Cat dureaza deghizarile???

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dodo spune:

Eu zic sa ai rabdare si tiutiun la indemina...Fi-meu cel mare, pina pe la 5 ani, ii era rusine sa stea fara ciorapi in picioare (fata de alte pers. decit mine si ta-su), daca venea vreun prieten de-al lui in timp ce se intimpla sa fie descult, fugea repede in camera sa-si puna sosete, a avut diverse manusi,cape, masti si alte accesorii, functie de personajele in top: Superman, Spriderman, Batman, Power Rangers...De cind a inceput scoala(aici incepe la 5 ani) le-a mai lasat in planul 2, a gasit alte preocupari(Xbox), inot, zbenguiala pe-afara la scoala...Asa ca fiecare virsta are farmecul ei, acum are 8 ani si practica taekwando, merge la inot, insa nu uita sa ceara tot felul de pistoale (reminiscentele prunciei), are o colectie intreaga, noroc cu fi-miu cel mic, care le mai vine de hac, da cu ele de pamint de le face bucati, spre disperarea celui mare, care nu prea a stricat jucariile...Toate la timpul lor...o sa vezi peste 2-3 ani, cind va incepe scoala, cum se va schimba, va avea alte preocupari, vei incepe cu alte griji, acelea de mamica de scolar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB spune:

Mey...eu mi-as dori sa nu le treaca .

E atata fantezie in jocurile lor:) Eu m-am jucat asa pana tarziu. Saraca mama m-a gasit prin clasele primare vopsita cu toate fardurile indian sioux gatit de razboi. Penele de uns prajituri devenisera coama. Si cum mi se parea ca n-aveam pielea potrivita si fata si gatul si mainile erau facute cu tempera si se tot scorojea si mai dadeam cate-un strat Pana m-a curatat

Un cearceaf intins pe sarma imi sevea de cort dupa ce-i fixasem maginile impecabile cu niste cataroaie

Si a continuat pana tarziu. Pana cand am inceput sa citesc carti suficiente de interesante si sa visez cu ochii deschisi. Dar nu m-am prea jucat cine stie ce cu altii. Ca sa fie sociabila m-au dus la un sport de echipa si a fost perfect.
Si nu e legat de supradotare in mod cert ci de fire.

Lasa copilul in pace. Asigura-te prin practicarea unui sport ca stie sa interactioneze cu altii si lasa-l in pace.

Fetita mea este dinozaur de obicei. Are aproape sase ani. A fost la ferma in vacanta de Pasti si s-a intors mamica rata si inoata pe tot holul cu frate-sau pe post de boboc si daca indraznesc sa-l duc la masa au oala da cu ciocul dupa mine de sa jur ca-i mama gasca si nu rata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

eu nu m-as ingrijora asa tare.

si Matei e foca, fulger, saly, broasca testoasa, delfin, cangur ... vorbeste pe limba lor si are pretentia sa inteleg ce spune.
deseori plecam de acasa cu toata menajeria (foca, broasca, delfin - si nu-s mici deloc!).

nu e nici intr-un caz un tip po****r (dar nici noi nu sintem), are putini prieteni, alti copii accepta greu.
la gradi in schimb ii e bine, sint 8 in grupa si el e cel mai mic dintre toti, la distanta de cel putin 7-8 luni. prietenii lui de la gardi sint o fetita si un baiat cu un an jumate mai mari.

in schimb ii place in aer liber, insa de cind are citeva luni stam afara zilnic 5-6 ore, mai ales in parcuri unde sint copii. am observat ca nu-i plac locurile micute, dintre blocuri, ii plac spatiile largi, sa nu stea nas in nas cu cineva.

eu clar i-as lasa pelerina daca as fi in situatia voastra.

www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

la faza cu copiii - foarte bine si bravo lui ca nu s-a suparat. nici voi nu trebuia sa va suparati. sint sigura ca daca ati fi analizat mai atent comportamentul lor nu v-ati fi dorit ca Stefan sa semene cu ei. au ris de el pt ca era diferit. foarte bine ca e diferit., nu e altfel intr-un sens rau.
nu cred ca e ok sa-si reprime trairile pentru ca se poate sa ajunga sa nu exprime deloc ce simte.

la gardi - iar nu vad o problema ca face lucruri in plus. bine ca face si stie cum.

de laudele voastre cred ca are nevoie pentru ca se simte putin nesigur pe el. poate incercati sa-l aduceti la fel cu ceilalti? si el simte asta? nu stiu, intreb?

facea si Matei asa la desene si ii spuneam ca al lui e mai frumos, pt ca a pus pasiune, dar al meu e mai corect. mereu am dat premii pentru mai multe. si afara, copiii fac intrecere cu bicicletele si vin mereu la mine pt ca inventez cite un premiu I pentru fiecare dintre ei.

desenele de la tv clar nu-s bune de nimic, noi nici nu le luam in calcul decit pe cele de la minimax, cartoon - ... brrr

eu as zice ca aveti copil deosebit si e bine sa-l lasati asa. sa ajunga el la un echilibru.

www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_a spune:

Buna fetelor!

