Spiridusi de ianuarie-februarie 2006 (299)
Raspunsuri - Pagina 11
silvi_2005 spune:
Hai ca la viteza am eu pe net pana am trimi raspunsul si l-au afista am vb si cu directorul scolii
, i-am explicat acre e situatia si a inteles a zis ca e ok, mai bine sa nu mearga de anul asta atunci. Ca "recompensa" cred a faptului ca au gresit ei cu notificarea anul asta au zis ca daca vreau la anul viitor pot face derogare si sa il incriu pe Alain tot la ei, noi daca vom locui in alta parte o sa fim alocati altei scoli ca zona vb...asa e regula aici. Vom vedea pana anul viitor ce o sa mai fie, ca idee imi convine ca era o scoala f buna, poate cea mai buna din zona din scolile publice din ce am auzit.
Oricum a fost de comedie faza, patesc inca o data ca de multe ori faza asta....trebuie sa ai grija ce iti doresti pentru ca se poate indeplini
si atunci sa fii pus in situatia de a refuza. Radeam cu Jean in we cand era Alain rau ca la scoala cu el de luni
mie una clar imi era mai simplu daca il dadeam ca aveam mai mult timp liber, daca gaseam loc la centru de activitati...asa s-ar traduce, se ocupau ei pt pranz. Daca nu ,au un orar f stupid de la 8,20 pana la 12 cand trebuie sa mergi sa il iei, te intorci la 14 sa fii acolo cu el si mergi iar sa il iei la ora 16,30
Faza mortala a fost ca l-a sunat pe Jean care era in ceva reuniune la spital si nu intelegea ce director de la scoala, unde l-am inscris eu...cand a auzit ca fiul lui trebuia sa fie la SCOALA DE LUNI si ca absentat 5 zile
i-a zis sa ma sune pe mine si i-a dat nr ca cica
a mori de ras citez " sotia se ocupa de educatia fiului nostru" alta replica mi buna nu a putut scoate.
Bianca hai ca mi-am amintit ca tu erai suparata pentru grupe, eu zic ca daca amandoua educatoarele sunt ok sa il lasi asa ca e gradinita pana la urma, sunt la inceput nu e vital ca la un liceu sau colegiu unde este. Daca il muti ca nu iti place educatoare aceea si se intampla cumva sa fie iar la ea in grupa nu va da bine faza...in fine parerea mea, tu fa ce simti tu ca e mai bine.Eu una as prefera o educatoare mai putin severa cu Alain
ca asta al meu e regele prapaditilor si una severa ar avea motive sa il certe mereu.
Silvi si strumf mic Alain 19.01.2006
miraklucker spune:
Buna dragelor
giova vad ca te-ai distrat grozav la nunta. Sa-ti fie de bine
Hai, Silvi ca nu e asa rau la gradi. sigur s-ar fi obisnuit Alain. Felicitari pentru noul apartament. Dar de ce zici ca e gol?? Asta in care stati l-ati inhiriat mobilat?? aici 99% sunt goale, cu exceptia bucatariei care e batuta in cuie. Sigur o sa fie frumos chair daca nu e centru, ai alte avantaje, mai mult spatiu verde, mai liniste, mai mult aer curat....
Noi suntem bine, muncim cu spor, profitam ca e mama aici. Cred ca ii amanam plecarea pana in 3 oct, si ea care vroia sa plece pe 20 luna asta
. Cica merge totiul bine cu copii, doar Selin o inebuneste ca nu vrea sa manace nimic, nimic. nici lapte nu mai vrea. I-a iesit si al 3-a canin. Eu vreau sa cred ca asta e motivul infometarii, doar ca ..nu cred
Weekendul asta am stat prin jurul casei. Sambata cumparaturi, curatenie, mancare. Seara am primit niste musafiri din Romania, care au innoptat la noi, in drumul lor spre Spania
. A fost asa de scurt, mi-ar fi placut sa ramana macar o zi.
Ieri a plouat. Am fost cu copii la biserica evanghelica a fot o slujba speciala pentru copii, a cantat corul de copii, si o orchestra tot de copii, apoi s-au organizat tot felul de jocuri si activitati pentru cei mici. numai bine pentru o duminica cu ploie
Fetele au terminat azi cu perioada de acomodare la gradi. am primit biletelul( asa comunicam cu educatoarea, mama nu stie germana, educatoarele nu stiu franceza care o stie mama)...cica merge super. Daria a mancat foarte bine, Selin a ciugulit si ea. Daria si-a facut numai siesta la pranz, n-a dormit dar a stat intinsa, Selin cica a dormit cca o ora. Mareeeee minune!!!!
