Cat dureaza deghizarile???

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tonnia spune:

Dar e foarte important ce-a spus betiana, creeaza spatiu si timp pentru asta, adica va jucati asa acasa dar in public poate deveni enervant pentru ceilalti copii sa incerce sa impuna propriul lui joc, cu propriul scenariu din care ceilalti nu pricep nimic. Si pericolul e tocmai asta de care spuneai, nu reuseste sa socializeze bine. In plus, evita fixatiile, jocurile astea sunt grozave daca sunt variate si asa chiar are sanse sa se joace si cu altii.
ma uit la baiatul meu. lui ii plac astea imaginative, dar se joaca orice, daca unul propune ceva vrea si el si se adapteaza. Aici sa umbli un pic, sa se joace si ce vor altii. Are si el cateva scenarii pe care le stim doar noi dar nu le joaca afara, n-ar mai sti nimeni despre ce e vorba acolo.

Si diversifica jocurile atat prin introducerea altora imaginative cat si prin orientarea spre unele mai concrete.
Asta-i parerea mea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucia3 spune:

mi-ai adus aminte de fetita mea ca facea la fel(chiar uitasem).mergeam pe strada si gesticula sau vorbea in soapta.cand o intrebam imi spunea ca vorbeste cu unul din personajele ei preferate.sau mergea la copii sa se joace si ,,o invita" si pe cenusareasa sau mai stiu eu pe cine si copii se uitau la ea ciudat.
diferenta la noi a fost ca fetita mea era foarte sociabila uneori chiar prea insistenta.
dar cu timpul i-a trecut.asa ca eu zic sa ai rabdare ca-i va trece !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hakimela spune:

Ana, e foarte posibil sa ai un copil superdotat. In ciuda faptului ca multi parinti si-ar dori sa aiba un copil "special", sa ai un copil superdotat poate fi o povara. Nu stiu daca solutia e sa astepti sa ii treaca, ci mai degraba sa ii stimulezi constructiv imaginatia, asa cum spuneai: sa incerci sa il dai la un cerc de desen, sa descoperi ce activitati ii plac si sa va jucati impreuna. Cu timpul, va descoperi ca exista copii cu preocupari similare, chiar daca poate sa dureze mult pana sa se intample asta. Cert e ca nu e nimic in neregula cu copilul tau, ba dimpotriva, poti fi mandra de el. In fond, si mama lui se intalneste si discuta cu Jafar, asa ca nu vad unde e problema

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelaim spune:

Ana - Stefan e un copil mai matur decat cei de varsta lui - incearca, daca potzi, pe langa cautarea de activitatzi de arte plastice, sa-i gasesti prieteni copii mai marisori, mai putzi agresivi, cu, care sa poata comunica la acelasi nivel. Eu cred ca ai un copil minunat - fii bucuroasa, incurajeaza-l, pune-i la dispozitzie cat mai multe cartzi (bibleoteca) si nu-l imboldi sa faca sport daca nu simte asta (faptul ca iese in natura la plimbare si cautat gandacei e sufi la varsta asta). Nu avetzi un cerc de citit povesti la bibl orasului? daca nu... poate sugerezi tu asa ceva... poate ca pot face si teatru cu marionete dar si cu copii... Cred ca lui i-ar place enorm! Potzi chiar sa-l intrebi daca nu vrea sa "inventeze" povesti - el sa tzi le spuna si tu sa le scri intr-un caiet, eventual el sa le "ilustreze" cu desenele lui.

Lorelai

May 3, May 2, May 1
"Daca dragoste nu e... nimic nu e..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_a spune:

Buna ziua tuturor!

Multumesc pentru mesajele care mi le-ati scris!
Hakimela, nu, nu este un copil supradotat, este intradevar un pic precoce dar nu chiar supra dotat. Multumesc de sfaturi.

Lorelaim si celelalte fete, sa stiti ca si eu am fost un pic de vina vizavi de "Jafar" Dupa ce am citit mesajele voastre m-am calmat un pic si am incercat sa "diluez" acest personaj si am scapat de "fixul" cu Jafar, acum putem sa ne jucam linistit si "de-a alceva" I-am dat inapoi una din pelerine (nu patura) si chiar ieri ma rugat sa-i fac in curte un cort din crengi si frunze sa ne jucam de-a Iacari si Tunet Mic, si m-am executat ofcourse, am mesterit un cortulet micut din crengi si frunze de feriga unde am bagat un omulet de jucarie cu un calut si ne-am jucat fff frumos de-a indienii pana seara tarziu cand a trebuit sa luminam cortul cu o lanterna. Oricum...nu am scapat de pestera lui Aladin pentru ca spre seara ia trebuit sa transformam cortul in pestera sa-i facem ochi si gura si sa-l punem pe Alladin acolo cu Abu Probabil dupa o vreme o sa apara alt personaj si scapam de Jafar si Alladin.

Ar fi excelent sa imi mai povestiti si voi din jocurile voastre de teatru, sa impartasim daca se poate povesti inventate. Mi-ar fi mai usor cu diversificarea pentru ca Stefan este genul de copil care se joaca mereu, nu pot sa-l las fara sa faca ceva ca il vad tare nefericit si nu-mi cade mie bine, insa nu am tot timpul imaginatie si nu imi vin mereu idei, iar cand eu nu am idei el se joaca de-a Jafar si as vrea sa evitam fixatiile pe acelas personaj.
Acum suntem oarecum la capitolul Planete si mereu imi spune ca el vede fff bine pana in spatiu unde se vad cometele si meteoritii insa este si necajit ca nu cumva sa vina vreun meteorit pe pamant asa cum a venit cel care a omorat dinozaurii. Trebuie sa imi storc creerii sa facem o poveste despre acest lucru, una pozitiva sa nu-i mai fie frica de meteoritii care ar putea sa cada pe pamant Nu stiu de unde ia venit ideea, adica stiu...mai mult ca sigur de la filmul de desene animate "Dinozaurii"

Multumesc.

