ma bucura.

AndreeaGeorgiana,felicitari pentru renuntarea la suzeta!
Alina,bravo pentru vacanta in Germania!Sa te simti bine si,...poate vi cu o amintire cu ochisori de acolo,ce zici?
Miha si eu sunt curioasa ce tratament ti-a dat la Eli pentru bronsiolita caci asta fu motivul internarii lui Rudy de primul lui Craciun.Ma bucur ca nu te-a oprit cu ea in spital!Iar cu rahitismul e bine daca-l iei din timp decat prea tarziu.Deci sa nu iti para rau c l-a depistat acum.
SERJ,vazui pozicile cu cei 3 muschetari.Tare reusiti toti 3.
Aida,la voi deja e ziua recunostintei?
Ciuf,e bine acasa,dar sincer tare ma bucur ca incep scoala pe 27 luna asta.E fain cand ai o rutina,m-am saturat sa fiu de capul meu,sau sincer vorbind dupa capul lui fiu-miu.Ne joaca stii cum,....daca nu are el chef de iesit,nu-l scoti afara.Iar afara iesim cu ce jucarii vrea el,...nu prea mai vrea sa le imparta cu cei din parc,nici eu nu insist,dar e primul la luat jucariile altora.Azi am fost la teatru la 'mica sirena',facut de disney si a ramas cu gurita cascata 2 ore si jumatate.Maine o vedem pe nasica si pe cei 3 muschetari ai ei,iar luni dimineata plecam la florida caci ne-am saturat de stat la NY.Plecam mai repede cu o saptamana decat era planuit,a trebuit sa schimb biletele ,ce taraboi cu cei de la jet-blue,,...Plecam pentru ca apartamentul soacrei nu este inca pe numele mandrului si desi el plateste toate cheltuielile si urmeaza in cateva luni sa fie pe numele lui,.....atata timp cat nu este nu are voie sa locuiasca nici el nici familia lui adica noi.Niste reguli care pe mine ma depasesc,cu atat mai mult ca noi am mai fost si stat aici 2 saptamani in iulie,de sarbatorile de iarna,etc,...si nu ne-a zis nimeni nimic.In fine,...ajung luni acasa,acolo unde imi gasec pacea,linistea,..comfortul si catelul.Poze am pus recente ,de luna trecuta cu juniorul.Si mie mi dor de falcutele lui de bebe.Spune-mi ce facurati cu inundatia.Si noi patiram la fel cu unul chemat sa repare frigiderul,...si stant la etajul 1,am inundat si vrea 12 apartamente de sub noi,.....chiar i era a lui meu teama ca le va plati alora ani de zile,...caci nea mesteru nu avea nici asigurare,noroc cu asigurarea bildingului care a preluat toata tarasenia.Si eu sper sa am vesti bune saptamana viitoare.Dar daca nu scriu sa nu ma intrebati,....i atunci incerc din nou in decembrie-ianuarie caci avem 12 embrioni la congelator.Am fugit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kim spune:

Salutare la toata gasca si multa multa sanatate!... ca vad ca au inceput sa circule virusii.

Mai am putin de citit si revin apoi cu un mesaj.

Va doresc timp frumos tuturor si bineinteles celor ce se bucura de week-end-ul lung de Thanksgiving (Action de Grâces –sarbatoarea recunostintei sau a recoltei). Ca sa o lamuresc putin pe Delia : se sarbatoreste in Canada in a 2 luni din octombrie, deci cu o luna inainte fata de americani (datorita diferentei de sezon). Mergem si noi sa facem un tur in livezi la strans de mere, dovlecei, vizitat fromagerii, chocolaterii, de-astea...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kim spune:

Am vazut poze superbe cu domnisoara Lara, cavalerul Rudy, scumpiceii Cristian si Eli, ingerasul lui Serj (La multi ani!), Maria-san in Romanica in niste rochite splendide, filmul cu bona Mariuta si bebe Stefanel, Alexandra in lumea ei la gradi... scuze daca am uitat pe cineva. Ciuf? Ai pus poze cumva si n-am vazut?