Mama le-a gasit afara fiecare cu cate un batic pe cap, cu pumnii plini de bomboane, masa intinsa cu savarine, tort cu capsuni si mai stiu ce alte minuni dulci..........probabil a fost ziua cuiva. Si cica ele nu merg acasa. Le cred cine ar vrea in locul lor
David a primit azi vizita unui coleg nou del a gradi. A fost tareee incantat. acum faca planuri sa-i intoarca vizita
V-am pupat
Mira mami de DAVID (15.08.2002) DARIA(20.11.2004) si SELIN (07.02.2006)
Poze noi.....cu noi
miraklucker spune:
aaa....am pus poze noi la semnatura, din ascapada noastra de weekendul trecut!! pentru cine vrea
Mira mami de DAVID (15.08.2002) DARIA(20.11.2004) si SELIN (07.02.2006)
Poze noi.....cu noi
T_Ioana spune:
Buna dimineata!
Am intrat si eu sa ma plang
......
Vineri am facut vaccinul, cel gratuit (eu i le-am facut mereu pe astea, nu are rost sa argumentez) dar daca stiam ce urmeaza preferam sa-i fac unul cumparat care sa fie mai bine tolerat. A plans putin dar a trecut cu bine, l-am dus-adus cu masina ca sa nu am surprize ca il doare piciorul si nu vrea decat in brate. Acasa mi-a tot aratat "buba" si am tot pupat sa treaca, era cam fierbinte locul intepaturii si nu ma lasa sa-l ating sub nicio forma, cu greu mare am pus comprese cu rivanol.
Sambata a fost ok, a schiopatat destul de tare dar in rest nici febra, nici indispozitie. Duminica am mers la o nunta de zi la tara si l-am luat si pe el ca stiam ca stam maxim 3-4 ore. Duminica nu a mancat absolut nimik cu exceptia laptelui de dimineata si seara, un ou fiert la micul dejun si o punga de Viva cu vanilie (am zis ca bune si alea, are ceva in stomac)- e drept ca era si tot cu mainile in gura si cand vedea ca ne apropiem cu mancarea de el se punea pe urlat, ceea ce ma face sa cred ca ii mai iese o maseluta. Duminica seara am ajuns la socru-meu, copilul era rosu si ardea. I-am pus termometrul cu mercur arata 39,2 (la axila) dar nu a vrut sa-l tina suficient(sigur avea 40). I-am dat antitermice si si-a mai revenit. Pe la 22 avea 37 (luat cu un termometru de ureche la niste prieteni) iar la 23 avea iar 39.3. A dormit cu noi si ne-a asasinat toata noaptea, numai pumni si genunchi (celputin pe Cristi l-a nenorocit)si gemete si scanceli toata noaptea. Dimineata pe la 4 a facut iar febra si i-am dat cu circ mare Nurofen iar ieri a fost bine, nu a facut febra dar nu a mancat decat un pic de lapte, o jumate de feliuta de paine cu dulceata si un danonino. Aseara iar febra, 38,8, antitermice, peste noapte relativ ok dar toata noaptea scanceste si geme si tipa. N-am vazut asa ceva. Nu stiu daca aa face in mod constant ca daca doarme singur in camera nu se aude pana la noi dar de 2 nopti ma ingrozeste cat se foieste si miorlaie.
Ieri am sunat-o pe dr homeopata de la Constanta si a zis ca trebuia sa o sun inainte de vaccin ca sa imi spuna ce sa-i administrez pt diminuarea efectelor neplacute. Ne-a recomandat (pentru ca i-am spus ca are febra si doarme foarte agitat, plus ca banuiesc si o eruptie maseloasa) urmatoarele:
ACONIT COMPUS 3 granule de 3 ori/zi
QUARZ D6 3 granule de 3 ori/zi
ARNICA CH9 3 granule dimineata
3 granule seara
CHAMOMILLA CH 30 3 granule seara
Iar in cazul in care nu gaesc in Bistrita respectivele produse sa-i dau FORMULA 76 3 granule de 3-4 ori pe zi
Bineinteles ca nu am gasit nimik, nici Formula 76, asa ca azi sper sa-mi gaseasca un coleg al lui Cristi in Cluj, am comandat si la o farmacie Dona in Bistrita si astept sa vad daca imi aduc, undeva trebuie sa gasesc. Umeaza sa o sun pe dr pe joi-vineri sa ii spun cum merge treaba si sa ne recomande ceva in continuare. S-a bucurat fff mult cand i-am spus ca sunt fff multumita de evolutia spiridusului dupa Baryta Carbonica.
