Dulceturi si papanasi de sept - oct 2007 (183)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gabitz78 spune:

ziua buna.
azi am umblat prin oras...
sabina - felicitari doamna!tot asa si la mai mare!
rox - si eu zic ca e o idee buna cu intalnirea....ma "bag"!
papanash - tu stai in giulesti????si nu zici nimik?poate ne vedem si noi....
tomasa - bafta la interviu.sa iasa cum vrei tu!
sabinay - pupici multi erikai.

http://s170.photobucket.com/albums/u270/cgaby/eliza/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinus_25 spune:

Citat:
citat din mesajul lui adimercedes

Si daca tot ai zis de suzeta, eu sunt absolut convinsa ca suzeta exista de cand exista si tzitzi!!! Bine, nu a fost mereu asa sofisticata, primele erau primitive, gen material in care au pus mancare inmuiata in lape etc. Dar sa stii ca sunt copii care au nevoie de molfait, nu neaparat de supt tzatza. Si pt ei suzeta e mana cereasca. SI pt parinti, mai ales. Adica pt mama, care altfel se trezeste pe post de suzeta, de unde rezulta toate frustrarile, resentimentele etc. Pt ca puiul nu mananca de foame, poate nici nu mananca, doar molfaie. Iar dupa 1 ora, 2, 3 are iar nevoie de molfait si tot asa.
Eu le indrum pe fetele care sunt acum la rascruce sa isi asculte puii. In sensul ca au ei un motiv de se trezesc si trebuie oferit ce au nevoie. Tzatza nu rezolva toate problemele!!!

Eu cred ca feteleau indoieli pt ca vor sa faca ce e mai bine. Din pacate, noi putem veni doar cu idei aici si sugestii. Fiecare pui e diferit, are nevoi si personalitate diferite

Pt ca fiecare pui e un individ cu propriile nevoi si propriile solutii. Iar gasirea acestor solutii e o chestie de "trial and error".

Le urez succes fetelor care se chinuie si le doresc sa gaseasca solutiile care sa le aduca liniste si calm lor si puilor lor!!!

Adi nu parafrazez tot mesajul tau pt ca umplu capitolul si altul nu stiu sa fac.
Nu stiu daca ti-ai luat rolul de mediator, dar pe undeva parerile tale vin sa le impace pe ale noastre, amplificand la obiect strict pe problema. Tu ai sesizat problema mea si ai sintetizat f bine. Deja am intrat intr-un cerc vicios cu Teo si probabil cea mai buna solutie este sa-mi ascult copilul, fara sa mai fac caz, fara nervi, fara sacrificii.
Ar trebui si sa ma bucur mai mult de puiul meu si sa caut solutii cu mai mult calm. Am obosit sa mai caut si sa aplic solutii dupa solutii, copilul e zapacit de dorintele mele, e frustrat, confuz. Poate ar trebui sa-i acord mai mult credit si sa-l tratezai mult ca pe un adult, cu vointele si capriciile lui.

Baiatul se trezeste noaptea si de foame, cum ai spus, dar si din nevoia de a suge, o nevoie instinctiva. Uneori nici nu realizeaza ca ii dau apa, ceai.
Mi se pare insa ca problema s-a extins, caci ziua avem "neintelegeri" mari. Nu mananca, uneori nici sa guste nu vrea. Uneori cand e prins" cu joaca cu cate o jucarie in mana ii mai dau 2-3 lingurite, insa rapid imi arunca jucaria, imi da peste mana, arunca totul pe jos si incep istericalele. Ieri l-am lovit peste manutza
, asta ca sa vedeti ca sunt pe muchie de cutit cu nervii. Off si cat mi-am dorit sa manance si el mai mult, sa poata dormi macar o ora in plus. Am obtinut acum un copil nervos, care traieste de 3 zile mai mult cu biberoanle de noapte.

Alinus de Iulius Teodor (10.10.2007)

Mergi la inceput

Of Teodora stiam de depresia ta din iarna, ca a trebuit sa renunti la alaptat, dar nu stiam ca a fost atat de grav si dureros.
Iti doresc sanatate multa, sa nu mai fii nevoita niciodata sa treci prin asa ceva.
Ai atins multe puncte in mesajul tau, unul din ele- oboseala cronica- ca si cauza a depresiei tale si a disperarii mele. Crede-ma, de multe ori m-am simtit la marginea prapastiei din cauza oboselii. Alaptatul e un lucru minunat atat timp cat nu forteaza limita superioara a rezistentei mamei si e in asentimentul ei. Cu ajutorul tau sper ca am fost inteleasa mai bine de data aceasta. Multumesc pt sustinere.