Va multumesc pentru raspunsuri.

Cred ca eu am o problema...una mare...
poate din cauza educatiei...cine stie...
vreun pitic uracios pe creier.

Peste vreo 2 ani o sa rad de mine...

Am un copil superb si nu stiu sa ma bucur de el

Mda...sunt intr-o pasa proasta acum, insa stiu ca eu trebuie sa ma tratez si nu copilul...

Nu stiu de ce ne este atat de greu sa-l acceptam pe jafar ...

Ai mei din familie toti imi spun ca nu au mai vazut un copil ca el...
Daca ii intreb la ce se refera imi spun ca nu stiu exact, doar ca nu au mai vazut unul ca el...ma gandesc ca e si normal, doar nu sunt totii copii la fel.
Dar ar trebui sa ma tratez eu, sa nu mai iau in seama ce zice mama tata si restul din jur..

aberez

Azi na cerut pelerina. Nici nu am avut pe nimeni in vizita. Au venit ai mei da suparati pe mine si nu au stat decat 3 minute si l-au lasat plangand in poarta cu masca de spider-men pe fata...ce stie el...asa mi-a fost de ciuda! L-am strans in brate si pana la urma sa linistit. Nu pricepea de ce nu stau mai mult sa-i vada masca...
in fine.

Va pup. Si va multumesc ca mi-ati citit postarile.

Mai sunt mamici asa ca mine? care sa-i fie greu sa accepte aceste personaje? Sau o fi de vina faptul ca acest Jafar este un personaj negativ?

dodo, zici de rabdare si tutun? Multumesc...eu am asa de multa rabdare....dar se pare ca imi trebuie si mai multa

AB m-ai facut sa imi aduc aminte de copilaria mea....si mi-am amintit ca eu luam la greu peste cap cand nu eram in rand cu lumea...ce deghizari?? astea erau "prostii si aberatii!" ohh

buli, animalute am fost si noi, ohhh de mic era asa. Acum a ramas doar cu acest jafar in general, restul le adapteaza. Aseara pe la 21-22 ne jucam in curte pe intuneric de-a lupta cu balaurul. Aveam cateva animalute pe jos, nu gasea un urs si cica "Mami, ne putem preface de data asta ca acest cangur este urs??putem??ca nu vad ursul, e prea intuneric "
Apoi" ne putem preface ca acest coral este o caracatita?ca pe asta am lasat-o la jucariile de baie!" etc etc...si ne-am jucat pana ne-au inghetat bucile pe trotuar si Stefan a decis la final ca este intradevar suficient de intuneric sa nu mai vedem nici soparla fara coada care ne-am prefacut ca este balaur si nici cavalerii cu care ne jucam nu-i mai vedea

proud mammy
micul artist
in joaca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

nu-s de specialitate sa va zic daca e despre supradotare sau altceva, doar vreau sa va spun, mamicilor de copii minunati, ca, citindu-va, am convingerea intima ca asa arata copilaria cu adevarat - magie, imaginatie, creativitate, pasiune navalnica, vizionarism de copil.

adica, normalitatea, din punctul meu de vedere, nu e toboganul si-atat...normalul e pelerina lui jafar!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olguta12 spune:

Citat:
citat din mesajul lui conchita

nu-s de specialitate sa va zic daca e despre supradotare sau altceva, doar vreau sa va spun, mamicilor de copii minunati, ca, citindu-va, am convingerea intima ca asa arata copilaria cu adevarat - magie, imaginatie, creativitate, pasiune navalnica, vizionarism de copil.

adica, normalitatea, din punctul meu de vedere, nu e toboganul si-atat...normalul e pelerina lui jafar!

