yoga si Dumnezeu
Raspunsuri - Pagina 13
ariel_7000 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui larissa_79 Ariel_7000, nu e vorba de toleranta sau intoleranta. Daca eu cred ca yoga si ortodoxia sunt doua drumuri paralele, ce sa fac? Sa mint pe forum ca sa dau dovada de toleranta? Punctul de vedere si toleranta n-au nici o legatura. N-am prieteni yoghini, dar as putea avea fara probleme si resentimente. Daca acel prieten m-ar intreba ce cred despre yoga as raspunde ca si aici pe forum! Doar daca m-ar intreba... Eu cred ca prietenii avem nu ca sa "periem" si sa fim " periati". Eu una apreciez altfel de prieteni si parteneri de discutii. Repet si subliniez n-am avut si nici nu am vreo afinitate cu yoga, nu m-a atras, interesat, pasionat. Stiu ca am vazut spirala la tv, cand a fost mare tam-tam. Am gandit ca e o mare prostie. Atat. Asa cum, probabil altora, postul ortodox li se pare prostesc si inutil. E ok. Dar sa fie sinceri cand isi exprima punctul de vedere. Larisa si Alexia (13 iulie 2006) http://www.flickr.com/photos/32393475@N00/ S-o ajutam pe Alexia! |
larisa!! m-am exprimat eu aiurea cred...am zis ca-mi picoteaza ratiunea!!! eu ma adresam tie , de fapt...strict cat comentam cartea, atat!
in rest era parerea mea referitoare la subiect, care nu avea nicio legatura cu parerea ta:)) scuze..trebuia sa delimitez cumva...
anky, nu am vrut sa zic ca yoga e religie:)) am vrut sa zic ca :"nu am nimic cu cei de alta religie si le respect opinia" - in sensul general!!
oops! neuronul somnoros, treaba la care lucram in paralel, teo bazaicios...si a iesit postarea mea:)) sorry.
mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008)
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=5207ed359c8adf213e5f23" target="_blank">alexutza 2003-2004,www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=5221eb237d9db27ce0b939" target="_blank">alexutza2005,www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=522454e8697e14d6ce6966" target="_blank">alexutza2006,www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=52253cfdd7ccfda00914d4" target="_blank">alexutza2007
o salata de MINUNATII, care din pacte s-au amestecat rau la up-loadare - proba de rabdare:)))
anky spune:
Ariel,am inteles ce ai vrut sa spui
Elena,Dezvolta te rog afirmatiile astea,as vrea sa stiu de ce le numesti "amintiri neplacute",neplacute pentru tine sau pentru alti membrii,de ce trebuiau sa ramina unii fara slujbe ??
Tu mai faci acum yoga sau nu ??
De afectat oamenii au fost afectati in mod diferit. Unii au ramas fara slujbe, altii au ramas cu socuri psihice dupa intrarea jandarmilor inarmati, discutii cu familiile, unii s-au lasat de curs, altii n-au fost afectati cu nimic.. e mult de povestit si sunt amintiri neplacute. E un razboi psihologic si mediatic evident din care te poti consola doar cu gandul ca ce nu te darama te face mai puternica.
elenac81 spune:
Vad ca ma provoci cu orice pret. Nu prea mai am ce sa spun despre yoga. Constat si aici lipsa de interes fata de lucruri cu adevarat profunde si scufundarea in dezbinari inutile. Vad cum este preferata litera bibliei in loc de spiritul ei. Preferam sa ne ascundem dupa reguli si concepte copy-paste care noua ni se pare ca dau bine sau care ne-au fost impuse de societate si pe care le impunem apoi celorlati. Sustinem fiecare ca vedem un patrat de alta culoare, ba rosu, ba albastru, ba verde si ca doar al nostru e cel corect. Ne-ar fi de ajuns sa ne dam doar cativa metri mai in spate si sa observam ca toti avem partial dreptate, ca privim la fete diferite ale aleluiasi cub (precum este cubul rubik). Ne batem cu caramida in piept ca suntem crestini dar unde vedem in societatea de azi urmele acestui crestinsm (in afara de Biserica)? Din pacate mai nicaieri. Totul si toti sunt de vanzare, lacomia, egoismul si minciuna conduc, ne-am obisnuit cu ele, au intrat in normalitate. Nu e pesimism ci realism. Daca fiecare ar aplica macar un pic din ce zice Iisus atunci si toata poza ar fi cu totul alta.
Am vorbit la timpul prezent deci.. practic. Cred ca gasesti pe net niste filme despre povestile neplacute. Daca tii neaparat o sa le caut si iti dau adresa.
Slujbele si le-au pierdut pentru ca erau dati afara pe motiv ca "erau de la MISA". Tribunalul poporului functiona perfect. Nu vreau sa fac reprosuri dar ma intreb daca cei care faceau atunci si fac si azi atmosfera cu "sfaturi ortodoxe" care instiga lumea impotriva yoghinilor au vreo remuscare. Au fost oameni ridicati din somn, batuti, dusi la sectie, li s-a luat tot ce aveau inclusiv telefoane mobile, bani si bijuterii si apoi au fost trimisi acasa spunandu-li-se ca sunt martori in proces si cele retinute sunt dovezi. Uneori au aflat cu surprindere ca sunt parti vatamate in procese cu alti yoghini desi nu facusera plangeri. O femeie a fost ridicata de pe wc si filmata cu chilotii in vine vreo 10 minute. Era la ciclu. Altele calcate pe par in timp ce erau intinse pe sol si tinute cu teava pustii la cap sau in alte zone... Si mai sunt... Iar publicul n-a reactionat pentru ca era vorba de aia "demonici". "Bine le-au facut"!