De o saptamana, Alicia face numai la toaleta si la olita, doar la culcare ii mai pun pampers. Trebuie sa recunosc ca o mare contributie au avut educatoarele care au ajutat-o si incurajat-o in acest sens (si probabil faptul ca i-a vazut si pe ceilalti copii). Deci i-a venit si ei timpul pt ca ea stia teoretic tot procesul insa nu reusea sa-l puna in aplicare pana acum. Se mai intampla mici accidente dar suntem pe drumul cel bun.
Mai trebuie sa o dezvat de suzeta (Felicitari Andreea!), incerc s-o mai ascund, mai uita de ea, si cand o cere ii explic ca a uitat-o acasa de exemplu si intelege. Pacat ca tati renunta prea usor si ii cam face toate poftele. Eu ii vorbesc si ii explic tot timpul, si ma asculta, nu-mi vine sa cred ce cuminte si ascultatoare poate fi (cand vrea, bineinteles). Dar si cand nu vreaaaa, cand e obosita ori distrata, ori in combinatie cu alti copii agitati, ne cam pune nervii la incercare si suzeta e la mare pret in acele momente (calmantul nr.1). Eu cred ca singura va renunta cand va considera cu adevarat ca e prea mare pt suzeta, deocamdata oscileaza intre “Alicia e mare” si “puiu’ mamii”.

Andreea, si eu sunt de parere ca e o decizie buna gradinita si un timing bun pt Thea, nici nu-ti dai seama cate va invata acolo si cred ca e destul de rezistenta la virusi, o sa-si intareasca mai bine sistemul imunitar. Am fost sapt. trecuta la sedinta cu parintii de la gradi si m-a impresionat sa fiu pt o ora si ceva in clasa Aliciei, pe scaunelul ei, sa-i desenez ceva pt a 2-a zi, sa vad lucrarile lor pe pereti identificate cu numele ori poza fiecaruia, sa aflu in detaliu cate fac zilnic, programul clasei, noutati despre activitatile, proiectele lor, si sigur despre progresele Aliciei. Mai ales ca nu am des ocazia sa vb cu educatoarele, fiindca tati o duce si aduce la/de la gradi din cauza orarului meu. Educatoarele vorbesc f frumos despre ea, mereu zic ca e cuminte (acolo toti sunt mai cuminti decat acasa) si ca nu au probleme cu ea, ca e o mancacioasa, ca ii place sa cante si sa danseze, ca acum vorbeste tot mai mult, si ca e talentata si super fericita la ora de balet. Pt ea e o mandrie sa merga la gradi(nu mai e in grupa mica), acasa mereu aminteste de ce face “la bunnies”, le imita pe educatoare, citeste ca si ele, sta picior peste picior, canta, danseaza, mai scapa cate ceva in engleza etc. Imi parea rau ca n-aveam aparatul foto in buzunar, si tot sper sa ajung s-o fotografiez la o ora de balet... Banuiesc ca toti ghioceii sunt la faza la care vor sa fie autonomi, sa faca tot singuri pt ca sunt mari acum. In orice caz eu zic ca la gradinita li se dezvolta mult simtul asta, si pt ca ii vad pe ceilalti copii facand sau vor sa fie remarcati, felicitati, si invata in acelasi timp sa pretuiasca ce e al lor si sa imparta cu ceilalti, invata unii de la altii. Alta chestie, intr-o zi am facut cu ea un colaj de frunze uscate si m-a surprins cat de frumos stie sa lipeasca, cu atata precizie pt ca asta fac mereu la gradi. Sau am aflat ca singura isi ia rucsacelul dintr-un dulap la gradi si isi ia de acolo gustarea de acasa, strange masa singura (folosesc ustensile de unica folosinta), arunca la gunoi, se incalta singura, isi gaseste lucrurile ei printre celelalte etc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catrinel_17 spune:

Ce fain scrii tu acolo, KIM! Ai dreptate. Si oana e chiar la fel. Cand e odihnita, mancata, etc, atunci intelege, are rabdare… cand e obo sau flamanda, e cam greu. Dar trebe sa inteleg, ca si io-s tare dificila daca mi.-e somn sau foame
Face si ea la WC, totul OK, se mai intampla accidente, dar din ce in ce mai rar. Si cand o imbrac…. Sau ii trag sus pantalonasii dupa ce face pipi, de ex. Oaaa, pai mai repede as imbraca un iepure care da din picioare. Se intinde, se rasuceste, in clipa aia trebe sa traga de ceva :-) na ja, copii, nu?
Sunt extrem de fericita ca vorbeste foarte bine amandoua limbile… sper s-o continue cu romana tot asa…

Incepe targul de carte aici… asa n-am nici un chef…

MIHASER ce mai face Eli? Semne de rahitism? Poate mai incerci si alta opinie? Nu stiu asa multe despre asta, dar daca ii dai ceva suplimente e OK, nu? Pup pe Eli mica!!

ANDREEA, ce-i ala TB?

Pupici, fetele! DELIA, tin pumnii!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ANDREEA GEORGIANA spune:

Catrinelu' cum facem cu hapurile??? TB = teambuilding

Revin. Iar am treaba si, pt. ca nu aveam destule pe cap, tre' sa aplicam acum si pt. viza SUA ca i s-a pus cuiva pata (si eu sunt trista tare) sa plecam in noiembrie la NY. Ma lupt cu formularele acum.

