mama mea - soacra de cosmar!!!
Raspunsuri - Pagina 6

cristiama spune:
Analugojana,
Te rog sa nu dai bir cu fugitii!!!
Stim cu toatele ca parintii, socrii fac ceea ce fac pentru noi din dragoste.
Apreciem faptul ca ne-au crescut, cu sacrificiile comunismului si, cel putin eu si sotul meu, facem tot ce se poate ca sa-i ajutam.
Dar uite ca pt soacra mea oricat de mult facem pt ea, nu e suficient!
Soacra mea vrea ca eu sa dispar si ea sa traiasca fericita cu fiul ei, singurul copil - crescut singura care este ratiunea ei de a trai!
A, acum are o chestii enervanta, isi cumpara haine identice cu ale mele. Ma intreba de unde le-am luat si-si cumpara exact aceeasi culoare. Noroc ca acum pot rade de prostiutele astea si... da, anul asta mi-am cumaprat hainele din Suedia!

maraki spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui ellej
Nu, dar multe mame / soacre fac rau zicand ca fac bine. Din prostie si din egoism, nu neaparat din rautate. Si Dieu nous a faits a son image, nous le lui avons bien rendu. If God created us in His image we have certainly returned the compliment. |
le mai faceti si proaste acum

edit: vorbim de mame acum, nu si de soacre, daca ar fi vb despre soacre, cred ca as fi campioana la critici

Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5

Ancuta-Maria spune:
Foarte serios vorbesc... uite in cazul meu. Eu in alta tara, mama singura acasa. Slava Domnului ca este inca in putere si ca este o mama de milioane. Eu nu am spus cu rautate cand am zis ca daca mama mi'ar repeta "nimeni nu te iubeste cat te iubesc eu" sau "esti tot ce mi'a mai ramas de la viata", as ajunge la nebuni. Nu as sti unde sa ma impart, ce sa fac? Imi vad de viata mea, buna / rea, cum este? sau stau alaturi de mama? Desigur, o ajut cu tot ce pot, de sarbatori a venit la noi... dar cu acele cuvinte mi'ar pune in spate o responsabilitate si o greutate mult mai mare decat as putea duce...
-----------------------------------------------------------------------
„timpul nu-i menajeaza pe cei care se cred in afara lui” (Francois Fayolle)

ellej spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui maraki
le mai faceti si proaste acum ![]() edit: vorbim de mame acum, nu si de soacre, daca ar fi vb despre soacre, cred ca as fi campioana la critici ![]() Monica http://www.community.webshots.com/user/maraki36 mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 ) Foto Angelo Angelo1 Angelo2 Angelo3 Angelo4 filmulete maraki5 |
Intamplator si eu vorbeam de soacra, dar soacra aia nu e mama cuiva? Adica ea nu si-a crescut copilul cum ne-au crescut si parintii nostri pe noi? Din contra, mi se pare ca cele care vorbesc despre defectele mamelor, desi le iubesc, NU au ochelari de cal si sunt sigura ca le e greu sa admita ca parintele lor poate fi egosit, de exemplu.
Daca asa stau lucrurile, cum spui tu, atunci sotul tau ar trebui sa nu cracneasca in fata maica-sii. Pai daca l-a facut si crescut nu poate fi zgripturoaica si in plus nici el n-are garantia ca va ramane in veci cu tine, corect?
Sau esti adepta principiului "toata lumea e egala, dar unii e mai egali ca altii?"
Si Dieu nous a faits a son image, nous le lui avons bien rendu.
If God created us in His image we have certainly returned the compliment.

Luna1 spune:
La mine problema principala e tocmai ca eu si cu mama am fost foarte apropiate, cele mai bune prietene pana cand m-am casatorit. Psihologic vorbind, pentru ca tata a murit cand eu eram adolescenta, mama m-a considerat pe mine oarecum capul familiei, munceam amandoua, insa eu ma simteam cu responsabilitatea capului familiei. Eu luam hotararile majore si asa mai departe.
Acestea fiind spuse in momentul cand m-am casatorit si a venit aici sa stea cu noi (nu ca aveam nevoie de ajutor ci pentru ca am inventat ca am nevoie de ajutor tocmai pentru ca ma simteam responsabila si nu vroiam sa o las singura in RO) nu pot spune aici ce enormitati a putut debita, cat de urat s-a purtat intai cu mine apoi cu sotul meu si ce acuzatii grave a adus.
Am inteles ca despartirea de propriul copil e grea, insa nu i-am cerut sa ne despartim, totul era aranjat ca ea sa locuiasca cu noi. Am inteles ca era greu sa accepte ca anumite lucruri din viata mea nu o mai privesc, insa felul in care a reactionat m-a dat total peste cap.
Iar acum dupa 2 ani de la incident imi reproseaza ca sunt rece cu ea, ca nu mai comunicam si inca mai comenteaza negativ la adresa mea. Tot ea care si-a recunoscut vina si sincer nu doresc sa detaliez aici comportamentul ei. Pai mi-e greu sa mai comunic, nu stiu ce sa-i spun de teama sa nu provoc un alt conflict mai ales in imaginatia ei bolnava.
Acum vom reincerca, va veni la mine pentru 2 luni jumate din nov, desi sincer ma rog sa nu mai am incidente caci nu cred ca relatia mea cu sotul poate supravietui dezastrelor produse de ea.
Ma intreb cum poate totusi soacra mea sa nu comenteze nimic la adresa mea, a felului cum imi cresc copiii, la modul cum imi tratez sotul cum poate sa ma iubeasca asa cum sunt, si sa ne trateze ca pe adulti nu ca pe niste copii retardati. Ma gandesc ca si ea e mama si poate ar avea de comentat insa nu o face.
Nu o consider pe mama nici rea, nici proasta, nici egoista. Ci doar realizez ca a inaintat in varsta si mintea ei a inceput sa teasa telenovele greu de tot. Nu pot spune decat ca acuzatiile au mers ata de departe incat sotul era un criminal iar eu o mama denaturata din motive puerile.
Va las si sper sa ne gasim toate puterea sa intelegem ca mamele noastre imbatranesc si sa putem convietui cu un comportament dubios.
Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)

