problema grea
Raspunsuri - Pagina 3

ravena spune:
Draga Cici,
in primul rand felicitari ca ti-ai creat o asemenea relatie cu fetita ta prin care ea iti impartaseste experientele ei... mentine-o! Eu cu fiica-mea si acum la 9 ani si la 6 ani ii scoteam cu clestele din gura ce facea la gradi sau scoala...
-in al doilea rand copii sunt curiosi prin natura firii, si sexul este o tema care incita. Cred ca cel mai bine ar fi, daca vezi ca o preocupa subiectul, sa ii explici clar pe limba ei despre ce e vorba, sa nu ii creezi o aura de ceva misterios in jurul subiectului, mai ales ca din ce explici tu fetita ta este destul de precoce (stie deja sa citeasca in gand...). Eu am cumparat o carte pentru copii despre corpul uman, in care explica si aparatul reproducator si i-am lasat-o la dispozitie, oferindu-ma sa o ajut daca are nevoie de explicatii suplimentare.Si bineinteles ca respectivul capitol a fost primul si cel mai intens studiat :) dar de atunci nu mi-a mai pus vreo intrebare pe aceasta tema. ideea ar fi sa inteleaga ca oricum nu reprezinta o preocupare pentru varsta ei
- cat priveste relatia cu prietena ei, si eu as mai rari-o, sau macar as incerca ca atunci cand se intalnesc sa fiu si eu prin preajma (in mediu controlat:)). Pe internet nici acum eu nu o las pe fii-mea singura tocmai datorita diversitatii informationale pe care eu nu o pot verifica.
Fii constienta ca nu ii vei putea cenzura toate relatiile (desi acum e o varsta cand ai cum sa faci asta), dar trebuie sa o inveti sa discearna intre bine si mai putin bine...
... si nu te panica... totul face parte din cursul natural al vietii...

ravena spune:
referitor la discutia cu mama fetitei, daca te preocupa atat de mult zic ca e mai bine sa o ai. Incearca intai sa tatonezi terenul, sa vezi cat de permisivi sunt ei, si care este logica lor pentru care nu au nicio problema sa lase copii sa practice asemenea "jocuri nevinovate" pe internet urmate de practica in real-life. In functie de raspunsuri vei sti ce pozitie sa adopti.