Piticodromul Festiv de Sept - Oct 2005 (211)
Raspunsuri - Pagina 14
Ioana75 spune:
Irina, da, din carnet stiu cu ce a lucrat Miruna pe zile. Si uneori o intrebam si pe educatoare. Cum sa faca nimic Vladut, ai vazut pe DVD-ul de anul trecut cum cernea faina de bile, si cum Miru, Maria si inca o fetita nu-si luau ochii de la el
. Edit: de fapt ce n-a lucrat mi-a zis mai mult educatoarea: de ex. ca nu putea sa stoarca bine jumatate de portocala, si ca o sa faca asta mai bine dupa 3 ani.
Ioana, mama Mirunei si a Smarandei
b_irina_c spune:
Scuze fetelor ca am monopolizat
, dar eu tot mai am o intrebare
: cand ati vazut ultima data carnetelele?
Eu am avut din 12 (sau 15 mai) pana pe 25 iulie... sa fiu generoasa... cred ca 15 zile scrise in carnetel.
Ei stiu ca nu se poate sa faca "nimic"
. Filmuletul cu faina il stiam inainte sa-l vad pe DVD.
Irina, mami de
Vladut (26.08.2005)
marinela79 spune:
Trec si eu repede sa spun LA multi ani copii frumosi ce v-ati sarbatorit la sf de saptamana, la multi ani sicelor de azi, la multi MAriilor....si va multumesc si eu de urari...eu sunt o MArie mai micuta asa....
Ioana, merg la biblioteca cu o placere cum nu cred ca s-a mai vazut...sunt o impatimita a lecturii si imi pare bine ca am reusit, dupa 2 ani de scutece, lapte praf...carti despre si cu copii, sa imi hranesc si eu spiritul, ca ma plafonasem rau.Si sunt incantata ca citesc in franceza....iubesc tara asta.Acasa in timpul facultatii era bataie pt romanele ce trebuia sa le citim, niciodata nu erau suficiente,asa ca aici profit din plin.In plus spatiile acodate in biblioteca copiilor sunt imense, si gasesc pt IAris tot felul de carti, de cd-uri, dvd-uri cu filmulete, cantecele, desene animate....Am invatat sa imi fac timp, ca nu e usor si cu familie, si cu job si cu casa...sa mai si citesti, dar profit de mersul cu metroul, cu autobuzul.Fac 20 de minute cu autobuzul pana la scoala, si 20 de min citesc.Sunt fericita ca IAris a prins si el gustul, avem toti 3 abonament la 4 biblioteci si cand mergem fiecare isi alege ce vrea.Cu Iaris negoiciem,bineinteles, dar e incantat de biblioteca.
MAry ma bucur ca Andreu a fost incantat de gradinita.eu nu spun ca la noi e perfect,nicaieri nu e perfect, vad atatea chestii care nu imi plac...dar nu am ce face.Aici e greu cu locurile in gradinite, posibilitatea ail tin acasa cu mine nu exista...el trebuie sa socializeze la fel cum si eu am nevoie sa lucrez, sa socializez, si cand ne intalnim sa fie perfect.Eu una nu mai am rabdarea sa stau cu el 24 din 24, pt ca el ma exploateaza 24 din 24 daca sta acasa.La gradi e fericit.Sunt incantata c au inceput si ei anul scolar, ca de cand l-am dus si pana acum in sept, adik vreo 2 luni nu faceau decat s acoloreze, sa se joace...si cam atat,cred, ca nu imi spunea nimik.Acum s-a intors educatoarea lui, au program facut pe fiecare sapt, au teme de exploatat.In prima parte a zilei sunt foarte prinsi cu activitati.
Dupa amiaza nu prea le ramane timp, ca la 3 se trezesc,papa un fruct si asteapta parintii,timp in care ori au o carte audio pe care o asculta si educatoarea le explica pe carticica, ori joaca jocuri de genul celor cu Thomas despre care discutati voi.
ANTO, am vazut pozele,sunt superbi copilasii tai....sa fie sanatosi
RAMONA, a mai ramas un pic.Ce spune MAria?
TONNIA, ce mult imi place cum faci tu raport pt mamicile de Miruna, Vladutz si MAria
Irina, ar trebui sa vb cu Valdut si cu educatoarea, poate ca pe el il deranjaza ceva ceva acolo, poate este vreun copil care il loveste, poate se simte exclus, pt ei un lucru, care pt noi este banal, pt ei este traumatizant.Sau poate sa fie o perioada de adaptare dupa vacanta, boala.
Va pup....o sa mai incarc zilele astea niste poze ca m-am lenevit si site-ul nu mai merge asa bine, de multe ori ii dau sa incarce si la final imi spune ca nu a incarcat nimik, imi da tot felul de erori.
Mary, mamita lui
Iaris(18.09.2005)
"La liberté est le droit de faire ce que les lois permettent"
de aici incolo alte poze noi cu noi
www.totsites.com/tot/iaris" target="_blank">paginuta lui Iaris
Mozart
www.youtube.com/watch?v=XrA2ooglvGc&feature=related" target="_blank">Evangeline
Ioana75 spune:
Irina, carnetelele nu cred ca au inceput anul asta; scria la intrarea in gradi ca primele zile + saptamina asta nu vor "lucra", ci vor face jocuri ca sa se obisnuiasca unii cu altii. Insa nu am reusit sa scot nimic de la Miru.
