Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (18)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Doloress spune:

Laura multa sanatate! Si mie mi se pare enterocolita dupa simptome! Ai mare grija de tine!

Doloress si minunea mea Patrick (29.04.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daria_Ioana spune:

Reallaura...ce rau imi pare sa aud ca vomiti...
Nu ma pricep deloc la laptele de bebe...dar daca mi s-ar fi intamplat mie asa ceva cred ca as fi continuat totusi sa ii dau.

Mai bine intreaba un doctor.

Inais...si eu tocmai ce am mancat ...si mai bag o tura ..2 pana ma culc.
Dar daca alaptez mi se face des foame...iar in lagatura cu postul religios...sorry dar nu pot acum cand alaptez si am si anemie.
Mananc dezordonat.

Sper sa iti iasa botezul cum visezi...insa niciodata nu va fi exact cum visam....o sa fie ori mai rau ..ori mai bine..
Eu sper sa fie ..mai bine decat ai visat.

Mergi la inceput

Doloress..multi ani inainte tie si sotului!Sa va iubiti mereu asa...si sa speram ca nu o sa vina nimeni sa te puna sa alegi intre ei 2....
Si eu zic mereu cand ma mai enervez :"totul pana la copii".

Mereu imi aduc aminte cum povesteai ca ai nascut in ajun de Paste si tu puneai tava cu friptura de miel la aragaz ..cand ti s-a rupt apa!...
Si cum ati intrat voi asa repede in sperieti( si normal ca era prematur)...si ati plecat in fuga cu masina...baga viteza...ajungi la spital cu chiu cu vai ..si acolo tu dupa ce te pune la salon iti aduci aminte de friptura ta de miel....si trimiti pe tati acasa...si cand colo era inchis aragazul.

Am citi tot timpul ce postai cand era Patrick inca in maternitate ...si poza aceea cu tine si bebe mic pe piept langa incubator...e plina de iubireee si incredere..optimism.

Mergi la inceput

Mi-am mai adus aminte ceva...ca fac mai rau ca babele...
In legatura cu "high need children":
"Why do high need children need more of everything but sleep?" a tired mother once asked me.
Until we had a high need infant, I would have guessed that these babies would be worn out by the end of the day and would actually need more sleep; certainly, their parents do. A tired father once told me, "When it comes to sleep, I'm a high need parent."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dorinutza82 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Reallaura

Nu am reusit sa intru azi si acum doar am frunzarit, fara sa citesc. Am vazut ca s-a mutat Dolorss.Bravo!

Fetele, mi-a fost atat de rau, am vomitat de 3 ori si inca ma simt nasol si mai am si diaree...ce frica mi-e sa nu fie enterocolita ca ma luase si cu frisoane.
sa mai alaptez?
A mai fost careva asa????
Oooof sper sa-mi treaca pana maine!

Laurita, mami de Mircea Ioan, 15 mai 2008
POZE MIRCEA
ALBUMELE MELE

BURTICA

Salutare fetelor.
Laura, eu am avut enterocolita, dupa ce am iesit din spital unde am fost internata cu puiul meu pt aceeasi boala. Eu am vomat intai, apoi am avut febra 38.5-39.4 si apoi diaree. Dr. mi-a spus sa iau paracetamol la 8 ore, smecta si enterol. Sa mananc orez fiert (yeak ), eu am baut ceai de menta si...cam atat. Despre alaptat, nu are nimic daca e doar diaree, nu e bine sa-i dai daca ai febra, eu am aruncat laptele o zi intreaga......imaginati-va ce "misto" a fost sa stai cu pompa la tzitzi cu febra 39......dar trece. Febra a trecut dupa o zi, de vomat am vomat doar juma de zi, insa diaree am avut vreo 4 zile .
Te pup si sper sa te pui mai repede pe picioare.

Dorinutza82 -mami din 14 mai 2008 cu bb Stefan, frumos foc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonix spune:

Am intrat doar sa va spun noapte buna Am vazut ca Laura nu se simte bine - ai grija de tine, nu stiu ce sa zic cu lapticul ...

