yoga si Dumnezeu
Raspunsuri - Pagina 19
irina.c. spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Happy_in_TO Chiar... ce rost are sa mai ginditi ce face unul sau altul in ipostaze care poate nu o sa existe niciodata. Nu este corect sa ne tirim copiii in discutiile noastre mature...Daca fiecare face ceea ce crede el de cuviinta ca este bine pentru el, fara sa raneasca pe cei din jurul lui sau pe sine, este ok... Fiecare sa se ingrijeasca de ceea ce face... |
am blog
ocebine spune:
citat din mesajul lui elenac81 "Yoga" pentru flexibilizat incheieturi este de fapt fitness sau gimnastica. E foarte bine si asa ajuta sanatatii dar Yoga inseamna mult mai mult decat atat. E cam la fel cu a numi un calculator masina de scris. Sau cu niste porci care desi pot sa zboare se multumesc doar sa stea in noroi toata ziua. |
Super...ai tribuna...insa nu ai reusit decit sa te iei de bietii mei porcii - expresia de fapt se refera la faptul ca daca fortezi nota suficient de mult, reusesti sa faci "din funie, batz")...vine de la expresia "cind o zbura porcu'"...poate nitica relaxare n-ar strica si un pic de intelepciune in a explica varianta ta...bineinteles daca nu cumva cerem prea mult sau nu "strici orzul pe giste" (asta ca sa fie exprimarea mai pe intelesul tuturor)?
Happy
Anamaria
"With sufficient thrust, pigs fly."
elenac81 spune:
Anamaria te rog sa ma ierti.
Happy iti multumesc pentru mustrare. Intradevar am fost lipsita de umilinta si necunoscatoare in ale lui Shakespeare.
Superioritatea nu se datora "marginalizarii" ci credintei ca stiu mai bine cu ce se mananca Yoga decat Anamaria(ocebine) si nu numai.
Desi lipsa mea de umilinta nu poate fi in nici un fel justificata vreau sa spun ca pentru mine a fost socant sa aud cu cata seninatate se pronunta idei gresite despre Yoga. Poate am pus un pic prea mult la suflet dar e trist cum se arunca la gunoi 5000 de ani de traditie spirituala, cum spune o reclama la yoga4dudes.
Numele de "Yoga" deriva din radacina yug care are semnificatia in sanscrita de alaturare, legare (inhamare), unire (unificare). "Religie" provine de la re-ligio - a lega, a reconecta, a reface legatura cu Dumnezeu.
Desi Yoga nu este o religie (o dogma) sensul celor doua cuvinte este destul de apropiat. In nici un caz nu poate fi vorba de gimnastica ci simplist vorbind de un set de tehnici aplicabile in orice credinta.
ariel_7000 spune:
ooooooooo! nu am mai citit de vreo 24 de ore pe aici si vad ca v-ati incins!!! haideti in camara, ca e racoare!!
INVITATIE LA VALS - IN CAMARA
mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008)
denizel spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui irina.c.
corect Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007) am blog |
Am pus semn de carte la postarea asta .
Happy_in_TO spune:
Elena, am inteles.
Insa nu este un lucru bun ca exercitiile Yoga au ajutat-o pe Ocebine sa isi regaseasca flexibilitatea, sa se simta mai bine, mai puternica si mai sanatoasa? Inauntrul ei a avut loc o schimbare pozitiva. Indirect a contribuit si la starea ei de bine sufleteste, pentru ca toate sint legate intre ele.
Insasi faptul ca a venit si a scris aici ca ea a practicat Yoga si ca nu este o practica satanica, este un lucru pozitiv...
Haide sa vedem partea pozitiva a lucrurilor in fiecare afirmatie si sa ne aducem aportul intr-un fel pozitiv... Asta ar fi ceva de genul: Ocebie, ma bucur mult ca ai facut exercitii Yoga si ca te-au ajutat insa Yoga, asa cum o cunosc eu inseamna mult mai mult... Si de aici incepeai sa vorbesti despre respiratii, despre conceptul Maya, despre Ham-sa ("aici" si "acolo")... despre ceea ce stii tu, cu patima... insa pozitiva...