Si ca sa termin intr-o nota vesela, tzin sa te felicit pt perseverenta ta intr-ale slabitului. La nunta surorii tale ai avut un look de milioane, si au dreptate fetele cu decolteul generos. Felicitari si Casa de Piatra surorii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns devylla spune:

Citat:
citat din mesajul lui papanash

super ideea !
pai Devyla, nu ai zis de conced in octombrie ?

.............................................................
Mama de papanash Andreiutz ( 02.10.2007 )

www.flickr.com/photos/23756759@N04/2543804427/in/photostream/" target="_blank">Ghighi
filme Ghighi
am zis...si asa e,ajung pe 29oct

Jurnal de mogalneata
www.flickr.com/photos/54445410@N00/" target="_blank">Japonia prin ochii unui amator

Sabina Y. siwww.desprecopii.com/info.asp?id=1269" target="_blank"> Erika(31 august 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papanash spune:

Gabitz, ti-am trimis pm.
Alinus, las-o mai moale, nu te stresa inutil. nu vrea sa manance, da-i pace, nici noi nu mancam la fel in fiecare zi. eu nu am si nici nu mi-as dori un copil ca la carte, sa manance, sa doarma si sa faca tot exact cum trebuie. Copiii nostri au personalitate puternica, nu vor sa ne enerveze , incearca si ei sa descopere si sa se adapteze la viata, mai urla, se mai dau cu fundu de pamant, asta este ceva normal.
asa ca lasa supararea si , asa cum i-am zis si Sabinei, imprieteniti-va la un dans , obraz langa obraz, mangaie-l mult si tine-l lipit de tine, sa se simta in siguranta si foarte iubit. Succes.

www.flickr.com/photos/23756759@N04/2543804427/in/photostream/" target="_blank">Ghighi
filme Ghighi

Mergi la inceput

Rox ar fi multe de zis despre sacrificiu, pe care de fapt copilul nu trebuie niciodata sa-l resimta. Sacrificiul presupune suferinta, durere, dar si mandria de a fi reusit mai mult decat era initial posibil.
E mai ok sa ne propunem un ideal al vietii de familie, unul perfect realist, bazat pe conditia si situatia acelei familii. DA, si suna ca un ideal. Dar ce te faci ca mereu vrem mai mult. De multe ori copii sunt sacrificati, mai multa munca, mai putin timp pt ei. Sau mai mult timp pt ei, mai multa oboseala,rutina, frustrare.
Chiar asa, se merita sacrificiul atata timp cat dupa nu reusim mereu sa oprimam frustrarea si vrand-nevrand copilul resimte?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Roxana_G
E important sa ai idealuri, fara de care nu ai ajunge mai sus, insa ai grija cum le stabilesti. Atunci cand idealul e prea sus de atins, tot atunci apar si frustrarile. Nefericirea apare tocmai din imposibilitatea atingerii idealurilor.
Idealurile sunt arme cu doua taisuri, te pot inalta si te pot cobora.

Aha, citesc in urma ca m-ati dat gata cu scrisu. Tocmai ce ziceam cu stabilirea idealurilor, doar ca muuuult mai frumos spus.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns melaniatud spune:

Citat:
citat din mesajul lui mihailescu teodora

Am reusit sa fac rost de o foto cu www.flickr.com/photos/21367727@N02/2827616334/sizes/l/" target="_blank">sor'mea mireasa

Teodora ,cea mai fericitade Mihnea Andrei(17.10.2007)
Mihnea
www.flickr.com/photos/21367727@N02/" target="_blank">Papanashul meu iubit
Mihnea in actiune
Povestea nasterii

Superba

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns melaniatud spune:

Citat:
citat din mesajul lui papanash

fetele cu baby point, de unde luati pachetele ca visanoiu cica nu se mai ocupa si nu m-au anuntat astia ce si cum, doar ca a sosit pachetul in ro.

filme Ghighi

Eu am primit asta pe mail:
,Asa cum va anuntam intr-un mail anterior, pachetele de la Babypoint sunt distribuite acum de catre d-na Samuel. Dansa poate fi contactata telefonic la nr. 0731-472559. Pachetul Dvs va fi disponibil la domiciliul dansei, str. Fagului nr.48, Giulesti.,

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui devylla

Voi cum va puteti pastra calmul cand nu ii mai multumeste nimic?Si plang...se tavalesc pe jos de nervi...iar daca incerci sa ii ti in brate...vor sa sara jos si urla si se zbat.

Nu mai mananca deloc bine...lapte bea decat cate 100 ml la masa....mancare nu primeste decat 3-4 lingurite.
De atata plans si nervi,oboseste si seara cade lata.Adoarme imediat,macar atat.
..dar asa de luni...incep sa clachez.Help!?

Si la noi tot de luni, si tot asa stau lucrurile, pe alocuri chiar mai grav. Uite de asta poposesc eu pe aicea numai cu plangeri din astea.
Multa rabdare

Mergi la inceput