Ah, din pacate nu poci veni maine in Hersatrau, caci nu am terminat cumparaturile pt botez - e vorba de cadoul pt nashi Le-am luat deja o rama foto digitala si un card unde o sa le punem poze cu noi si mai trebuie sa le luam ceva... Maine trebuie sa rezolv si asta, apoi sa aranjez mesele la petrecere, sa sun tot poporul sa ma asigur ca stie toata lumea unde e biserica etc (nu ca eu as sti _ deci chiar nu am cum sa mai vin la vreo intalneala :((( Poate saptamana aviatoare ...

Merci mult pentru sfaturile privind petele de pe piciorushele piticului - inca nu au trecut. Poate fi de la marsupiul asta... cine stie, nu o mai fi circulat sangele ca lumea.

Of, mai voiam sa scriu una alta, dar am odurere de cap... m-a cam ajuns oboseala Va pup si pe maine

Simona cu Robertzel baietzel frumos

Cum a venit Robertzel in viata noastra

Poze cu noi toti si Poze cu bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissParker spune:

Fetelor, abia de 40' sunt gata, pai la claia mea stiti cat dureaza sa-mi faca suvitele cu folie? Daniel a venit cu Anna (practicanta de la coaforul lor), ca daca mi le punea singur stateam pana la 1 noaptea. M-a si tuns frumusel, acum sunt prospetica... Mi-am pus spuma speciala pentru bucle si acum astept sa se usuce ca sa ma bag in pat. Daviducul a fost exemplar, l-am alaptat cu o ora inainte de a veni ei, apoi a facut putina galagie si s-a culcat, trezindu-se la 5 minute dupa ce terminasera ei sa-mi puna foliile cu peroxidul in cap... I-am dat laptic si apoi s-a culcat iar Bogdan m-a vazut si el pt. prima oara asa, cu foliile in par ca un pom de Craciun, abia acuma realizat si el ce munca e si de ce imi ia mie 3 ore la coafor... Dar a meritat, sunt f. multumita. Poze pun maine, cand se mai aranjeaza parul, sa le fac pe lumina (daca-mi reusesc cu mobilul in oglinda, sa vedem, daca nu, cand vine Bogdan de la servici). Mutti a luat-o in barba azi, ca Bogdan a venit de la 5 si a stat el cu David in timp ce m-au facut aia la par...

Acum e nasol, ca mi-am torpilat tocmai orele alea cele mai pretioase cand David doarme neintors, dupa 12 nu mai e asa, dar incerc maine sa ma odihnesc si la pranz, ca sa recuperez, ca acum sunt inca prea treaza, am stat de vorba cu aia doi, le-am povestit de nastere, de terapie, de cum l-am cunoscut pe Bogdan, imi cunosc acum toata viata

Getutza, bine-ai revenit!! Ma bucur ca totul e bine cu Bogdanel Cu relatia mea cu Mutti nu vreau sa te stresez, iti spun doar ca femeia asta s-a transformat intr-un stalker si e ahtiata permanent dupa David, ma agreseaza de-a dreptul cu „amabilitatea“, dar nu mai vrea sa ma ajute altfel decat sa-mi ia ea copilul Face tot felul de figuri, pune bot daca nu-l vede o zi si de aceea am decis ca tb. sa luam distanta de ea... Asta e... Auzi, mai pune si tu pozici cu Bogdanelul scumpicelul!!

Ylari, si pe mine mama m-a alaptat f.f.f. putin, dupa aia imi dadea cu lingurita (ce bezmetica, se „sacrifica“ pentru a se simti mama-eroina) si uite-ma ca sunt sanatoasa tun si cu lapte praf, nu am avut in viata mea alergii la nimic si tot asa... Deci don’t worry, be happy!

Doloress, felicitari din inima pentru mutat si sa va fie viata un paradis in noua casuta!!! Cu lucrurile si eu sunt la fel, vreau ca la mutat sa scap de o caruta de obiecte... Of, si eu am fost o viata intreaga dornica de armonie si impaciuitoare si inghiteam totul numai ca sa nu supar pe altii, dar in final s-au cam razbunat chestiile astea, fiindca ajunsesem sa inghit prea multe... Acum caut calea de mijloc, armonie dar nu cu orice pret... Ah, si cum zici tu, si eu imi iubesc sotul din tot sufletul meu, dar daca mi-ar cere cineva acum sa aleg, tot copilul l-as alege... asta e purul adevar! Si nu cred ca la odiseea noastra exista vreo mamicuta care sa aiba alta optiune

Laurita, multa sanatate!!

