problema grea

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Eu, in locul tau, as vorbi cu Geanina si as convinge-o sa renunte la prietenia cu aceasta Mara careia, se pare, numai la scoala nu ii sta mintea. Se mai gasesc prietene. Si e dubios - nu-mi imaginez ce au facut cele 2 - Mara si Andra.
Nu i-as spune nimic mamei fetei, decat daca n-as putea evita si daca mi-ar cere insistent explicatii cu privire la motivul racirii relatiei.
Si cu jocul ala ce-i, l-a gasit pe internet sau are un CD, sau cum? Chiar s-o lase parintii asa, pe net, fara nici o restrixtie? Sa nu se uite in History pe unde-a navigat? Uite-asa o iau copiii razna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violeta69 spune:

Cristina si Mara asta e tot un copil...ce pretentii sa ai sa-i stea gandul la scoala!?inteleg ca sunt de-o varsta...
habar n-are ea ce e ala sex,a vazut ceva ..poate si inventeaza sa para mai interesanta(ca asa fac copii,moama ce stiue eu si tu nu sti!!)
e de datoria celor mari sa-i ajute sa mearga pe drumul cel bun...
si daca cici a aflat de la fiica ei intamplator e posibil ca parintilor Marei sa le fi scapat ceva ....asa ca mai corect e sa aiba o discutie cu ei....o discutie care sa nu-i ofenseze!

sunt atat de mici si nevinovate,cum puteti gandi ca un copil de 6 ani,7 sau 9 are discernamant?!
solutia nu e sa izolezi copilul...parerea mea

Vio,mamica lui Mihnea viitor "descoperitor" de infinit
*GRUPUL FETELOR FANTASTICE*

Tot ce se intampla, se intampla intotdeauna cu un motiv!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns espiritu spune:

solutia cea mai la indemana este un soft de filtrare(child filtering software) si aici gasiti un top ten pt asa ceva http://internet-filter-review.toptenreviews.com/
nu sunt de acord cu instalarea de keyloggere pt a spiona ce iti face odrasla dar instrumentele de filtrare sunt o chestie prin care copilul are intimitate pe net dar este protejat de siteurile cu continut periculos.
acum deh,vrajeala asta ttine pana pe la vreo 12 ani cred apoi probabil copilul va gasi metode de override a acestor filtre

ce virtuosi si integri ne dam din spatele monitorului.
in viata e ca la bal mascat :cand toata lumea isi scoate masca s-a dus veselia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Eu am zis cum as proceda, e doar un punct de vedere. Si baietelul meu se imprietenise cu un altul - la joaca se potriveau foarte bine (vedeam cand venea in vizita) dar, din pacate, la un moment dat incepea sa spuna cuvinte urate - chiar aluzii despre sex si sa faca o multime de prostii - devenea incontrolabil - si nerespectuos, sfidator cand ii atrageam atentia. Atunci nici al meu nu-i agrea comportamentul. Nu se cheama ca l-am izolat, ca doar nu era singurul partener de joaca - mai are cativa baietei cu care se intalneste la joaca si mi-e mai mare dragul cand ii aud ce frumos vorbesc si ce cuminti sunt. Cu baietelul obraznic s-a mai jucat la gradinita, inevitabil, dar nu si acasa. Mama lui il lasa cu orele la TV pe posturi gen Jetix (ma rog, cele de aici). Ca mama, cred ca am dreptul sa-i selectez anturajul si sa-l fac constient de cei care pot avea o influenta proasta asupra lui.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Liliana82 spune:

5- 6 ani e perioada "jocurilor erotice" . Adica in perioada asta copii isi fac o parere despre sex, si despre diferentele dintre sexe. de ce ea nu are ce are in pantaloni baiatul x.. Cam tot in perioada asta constientizeaza cum a venit barza.. Pot aparea cele iubiri de gradinita , sarutari intre copii , jocuri de a mama si de-a tata etc .. si bineinteles intrebari.. Intrebari al caror raspuns daca nu-l vor gasi acasa il vor cauta in alta parte.
Deci a o despartii de prietena ei este o mare greseala. Trebuie discutat cu fetitele clar si deschis despre ce inseamna sexul.. De ce ele sunt fetite si nu fac pipi din picioare , Doar asa le trece curiozitatea de a experimenta. La ei sexul e o joaca de-a parintilor. Papusile sunt "copii lor" .
Este intradevar dificil pentru un adult sa explice acest lucru copiilor dar.. este bine ca ei sa stie despre acest lucru..
Si oricum.. cand va merge la scoala va afla sigur ca de fapt mos craciun e mama sau tata ..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mina spune:

Eu as discuta cu mama celeilalte fetite. Daca e o persoana rezonabila, va intelege ca trebuie sa fie la randul ei prudenta pentru a nu se rupe (cel putin nu brusc) prietenia celor doua.

Caci, ma gandesc, daca as fi in locul celeilalte, si copilul meu ar face asa...mi-ar placea ca parintele care descopera asta sa ma anunte.

Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciccolina spune:

cici,

sunt "putin" ingrozita de ceea ce ai scris dar, avand in vederea ca fetita mea nu are decat 1 an jumate, mai am timp pentru a ma obisnui.
Parerea mea este sa incerci in primul rand sa-i explici Gianinei ce inseamna sexul, axandu-te de partea sentimetala, exact cum a mai spus cineva.
Ref la Mara, eu as incerca sa abordez subiectul cu mama ei si in functie de reactie i-as explica toata povestea sau as lasa-o balta, in cazul in care observi o reactie negativa.
Iar daca vezi ca nu legi nici o punte de comunicare cu acea femeie, eu as evita sa o las pe fata mea in prezenta Marei pentru ca nu ar fi un exemplu pozitiv nici in alte privinte.
Cine stie cu ce idee mai apare maine?!
Bafta la discutii :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulix spune:

Foarte complicata povestea. Stau si ma gandesc ce sfat ti-as putea da... Cel mai bine e sa vorbesti cu mama fetitei, dar sa nu ii zici pe fata. Adica incepi si tu si te legi de toate ororile astea de la tv., de toate filmele astea deocheate la care au acces copii nestingheriti... Adica o iei pe ocolite si vezi care este reactia ei. Oricum zic sa fii pregatita pt. orice, mai ales ca de la toamna se duce la scoala si acolo va primi o serie de informatii noi si nu toate vor fi pozitive. Iti urez multa bafta si sa ne spui si noua ce ai rezolvat cu mamica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcrmiki spune:

Este o carte care cred ca va va ajuta, se numeste "sexul povestit copiilor". Asa de frumos si natural este explicat in acea carte. Oricum si eu cred ca ar trebui sa discuti cu mama fetitei, sa vezi ce stie ea. Nu cred ca este nimic periculos, parerea mea, doar trebuie supravegheata fetita si aturajul ei de prieteni.
uite aceasta este cartea http://www.cartiabc.ro/Institutul-pentru-Studierea-Sexualitatii-din-Spania-Sexul-povestit-celor-mici--vol-III-p-16728-c-0-p.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LindaZ spune:

Din cate vad eu povestea e din august 2008 si ultimele comentarii din iunie 2009. Si eu sunt curioasa cum a evoluat situatia, poate ne spune Cici in continuare. Si poate o carte utila pentru astfel de discutii este http://www.humanitas.ro/humanitas/ce-le-spunem-copiilor-si-adolescentilor-despre-sex

Mergi la inceput