@ Conchita- AMEN, SOUL SISTAH NR. 1!!!!
Adevarat 200%.
Asta e diferenta dintre NOI- Oameni "maturi"... si copii... care-s plini de viata, de bucurie, imaginatie. Pt ei viata ESTE un basm, o aventura. Este de datoria noastra sa le fructificam imaginatia si dorinta de a trai din plin, de a se bucura de copilarie. In copilarie isi capata increderea in ei, in capacitatea lor de a "dobori balauri". Daca acum le taiem aripile, mai tarziu, cand intr-adevar vor vedea cat de nemiloasa si urita poate fi viata, cand vor da peste adevarati balauri- majoritatea la costum si cravata- cum o sa-i ajutam?
Lasa-l sa-si traiasca copilaria!!! Sfaturile babesti si ideile arhaice n-au ce cauta in viata voastra. Bucura-te de el, ca e sanatos si istetz, intreprinzator si "visator". Are destul timp sa "creasca", sa fie si el ca noi- roboti....

olguta12

"Fear less, hope more;
Whine less, breathe more;
Talk less, say more;
Hate less, love more;
And all good things are yours."

www.piczo.com/galushk?g=16686272&cr=5" target="_blank"> GALUSHCA IN ACTIUNE

POVESTEA DREI PISHCOT

Amintiri de alta data...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mina spune:

Ana,

Stiu ca noi doua am tot vorbit de pelerina lui Jafar (la voi) si masca lui spider (la noi) urmata de pelerina lui super man (servetu meuuuuu de borangic). Acum suntem la faza luptelor de gladiatori, dirijate de tat-su astfel incat sa fie doar antrenamente de crescut puterile, sa invingem oamenii rai si tot asa....

Pe vremea fostei gradinite, avea ochelari care-l faceau invizibil - recunosc, o idee de-a lui tati caruia i se rupea inima cand il vedea ca nu mai vrea la gradi. A uitat si de asta cand au trecut supararile, odata cu schimbarea gradinitei.

Si, Ana, cred ca el nu mai voia atunci la gradi tocmai pentru ca doamnele/copii/colectivul ignorau talentele lui deosebite. Nimanui nu-i place undeva unde este ignorat sau, si mai rau, uniformizat ca sa fie la fel cu ceilalti.

Rezumand, eu nu i-as lua pelerina. Zau, m-apuca plansu, ma gandesc cum ar face al meu daca ar ramane fara deghizarea de e in top la un moment dat. Ignorati un pic deghizarea (adica nu-i mai acordati atata atentie), incercati sa-i induceti si alte personaje. Idee: sa se uite cu tati si la filme "de oameni mari". Ceva cu istorie, unele lupte nu f sangeroase, cavaleri, vitejie, triumful binelui, etc. Tati sa stea langa el sa explice tot (sau tu). E f posibil ca eroii preferati sa se schimbe. La noi s-a vizionat Last Legion. Da, stiu, nu dati cu rosii, teoretic nu e film de vazut de un copil...dar.... Matei cu Tati calare unul peste altul pe canapea, Tati a explicat absolut tot, a accentuat victoria binelui si a celor buni. Inca se mai antreneaza impreuna cu sabii de buret, se lupta "ca comandantul" (= romanul ala de era pazitorul lui Caesar in film) si, ocazional, primesc si io onoarea sa intru in rolul Mirei da nu prea mult ca se prinde copilul de diferenta de gabarit

Si da, si Matei stie replicile de la FIfi si floricelele, de la orasul alandala, de la Looptidu sau ce o mai fi pe minimax. Fredoneaza toate melodiile de acolo si, sincer, le-am invatat si eu...

Ca vrea ca ceea ce face el sa fie "cel mai cel"...incearca tactica "da, dintre astea 3 facute, cea facuta de tine e cea mai, dar sunt sigura ca poti sa faci ceva si mai si". Nu cumva asta a aparut odata cu fratiorul, si incearca sa-si recupereze putin unicitatea dinainte? ;)

Una peste alta...fruntea sus ca o sa treaca. E atat de spumoasa fantezia asta, mie una tare mi-e dor de-a mea, si, jucandu-i si eu si tati in struna lui Matei, incercam sa recuperam ce-om fi pierdut cand eram de varsta lui. Si tare ma tem ca va veni o zi cand ne va fi dor de masca lui Spider, sau de pelerina lui jafar...sau de a lui Superman...sau de sabiile comandantului ....

M-am lungit

Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Citat:
citat din mesajul lui ana_a
Sau o fi de vina faptul ca acest Jafar este un personaj negativ?