Felicia - cea mai fericita mama a celui mai iubit dintre Racusori - bebe David (24.06.2008)
Poze cu noi

Povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cenia spune:

salut

Iaca am citit tot tot asa cum fac in fiecare zi si stiu tot dar nu raspund la fiecare. Dupa o experienta negativa in sensul asta ma eschivez. Asta e! ma cnoasteti mai putin va cunosc eu mai mult. Asa sunt si in realitate, las omu s avorbeasca, sunt bun ascultator.

dar ia sa mai vedem noi de bebei nostrii. eu am inceput DIVERSIFICAREA. pun cereale praf de orez in laptele meu muls ca sa se linga pe bot. apoi am inceput cu pireu de legume. cica intii cu verzi. pai eu am inceput cu morcov! ca am uitat de recomdarea dr.ului. deci sunt acum la legume verzi: 3 zile "peas". adica mazare o fi, parca. da nu e ca la noi, e mai marunta. apoi incep cu beans verzi(fasole verde) si apoi cartof. in tot timpul asta ii dau cu ingurita si ne distram la culme. ca nu inghite, suge. nu e gata mititica de mincare nu sta in fund dar avem un sscaunel suer d ela chicco si ii poti sa si biberonul in el.

a mai inceput cineva?

fetele care nu au incredere in rugaciune... ce sa zic? sunt oameni care se roaga si o ora intreaga...dar nu o experimentezi decit atunci cind ai nevoie intr-adevar de Dumnezeu, cind vezi ca nu exista nici o solutie la oameni. mai devreme sau mai tirziu o sa ajungem toti in postura asta: sa il rogi pe Dumnezeu!
si atunci uiti de feng-shui, aure colorate si deochi.

dar hai sa nu stirnim polemici, aici americanii sunt foarte crestini, (nu gasesti ortodocsi decit est europeni si rusi)contrar aparentelor si ce se da pe la tv. adica merg la biserica regulat, imi place de ei.

incercam sa o mobilizez pe Daria sa faca ceva! sfatuitul cu cresa l-a mai dat un nr. mare de fete anterior si vroiam sa ii dau un scop si o justificare: un plan scurt de o luna de zile in care sa mearga regulat la biserica si sa lase fata in timpul asta la o institutie specializata cresa su gradi.

Doloress: asa e! simti ca iubesti copilul mai mult decit orice. mai mult decit pe tine insati! dar riscam sa ajungem asa cum povestea Miss P atasate vesnic de odorul nostru, pretextul de a te eschiva uneori noaptea fata de sot(intelegeti voi) si cind o sa plece de acasa o sa fim distruse. mai ales cind nevasta lui feciorul meu nu o sa vrea sa asculte sfaturile mele care am crescut atitia copii care l-am crescut cu dragoste blabla.... recunoasteti cumva soacrele?

de asta trebuie sa fim o alta generatie noi! sa facem o mica corectie acolo ....unde trebuie si sa nu ajungem ca ele... doar atit vroiam sa spun. a! nu am soacra, dar am o mama. intr-o luna vine. sper sa ne fie bine impreuna ca in Ro eram in confllicte de opinii.dar ceda rapid. ca-s stilul "bossy" nu shy. citeam de stilurile astea de copil ca abia la 3 ani iti dai seama de caracteristicile lui.

Gabitza: ce ai mai facut cu baietelul tau? daca are comportament schimbat din cauza aparitiei fratelui trebuie ca tatal sa petreaca cu el quality time. sau tu! dar fara bebe! caci cere atentie! doar el cu tati la plimbare sau ceva ce ii place lui sa faca.

si un sfat v-as cere: am sters laptopul si nu mai pot misca cursorul caci l-am dat cu o solutie anti degresanta si ciuciu ca nu mai reactioneaza senzorul cind ating cu degetul. deschi si umblu cu tastele parca-s handicapata. am sters cu servetelul umezit. sper sa-si revina. vreo solutie?