Va ma tin la curent (pe cele interesate)cu ce remedii ni se mai recomanda!
Ioana si
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1bb14a37cece1022bc3177&skin_id=0" target="_blank">Razvan (03.12.2005) (montaj)
www.dropshots.com/T_Ioana" target="_blank">
1
www.dropshots.com/T_Ioana2" target="_blank">
2
www.dropshots.com/T_Ioana4" target="_blank">
3
"Cainele moare de drum lung iar prostul de grija altuia"
cosmi1975 spune:
TIOANA aseara am facut vaccinul dar se plange ca l doare piciorul nici sa calce in el nu vrea
d_melli spune:
Apropo de vaccin si noi am patit asa la singurul vaccin pe care l-am facut de la stat asa ca nu mai repet experienta veci. O sa merg sa cumpar, in nici un caz nu mai il fac pe cel de la stat. Jumatate de zi nu a putut merge in picioare.Acum presupun ca depinde si dela copil la copil , pentru ca la altii , chiar copii prietenilor nostri nu au avut nimic. Uite ca noi nu am avut norocul.
Cel mai destept intotdeauna cedeaza!
asteryaro spune:
Hello tuturor, si-mi pare bine sa va regasesc.
La munte a fost frumos, am stat in Moeciu la Vila Niculina, cazarea din Bran nu era deloc corespunzatoare, asa ca am schimbat cu Moeciu, si bine am facut. O curte imensaaaaaaaaaaa, leagane, foisor, iarba, pasari, catei, pisici, tricicleta, carucior de papusi, mingi, etc... etc...
Copilul meu - un curajos si jumatate! Si-a facut "prieteni": o fetita de 4 ani si o tanara, studenta la Stomatologie, ce sa mai...
Tobogan in spirala de 3 metri inaltime? No problem pt. Razvan, mai rau pt. grasa de ma-sa, ca eu de cand am nascut am rau de inaltime si in general am rau de orice, pana la paranoia... Ca sa pun capac, duminica dimineata am calarit un frumos armasar de munte, ma rog, am mers la pas, dar ce frumoooooos... se zdruncinau toate suncile si carnurile pe mine, celulita zdranganea, dar de geaba, io calaream plina de fala
.
Am aflat ce bine este sa te ridici de la masa fara sa-ti pese de firimituri, vase si alte resturi
.
Am dormit ca-n sanul lui Avram, bine bine, am avut perna mea ortopedica de acasa, dar totusi...
Mi-am reincarcat binisor bateriile, in concluzie, si m-am gandit ce marfa si beton ar fi sa trantim o intalneala de grup acolo!!!
Avem si multe poze, anunt cand descarc.
Asa, si acum urmeaza partea FRUMOASA.
Ieri la control, la Bucuresti, la dr. Naghiu. Copil CUMINTE in cabinet, a luat loc la masa, si-a rasfoit cartea cu animale (pe care hoata de ma-sa o pregatise tocmai in asemenea scopuri
, sa vaza si ochiu' lu' domnu' doctor ce copil avem
)...
A dat pupici, pusi, noroc, a executat diverse comenzi la cerere, a ras, zambit... bai, imi venea sa-mi iau zborul de fericire, doar ca era cam greu cu gravitatia asta... ce sa mai vorbim... totul ok, din nou schimbare/reincadrare de diagnostic, dar este de bine, oricum. Sindromul Asperger. Eu una sunt in culmea fericirii, prietenii stiu de ce
!!!
Stiu sigur ca, lasand la o parte foarte putinul pe care il fac eu pt. Razvan, undeva SUS, este cineva care il iubeste pe acest copil.
No comment.
