Dulceturi si papanasi de sept - oct 2007 (184)
Raspunsuri - Pagina 16
Yaia spune:
Joi dupa-amiaza am avut sedinta individuala cu educatoarele. Aici, pe langa sedinta cu toti parintii, sunt si sedinte individuale, parintii unui copil cu educatoarele, de 2 ori pe an. Si acolo analizeaza copilul, ii fac plan de educatie si asa mai departe.
Conform celor spuse de educatoare, Tudor e un copil inteligent, curios si tot timpul zambitor. Foloseste toata camera cand se joaca, pleaca in explorari, ii place tare mult jocul de-a cantatul. Copii sunt asezati in cerc la joaca, se joaca unul langa celalalt, dar nu unul cu celalalt. Asta va aparea cica spre 3 ani. Totul e bine, dupa cele spuse de educatoare. Va dati seama ca m-am umflat ca un curcan in pene (nu ca nu as fi deja rotunda de la pernitele de grasime
).
Singura problema in ultimul timp ramane mancarea. Nu prea mai mananca, desi azi acasa a mancat super bine pana acum, toate mesele cum manca inainte de otita si tratament si somn 2,5 ore la pranz. Suspectez ca ii place doar mancarea gatita, de la borcanel nu mai ia aproape nimic. Si probabil mancarea de la gradinita e diferita la gust. Dar macar acolo bea lapte sanatos, chiar si 2 biberoane.
Cu greutatea nu-mi mai fac griji. Credeam ca a slabit cu nemancatul aproape 2 saptamani, dar vineri am fost la control la asistenta sa vada daca s-au mai intins petele de pe picior si langa buric (nu s-au mai intains, dar avem programare la medic pt. 2 octombrie, ca eu nu m-am lasat) si daca tot eram acolo, l-am si cantarit. 8,875kg la 11 luni. Nici nu stiu ce sa mai cred. La 10 luni avea 8,430. Pai sa ia asa mult in greutat intr-o luna in conditiile in care in anterioarele 2 luni luase doar vreo 200 g? Dar probabil e ceva legat de cantare, ca al ei era la reparat si l-a dus in alt cabinet. E posibil sa fie cantarirea anterioara nereala, de vreme ce-i era cantarul stricat.
Oricum, si asistenta a zis ca e bine cu greutatea si nu sunt probleme. Adica stiu ca nu se compara cu fortosii grupului, dar e foarte bine asa cum e, din punctul meu de vedere.
M-am intins, gata, va las!
Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007)
Poze
magdaz spune:
La multi ani!

Rares de Pinacolada
Miruna de Prisi
Gheorghe de Sabina
Stefan de Mariadia
Eliza de Ramonaiani
Raisa-Maria de Si bv
sa ne cresteti sanatosi !

Ligeea
La multi ani! multa sanatate si se ne mai "auzim".
Cu bataia: eu nu am luat deloc. Nu eram genul de copil care sa neceite asa ceva. plingeam doar dac te rasteai la mine.
Cred ca o palma peste mina de la mama de vreo 2 ori.
Tata nici nu-mi amintesc sa ma fi certat vreodata. era si foarte putin prezent acasa.Mama imi amintesc ca ma mai certa si eu eram foarte afectata si imi promiteam ca n-o sa le fac asta copiilor mei. Nu stiu de ce ma deranja atit de tare, ca probail nu ma certa ea degeaba, faceam eu vreo boacana...dar n-am suportat niciodata sa fie cineva suparat pe mine, nici acum nu suport.si nu e bine. Foarte greu ma descurc cu conflictele, nu stiu sa le manageriez, sunt foarte afectata de orice atitudine ostila, oscilez intre extreme intr-un timp foarte scurt. am suferit de n ori pentru sensibilitatea asta...acum m-am mai vaccinat,dupa 30 de ani.
In Ana n-am dat in nici un fel......n-am avut pentru ce si nici cind.
In cristian mai dau, dar niciodata cu sete, sau la impuls. Dau cite o palmuta simbolica peste minuta,calculat, care il deranjeaza extrem sau il pun la colt. Nu stiu dac e bine cum fac.Dar nu vreau sa tipe altii la el si el sa fie luat ca din oala...la scoala sau gradi. Macar sa stie de la mine ca mai sunt si de astea pe lume.
Are o verisoara primra la care observatiile calme n-au efct.tipetele nici atit.Eu o invidiam oarecum ca nu era intimidata de adulti. acum vad ca e si el nitel imun, in sensul ca nu mai face o tragedie daca se ridca nitel tonul sau e certat. Si incerc sa-l cert mereu "cu dragoste", sa vada ca dezaprob doar fapta, nu pe el.si sa simta ca a facut ceva care m-a suparat dar eu il iubesc la fel.
ar fi multe de zis dar deja m-am intins...nu stiu sa fiu concisa.
Adimercedes, tare imi plac povetele tale. Esti inteleapta ca la al 5-lea copil si ai o fina intuitie in ceea ce ii priveste . Bravos, astept mereu postarile tale.
Roxana_G spune:
Miruna 
Raisa 
Eliza 
Rares 
Gheorghe
Stefan 
La multi ani dulceturi si papanashi scumpi, sa fiti sanatosi si norocosi, sa aveti numai bucurii!
Prisi, Mariana, Si_Bv, Sabina, Pinacolada si Mariadia, sa va traiasca puii, sa va bucurati de ei!
Rox ,
Alexandra Maria (10.02.2004) si Andrei Serban (31.08.2007)
Poze
Sa dam si noi o mana de ajutor! http://www.updown.ro/
slippers76 spune:

