Piticodromul Festiv de Sept - Oct 2005 (211)
Raspunsuri - Pagina 15
cge spune:
Si noi citim mult mai mult in Ca, si copii si parinti.
Nicole, e o idee f. buna sa o duca tati la autobuz. Ei fac si niste scene din astea, de 'impresionat' mamicile.
Ramona, nastere usoara, esti tare haioasa cat esti de linistita.
Maria ce zice, il asteapta pe Stefan ?
La Multi Ani sarbatoritilor de azi, si celor care au facut deja 3 ani.
Eu sunt cam codasa la capitolul asta.
Pe curand,
Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
nanadana spune:
La multi ani Marilor si celor care au fac azi 3 ani 

Deci dupa 3 zile de gradi Antoine a racit (muci,tuse........)
,dar in rest sa adaptat foarte bine,nu plange asculta educatoarele si este foarte activ ![]()
Marybravo pt prima zi de gradi a lui Andrei, sa o tina numai asa 
Dana asa avem si noi un caiet de corespondeta intre parintii si educatoare, acolo scrie cam tot ce au facut si ce sa intimplat pe zi
Ioana bravo Mirunei
anto sint adorabilii Victor si Sonia
irina tinem pumnii pt vladut cu gradi, eu zic ca are o pasa mai proasta in care ar vrea sa sta mai mult cu mami si tati
dana_lucia spune:
Buna dimineata piticodrom si "La multi ani!" copilasilor care implinesc azi 3 anisori!

"La multi ani!" si celor celor cu nume Ana caci din cite stiu azi e Sf. Ana!

