Cat dureaza deghizarile???

Cat dureaza deghizarile??? | Autor: ana_a

Link direct la acest mesaj

Buna!

Sunt fericita mamica de baietel de 4 ani! De mult vreau sa deschid acest subiect insa nu stiu cum sa-l scriu mai bine ca sa ma intelegeti.
Stefan este un copil cu o imaginatie fff bogata si o foloseste in fel si chip. Insa de anul trecut incoace ma nebuneste cu deghizarile. anul trecut in vara umbla cu ciorapeii lui albi in manute si zicea ca-i Mickey Mouse pana in iarna cand a vazut la un magazin chinezesc niste manusi albe si a fost musai sa le cumparam...de atunci le poarta mereu de abia i le pot spala. Adevarul este ca majoritatea personajelor din desene au manusi albe . Pe urma ia trebuit o pelerina si a avut noroc cu serbarea de anul asta din primavara - era pitic - si am confectionat o pelerina de pitic care a purtat-o insistent ba ca era Mickey Mouse din serialul cu Hallowen, ba era nu stiu ce alt personaj cu pelerina...
Intr-o seara i-am adus desenele cu Alladin. Acolo si-a gasit pe Jafar personajul pe care sa-l imite. Si-a luat o paturica pe spate, ia trebuit sa-i faca tati o "caciula de Jafar" pe care au lipit cu banda o pana de porumbel gasita prin parc....A umblat cu pelerina asta si cu sapca de Jafar din hartie pana ma innebunit de cap!! Se imbraca si iese in curte, sta la poarta da de apare cineva sa-l vada Vrea sa mearga la plimbare imbracat asa nu-si scoate pelerina aia numai cu scandal...
Nu-l mai puteam vedea asa cu patura aia pe el...daca vreti va arat poze si intr-o zi i-am spus ca m-am intalnit cu Jafar si mi-a zis ca-i trebuie pelerina inapoi ca are nevoie de ea si ca o sa vina dupa ea.Sa necajit un pic...dar a fost mai mult fascinat de ideea ca intradevar m-am intalnit eu cu jafar...si ma intrebat: "ce-mi lasa in schimb?" Vreau sa-mi lase un schelet de jucarie! Ei bine de atunci se deghizeaza in vampiri, lilieci, super man si alte minuni, cu pelerina de la serbare (cea de pitic) Nu stiu cum sa fac sa io iau si pe aia....dar oare fac bine? sau ar trebui sa-l las in pace....este normal asa ceva?Pe mine una ma dispera nebunia asta a lui...copii nu-l prea inteleg...el mereu joaca un rol, foarte rar este Stefan. Este normal?mai sunt copii care fac asa? O sa-i treaca????

Va multumesc de eventualele raspunsuri daca ati avut rabdare sa cititi. Am scris in mare...o sa mai detaliez pe parcurs

Ana - mami de Stefan (19 august 2004) si Matei (14 iulie 2008)
expozitia de lucrari
castelul de zapada

construim

"gradina de flori" - noi constructii
Alexandru Matei - poze - primele zile din viata

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pitzinuca spune:

copilul tau are mare inclinatie spre arta... manuala. ii place de moare sa faca cu mainile lucruri frumoase. are o rabdare uriasa sa faca toate acele constructii de cuburi, chiar si ajutat de tati.

eu cred ca el pur si simplu e mai... artist. nu cred ca interpreteaza rolurile pt ca nu s-ar simti bine in pielea lui. in poze pare un copil perfect normal si fericit. insa e mai artist, mai ludic.

nu cred ca trebuie sa iti faci probleme. si nu ii mai lua obiectele interpretarilor, mey. uite asa devenim, fara sa ne dam seama, niste mame castratoare.

poate face mai acatarii in perioada asta si ca sa distraga atentia de la fratior catre el.

ce soiuri de dialoguri ai avut cu el pe tema asta?

b

"Fericirea nu are valoare daca nu e impartasita."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelaim spune:

Ana - puiul tau (Stefan) are multa imaginatzie si da dovada de f multa creativitate. Daca ai posibilitatea - da-l la un cerc de teatru, de desen/pictura, etc. Cand se deghizeaza - incearca sa facetzi teatru impreuna si sa va imaginatzi ce face si ce zice fiecare personaj, etc. Participa la jocul lui. Cumpara-i sau fa-i din sosete/manusi vechi niste papusi pe care sa si le poata trage pe mana si sa faca singur teatru de papusi. Potzi, lipind cateva cartoane si folosing niste draperii/cearceafuri mai vechi sa imprvizezi o scena si el sa fie in spatele scenei si sa isi dea spectacolul cu "piesa de tatru" imaginata de el. In felul acesta el poate sa joace mai multe personaje (depinzand cate papusi de tras pe mana are, etc). Usurel-usurel il potzi lamuri ca teatrulde papusi si costuatzia de teatru raman acasa unde el se poate desfasura in voie - iar pt strada putetzi folo hainutze obisnuite.
Eu zic sa-l incurajezi - si sa cautzi sa-i pui in valoare cat mai mult talentul.
Multa sanatate si numai bine!

Lorelai

May 3, May 2, May 1
"Daca dragoste nu e... nimic nu e..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinaT spune:

ce dragut trebuie sa fie.

la noi a durat cateva luni, desi sotul sa supara ca o scot pe strada mascarici, eu am evitat sa o mai scot asa cu el si o scoteam doar cand eram singure. Nu i-am interzis, dar i-am atras atentia ca se uita lumea ca la urs. Nu parea sa o deranjeze nici asta. Ba chiar ii facea placere. Cu timpul a uitat.

Uitam, acum face cursuri de teatru de 1 an.

www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank"> 8 ani .... La multi ani!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Adi nu se deghiza, dar vorbea cu personajele...Adica la un moment dat facea parte din gasca lui Scooby-Doo...ii organiza, vorbea cu ei (mai rau este ca vorbea si pe strada ). De multe ori m-am intrebat daca este sanatos...ma speria...deci te inteleg .
Ba mint...se deghiza...in fetele de la ASIA...mare fan ASIA, vroia sa fie ca ele, ma punea sa-i leg tricoul sus ca sa aiba buricul gol...iti dai seama ca la fazele astea m-au incercat alte intrebari...dar a trecut si asta...
Faza culminanta a durat la noi cam un an (in jurul varstei de 5 ani)...de ce faza culminanta..pentru ca acum are aproape 8 (in decembrie) si-mi povestea, saptamana trecuta, cum s-a repezit ghiuveta de la baia de la pensiunea unde am fost ca sa-l manance.... Si era asa de fascinant cand povestea chestia asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tonnia spune:

Baietelul meu (aproape 3 ani) nu se deghizeaza dar joaca muulte roluri. in fiecare zi se joaca de-a soldatii, de-a doctorul, de-a stafia, de-a indienii, ba e Peter Pan, ba e vraci, ba e vanator, ba e tigru etc. Si eu m-am intrebat daca n-o fi prea multa imaginatie...

Uite aici despre pretend play. Sunt mii de articole pe tema asta:
http://typeamom.net/preschoolers/preschoolers-and-pretend-play.html

In general, din ce-am citit, am inteles ca e o calitate asta...haha, ca e strans legata si de inteligenta verbala a copilului, adica sunt copii care in general vorbesc precoce si mult, care sunt firi poate mai artistice, mai creative. La varsta mica, pana in 2 ani, semnifica chiar un semn de normalitate psihica, in opozitie cu incapacitatea altora de a se desprinde de real, tot la varsta mica ar putea fi o dovada de inteligenta superioara. S-au scris muulte despre pretend play.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_a spune:

va multumesc din suflet pentru raspunsuri!
M-am mai linistit....

pitzinuca nu vreau sa fiu mama castratoare insa crede-ma ca isi schimba mereu vocea in functie de personaj, ieri era Scufitza Rosie si mi-a vorbit pitzigaiat toata ziua de am crezut ca nu-si mai revine...