gata, va las imi doarme puiuta bine de tot. toata noaptea, si la prinz doar seara e mai miriita. dar am inceput aseara sa o scot afara ca s-a mai racorit in 30 de grade, hi hi cica e racoare.

mie nu imi doarme in carut, dar nu am scos-o deloc pina acum, deci nu stie ce e! doar mers in scoica pe carut la walmart. se pune?

nici eu nu i-am dat deloc apa, ceai doar lapte pina acum. asa a zis dr. asa am facut. sin vrea doar dimineata asa ii dau. in rest, nu vrea! si "solid food" am inceput cum ziceam si mai sus.

altceva de bebe? Nu se intoarce, doar vrea sa se ridice. sta cu degetele in gura mereu. e cuminte in patutul ei, dar daca o iau in brate si o tin in sus, nu mai am nici o sansa sa o culc. scandal mare, bre!ea vrea sa vada tot! si la tv se uita mereu.

adoarme singura mereu, doar trebuie sa fiu pe faza cind scapa suzeta! cu primul adormea la sin mereu si apoi leganat, altfel nu putea! si eu mama natinga(scuze cleo ca folosesc cuvintul de la tine) l-am leganat pina la 2 ani!!! pina am ajuns la sot si mi l-a dezvatat de toate: leganat, biberon, dormit singur in camera .

gata epistola de doua parale si toate bune sa speram ca o sa fie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doloress spune:

Daria merci ca mi-ai adus aminte de vremurile alea ! Asa mi se par de departe, parca am trait 10 ani de atunci! Si mie imi place poza cu pricina mi-a prelucrat-o sora-mea si a facut-o alb-negru asa si mi-a pus-o intr-o rama, e superba. Am pus-o pe semineu acuma, chit ca nu am nimic aranjat prin casa, am pus poza aceea sa imi amintesc cat de fericita sunt ca am un copilas sanatos si frumos.

Miss sa iti fie de bine suvitele si buclele, nu credem pana nu vedem dovada in poze!

Cenia si la noi la fel se recomanda 3 zile pe aliment, sa vezi daca nu cumva face alergii. Eu mai stau putin, ca e prematur si mi-e frica totusi. Dar ma pregatesc, mi-am luat blender, mi-amuat carti. Voiam sa te intreb tu morcovul i l-ai fiert, ca pe mine mama ma innebuneste ca trebuie sa i-l dau crud, ca suc. Dar nu stiu daca la blender poate sa iasa suc totusi din morcovi. Of, nici eu nu vreau sa ajung o soacra din aia, mai ales ca am baiat! Am sa incerc mereu sa ma controlez, insa cine stie, parca vad ca am sa stramb din nas la toate fetele ce le va aduce Patrick acasa

Fetelor sunt o mama denaturata, cat am stat cu voi de vorba, l-am pus pe Patrick in pat aici si langa el avea o cutie cu servetele ca stiti ca el regurgiteaza permanent, Ei cupilul obraznic a scos un servetel de acolo si s-a apucat sa il molfaie, deodata l-am auzit innecandu-se, am alergat repede, inca nu inghitise nici o bucatica, numai l-a molfait prin gura. Of, de acuma sa te tii, trebuie sa stai cu ochii pe ei ca pe butelie.

hai ca azi mi-am scos parleala de forumeala, nu am facut mai nimic, de acuma mai rarut ca incepe marea despachetare. Maine mergem si la vaccinul de 4 luni, sa imi tineti pumnii ca tare ma sperie vaccinurile astea!!!

Doloress si minunea mea Patrick (29.04.2008)

Mergi la inceput

Cleo , ...tu ai scris asa:A, si nu lasa la san pe Darius mai mult decat e cazul - il vei obisnui legat de tine si pe el, si nu e cazul.... lipsa ta sufleteasca de dragoste nu tre sa o completezi cu zambetele lui. gandeste altfel - la un moment dat o sa incepi munca. Ce faci? lasi acasa 2 copii care nu se descurca pe picioarele lor, crescuti doar legati de fusta.

Si am stat si m-am gandit daca asa am crescut eu fata ..adica sa fie dependenta de mine...si sa stii ca nu e adevarat.

Eu am obisnuit-o sa doarma singura in patutul ei , in camera ei ..inchideam si usa la camera ei..ma duceam doar sa ii dau biberonul cu lapte si atat.