Ana - mami de Stefan (19 august 2004) si Matei (14 iulie 2008)
expozitia de lucrari
castelul de zapada

construim

"gradina de flori" - noi constructii
Alexandru Matei - poze - primele zile din viata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gazzella spune:

numai acum am reusit sa citesc....:-(((
ana, cum ti-au mai spus si fetele, nu e nimic preocupant
e normal ca la varsta lui sa traverseze si aceasta etapa, a jocului simbolic, jocului de rol
si Felix are cateva roluri indragite, e Jack Sparrow cel mai des, pana si mersul i-l imita, iar castelul din parc nici intr-un caz nu-i castel ci-i nava piratilor, el e capitanul, stii cati pirati a inrolat in parc?
iar broscuta mai nou e mama, da de mancare la toti ursuletii din casa, le da tzatzu, ii duce in parc....
daca ar lipsi acest joc ar fi preocupant

caut si eu idei de a-i favoriza jocul

lui felix banuiesc ca i-ar placea o scena, incerc sa i-o improvizez cumva
sper sa revin....

edit: Ana, lasa-i fixatiile, adica ei joaca un rol, il rejoaca pana cand si-au rezolvat anumite situatii conflictuale, etc
in momentul cand a depasit ceva ce el foarte probabil nu ar reusi sa definiasca sau nici macar sa constientizeze are sa renunte la un rol care acum poate sa-ti para tie o fixatie

Felix (3 ani si 9 luni) Bendis (1 an si 9 luni)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LiliaToma spune:

Mie mi se pare fascinant. Stefan are multa imaginatie si se joaca foarte frumos de mic( doar am mai vb noi). Dar frumos este ca si voi aveti imaginatie la fel de multa si chiar intrati in roluri si in joc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_a spune:

Lilia

gazzela, idei de joc ar fi multe, daca vrei iti povestesc cam ce a jucat Stefan pana acum.

De exemplu, la baita cam de anul trecut si-a confectionat o sirena, a pus in gura unei balene de cauciuc un omulet, are si o caracatita, o barcuta, un rac, din cele de cauciuc, cred ca stii de care, si se joaca de-a sirena. daca nu se joaca de-a sirena se joaca de-a pinochio, cu aceleasi jucarii, proximativ, le adapteaza. Singur si le-a inventat, ma striga si imi spunea ce anume sa-i mai aduc

Deci asa cu fixatiile?Daca si asta e un lucru ok atunci totul este in regula, ramane rabdarea noastra de a auzii a n'spea oara povestea cu jafar si pestera lui "fascinanta"

haideti ca nu ma pot abtine sa nu va povestesc ca azi a fost "palontolog"
Am indraznit sa iesim toti 4 la munte, la valea Strajii, undeva spre Tihuta, in fine, la iarba verde cum s-ar zice printre brazi, la un gratar si niste mici. A plecat impreuna cu tati intr-o mica excursie de recunoastere pe drumul forestier si au dat de un craniu de cal. Binenteles ca a fost super fascinat si vroia sa ducem craniul acasa Noroc ca a avut tati minte si nu la luat insa ia facut poza cu el.
Se intorc si ma cheama cu el musai sa-mi arate ceva fff "splendid" - asa mi-a zis el. Pe drum imi spune : Mami, toti oamenii o sa creada ca noi suntem un copil cu mamica lui, dar de fapt, eu sunt un palotolog si vreau sa iti arat ca am descoperit un craniu de cal! Initial am crezut ca zice din imaginatia lui si abia apoi dupa vreo 3 curbe pe drum dam de craniu cu pricina.

Ana - mami de Stefan (19 august 2004) si Matei (14 iulie 2008)
expozitia de lucrari
castelul de zapada

construim

"gradina de flori" - noi constructii
Alexandru Matei - poze - primele zile din viata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

In primul rand Ana, nu ai cum sa stii daca este supradotat... trebuie urmarit in continuare, pentru ca un copil supradotat este greu de crescut...foarte greu, mai ales in Romania unde scoala ii uniformizeaza pe toti. Va trebui sa vii tu in intampinarea necesitatilor lui.

Pe de alta parte ai deja in minte ideea cu clubul...foarte buna. Baietelul meu este talentat la muzica, ne inebunea acasa cu cantatul toata ziua, iar eu nu-i faceam fata...dupa interventii la 4 ani si 9 luni a fost primit la canto (aici in Pitesti activitatile extrascolare se obisnuiesc dupa 6 ani...probabil profesorilor le este mai usor). Si acum canta toata ziua prin casa, dar are o "linie" data, invata notele un instrument...nu ma agaseaza pe mine cu intrebari la care nu-i pot raspunde...iar marele avantaj...a intalnit copii cu aceleasi preocupari ca el...

Asa ca intereseaza-te de acum de un club...poti merge chiar la Palatul Copiilor, pentru ca majoritate urmeaza anul scolar si incep activitatea undeva pe la 1 octombrie, dar inscrierile se fac de acum. Bafta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tonnia spune:

Nu prea are legatura cu deghizarile (sau cine stie...), dar pentru toti copiii carora le place sa creeze, sa mestereasca ceva, uitati un blog extraordinar, care aduna idei de peste tot:
http://belladia.typepad.com/crafty_crow/preschoolers/

vedeti ca sunt in dreapta diverse categorii care sa va faciliteze cautarea.

Mergi la inceput