Marinela, foarte frumos ai povestit despre citit. Eu abia acum am reusit sa fac rost de citeva ore de audio-book-uri, e drept ca sint pentru job, dar mi se pare super fain sa ascult un nene prezentindu-si ideile pe o tema interesanta decit sa ascult radioul. Citeam si eu cind aveam un copil, acum este exclus
.
Ioana, mama Mirunei si a Smarandei
b_irina_c spune:
Ioana eu am intrebat de ele prin iunie-iulie cand au disparut din hol si mi s-a zis ca din cauza ca sunt multi copii Mariana nu mai poate tine pasul... asa ca sunt curioasa daca anul asta reapar.
Marinela voi discuta cu educatoarele/directoarea sa vad si parerea lor.
Irina, mami de
Vladut (26.08.2005)
nicole74 spune:
La Multi Ani tuturor Mariilor si Marinilor! Sa petreceti frumos!
Noi suntem relativ bine. Dupa 4 zile de gradi au aparut mucii si stam acasa. Mi-a dat si mie. Nu stiu daca e de la gradi sau din alt loc pentru ca nu mai e nici un copilas bolnavior la gradi. Speram sa mergem de miercuri.
Nu stiu cum se va acomoda. Primele 3 zile au fost ok, a patra de abia am reusit sa o urc in bus, iar acum imi spune ca nu vrea sa mai mearga la gradi. Si nu vrea nici cu masina galbena. Joi noapte s-a sculat plangand ca nu merge la gradinita. Mi-e cam groaza. Am auzit ca e normal, dar eu sunt destul de speriata ca nu am sa rezist lacrimilor. Mi-am propus sa o duca tacsu dimineata la bus.
Va pupam
Nicole&Ioana Alexandra
tangerine spune:
Ioana, dupa ce nasc o sa te rog sa imi faci un tur la Diverta din plaza si sa-mi arati ca la copii rafturile cu jucarii, ca eu nu reusesc sa identific nimic interesant; doar cartile le nimeresc; jocurile mi-e imposibil sa le gasesc; cred ca e ceva ce tine de subconstient sau lipsa totala de orientare:)
deja astept cu interes sedinta de joi; daca nu nasc pana atunci, bineinteles:)
Ramona si dulceata de Maria (10.09.05)
poze
dana_lucia spune:
Buna tuturor si La multi ani piticilor care au implinit in ultimele zile si azi evident, 3 anisori!
"La multi ani!" celor cu nume de Maria/Marin!
Irina, cum tocmai am citit ce ai scris de Vladut cu gradinita,iti scriu despre exemplul foarte recent al fetitei unor cunostinte care are 2,8 ani si care a plins mult la inceput la gradinita. Ei au aplicat o tactica care a mers, au mers cu ea si seara la locul de joaca al gradinitei (in curte) si au incercat sa o familiarizeze cit mai mult lasind-o sa se joace si in fara programului la acel loc de joaca. Evident ca i-au povestit ca nici ei nu pling la serviciu
si ca gradinita e si serviciul ei, etc, etc. Stiu povestea caci fetita e la aceeiasi gradinita cu Alberto, ea e la grupa mijlocie iar mama ei fiind tot romanca am schimbat multe impresii evident. Fetita e acum tot mai obisnuita si chiar nu mai plinge cind o lasa acolo.
Apropos de caiete cu ce fac la gradinita, aici am acest caiet saptaminal acasa si de obicei scriem si noi in el, e foarte util in cazul nostru. Cit despre marimea grupei, la Alberto in grupa sunt 11-12 copii (depinde si de zile) si 2 educatoare titulare care sunt mereu aceleasi plus o stagiara. Nu stiu daca ajuta dar m-am gindit sa scriu putin si din experienta noastra la capitolul gradinita. Tinem pumnii ca Vladut sa se re-acomodeze cit mai repede!
O seara buna,
Dana Lucia si
Alberto
codruta_grg spune:
Din pacate nu avem scoala si in zona Brasovului, doar la Vatra Dornei (poate veniti acolo
-ca jadi a avut o tentativa, ce-i drept, de vara) (la Baisoara nici mie nu-mi place)
Cum e in prima zi de gradinita? Se face serbare, intalnire cu parintii, alea alea? Sau doar mergi si duci copilul si pleci?
Codruta &
Petra Alexandra
asa crestem noi
Tonnia spune:
Codruta, eu cred ca prima zi e ca celelalte, adica fara serbari si altele...Succes!
Dana, chiar te rog sa mai povestesti despre cum e acolo la gradinita, ce fac, ce activitati au?
Marinela, ce frumos ca aveti program de familie la biblioteca. Am auzit despre bibliotecile de acolo sin din USA, sunt grozave si ai intimitate, ai ce sa bei ce sa mananci, poti sa stai o zi acolo.