CAnd era mai mica, pana la un an asa ..chiar ma plangeam ca nu ma iubeste...ca nu face diferenta care ma-sa si care e alta femeie.

Nu prea voia la mine in brate...voia sa se joace singurica...eu o puneam in tarc si imi faceam singura toata treaba ca nu aveam pe atunci femeie sa ma ajute.

Ea se juca..ii puneam reviste ca astea ii placeau cel mai mult....si eu spalam vase..aspiram..intindeam rufe...calcam..faceam mancare.si ea nu zicea nimic ca era ocupata.
Am dat si 2 sesiuni de exemene , ca eram si in anul 4 de facultate...si ea se juca frumos...si eu invatam alaturi de ea.

Apoi cand a facut vreo 7-8 luni ii placeau reclamele la tv...si ii gaseam ei reclame la tv ..butonam dupa reclame( ajunsesm sa zic ca nu mai dau astia odata reclame la tv)...si eu imi faceam treaba mea.

Nu prea voia la mine in brate..ca se plictisea si cerea la ea in tarc..la ea in patut....se juca si singurica...se scula in picioare..mergea de-a lungul patului.

Cand a inceput sa mearga de-a busilea si apoi in picioare era atat de preocupata sa exploreze totul ca nu avea ea ochi pt mine..numai eu trebuia sa ma uit mereu dupa ea sa nu bage vreo prostie in gura...sau sa se loveasca..dar nu ii interveneam in joaca decat in caz de nevoie reala.

Aveam si noi momentele noastre de joaca...de plimbare...insa nu eram toata bagata in ea...cred eu ca am fost moderata.

Stii cand a devenit ea asa mai atasata de mine...spre surpinderea mea...asta iarna cand l-am luat pe ta-su de la aeroport....a inceput sa urla si sa tipe ca nu voia sa o imbratiseze el..si cerea numai la "mama"...si acasa cand am ajuns...cum ramanea singura in camera cu ta-su se punea pe plans si ma striga pe mine...

La el in brate urla...eu trebuia sa o adorm..incepuse sa se alinte ca voia leganata...chiar asta iarna avusese ea tot asa niste probleme cu somnul ...

Dupa ce a plecat ta-su ,parca m-a uitat pe mine..era tot asa independenta...si era asa rece fata de mine....ma simteam de parca eram o straina pentru ea.
Toata ziua plangea dupa mamaiii si tataii ( parintii mei ) ca sa vina sa o plimbe ...pe ei ii pupa..ii stangea in brate..la mine nu avea chef deloc sa stea...statea si la femeia care ma ajuta...la oricine...si la mine statea cu drag ( dar foarte rar)

Era preocupata sa umble prin toate sertarele..sa cotrobaie...avea pasiunile ei...si eu ma simteam total ignorata.

Cand s-a nascut Darius...2 bani nu dadea pe bebe...adica o mai prindea asa un drag de el...dar il ignora..nici cu mine nu se prea omora ea prea mult timp...

CAnd m-am intors de la spital dupa ce am nascut pe Darius...nici nu parea ca ii fusese dor de mine...si ce am mai plans eu de dorul ei in spital .
A plecat ta-su ...acu 2 luni...si a reinceput sa doarma cu mine in pat ,ca eu il lasam pe bebe singur ca era super sensibil si se frichinea la orice zgomot...asa ca am reinceput sa dorm cu Cassie.

Cassie ,tot asa , pana acu 2 saptamani ...era numai cu "mamaii si tataii " in gura...numai asta stia sa zica.
CAnd ii vedea era asa fericita ...statea numai la ei, nu mai voia la nimeni altcineva.

Apoi ai mei au plecat intr-o excursie cu masina prin Europa vreo 10 zile...si ce a mai suferit Cassie...ca se scula din somn si palngea dupa ei ..de dor.
CAnd aude un avion pe cer zice "mama...tata!"....si cum ta-su era pe undeva prin aer....buniciii erau si ei absenti din peisaj....am o matusa care ma ajuta numai sambata si duminica ( nu tot timpul) si cu verisorii...care vin si pleaca....apoi Dada...care pleaca in weekend....
EA ce si-o fi inchipuit? ca toata lumea pleaca si o paraseste...nu are o stabilitate...nu are pe nimeni care sa ii creeeze acea siguranta decat pe mine( numai eu nu am plecat nicaieri)...si atunci de aceea se simte amenintata de Darius..(pentru ca ea il vede ca pe un posibil "rapitor de mamicaa"...ii e frica ca o sa il iubesc numai pe el si am sa o parasesc pe ea.)