Acum sper ca intelegi ce vreu sa spun prin "neplacut".
Sorry poentru intermezzo. Viata e frumoasa cand treci peste greutati razand. Sa revenim la Yoga...
b.nica spune:
Poate ar trebui sa luati o pauza si sa ascultati ce canta un evreu care s-a convertit in calugar budist intr-un locas Zen (pt. cine nu stie, asta presupune un regim de viata foarte dur) timp de 5 ani si care canta asa:
http://www.youtube.com/watch?v=i3SrkIU7bfw&feature=related.
b.nica spune:
Hannen, fiind incitata de afirmatiile tale despre ceeace spune Coranul am avut ocazia sa vizionez aseara un documentar f. interesant pe Nat. Geogr.tocmai despre Coran fiind sustinut cu rigoare de persoane cu autoritate.
Ce am constatat cu placere este ca intareau ceeace tu ai afirmat aici si anume ca in Coran sunt mentionati toti Profetii,precum si Arhanghelul Gabriel,Sfanta Maria,etc.,dar si ca sunt disensiuni in functie de modul cum se raporteaza musulmanii la Dumnezeu(Allah)!,direct sau prin intermediari.
Se pare ca s-a descoperit o editie f. veche a Coranului,care a dat nastere la comentarii.
Este vorba de cea mai veche editie a Coranului descoperita recent, in care nefiind scrise anumite punctuatii, se pare ca se pot interpreta diferit versetele si sunt discutii aprinse mai ales asupra unor probleme sensibile mult discutate acum.
Ca sa nu fiu off-topic pot sa va spun ca fara sa-l fi citit pe Eliade,mai ales Istoria Religiilor,este greu sa sustineti un subiect ca acesta!
Despre Yoga s-a vorbit in media de persoane care au autoritate si s-a atras atentia ca nu poate fi comparata cu un exercitiu de gimnastica si nu te poti lasa pe mana oricui ca sa te"instruiasca"!
capcaunul spune:
b.nica, in Istoria religiilor Yoga este prezentata sumar, accentul fiind pus pe mituri si simboluri. Cea mai serioasa lucrare a lui Eliade pe tema Yoga este teza lui de doctorat: Istoria comparata a tehnicilor Yoga (cum spuneam acum cateva zile, Eliade poate fi considerat cel mai competent in Yoga din Romania. Cu acte in regula.). In limba romana nu stiu sa se fi tiparit altceva decat printurile din 1933 ale Universitatii Bucuresti, dar ele se pot consulta la Biblioteca centrala universitara (lectura placuta ).
elenac81 spune:
Au aparut de-a lungul anilor mai multe din cartile lui Eliade despre yoga la Humanitas:
Patanjali si Yoga, trad. din franceza de Walter Fotescu, seria Eliade 1992
Yoga. Nemurire si libertate, trad. din franceza de Walter Fotescu, seria Eliade, ed. I 1993, ed. II 1997
Recomand si proza conexa cu yoga, Secretul doctorului Honigberger. Nopti la Serampore, seria Eliade/proza, 2003
De asemenea recomand memoriile sale unde isi povesteste si experientele yoghine.
ladyJ spune:
Eu nu inteleg de ce tot amestecati yoga cu RELIGIILE.
Nu este clar ca,orice nu e ca religia este impotriva ei?
Chiar nu putem judeca decat prin prisma unei religii? Dumnezeu s-a indentificat cu o anumita religie,nimic mai mult?Religiile sunt facute de oameni,ca de aia sunt asa multe si diverse,fiecare considera ca are dreptate!
Si cunoastem cat de stransa e o religie si cat de agresivi devin ´´membrii´´ ei cand e vorba de ceva ce nu e pomenit prin canoane ca fiind OK.
Uite ca am citit cate ceva azi pe net ,despre yoga.
Yoga inseamna meditatie.
Crestinismul NU.
Deci discutia este din start compromisa,daca luam ca reper o religie,in a afla ce este yoga,daca e buna,daca nu si asa mai departe.
Nu inseamna ca, daca faci yoga nu crezi in Divinitate.Ipotezele sunt gresite.Mai bine v-ati concentra pe yoga ca activitate,si relatia cu Dumnezeu a yoghinilor.Lasati religiile la o parte.
anky spune:
Elena,nu te provoc,ca sa te "improsc",intelegi ce vreau sa spun.
Vad ca chiar ai foarte multe,nu multe de zis si recunosc ca m-ai lasat cu gura cascata.Nu cunosc povestea asta.
Ok,da-mi te rog adresa, sa vad si eu despre ce este vorba si mai vreau sa stiu efectiv parerea ta despre yoga si cum ai trecut tu peste acea poveste trista,ingrozitoare.Este foarte adevarat ceea ce ai spus in legatura cu litera bibliei si spiritul ei.
Si mai imi place si fraza asta:
"Viata e frumoasa cand treci peste greutati razand".
"Life is a waste of time; time is a waste of life, so get wasted all of the time and have the time of your life"
anky spune:
Elena,stii ce mai imi place,cum reusesti tu sa scrii imediat dupa mesajul meu,iar aseara tirziu cind m-am uitat, era doar mesajul lui b.nica imediat dupa al meu,nu si mesajul tau intre intre,da,ma rog,nu te mai intreb cum faci asta, ca sa nu mai zici ca te provoc.