Piticodromul Festiv de Sept - Oct 2005 (211)
Raspunsuri - Pagina 16
b_irina_c spune:
Dana Lucia
. Multumesc mult de sfaturi, dar.... gradi a noastra seara e incuiata, si oricum problema lui Vladut nu e legata de spatiul de acolo. In iulie era perfect acomodat: cum ajungea abia daca apucam sa-l schimb de incaltari ca si disparea (la inceputuri se lasa cu plansete si pupaturi si promisiuni ca vin sa-l iau).
Treaba cu serviciul nu prea tine (asta a fost tactica din mai cand a fost prima data)... acum plange sa-l iau la mine la serviciu (stie unde si cum e) ca sa faca si el bani, ca la gradi nu-i place si nu vrea sa mearga.
Grupa are 23 de copii (din max 24, din cate stiu eu) si mi-a zis aseara ca nu-i place asta. Cu educatoarele inca nu mi-e clar... cate si cum sunt distribuite, banuiesc ca vom afla la sedinta.
Azi a plans resemnat...
Nicole la prima acomodare si la noi a fost la fel... Saptamana a doua de gradi a faost cea mai "dura". In primavara toata acomodarea a duract cam 1 luna (dupa primele 2 sapt au urmat proteste verbale, dar fara plansete).
Sanatate puiutilor bolnaviori
!
La multi ani celor cu numele Ana
!
mai revin dupa ce ajung la zi ![]()
Irina, mami de
Vladut (26.08.2005)
locca spune:
La multi ani Anelor!
Mihaela,
fata de 2 ori si pt. ieri cand nu am intrat pe forum.
Acomodare (reacomodare, dupa caz) rapida celor care merg la gradi! Irina, si Matei a inceput sa planga dimineata dupa taica-su, vrea sa-l ia cu el la serviciu. Ba ii mai si spune ca sta cuminte si il lasa sa lucreze.
Noi ne-am virusat in grup, multumita lui Matei, care ne-a adus un super virus de pe undeva. Si Clara a facut muci, abia mai putea respira saraca, imi era asa de mila. Am avut 2 nopti albe cu tenta gri, am "dormit" mai mult in fund tinand-o pe ea la verticala, era singura pozitie in care cat de cat putea sa respire.
Alina, mie de
si tot atatea multumiri pt. sfaturi.
Si eu as vrea sa stiu ce mai fac ai vostri copii la gradinita, am nevoie de idei pt. Matei, mai ales ca acum am creierul facut pane.
Tonnia spune:
Locca, sanatate multa!!! Sa va treaca repede!
Mie-mi place mult blogul asta care aduna idei de peste tot, vedeti si in dreapta diferite categorii care sa va faciliteze cautarea, sunt si pe varste, pe domenii, sunt unele idei super simple care pot fi realizate chiar si de mine, haha, care sunt un maxim de nepricepere.
http://belladia.typepad.com/crafty_crow/preschoolers/
Vedeti ca sunt pagini multe, sa dati next in josul paginii.
Tangerine, nu am vazut-o azi pe Maria, unii copii ramasesera sus, altii erau jos cand am ajuns eu, cred ca ea si Miru erau inca sus.
dana_lucia spune:
Multumesc pentru reactiile pozitive,o sa incerc sa scriu mai des despre gradi.
Irina
, multa putere pentru reacomodare lui Vladut si ai spus 23 in grupa? Ati putea vorbi cu educatoarele sau directiunea gradinitei sa ii imparta si sa faca 2 grupe ca astfel si atentia pentru fiecare copil va fi marita si poate asa i-ar fi mult mai bine lui Vladut. E doar o parere avind in vedere ca aici parintii sunt foarte implicati in mersul treburilor la gradinite si chiar scoli. Fiecare parinte pe rind, daca vrea si are timp, alege o zi cind pentru o ora sau chiar doua poate face o tema cu toti copii (evident sub atenta indrumare a educatoarelor), e o experienta foarte buna si interesanta,dupa parerea mea.