maraki spune:
Citat: | ||||||
citat din mesajul lui ellej
Intamplator si eu vorbeam de soacra, dar soacra aia nu e mama cuiva? Adica ea nu si-a crescut copilul cum ne-au crescut si parintii nostri pe noi? Din contra, mi se pare ca cele care vorbesc despre defectele mamelor, desi le iubesc, NU au ochelari de cal si sunt sigura ca le e greu sa admita ca parintele lor poate fi egosit, de exemplu. Daca asa stau lucrurile, cum spui tu, atunci sotul tau ar trebui sa nu cracneasca in fata maica-sii. Pai daca l-a facut si crescut nu poate fi zgripturoaica si in plus nici el n-are garantia ca va ramane in veci cu tine, corect? Sau esti adepta principiului "toata lumea e egala, dar unii e mai egali ca altii?" Si Dieu nous a faits a son image, nous le lui avons bien rendu. If God created us in His image we have certainly returned the compliment. |
Ori te faci ca nu intelegi ce am vrut sa zic ori...nu intelegi! NOI vorbim aici despre mamele NOASTRE, este cu totul altceva decat daca am vorbi despre soacre care in fond si la urma urmei, sant pt NOI niste straine...nu ne-au crescut si nu le doare pe ele prea tare de noi indiferent prin ce am trece.
edit: nu veniti aici cu chestii de genul: soacra ma iubeste ca pe copilul ei, etc. Topicul are alt subiect: noi si mamele noastre
Monica
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5

ellej spune:
Maraki, nu vad de ce nu am incerca sa fim obiective. Mamele noastre nu sunt neaparat mai bune / frumoase / destepte decat ale lor, dar sunt ale noastre si deci mai importante pentru noi decat soacrele, aici sunt de acord (pe de alta parte, soacrele sunt mai importante pentru sotii nostri decat mamele noastre).
Tu ai vrea sa ne ridicam in salvi parintii si sa ne injuram socrii by default. In cazul asta nu am fi mai bune decat soacrele carora nu le pasa decat de progeniturile lor, iar tu ca nora (iau cazul meu) esti un rau necesar, buna eventual doar sa ai grija de "copilasul ei".
Si Dieu nous a faits a son image, nous le lui avons bien rendu.
If God created us in His image we have certainly returned the compliment.

Luna1 spune:
Maraki eu am inteles ce spui tu insa la fel ma intreb de ce sotul meu trebuie sa-i suporte toanele mamei mele (soacra lui) si povestile ei de o imaginatie fantastica, cand mama lui nici macar nu vine la noi fara sa dea telefon desi locuieste la 10 min de noi.
De ce poate ea sa-si muste limba desi sigur gasea ceva pana acum si mama nu poate. De ce de la ea aud doar admiratie si stiu ca tine la mine si de la mama nu aud decat ca sunt o mama rea, o fiica si ma rea si o sotie de rahat. Oare daca e asa nu ar trebui sa-si aduca aminte ca sunt ceea ce sunt datorita ei?
Am noroc ca cu ajutorul sotului si a familiei lui, plus cu ajutorul noii venite fiica mea, am descoperit ca nu sunt o sotie rea, si nici o mama rea, dimpotriva as zice, ramane doar sa ma obisnuiesc cu ideea ca sunt o fiica rea.
Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)

maraki spune:
[quote]citat din mesajul lui Luna1
Maraki eu am inteles ce spui tu insa la fel ma intreb de ce sotul meu trebuie sa-i suporte toanele mamei mele (soacra lui) si povestile ei de o imaginatie fantastica, cand mama lui nici macar nu vine la noi fara sa dea telefon desi locuieste la 10 min de noi.
Ma bucur ca ai inteles Ai si tu dreptate,sotul tau nu este obligat sa suporte toanele soacrei
Monica
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5

andreea81 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui analugojana Pentru Dumnezeu fetelor... Voi credeti ca exista pe lume o mama sanatoasa la minte care sa vrea raul copilului ei?sau a nepotilor ei sau chiar a ginerelui ei... Citesc si plang...sunt si eu bunica si soacra... |
Pai si raul asta e cu dus si intors..poate nu fac ele (mame, soacre sau bunici) practici de voodoo asupra bietelor fete, nepoti, nurori, etc sau poate nu doresc raul de genul(sa-ti rupi piciorul, sa te insele cu alta etc), dar, crede-ti-ma cand spun ca, BARFA, CURIOZITATEA EXCESIVA, IMAGINATIA BOGATA (SI BOLLNAVA pe de-asupra