Eu inteleg si ceea ce zice Irina si Biserica Ortodoxa despre Yoga ca fiind practica satanica...
Haide sa luam cel mai simplu exercitiu de respiratie si meditatie, Ham-sa. "I am That" "Eu sint Acela"...Meditatia produce o stare de bine pentru ca ne elibereaza de gindurile negative, respiratia controlata ne oxigeneaza mai bine creierul si corpul, ne simtim bine atit mental cit si fizic. Practicata mult timp poate duce la o stare de unificare, de eliberare. De ce? Pentru ca meditind mai departe pe sirul gindurilor, se dizolva hotarul dintre "eu" si "acela"...intre "aici" si "acolo" si ceea ce ne inconjoara, inclusiv noi, devenim un "tot", un "intreg"...
Adica ne duce cu gindul la "eu sint Divinitatea suprema" sau "eu sint Dumnezeu" ceea ce se spune in Biblie ca a zis Lucifer cind era Arhanghel si a fost izgonit din ceruri de catre Dumnezeu... Este usor de vazut interpretarea yoga-practica satanica, nu?
denizel spune:
Eu inteleg si ceea ce zice Irina si Biserica Ortodoxa despre Yoga ca fiind practica satanica... Haide sa luam cel mai simplu exercitiu de respiratie si meditatie, Ham-sa. "I am That" "Eu sint Acela"...Meditatia produce o stare de bine pentru ca ne elibereaza de gindurile negative, respiratia controlata ne oxigeneaza mai bine creierul si corpul, ne simtim bine atit mental cit si fizic. Practicata mult timp poate duce la o stare de unificare, de eliberare. De ce? Pentru ca meditind mai departe pe sirul gindurilor, se dizolva hotarul dintre "eu" si "acela"...intre "aici" si "acolo" si ceea ce ne inconjoara, inclusiv noi, devenim un "tot", un "intreg"... Adica ne duce cu gindul la "eu sint Divinitatea suprema" sau "eu sint Dumnezeu" ceea ce se spune in Biblie ca a zis Lucifer cind era Arhanghel si a fost izgonit din ceruri de catre Dumnezeu... Este usor de vazut interpretarea yoga-practica satanica, nu? |
Happy, sunt de acord cu tine, dar pana la un punct :-).
Punctul in care spui ceva foarte urat celui cu care vorbesti.
Am sa explic!
Cineva intreaba ce parere au ceilalti despre yoga. Nu intereseaza ce parere are cel care a intrebat despre draci. Poate are parere buna, poate are parere rea, poate nu stie ce-s aia, poate nu crede ca dracii exista.
Daca cel care raspunde este un om caruia ii pasa macar cat negru sub unghie de semenii sai, nu va tranti un raspuns de genul "yoga e practica demonica" sau "cei care fac yoga intra in contact cu dracii".
Chiar daca cel care a intrebat este insensibil la aceste afirmatii, cel care afirma aceasta trebuie sa tin cont de parerea lui insusi despre draci, nu de parerea celui care a intrebat.
Exemplu: eu stiu ce inseamna imbecil.
Daca ii spun unuia care nu stie romana "imbecilule" (pentru ca el chiar asta este, un imbecil) cu toate ca el nu a inteles ce ii zic si poate imi zambeste incantat, tot se cheama ca l-am insultat.
Deci, daca ne pasa de ceilalti, daca suntem de acord ca fiecare ar face bine sa se uite mai bine la el in ograda (si vad ca suntem ), daca tinem totusi sa ne spunem parerea, apai sa invatam sa ne-o spunem frumos si politicos, nu sa jignim oamenii facand-o pe fapturile nevinovate si binevoitoare.
