yoga si Dumnezeu

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns elenac81 spune:

Nu fac nimic special. Cred ca am mesajele moderate. Dupa ce postez in dreptul fiecarui mesaj scrie "nemoderat". Dupa o vreme (cateva ore bune sau chiar o zi) dispare "nemoderat" si apare "posted" si data si ora. Probabil ca abia atunci devin vizibile pentru voi mesajele mele. Nu tine de mine cred. Trebuia sa fac ceva in plus?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ
Uite ca am citit cate ceva azi pe net ,despre yoga.
Yoga inseamna meditatie.
Crestinismul NU.

nu inteleg, cum adica yoga inseamna meditatie, si crestinismul nu?poate detaliezi un pic ce ai vrut sa spui, e cam neclar. Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
am blog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui irina.c.

Citat:

Yoga inseamna meditatie.
Crestinismul NU.

nu inteleg, cum adica yoga inseamna meditatie, si crestinismul nu?poate detaliezi un pic ce ai vrut sa spui, e cam neclar.

Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)

am blog

Irina,ai chef de vorba.
Stii exact ce am vrut sa zic...Dar ia spune,consideri ortodoxia(ca sa vb in tema) ca fiind o profunda meditatie?Pui egal intre ortodoxie si yoga?
Eu stiam ca ortodocsii se roaga,dupa un plan bine stabilit si nu-si lasa spiritul sa zburde pe cai...neortodoxe.Nu bine zic?Gresesc cu ceva?
La ce mediteaza un crestin ortodox?Sa nu-mi spui ca la iad sau rai...aia nu e meditatie e imaginatie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anky spune:

Citat:
citat din mesajul lui elenac81

Nu fac nimic special. Cred ca am mesajele moderate. Dupa ce postez in dreptul fiecarui mesaj scrie "nemoderat". Dupa o vreme (cateva ore bune sau chiar o zi) dispare "nemoderat" si apare "posted" si data si ora. Probabil ca abia atunci devin vizibile pentru voi mesajele mele. Nu tine de mine cred. Trebuia sa fac ceva in plus?

uitai eu de moderari,desi acu a venit rapid raspunsul
Hai te rog,povesteste mai departe daca tot ai inceput,acuma m-ai facut chiar curioasa,nu te mai lasa atita rugata si posteaza te rog si linkurile alea.

Mergi la inceput

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui irina.c.

Citat:
Yoga inseamna meditatie.
Crestinismul NU.

nu inteleg, cum adica yoga inseamna meditatie, si crestinismul nu?poate detaliezi un pic ce ai vrut sa spui, e cam neclar. Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
am blog

Irina,ai chef de vorba.
Stii exact ce am vrut sa zic...Dar ia spune,consideri ortodoxia(ca sa vb in tema) ca fiind o profunda meditatie?Pui egal intre ortodoxie si yoga?
Eu stiam ca ortodocsii se roaga,dupa un plan bine stabilit si nu-si lasa spiritul sa zburde pe cai...neortodoxe.Nu bine zic?Gresesc cu ceva?
La ce mediteaza un crestin ortodox?Sa nu-mi spui ca la iad sau rai...aia nu e meditatie e imaginatie
daca stiam ce ai vrut sa zici nu te intrebam. Din cate stiu eu "a medita"inseamna a te gandi la ceva, a cugeta asupra unui lucru, ceea ce se face din plin in ortodoxie, fiindca mereu suntem indemnati sa meditam, sa cugetam asupra Sfintei Scripturi, asupra textelor din slujbe sau din rugaciuni, sau asupra cantarilor.Nu inteleg ce vrei sa spui prin faptul ca ortodocsii "se roaga,dupa un plan bine stabilit si nu-si lasa spiritul sa zburde". Fiecare ortodox se roaga dupa cum crede de cuviinta, nu e nici un plan.In principiu trebuie sa ne rugam neincetat, in practica fiecare se roaga cat, cum si cand poate. Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
am blog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Ok,meditatie-cugetare.

Spre deosebire de meditatia yoghinilor,cea a ortodocsilor este mult,da mult diferita,de aia zic ca nici macar nu mi se pare a fi ´´meditatie´´.

Ortodocsii cugeta asupra criteriilor date,exista reguli,exista acelasi subiect de fiecare data: Dumnezeu,IIsus,Mantuire,iad,rai,adica ce spune CARTEA.

In Yoga,se mediteaza asupra sinelui(zic bine fetelor?) asupra spiritului, asupra ta insati ca suflet...yoghinii incearca sa se relaxeze,sa-si ordoneze gandurile pentru a atinge praguri de liniste si relaxare.....

´´un plan bine stabilit´´ inseamna de exemplu rugaciunile,regulile impuse de biserica.
Nu cred ca un ortodox mediteaza asupra propriei respiratii de exemplu.Un yoghin ,am citit ca da.

Ortodocsii nu se indeparteaza de la ´´ce este permis´´.De aceia spun ca nu e meditatie neaparat, este doar cursul normal,scris si impus de religia in sine.

Chiar tu spui ´´suntem indemnati sa cugetam asupra sfintei scripturi´´ adica sa te gandesti la ce ti se spune si sa faci intocmai.
Pe cand in yoga...esti liber,esti tu,omul care mediteaza..fara a fi constrans de scriptura.
Ortodoxul pacatuieste in fata bisericii si a lui DD daca se gandeste la ceva nepermis,daca mediteaza la ceva nepermis de biserica.Pai si meditatia asta ´´controlata´´ nu mi se pare a fi meditatie.
E doar o impunere,pe care omul si-o insuseste si incepe sa creada ca e a lui.
Intelegi? aici vad eu marea diferenta...