De aia e asa disperata acuma dupa mine...si daca ma duc la wc...si daca o pun in masina in scaunel si ma duc dupa aia la volan ( ea plange pana intru in masina)...de aia plange cand plec din camera..cand iau pe bebe .

Nu e mereu geloasa...chiar are zile cand il pupa pe Darius...ii ia piciorusele si i le pupa si apoi ii pupa si manutele si ii zice "aaa , bebe."

Sau cand il aude ca plange ma atentioneaza imediat si chiar mi-o ia inainte si se duce ea repde la el.

Azi s-a intamplat ceva ciudat...ca avea o cana in mana...eu ii ziceam "da cana lu mami"...ea radea in ciuda si fugea cu ea ...eu alaptam in timpul ala...si deodata se aude un avion...destul de puternic era zgomotul...si ea singura se repede la masuta din sufragerie..pune cana la loc ..si fuge la mine speriata si isi infinge capul in poala mea ....dar ea asa speriata...si zicea "tataaaa"...mai mult in plans...si acolo a stat si m-a strans puternic si cu teama pana cand nu s-a mai auzit zgomotul.

Si azi cand s-a trezit pe la 12 noaptea eu am tinut luminile inchise ...totul era inchis..ma prefaceam si eu ca fac nanii...ea se suise pe mine...ma mangaia..ma alinta...se juca prin parul meu ...imi tot zicea :'mamii..mamii"...si eu m-am facut ca sforai...si cand a auzit Cassie zgomotul ala de sforait...s-a repezit deodata in mine...si m-a tinut atat de strans....si a inceput sa tipeeee....sa urleee"mamamama bauuu bauuuuuu"....si a trebuit sa deschid lumina ca sa se calmeze fata...
Intr timp s-a trezit si Darius ...de la galagie.

Si inca ceva...de vreo 3 saptanani am facut prostia...fara sa vreau ( ca nu a fost intentia mea sa o dau peste cap , sau sa o sperii, ca doar toti copii se uita la desene)....si i-am pus desene animate de la Walt Disney pe computer...si cred ca de acolo se sperie ..

Toata ziua zice Bau bau ...dar nu cu conotatie rea neaparat...ci asa le zice la desene animate...insa zice "bau bau" si cand se sperie....asa cum a facut in seara asta.

Odata vorbeam la mobil...si era intuneric in camera...si reflecta lumina pe tavan..si eu vorbeam de zor si dadeam din mana...si mana mea facea umbra pe tavan...si Cassie ..vine toata in mine si imi zice "mami..bau bau"...si imi arata cu mana in tavan...si apoi se baga in mine si se pune pe plans si urlat....
Am incercat eu sa ii explic ca e umbra ..ca nu e bau bau..dar degeaba.

Si plus ca ei i-au dat 4 masele , cam in ultimele 2 saptamani..si avea febra si durere...ca imi arata cu manuta in gura ca o doare....si nu putea dormi...si a dat-o iar peste cap cu programul....
Si apoi in ziua cand au venit parintii mei din concediu din Europa..ea era asa de fericita..ca voia numai la ei in brate..cu ei in camera...era curioasa ce i-au cumparat ...si a adormit in noaptea aia pe la 4 jumate dimineata...si de atunci tot asa o tine...ba chiar alataieri a adormit saracuta la 7 dimineata.

Eu nu am invatat-o niciodata sa o sperii cu "bau bau"..pur si simpl;u ...copii au ochi ,urechi ..aud ..la altii...vad ceva si se sperie..fie la tv...fie o umbra...sau pur si siplu le e frica de intuneric.

Eu cred ca nu e vina mea...si nici decum nu eu am invatat-o asa..pur si simplu tine si de firea copilului..si de mediul in care creste..si de mai multe...de schimbari..de persoanele din jur...poate si genetic...

Mergi la inceput