Mi se pare foarte faina varianta ta de raspuns in legatura cu posibilele "accidente" ce pot surveni in practica yoga.
E o mare diferenta intre modul civilizat si politicos in care tu ti-ai spus parerea si ce s-a scris pe aici.
Ma rog, o sa apara imediat justificarile celor care cred ca jignind oamenii le fac de fapt un mare bine, nu vom ajunge la vreo finalitate fericita pt. toata lumea, dar eu tot aleg sa iti spun asta .
irina.c. spune:
citat din mesajul lui elenac81Desi Yoga nu este o religie (o dogma) sensul celor doua cuvinte este destul de apropiat. In nici un caz nu poate fi vorba de gimnastica ci simplist vorbind de un set de tehnici aplicabile in orice credinta. |
adica,cu ce m-ar ajuta concret, pe mine, ca si crestin, tehnicile yoga? Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
am blog
Happy_in_TO spune:
Denizel
Ia uitati-va pe pagina asta, cite flori... O sa spuna lumea ca deschidem o florarie
ok... am inteles ce ai spus.
insa... Uite de exemplu. La munca sintem mai multe birouri, open concept, cuburi mici de spatiu intr-un spatiu mare de tot. Lucrez in acelasi birou de vreo 14 ani, o atmosfera relaxata si prietenoasa. Si ne vedem fiecare de treaba noastra insa ne ajutam cind avem nevoie sau ne impotmolim in cite ceva. Lucy are biroul din fata mea, Paulette pe cel din spate, Irene pe cel de linga mine, Isabel pe cel din colt cu mine, iar Jeana in celalalt colt... Cred ca toate sintem religii diferite, habar n-am. Eu de exemplu sint musulmanca (pentru ca m-am nascut intr-o familie de musulmani), Jeana este rusoaica deci ortodoxa, Isabel, Irene si Lucy cred ca sint catolice iar Paulette este foarte spirituala, ceva intre wicca s filozofie nativ-indiana...
Buunn... Fiecare avem diferite virste. Paulette a trecut prin menopauza, Isabel de abia a inceput, noi celelalte ne apropiem de 40 deci vom incepe si noi in curind... Si asa, muncind si vazindu-ne de treaba, ne trezim intrebind asa, in general "Are you guys cold?" adica "Voua va este frig?" la care se raspunde mereu diferit. "nooo... I am actually very hot!" "nuu... mie mi-e foaaarte cald"... "nuu... mie imi este bine"...
In alasi birou, insa raspunsuri diferite... Si incepem sa ridem, chiar ne gindin ca in citiva zeci de ani vom raspune "hai? a zis cineva ceva?"...
Deci Dumnezeu cred eu ca este perceput diferit de catre persoane diferite. Depinzind gradul lor de evolutie, de pozitia lor fata de Divinitate, de departarea (sau apropierea) lor fata de El si de ceilalti din jurul lor.
acum... vorbind despre ceea ce zici tu cu afirmatia "Yoga este o practica satanica" inseamna ca asa percepe acea persoana "realitatea" in functie de evolutia lor, apropierea fata de Dumnezeu, pozitia lor fata de El si fata de cei din jur...nu? Poate fi gresita? nu cred... Poate fi adevarata?... nu cred nici asta. Este doar o afirmatie si doar perceptia lor, nu?
Dar daca acea persoana este multumita cu afirmatia ei, se simte aproape de Dumnezeu inseamna ca este ok...nu? Unde mai are de lucrat insa cred eu este in legatura cu cei din jur...
In fond si la urma urmei toata omenirea tinjim dupa Dumnezeu, dupa Divinitate, Allah, Budha, God, Shiva, El... Cu totii tindem spre el daca vrem sa recunoastem sau nu. Caile in a ajunge la El sint diferite. Daca ne vedem de calea noastra, sprijinindu-ne si ajutindu-ne sa ajungem Acolo, fara a ne critica si abate, eu cred ca sintem cu totii in cistig.
denizel spune:
Ce scumpa esti, Happy! Cu atat mai mult cu cat nici macar nu aperi cauza ta...:-).