Tonnia, o sa scriu mai des de acum despre gradinita de aici, uite citeva rinduri si acum. Caietul contine, pe linga informatiile generale despre ce face copilul, si teme de lucru (o data la doua saptamini se schimba tema). Temele sunt variate si permit lucrul diferentiat (ceea ce mie imi convine mult caci nu sunt deloc adepta uniformizarii). Hai sa dau si un exemplu de tema: descrierea corpului si a verbelor care arata actiunea care se poate corela cu partile corpului de ex. a merge corelat cu partea corpului cu care se merge (picioarele), a desena corelat cu mina etc...pentru fiecare parte a corpului cite un verb care arata actiunea/actiunile facute cu aceea parte a corpului. Apoi altceva corelat cu corpul, oglinda si explicatiile legate de ce vezi in oglinda si cum poti desena/picta ce vezi in oglinda. Apoi asocierea culorilor cu, de ex. culoarea parului la fiecare copil din grupa, invatarea unor cintecele legate de tema (vreo 3-4 la o tema). La grupa mare care aici incepe de la 3 ani copiii sunt de asemenea lasati singuri la toaleta sau cei care nu pot inca singuri sunt putin ajutati si antrenati foarte repede sa se duca singurei la toaleta. Cred ca v-am spus mai demult ca Alberto cam de prin primavara nu mai foloseste deloc pampers (nici noaptea) astfel ca nu am avut probleme deloc in acest sens nici la gradinita.
Tot la gradinita au si program de gimnastica pentru copii cam 20-30 minute pe zi.
Hai ca am scris destul de mult de data asta si daca o sa vi se para interesant in continuare despre acest subiect, o sa mai scriu.
O zi buna tuturor si salutari de la noi.
Dana Lucia si
Alberto
tangerine spune:
astazi am lasat-o pe Maria plangand pentru prima data la aceasta gradinita; a plans la fel de rau ca in prima zi ever
e adevarat ca e foarte obosita dupa weekend si in plus eu n-am putut sta sa o asteptam pe miruna
Cristina, Maria il asteapta cu interes pe Stefan; se antreneaza cu bebelusii ei despre cum va avea grija de el; astept cu interes si reactia pe viu:)
Ramona si dulceata de Maria (10.09.05)
poze
mary ilie spune:
Buna dimineata!
Eu sunt dezamagita azi.A plans si Andrei, a inceput inca de acasa de cand ne imbracam sa plecam, imi tot zicea ca sa "mai stam putiiin, mami".In masina a continuat cu plansul culminand bineinteles la intrarea in clasa. Am plecat si eu cu lacrimi in ochi, am mai stat cam 3-5 minute la intrare si m-am intors sa vad ce face, asa pe furis. Se juca bine merci,cu jucariile si cu inca 2 baietei, ii cerea educatoarei nu stiu ce cuburi.....
Nu stiu de ce sunt eu asa bleaga, de ce ma afecteaza asa mult chestia asta cu plansul, ca doar stiu ca e mai mult ca sa ma impresioneze pe mine si cum plec ii trece instant... offff....
Si ce fericita eram ieri ca nu a plans
A durat o zi fericirea mea!![]()
mary ilie spune:
MARINELA, se pare ca Andrei a fost incantat doar in prima zi de gradinita.....ufffff, si eram asa bucuroasa ieri, cand am vazut ca ii place....Si eu m-am convins ca nu exista gradinita perfecta, cel putin pentru noi, nici n-o mai caut...
Cand ai timp sa ne mai povestesti si noua ce activitati mai face Iaris pe la gradinita
NICOLE imi pare rau ca deja a racit Ioana.Sanatate ,sper sa-i treaca repede!
Iar cu plansul te inteleg, si mie imi spune toata lumea ca e normal, da pe mine ma ravasesc lacrimile lui
IOANA, chiar asa, mai prezinta-ne si noua ce achizitii interesante mai faci in materie de jocuri, carticele.Ne mai dai si noua idei
Andrei n-are decat 2 jocuri cu carti, se imperecheaza in functie de culori, si forme geometrice.
Si mai avem unul cu Diego cu cifre.Asta de aici:
http://www.amazon.com/Go-Diego-123-Game/dp/B000ETRDAC
Se poate juca in maxim 4 persoane , tragi un cartonas cu un numar din saculet si trebuie sa-l asezi pe tabla ta la cifra respectiva, apoi sa numeri cu voce tare cate animalute sunt desenate acolo. Castiga cine acopera primul toate spatiile de pe tabla lui cu cele 10 cifre.
DANA LUCIA si eu te rog sa mai povestesti de gradinita cand ai timp!
NANADANA, of, si Antoaine a racit!Sanatate multa si sa treaca repede!
Tonnia spune:
Mary, imi pare tare rau ca a plans Andrei!
Cred ca e imposibil sa nu se razvrateasca la un moment dat, fie la inceput, fie dupa cateva zile. Tin pumnii!
dana, multumim, mie imi place la nebunie sa aud cum merg lucrurile in alte tari! Asa ca mai povesteste cand ai timp.
nanadana, sanatate lui Antoine!
miflore spune:
Buna zanelor si multumim pentru urari!!!
Ieri Sf. Maria, azi Sf. Ana.
Ana a primit cateva cadouri dar grosul il asteapta pe 22.
. N-am avut timp sa-i cumpar proiectorul sau stropitoarea cu Fifi, urmeaza. E incantata tare de un joc cu cuisoare de la Quercetti, d-ala de-aveam si noi cand eram mici, se infig cuisoarele pe un suport cu gaurele si faci diverse imagini. Ce-i drept cuisoarele sunt f. colorate si multe. Si-i mai place o carticica care are abtibilduri pe prima pagina si pe ultima, le dezlipesti, cauti in interiorul cartii imaginea respectiva - care e necolorata - si lipesti abtibildul deasupra. Am retinut si eu ideea cu Look and find, o sa caut si eu carticelele.
Si mai bagati idei ca sunt avida. In plus pe mine ma intereseaza la maxim temele de gradi ca Ana mea inca nu-i si-as mai face eu cu ea acasa. Sa nu ramana in urma fata de ceilalti copii.
Dana Lucia, f. interesante temele, mai spune-ne!
Cand va aud cu plansul de la gradi....offfff....ma gandesc ce ma asteapta...
Copiii vostri sufera din cauza caldurii? Ca fi-mea, probabil invatata la tara unde era mai racoare, nu poate dormi noaptea, imi spune ca-i e prea cald, vrea apa, vrea pipi, toate cele. Si transpira ingrozitor.
Mihaela si
Ana Maria
Poze AICI

Maya!