Dulceturi si papanasi de sept - oct 2007 (183)
Raspunsuri - Pagina 20
papanash spune:
a mancat tot ce i-am pus, a avut mare succes supa cu galusti, facuta cu oua intregi. deci si albus.
Sim, cum e cu mancarea la gradi, va cere parerea sau fac ei ce vor ? blenduiesc mancarea ? cate educatoare sunt la copii ?
.............................................................
Mama de papanash Andreiutz ( 02.10.2007 )
www.flickr.com/photos/23756759@N04/2543804427/in/photostream/" target="_blank">Ghighi
filme Ghighi
melaniatud spune:
Ca tot vorbiti de babzpoint va intrebai si eu ieri care da yilnic borcanele la bebelusi sau mai multe yile consecutiv si ...PAUza
noroc ca mi-a raspuns Teo fara sa vrea ![]()
Sabina draga tu vrei sa fii buna la toate? Ia vezi-ti tu de muzica si lasa-ne pe noi astea afoane sa gatim!![]()
papanash spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui melaniatud Ca tot vorbiti de babzpoint va intrebai si eu ieri care da yilnic borcanele la bebelusi sau mai multe yile consecutiv si ...PAUza noroc ca mi-a raspuns Teo fara sa vrea Sabina draga tu vrei sa fii buna la toate? Ia vezi-ti tu de muzica si lasa-ne pe noi astea afoane sa gatim! Melania, mamica lui Tudorica fara frica (05.10.2007) |
scuze, am uitat sa zic ca da, dadeam mai multe zile consecutiv, ori eram plecati in deplasare ori incepeam un borcam mare din care manca jumatate si restul a doua zi. si sunt destui copilasi care mananca numai asa ceva, nu te stresa.......
www.flickr.com/photos/23756759@N04/2543804427/in/photostream/" target="_blank">Ghighi
filme Ghighi
papanash spune:
si pardon cu afoanele, ca eu sunt polivalenta ca si un vaccin, fac si mancare si ii cant si lui Ghighi, azi i-am cantat ' bulanase mititele, pupa mama pe la ele', Ghighilitza, Ghighilutz , cine e cel mai dragutz' si ' dormi cu mama, dormi ushor, murdar ca un porcushor'
ei ?
filme Ghighi
melaniatud spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui papanash si pardon cu afoanele, ca eu sunt polivalenta ca si un vaccin, fac si mancare si ii cant si lui Ghighi, azi i-am cantat ' bulanase mititele, pupa mama pe la ele', Ghighilitza, Ghighilutz , cine e cel mai dragutz' si ' dormi cu mama, dormi ushor, murdar ca un porcushor' ei ? ............................................................. Mama de papanash Andreiutz ( 02.10.2007 ) www.flickr.com/photos/23756759@N04/2543804427/in/photostream/" target="_blank">Ghighi filme Ghighi |
si eu ii cant lui Tudor dar nu ai vrea sa ma auzi...poate de aceea nu adoarme si e agitat cand prestez un cantec de leagan?
melaniatud spune:
M-am saturat de stiri cu copii abandonati sau neglijati de parinti
...cum ii mai suporta pamantul ....de 2 zile numai stiri de astea ca o luam razna nu alta
adimercedes spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui alinus_25
Adi nu parafrazez tot mesajul tau pt ca umplu capitolul si altul nu stiu sa fac Nu stiu daca ti-ai luat rolul de mediator, dar pe undeva parerile tale vin sa le impace pe ale noastre, amplificand la obiect strict pe problema. Tu ai sesizat problema mea si ai sintetizat f bine. Deja am intrat intr-un cerc vicios cu Teo si probabil cea mai buna solutie este sa-mi ascult copilul, fara sa mai fac caz, fara nervi, fara sacrificii. Ar trebui si sa ma bucur mai mult de puiul meu si sa caut solutii cu mai mult calm. Am obosit sa mai caut si sa aplic solutii dupa solutii, copilul e zapacit de dorintele mele, e frustrat, confuz. Poate ar trebui sa-i acord mai mult credit si sa-l tratezai mult ca pe un adult, cu vointele si capriciile lui. Baiatul se trezeste noaptea si de foame, cum ai spus, dar si din nevoia de a suge, o nevoie instinctiva. Uneori nici nu realizeaza ca ii dau apa, ceai. Mi se pare insa ca problema s-a extins, caci ziua avem "neintelegeri" mari. Nu mananca, uneori nici sa guste nu vrea. Uneori cand e prins" cu joaca cu cate o jucarie in mana ii mai dau 2-3 lingurite, insa rapid imi arunca jucaria, imi da peste mana, arunca totul pe jos si incep istericalele. Ieri l-am lovit peste manutza , asta ca sa vedeti ca sunt pe muchie de cutit cu nervii. Off si cat mi-am dorit sa manance si el mai mult, sa poata dormi macar o ora in plus. Am obtinut acum un copil nervos, care traieste de 3 zile mai mult cu biberoanle de noapte.![]() Alinus de Iulius Teodor (10.10.2007) |
Alinus, hai ca incerc sa rescriu mesajul de aseara, dar asa m-am enervat ca am scris o gramada si s-a dus in eter.
Spuneam ca nu mi-am pus sapca de mediator, ci am impartasit din experientele noastre personale, am spus cum e la noi situatia si ma gandeam ca poate fi de ajutor celor care se chinuie. Dupa cum am mai zis, nu dau sfaturi, ci incerc sa vad cum a fost la noi si ce a functionat in cazuri similare, sa ma pun in situatia discutata si sa vad ce am facut sau ce as face.