Pai sincer ne jucam "de-a teatru" ca nu pot altfel, de fapt e simplu sa ma joc cu el de-a teatru pentru ca el imi spune ce sa zic, el joaca dublu rol, este si scufita si lupul si Minnie si Mickey Mouse si eu doar trebuie sa repet ce imi zice el sa zic

Deci e ceva normal, nu-i dus cu capul...of, sincer, mor de dragul lui ca il vad cu asa multa imaginatie dar nu-l pot scoate din casa cu patura aia pe spate si coiful din hartie.
Va arat o poza ca sa vedeti ca nu vorbesc tampenii...coiful si la comandat singur, ia explicat lu tati cum trebuie facut
Ma mustrat nitel constiinta ca i-am luat pelerina aia....dar no...macar ia ramas cea de pititc care mai arata cat de cat....plus ca erau 35 de grade afara...si la un moment dat ii era ud coiful de la transpiratie ...plus patura aia groasa pe el!
2 poze cu - "Jafar"

Revin ceva mai incolo ca sa trezit mezinul!

expozitia de lucrari
castelul de zapada

construim

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns betiana spune:

Dragi mamici de pitici, eu cred ca trebuie incurajata creativitatea, iar voi trebuie sa intrati in roluri alaturi de ei. Aceasta este chiar o tehnica psihologica - vizualizare creativa - prin care copiii isi elibereaya frustrarile si isi expun dorintele. Numai ca trebuie sa stabiliti un spatiu si un timp al jocului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marilu2004 spune:

ana, si fetita mea (tot 4 ani are) s-a imbracat toata vara cu un costum de spiderman! si mergeam in oras, in parc, oriunde imbracata cu ea asa! chiar lumea intra in jocul ei, strigau copiii la ea "spider-girl", era parca ceva normal sa o intalnesti pe spidergirl in oras.
acum isi doreste costum de power rangers, dar inca nu am gasit sa-i cumpar.

Marilena +28 si Alexia (iunie 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_a spune:

Buna dimineatza!

Eu credeam ca de aici i se trage singuratatea lui, adica socializeaza destul de greu cu copii, foarte rar isi poate gasi un partener de joaca care sa-l inteleaga si cu care sa impartaseasca modul lui de a face mereu cate ceva, ori teatru ori inventeaza ori construieste...
Eu am observat ca daca nu poate sa atraga copii in jocurile lui de lego incearca sa-i atraga prin aceste personaje dar nici asa nu-i iese...majoritatea copiilor cu care ne vedem alearga doar de colo colo si rastoarna jucari

La camin este retras....el este copilul bonelor, chestia asta ma omoara, le-am intrebat o data de ce il tin mereu langa ele si sau uitat la mine ca la urs, au crezut ca sunt geloasa apoi mi-au explicat ca el vrea sa stea cu ele. O bona mi-a zis ca nu merge la copii pentru ca sunt rai si il lovesc si lui nu-i place si atunci sta la povesti cu dansa. Chestia asta o face atunci cand au program de "fiecare face ce vrea" El nu gaseste sa faca mai nimic. Tot bonele imi spuneau ca el isi cauta piese de lego si construieste iar copii ii strica constructiile si el se supara si nu se mai joaca, a facut o data o zambila din piese mici de lego si de atunci copii ii spuneau Stefan - zambila si el nu parea de loc afectat. Ii auzeam cand mergeam sa-l scot de la camin.
Am sperat ca dupa vacanta sa se schimbe un pic, in sensul sa creasca mai mare si sa fie mai activ, sa alerge si el cateodata sa nu stea tot timpul sa mestereasca ceva. Nu spun ca sunt mandra de el ca mestereste dar parca nu as vrea sa-l vad tot timpul
Copii sunt atat de rai si de uraciosi...nu stiu de unde au atata rautate (unii) ca al meu copil nici nu stie ce este rautatea, nu l-am vazut niciodata sa manifeste astfel de sentimente, dar probabil ca va fi mereu asa si sper din tot sufletul sa nu aiba vreo problema, isi va gasi probabil copii cu care sa poata comunica pe limba lui.

Ma gandesc serios sa-l duc la un cerc de desent teatru sau alceva insa nu stiu sa fie la Bistrita...inafara de inot, dans, tenis de masa alceva nu am auzit sa fie si nimic din astea nu-l atrage. Este un lenes, nu vrea nici pe bicicleta. Si asta e o frustrare de-a mea ca nu vrea cu bicicleta sau cu rolele, sunt pline de praf si nu-i curios sa faca miscare de loc.In parc prefera sa caute furnici si gandaci si scormoneste in iarba dupa oase de dinozauri.

Cred ca imi fac eu prea mult probleme

expozitia de lucrari
castelul de zapada

construim

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grodear spune:

Stai linistita, o sa- i treaca!

Ralu- mamica de fetita superba!!!

Mergi la inceput