Mary
, multa putere sa treceti repede si bine peste acomodarea la gradi atit lui Andrei cit si tie.
Ruxandra multa sanatate la toata familia si sa scapati repede de raceala.
Revin cind mai iau cite o pauza!![]()
b_irina_c spune:
La multi ani Maya si Matei 
Dana Lucia din cate am inteles eu la montessori se poate ajunge la grupe de 40 de copii. Am stiut de la inceput ca se va ajunge la 24, din punctul asta de vedere nu pot comenta nimic. Azi am vorbit si cu educatoarea si cu directoarea. Sa vedem ce va urma... Scrie-ne in continuare cum e pe la voi, e foarte interesant sa aflam si cum fac altii.
Mary e un dulce Andrei. De fiecare data cand pui poze ma minunez de el... are asa un aer de baiat mare! Grupa lui Andrei cati copii are? (parca e tot montessori, nu?)
Tonnia e foarte interesant blogul.
Mihaela si Vladut se trezeste noaptea sa bea apa (cam de 2 ori pe noapte) cand e foarte cald si transpira in consecinta.
Irina, mami de
Vladut (26.08.2005)
dana_lucia spune:
Irina nu am stiut ca voi mergeti la Montessori dar chiar si asa eu zic ca totusi grupe mai mici la virsta asta a copilasilor nostri sunt mai potrivite dar asta e doar o parere desigur
. Bafta multa si s-auzim de bine!
mary ilie spune:
LA MULTI ANI si din partea noastra sarbatoritilor zilei MAYA GEORGIANA si MATEI STEFAN!
LA MULTI ANI tuturor doamnelor si domnisoarelor care poarta numele ANA!
RUXANDRA sanatate multa!
TONNIA interesant blogul, aproape o ora m-am tot uitat pe acolo. Ce de idei!Multumesc mult! Daca mai stii adrese de genul asta mai spune!
DANA LUCIA multumim frumos!
IRINA multumim de aprecieri! Mai pune si tu o poza , doua cu Vladut!
La grupa lui Andrei erau 17, acum am vazut ca s-au mai adaugat inca 2 copii. Directoarea mi-a zis de 20 pe grupa. La 2 educatoare.
DANA LUCIA eu sunt total de acord cu parerea ta referitor la numarul copiilor din grupa, dar ce ne facem ca cei care conduc gradinitele sunt de alta parere?![]()
dana_lucia spune:
Mary
ma bucur ca esti de aceeasi parere cu mine legat de numarul copiilor in grupe. Cred ca noi am fost mai norocosi cu gradinita unde este Alberto caci acolo sunt maximum 12-14 copii (asta la capacitatea maxima) dar in mod normal sunt 11 in doua zile si 12 in alte doua zile (Alberto merge acum 4 zile) iar educatoare sunt 2 titulare plus o stagiara. Avind aceasta experienta am spus de numarul copiilor din grupa ca 24 e putin cam mare si as zice eu ca la acest numar de copii ar trebui 4 educatoare disponibile macar,nu? Asa cum am spus, aici se accepta foarte mult sugestiile si recomandarile venite de la parinti si de aceea am scris, ca o idee.
Mult succes tuturor piticotilor "gradinari" sau in devenire "gradinari" si salutari speciale de la Alberto care imi zice intr-una ca vrea sa se joace cu toti copiii din piticodrom si ca unde sunt acesti copii, unde sa ii gasesca el
O seara buna tuturor,
Dana Lucia si
Alberto
nicole74 spune:
Buna seara!
La multi ani tuturor cu numele de Ana!
Multam de sfaturi. De maine o luam de la capat. Astazi si-a pus papusile la usa ca le duce la bus. Sa vedem maine...
Multa sanatate Locca!
Va pup
Nicole&Ioana Alexandra

Ana Maria