Asta ca disclaimer
Si eu am trecut cu Lisa prin ce descrii tu. Era un cerc vicios. Nu statea la san pt ca nu prea ii curgea cum era ea obisnuita si nu ii curgea cum vroia ea pt ca nu avea rabdare sa stea la san si tot asa. Si se trezea noaptea de cate 3 ori cica sa suga. Pana intr-o noapte cand dupa a doua trezire, deci dupa a doua tzitzileala, nu a dormea nicicum, avea chef de povesti, de joaca, tzipa/striga. M-am prins ca ea de obicei striga cand ii e foame. Dar era 1! Si ce?!? M-am dus jos si i-am adus 1/2 de felie din painea ei preferata si 3 feliute de cascaval. Le-a ras. Nu iti poti inchipui cu cata placere manca si cum flutura mancarea cu ambele maini si ne arata ce are ea si cum mananca. Si facea "yum-yum". Cand a terminat, f satisfacuta s-a intins pe burta in pat si a adormit instant, fara treziri, pana dimineata la 7! Efectiv am inmarmurit. Nu imi venea sa cred ca ei ii era foame si eu o fortam sa stea la tzatza, pt ca ma asteptam ca asta sa o multumeasca. Normal ca ea sugea 1-2 minute, adormea mai mult de oboseala, ca deh, miezul noptii si apoi se trezea iar de foame si tot asa. Cred ca a fost o perioada in care a avut un salt de crestere si avea nevoie de mai multa energie, pt ca. de ex. acum nu se trezeste noaptea sa manance...
Concluzia e ca trebuie sa asculti ce semnale iti da Teo. Altfel tu ii oferi ceva ce crezi ca el are nevoie, el se frustreaza ca nu e ceea ce asteapta, tu te frustrezi ca te simti inutila si incapabila sa il linistesti si tot asa, iar sentimentele se transmit pana in ziua.
Si ca ajunsesem la ziua, ziceai ca iti da peste maini cand ii dai sa manance. Asa facea si Lisa. Plus ca ea intorcea capul si imi arata ceafa, zicea "mmmm" si dadea din cap ca nu! Si asta acum vreo 2 luni, ca poate iti amintesti ca eram disperata ca nu stiam ce sa ii fac. Ea refuza mancarea din start, cand vedea lingurita intorcea capul, nici macar nu gusta sa vada ce e! Ii dadeam jucarii in mana si parca mai manca, dar asa, undeva sub 100g. Pana m-am prins ca fata mea cere independeta, vrea ea sa exerseze, sa faca ea. Asa ca i-am dat paine in mana sa molfaie la ea. Cand se linistea, apaream eu cu bolul cu mancare si manca f bine, uneori chiar si 300g, dar cel mai adesea in jur de 170-200g (ochiometric vorbind). Apoi a vrut mai mult si asa am ajuns sa ii pun ei in tava bucatele si sa manance singura. Si asa a trebuit si sa revizuiesc meniul si sa il adaptez ca sa ii pot da bucatele, dar sa nu fie doar un aliment, ci sa aiba aport caloric si vitaminic adecvat. Acum, e o combinatie de mancat singura si dat cu lingurita. Cu lingurita mananca doar grisul, cerealele fff rar dimineata (mai nou painea si branza sunt iar la putere) si cand iesim afara, borcanelele, dar si atunci trebuie sa se joace cu ceva, sa fie ocupata, pt ca daca nu participa direct la mancat, mancatul pt ea e ceva auxiliar...
Am inceput cu pepene galben, branza, paine, apoi am continuat la bucatele de peste, legume fierte, paste si ne-am extins la capsuni taiate cubulete, cirese rupte in jumatate si acum incerc cam tot sa fie de mancat cu mana. Desi azi mi-a luat furculita din mana si si-a dus in gura. I-am dat o furculita de-a ei si a f foarte incantata sa mai manance cateva (3-4) bucatele (o ajutam sa le intepe), desi era clar ca se saturase. Dar pt ca putea, a exersat si asta.
Nu zic sa faci ca mine, pt ca nu stiu ce tabieturi si nevoi are Teo, dar poate iti vin idei si gasesti o solutie la cercul vicios in care ati intrat.
Adevarul e ca multi dintre parinti isi trateaza copii ca si cum ar fi mai mici decat sunt. Nu ma intelege gresit, nu zic sa ii pui painea si cutitul in fata si treaba lui, dar trebuie sa nu ramanem blocate in "bebelusenia" lor, pt ca deja au crescut. Incep sa exploreze ce pot face, vor sa imite ce vad la parinti, vor sa exerseze ei, sa faca ei... Si asa invata, e parte din drumul lor spre integrarea sociala si capacitatea de a se intretine singuri.
Inchei acum, sper ca ti-am putut fi de ajutor cu vreo idee macar, daca nu, macar primeste incurajarile mele si asigurarea ca totul va fi bine, e doar o etapa peste care trebuie sa treceti fara prea multe frustrari. O sa fie bine, o sa vezi.
Bafta la gasit solutii viabile!!!

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." --- Albert Einstein
"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."
Lisa
Povestea obtinerii sarcinii

, asta ca sa vedeti ca sunt pe muchie de cutit cu nervii. Off si cat mi-am dorit sa manance si el mai mult, sa poata dormi macar o ora in plus. Am obtinut acum un copil nervos, care traieste de 3 zile mai mult cu biberoanle de noapte.
de Iulius Teodor (10.10.2007)