Mergi la inceput

Citat:

Ok,meditatie-cugetare.Spre deosebire de meditatia yoghinilor,cea a ortodocsilor este mult,da mult diferita,de aia zic ca nici macar nu mi se pare a fi ´´meditatie´´.Ortodocsii cugeta asupra criteriilor date,exista reguli,exista acelasi subiect de fiecare data: Dumnezeu,IIsus,Mantuire,iad,rai,adica ce spune CARTEA.In Yoga,se mediteaza asupra sinelui(zic bine fetelor?) asupra spiritului, asupra ta insati ca suflet...yoghinii incearca sa se relaxeze,sa-si ordoneze gandurile pentru a atinge praguri de liniste si relaxare.....´´un plan bine stabilit´´ inseamna de exemplu rugaciunile,regulile impuse de biserica.
Nu cred ca un ortodox mediteaza asupra propriei respiratii de exemplu.Un yoghin ,am citit ca da.Ortodocsii nu se indeparteaza de la ´´ce este permis´´.De aceia spun ca nu e meditatie neaparat, este doar cursul normal,scris si impus de religia in sine.Chiar tu spui ´´suntem indemnati sa cugetam asupra sfintei scripturi´´ adica sa te gandesti la ce ti se spune si sa faci intocmai.
Pe cand in yoga...esti liber,esti tu,omul care mediteaza..fara a fi constrans de scriptura.
Ortodoxul pacatuieste in fata bisericii si a lui DD daca se gandeste la ceva nepermis,daca mediteaza la ceva nepermis de biserica.Pai si meditatia asta ´´controlata´´ nu mi se pare a fi meditatie.
E doar o impunere,pe care omul si-o insuseste si incepe sa creada ca e a lui.
Intelegi? aici vad eu marea diferenta...
mai, Biserica nu impune nimic, cum ar putea sa impuna?Biserica e un grup de oameni care se conformeaza in mod benevol unui anume stil de viata, nu te tine nimeni cu forta in Biserica, si nici nu te da afara daca nu te conformezi. De exemplu, tu in mod formal esti ortodoxa- pai a venit cineva din Biserica sa iti ceara socoteala ce faci si ce crezi?Biserica ti-a oferit la nastere, prin botez, harul, daca parintii tai au vrut sa accepte pentru tine; ti-a randuit, cu ajuorul parintilor nasi, care sa te invete credinta daca parintii socoteau ca asa e bine;Biserica se roaga pentru tine sa te lumineze Dumnezeu si sa te ajute in mantuire si in rest totul tine doar de tine. Unde e impunerea, ca nu o vad.referitor la yoghini, si ei mediteaza la ce ii invata "cartea" lor, sau "maestrul" lor, au si ei niste reguli de viata, nu inteleg de ce yoghinul iti pare mai liber decat ortodoxul. Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
am blog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anky spune:

Irina,si ortodoxul poate fi yoghin,chiar tre sa ducem discutia asta la infinit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elenac81 spune:

http://video.google.com/videoplay?docid=7492071961377589754
http://video.google.com/videoplay?docid=-2581097053995178854
http://video.google.com/videoplay?docid=3520574668240674762
http://video.google.com/videoplay?docid=-7959096243583441850
http://video.google.com/videoplay?docid=-5311366359406803105
http://video.google.com/videoplay?docid=-5413670741173021457

Ca sa te mai inveselesti dupa grozavii, ceva dragutz cu yoga si copii:
http://www.youtube.com/watch?v=cxiIoHP_8EQ
http://www.youtube.com/watch?v=pCrBtUZvrdk

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

b.nica, in Istoria religiilor Yoga este prezentata sumar, accentul fiind pus pe mituri si simboluri. Cea mai serioasa lucrare a lui Eliade pe tema Yoga este teza lui de doctorat: Istoria comparata a tehnicilor Yoga (cum spuneam acum cateva zile, Eliade poate fi considerat cel mai competent in Yoga din Romania. Cu acte in regula.). In limba romana nu stiu sa se fi tiparit altceva decat printurile din 1933 ale Universitatii Bucuresti, dar ele se pot consulta la Biblioteca centrala universitara (lectura placuta ).

Capcaunule,asta incercam si eu sa spun:Istoria Religiilor nu am citat-o ca argument pt.a considera Yoga o religie,l-am citat pe Eliade in mod deliberat pt. ca a scris despre religii si despre yoga si il consider o persoana avizata.

Lady J,eu consider ca Irina are dreptate;rugaciunea spusa intr-un anumit fel si intr-un anumit context este o forma de meditatie si rezultatul ei poate fi mult mai puternic decat orice meditatie in functie de concentrarea si credinta aceluia care o spune.
Am mai spus, puterea cuvintelor cred ca nu ar trebui neglijata de persoane care au cultura necesara incat sa accepte anumite evidente;eu pe tine te consider in masura sa intelegi ceeace vreau sa spun.
Cine intelege ceeace am vrut sa spun intelege si ca m-am referit si la cuvinte nerostite ci numai spuse in gand.

Mergi la inceput