Dupa ani de zile de costume de printese, fetita mea a ales ca la ultimul Halloween sa fie vrajitoare. Ma rog, ma asteptam sa vina si faza asta, insa eu tot speram in secret la un costum de printesa...
Dupa ce am cercetat impreuna ce costume de vrajitoare exista, ea a fost totusi atrasa de un costum de regina... asa ca mi-a mai venit inima la loc, mi-am spus bun, nu printesa, ca a mai crescut fata mamii, dar uite ca tot pe acolo ne invartim, o sa fie regina.
Dar ce regina... spre surpriza mea a decis ca va regina-tuturor-relelor/railor... "queen of all evil"! Pai da, copil destept, ce-i aia o simpla vrajitoare cand ea putea sa fie regina tuturor vrajitoarelor, a lui Dracula si mai te miri cine!
Si uite asa am cautat peruca de regina relelor, am bagat un machiaj potrivit, o bagheta si o coroana pe masura, iar in ziua de Halloween a fost atat de mandra ca ea a fost regina tuturor colegilor, vrajitori si vrajitoare, pirati rai, Dracula si oricine a mai indraznit sa se masoare in rautate cu ea
Ei ii place enorm de mult sa se costumeze, de cate ori vin copiii in vizita isi ia pe ea un costum, le ofera si lor, dar ei nu intotdeauna accepta, insa ea e mereu costumata. Si bineinteles ca de obicei isi pune costumul de regina tuturor relelor... Aaaaaa, am uitat de mantie!!! ca are regina si o mantie neagra si daca ii e prea lene sa-si puna rochia, dar macar mantia tot si-o pune peste pijamale, chiloti... ce-i pe dedesubt nu mai conteaza.
Asa ca rochia si mantia au fost preferatele pana acum vreo luna cand a trecut la costumul de "pioneer girl", cu ocupatiile de rigoare, toata ziua e imbracata in rochita aia si coasem, tesem, vrea sa mature, sa spele podelele, sa coacem diverse in cuptor... Dar daca vin copii la joaca inca isi pune macar mantia de regina, ca rochia de pioneer girl e cam de toata ziua, zice ea ca nu se prea preteaza pentru oaspeti...

ana, mai citeam de desenele baietelului si sa stii ca admir foarte mult faptul ca in josul paginii face si el versiunea proprie. Aici ar fi laudat si incurajat pentru initiativa si pentru imaginatie!
El e puternic, dar e doar un copil care lupta cu mentalitati gaunoase, nu-i lasa pe altii sa-l franga!

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_a spune:

mina, m-ai convins, nu arunc pelerina dimpotriva, i-am aratat la Stefan un material din care sa facem alta, noua, ca asta ce o are i sa cam uzat/rupt, a prins-o intre rotile de la masina ce a construit-o cu tati. A fost musai sa o facem ACUM pe loc. Oricat i-am zis ca nu am masina de cusut acuma, mi-a explicat ca nu am nevoie decat de un pic de atza si un ac . La final noroc ca am gasit o alta bucata de material alb, patrat, numai bun de pus pe spate. A fost incantat de pelerina "provizorie" care cica este de zapada.
Maine croiesc noua pelerina!

Apropo de ochelarii invizibili care te fac invizibil, Stefan vrea neaparat la gradi o bluza de trening descheiata, nu vrea cu nici un chip sa o dea jos acum in vacanta mi-a spus ca el de fapt si la camin are pelerina, ca isi tine bluza descheiata ca o pelerina...

Am povestit si cu tati, poate nu ar fi rau sa fac doua, cum spunea Doina, sa aiba si copilul care vine in vizita. Adevarul este ca si Toni(prietenul lui Stefan) a cerut pelerina ca a lui Stefan, si verisorul Victor, insa mamicile nu au fost de acord sa le faca asa ceva.

Sotul insa ramane la ideea ca nu prea este ok atitudinea care o are Stefan cand poarta pelerina.Dar poate fi si un pic de inversunare, desi lui nu-i spunem ca nu suntem de acord cu ea insa nu prea ne place maimutareala care vine odata ce o imbraca...dar poate putem "lucra" la atitudine, daca noi suntem mai maleabili cine stie...poate mai lasa el un pic din inversunare.

conchita, olguta

Doina, ma bucur ca ti-au placut desenele noastre, mi-ai adus aminte ca nu am mai actualizat pagina de ceva vreme, insa acum de cand a venit caldura bantuim mai mult pe afara, pe dealuri, nu prea a mai avut chef de desen/pictat.

proud mammy
micul artist
in joaca

Mergi la inceput