Miruna de mami Prisi
Eliza de mami Ramonaiani
Raisa de mami Si_bv
Gheo de mami Sabina
Rares de mami Pinacolada
Stefan de mami Mariadia
Sa va fie viata o vesnica incantare. 

Ana, mami de
Miruna (16.05.2003) si
Vlad (01.09.2007)
Pozele noastre le gasiti pe Flickr/contacts
slippers76 spune:
La multi ani si pentru mami Ligeea. Ne e dor de tine
Ana, mami de
Miruna (16.05.2003) si
Vlad (01.09.2007)
Pozele noastre le gasiti pe Flickr/contacts
Roxana_G spune:
Vai ce de sarbatoriti azi. Bine ca am apucat sa intru si eu sa le urez. Petrecere frumoasa tuturor!
Am avut o zi plina, am fost la botez, si mai mergem si maine la unul. Bubu e insa marait, nu prea doarme bine si nu prea mananca, cred ca e de la dinti.
Luy, uitasem sa iti spun ieri ca am vazut pozele voastre de la mare, aratati minunat amandoua.
Gabitz, am vrut sa ii dau Parmalat de crestere, insa am trimis pe altcineva la cumparaturi si nu a luat ce trebuie.
Alinus, Bubu nu bea mai nimic ziua, foarte putin dupa pranz. Iar mesele solide nu le-as reduce, ca nu mai mananca asa mult ca inainte. Cu pediatra nu am vorbit pentru ca initial reducerea cantitatii de laptic n uera asa mare si oricum luase bine in greutate. De cel mult o saptamana a inceput circul la bibe.
Lavinia, bine ati revenit! Imi pare rau ca ati avut asa probleme cu enterocolita, bine ca a trecut.
SabinaY, sa stii ca si noi avem probleme cu baia. De multe ori il spal la chiuveta, pastrez dusul cand e de spalat pe cap. Insa e tare dificil si atunci, cum il pun in cada - a lui sau cea mare - incepe sa se foiasca si sa maraie speriat. Desi in concediu adora dusul, cand am venit acasa la dusul de aici au reinceput plansetele. Nu am gasit nici o solutie. Intru cu el si il spal asa cu chin. Problema nu este insa apa cat timp el in piscina este tare fericit si relaxat.
Yaia, cred si eu ca ai avut motive de mandrie. Probabil Tudor s-a obisnuit cu mancarea de acolo. Pana si atomica super mofturoasa manca la gradi si mai nimic acasa, asa a fost vreo 2 ani de zile.
Si nu in ultimul rand
Ligeea
sa fii sanatoasa si fericita!
Rox ,
Alexandra Maria (10.02.2004) si Andrei Serban (31.08.2007)
Poze
Sa dam si noi o mana de ajutor! http://www.updown.ro/
Yaia spune:
Rox, am recitit, nu m-am exprimat bine: acasa acum mananca bine ca ii fac eu si numai gaiti de mine papa acum, nu mai accepta de la borcanel. Azi i-am facut mancare si i-am luat la borcanel ca sa-l hranesc dupa ora de inot. De obicei luam un borcanel cu papa cumparat, dar nu mai vrea.
La gradinita imi zic educatoarele ca nu mai prea mananca, de aia zic acum ca poate mancarea aia are gust diferit de ce-i gatesc eu acasa...desi inainte de boala manca si acolo.
Mai, da' petrecareti mai sunteti...nunti, botezuri, moturi...
Am inchiriat si eu cabana pentru 4 octombrie, sa-l sarbatorim pe Tudor. Si poate ramane vreun tort de la Eliza, sa nu mai fac eu... ![]()
Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007)
Poze
tomasa spune:
La multi ani!!!, din tot sufletul dragilor nostri sarbatoriti de astazi:
Miruna de Prisi 
Eliza de Ramonaiani 
Raisa de Si_bv 
Gheorghita de Sabina 
Rares de Pinacolada 
Stefan de Mariadia 

mama bradutzului Tudor (9 ian. 2005)
si a papanashei Maria (25 sept. 2007)
alehiam spune:
Miruna 
Eliza 
Raisa 
Gheorghe
Rares
Stefan
Sa cresteti mari si frumosi, sa va fie viata ca o zi de primavara si sa va impliniti in orice domeniu ati alege!
La multi ani Ligeea! 
Mad, mami de Robertino (09.09.2007)