Trebuie sa ma super-documentez cu privire la acest sindrom, sa stiu si eu cu ce se mananca... ca numai la mancare mi-e gandul, dom'le.
Acum stiti si voi de ce sunt atat de fericita, si stiu ca va bucurati alaturi de mine.
Ioana
, abia acum am citit despre Razvanelu mic... oofff, pupa de la noi sa treaca repede!
Irina de Constanta 
, de ce nu raspunzi fata la telefon? Eeeeeee.....
Bianca, ce mai zici?
Maraki, ma bucur din inima ca Angelo a fost gasit bine, nici nu-mi imaginam altceva, ofcourse.
Gata, pup pe cine n-am nominalizat, ma duc in pat langa iubitelul meu, poate fur si ceva somnic de frumusete, iuhuuuuuuu!!!!
Cristina, mami de
Nicolae-Razvan (31.01.2006)
www.dropshots.com/asteryaro
www.dropshots.com/asteryaro1
maraki spune:
Buna ziua de la germanica,
Astery ma buuucur mult pt. Razvanicu
Mi-ai dat motiv sa intru cu mesaj
O sa intru dupa-masa sa vad ce este cu sindromul asta, eu cred ca este muult mai finut decat primul diagnostic
A fost un impuls dupa mesajul tau si nu am rabdat sa nu intru 
Fetelor nu ma intelegeti gresit, nu stiam ce sa mai scriu ca eram suparata de la faza aia de dincolo....acum mi.a trecut
si Giova are mare dreptate sa nu intru prin alte parti unde este nociv
si otravitor
Giova astept pozele de la nunta nasicoooo....nu ai mai intrat nici tu de ieri dimi.....
Silvi am ras ieri de nu mai puteam de raspunsul dat de Jean la telefon
Super tare
Pupici la Alain si pofta de mancare sa aiba 
Cosmi imi pare tare rau pt unchiul sotului, tanar....nustiu ce sa spun..pacat de bietul om...
Ioana pupici la Razvanel si sa scape cat mai repede de dureri
Spuneai ca nu se potriveste cu fiecare tratamentul homeopat, trebuie sa stie medicul ce fel de copil este ca sa-i recomande ce trebuie 
irina mai baga si tu mesaje despre creolin 
bianca pe udne esti?????
aaa...mi-am amintit ca trebuia sa incep cu asta:
Ana de Spania si Ana de France la multi ani doamne frumoase, sanatate, impliniri si mult noroc

Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5
d_melli spune:
Maraki Mario este bine incepe sa vorbeasca cand vrea si cu cine vrea si daca vrea. Continua sa faca multe prostii si sa faca doar ce il taie capul . Cu pampersul nu l-am mai pus de o luna si cred insa tot ma mai trezesc noaptea si ilpun ca altfel e jale( seamana cu masa si asta la somn ca si eu dorm ca valiza in gara). E un dulcic bineinteles, chiar daca sare calul cand iti e lumea mai draga.
Crisitna ma bucur pentru Razvan . Sunt si am fost convinsa ca va fi bine.Nu ti-am rapsuns pentru ca sunt suparata pe tine si pe inca cineva si am suficienti nervi incat sa nu imi treaca asa repede, asa ca nu ma porvocati ca nu mai scriu cu lunile. Stai sa treaca si vorbim. De trecut o sa imi treaca e clar , insa nu foarte repede. Eu nu tin suparare si stii bine. Dar va rog nu ma sacaiti cu intrebari ca nu raspund la nimeni.
Nasa cand pune poze?
Oare Ana de France unde este?
Mirela o fi mai bine?
Da Bombon o fi programat-o?
Stiti ca Ursulina mi-a facut un mare zerviciu zilele trecute? Raisa e o dulcica tare.
Joi trebuia sa fiu la Cluj dar m-am scos si nu m-am dus. Doamne ce bine!
Va pupici !
Cel mai destept intotdeauna cedeaza!
maraki spune:
Bombon e programata sapt viitoare la cezariana, dimineata ma gandeam de ce oare face cezariana?
Cu ce te.a ajutat Ursulina? M.ai facut curioasa
revin dupa-masa, trebuie sa doarma fii-miu si e cocotat pe masa in sufragerie.....ma bucur de creolin
sa stii ca si al meu a inceput sa se joace mai dur ![]()
Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5