Deci Dumnezeu cred eu ca este perceput diferit de catre persoane diferite. Depinzind gradul lor de evolutie, de pozitia lor fata de Divinitate, de departarea (sau apropierea) lor fata de El si de ceilalti din jurul lor. |
Absolut de acord cu tine! Fiecare Il percepe pe Dumnezeu in felul lui. S-ar asa ar trebui sa fie! Nu luam in considerare pe cei care Il percep asa cum li se impune sa Il perceapa.
acum... vorbind despre ceea ce zici tu cu afirmatia "Yoga este o practica satanica" inseamna ca asa percepe acea persoana "realitatea" in functie de evolutia lor, apropierea fata de Dumnezeu, pozitia lor fata de El si fata de cei din jur...nu? Poate fi gresita? nu cred... Poate fi adevarata?... nu cred nici asta. Este doar o afirmatie si doar perceptia lor, nu? |
Nu, Happy, eu cred ca nu si am sa-ti spun de ce.
Pentru cine afirma "yoga = satanism" afirmatia aia este una profund rea si urata :D.
Orice om religios care crede in existenta raului, da conotatii profund si adanc negative chestiilor legate de rau.
Deci, pt. cel care declara asta, afirmatia este ceva rau. Atat de rau incat ar reactiona vehement atunci cand i s-ar servi asa ceva.
Cum pot percepe Jenny, Lucy si Irene aceasta afirmatie?
Pai, daca Jenny crede ca exista rau si i se spune asta, se va intrista.
Crezi ca trebuia ca Jenny sa auda asa ceva? Ceva in aceasta forma brutala de exprimare?
Daca Lucy nu crede ca exista rau, dar stie cam ce se spune despre acest rau, iarasi se va intrista. "De ce sa zica cineva asa ceva despre mine? :-("
Crezi ca trebuia ca Lucy sa auda asa ceva? Ceva in aceasta forma brutala de exprimare?
Daca Irene habar nu are nici ce-i ala rau, nici cu se se mananca chestia asta, ii va fi indiferenta afirmatia.
Ii foloseste la ceva ca i s-a adus asta la cunostinta? Nu!
Daca Minny crede cu tarie ca nu exista rau si crede doar in forta binelui, nu numai ca nu-i foloseste la nimic afirmatia, dar va simti si mila pt. persoana care poate gandi asa ceva.
Nu stiu, mai exista vreo categorie? :-))
A, da, categoria-speranta . Adica, categoria care se spera ca va spune: vaaai, ce chestie! Practic o chestie satanica. Trebuie sa ma opresc, ca e de rau cu mine!! :-))
Dar daca acea persoana este multumita cu afirmatia ei, se simte aproape de Dumnezeu inseamna ca este ok...nu? |
Pai nu prea e asa.
Eu ma pot simti multumita cu afirmatia ca ala e imbecil, sunt sigura ca si Dumnezeu crede ca ala e imbecil (deci nu ma condamna ca il consider imbecil pe individ), dar nu crezi ca cel caruia i-am spus imbecil sufera daca afla care e traducerea?
Iar un crestin, cu atat mai mult nu are voie sa faca asemenea afirmatii dure. Isus ne-a invatat ca este foarte grav si daca spunem cuiva "prostule" :-).
Numai ca, stii tu, se considera ca Isus e un Model prea inalt pentru noi. Mai il imitam pe popa X, ca ala e mai aproape de realitatea noastra.
Unde mai are de lucrat insa cred eu este in legatura cu cei din jur... |
Da!!! Adica la ceva ce este esential. In crestinism, dupa relatia cu Dumnezeu e pusa relatia cu oamenii. Nu cu sfintii adica , cu oamenii de langa noi.