ANDREEA GEORGIANA,mamica de Thea Antonia... frumusica(28.03.2006)
http://community.webshots.com/user/andreeageorgiana

Oamenii se schimba.De obicei...in rau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aida_o spune:

Sunt o egoista, daca ma bucur ca nu s-a scris asa de mult, si asa pot si eu tine pasul cu forumul?

Am intrat sa postez link catre pozele noastre de azi dimineata, (aici), si sa citesc ce s-a mai scris. Daca nu se aseaza nimeni sa mi se uite in monitor, revin mai incolo...

www.onetruemedia.com/shared?p=241b3734905abb9d5d8142&skin_id=0&&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">A fi parinte, e o binecuvintare
(Alexandra - 3 mai 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nshiro spune:

Am promis ca revin si vreau sa ma tin de cuvant.
Mihaser multa sanatate papusii! Sper ca sunteti mai bine cu bronsiolita aia. Cat despre rahitism nu e cam devreme chiar si pt a vedea astfel de semne? Parca tin minte ca si Catrinutzei ii spusese la un moment dat de Mariuca la fel. Sper sa fie o alarma falsa. Cum s-a prezentat Cristi la teatru? I-a placut? Cand ai spus de 5 RON mi-am adus aminte ca si mie cand eram la camin imi cerea 5 lei cand venea sa ne puna film in sala de mese...
Aalina foarte intereseant cat de diferit pot reactiona copiii in fata unor situatii similare. Maria daca ma supar pe ea si o cert incepe sa planga sfasietor, sa-si ceara iertare (de muuulte ori), sa vina sa ma imbratiseze si sa spuna ca nu mai face... (da peste 5 minute face iar)
Delia iti tin pumnii sa fie cu ochisori.
Kim felicitari pt olita si succes la scapat de suzi. Pe a noastra a luat-o gorila cand am implinit 2 ani . Multumim ca v-ati uitat la pozicile noastre si ca v-au placut. Si eu am ramas impresionata de activitatile voastre la gradi, proiecte, balet si tot tacamul... Noi la capitolul asta stam slabut tare. Aici in Japonia e cam ciudat sistemul. Sunt 3 tipuri de gradi. Unul in sistem pre-school, unde se poate merge de la 3 ani, copiii poarta uniforme, vine bus-ul si ii ia din fata casei de asemenea ii aduce tot in fata casei, au un anumit orar in fiecare zi, deci activitati o multime, plimbari cu bus-ul (fiecare gradinita are bus-ul ei), vizite la muzee, temple, zoo, etc. Suna minunat numai ca dezavantajele sunt ca au foarte multe zile libere, vacante iar programul e de la 9 pana la 12 rareori pana la 3. Deci e practic imposibil pt copiii a caror mamici lucreaza sa mearga aici. Celalat tip, nursery, unde e Maria au program prelungit atat dimineata cat si dupa amiaza, zile libere doar duminica, insa nu fac mai nimic. Toata ziua se joaca (jucariile educative ce-i drept) dar nu exista un program impus fiecare face ce vrea si se joaca cu ce-i pofteste inimioara. In fiecare zi au program de joaca si afara ce-i drept (fie iarna fie vara) ceea ce e bine cumva pt ca-i caleste dar oricum nu prea sunt multumita... Iar al treilea tip sunt asa zisele "gradinite" particulare care nu au activitati nici macar cat au la nursery. Acolo doar iti lasi copilul pt ca nu ai unde-l lasa in alta parte si ei doar au grija de el. Atat.
Catrinel ai pus cumva pe undeva pozele din Italia si le-am scapat eu? Am incarcat si eu pozele facute atunci in parc. Sunt la sfasitul albumului caci le-am pus in ordine cronologica.
Aida v-am admirat pozicile, asa mama asa fiica... frumoase foc. Intr-o poza chiar am Alex iti seamana fff bine. Sau tu ii semeni ei?! Uite aici: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=126210&whichpage=18
Adreea poate te intalnesti cu Delia la NY. Succes cu viza. Am uitat sa-ti zic ca v-am admirat pozicile ca de obicei si uite ce am descoperit:
Thea: http://good-times.webshots.com/photo/2015142420079410238idhJTy
si
Maria: http://good-times.webshots.com/photo/2977900720100292454VBFrHb
Ciuf nu stiu daca ti-am mai zis, daca da, scuze ca ma repet ca o baba rablagita, am observat ca Maria si Eva au crocsi la fel, numai ca noi le-am mai pus ceva accesorii

Voiam sa va mai povestesc ce patim noi cu fetita celei mai bune prietene ale mele de aici dar nu mai am timp, trebuie sa plec. Sper sa revin.

Mergi la inceput