problema grea

problema grea | Autor: cici

Link direct la acest mesaj

Fetita mea are 6 ani si 3 luni.In sept merge la scoala.
Am invatat-o sa-mi spuna orice of, orice durere, orice neclaritate.
E tare cuminte, a invatat lectia.Problema insa e urmatoarea: Saptamana trecuta s-a jucat cu o colega de la gradinita ,care va fi si colega de clasa la scoala si pe care eu o consideram ideala ca prietena pentru Gianina mea.Fetita e dintr-o familie buna, parinti seriosi .
Nimic interesant pana acum.Interesant este faptul ca Gianina imi spune pe un ton cu care o invinovatea pe fetita:
-mama, Marei ii place sexul!
-poftim? cum adica
-pai ea mi-a zis ca ii place sexul si a vrut sa-mi arate un joc pe calculator cu sex, dar nu l-a gasit atunci,dar mi-a povestit
-ce ti-a povestit-
-pai mi-a zis ca intra pe un joc cu niste extraterestrii si o femeie
,iar extraterestrii aia ,intra in putza la femeie si fac asa (asa-ul mi l-a aratat)
Am ramas muta, Gianinei i-am explicat cu cca un an in urma ca sexul e atunci cand mama se pupa cu tata, credeam ca e de ajuns pentru varsta ei.
Eu pot sa o protejez de un copil ,de mai multi ,dar ,cum va spuneam ea merge la scoala la toamna,unde nu vin doar copii care nu stiu astfel de lucruri.
Ce sa fac ,ce ii explic?
Dar vizavi de fetita, ce fac, ii spun mamei sau nu ma bag?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oocristina spune:

Asta este diversitatea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

Eu am aflat la 7 ani ce este (oarecum) sexul.. de la colegii de clasa. Si macar daca as fi aflat adevarul.. mi s-ar fi parut mult mai o.k., decat varianta idioata care circula in clasa.

Eu as profita de incident si i-as povesti ce este sexul.. dar finut, cu grija.. si as aminti si chiar as sublinia partea cu sentimentele ce-i leaga pe acei doi oameni.. nu numai de penisul care intra in vagin.

Si poti vorbi si cu mama acelei fetite, de ce nu? Ai tot dreptul. Poate o ajuti si pe respectiva mamica.. caci a sti despre sex la 6 sau 8 sau 10 ani e una.. dar sa joci jocuri cu sex pe calculator e alta.

de M (6) si G (1)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cici spune:

Lucrul de care ma tem eu cel mai tare e curiozitatea copiilor.Nici n-am idee cum va percepe ea ,asa o chestie. E asa inocenta, asa cuminte,din punctul meu de vedere e ca si cum i-as spune ca Mos Craciun nu exista.
Si totusi voi incerca sa ma adun si sa fiu pregatita pentru tirul de intrebari care urmeaza in urma "povestii" pe care i-o voi spune,of..
Cum va spuneam, grea problema... cel putin pentru mine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grodear spune:

Cam dificil de explicat, cel putin asa cred eu. Incerc sa ma pun in locul tau, sa vad ce as face eu, dar nu gasesc nimic pentru ati da o idee. M- a cam speriat ce am citit, mai ales pentru faptul ca si eu am o fetita si chiar nu stiu cum as reactiona in asemenea situatie. Oricum, iti doresc mult succes cu explicatiile!

Ralu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oocristina spune:

pentru tine si printesa ta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

M-am gandit si eu foarte mult ... daca asa patesc peste vreo 2-3 ani, in primul rand vorbesc cu cealalta mamica sa vad parerea ei, ii spun ca fetele s-au uitat pe asa un site, nu o scot vinovata doar pe fetita ei.
Si neaparat as explica fetelor, daca se poate as face o intalnire asa in 4, cum stau lucrurile cu manualele de anatomie in fata, pe intelesul lor, as insista pe riscuri si neaparat pe prevenirea abuzului.
Asta ar fi cazul ideal.
Daca mama respectiva ar trata problema cu superficialitate, nu m-as implica sa-i explic si fiicei ei, insa as discuta luuung cu fie`mea despre toate aspectele sexualitatii, la nivelul perceptiei ei.
Oricum nu evit nici acum explicatiile referitoare la tot ce vede.

Daria & GIULIA(2004 08 16) arta la 3,4 ani dans la 3,9 ani 1 2 3

Mergi la inceput

Problema se complica si simt ca ma depaseste!
Am incercat sa-i explic ce si cum ,fara sa fac caz din asta si sa para un subiect super interesant,Gianina m-a intrebat daca eu am facut asa ceva vreodata,i-am raspuns ca asa am facut-o pe ea. In fine,de-acu incepe partea interesanta.
Ii zic:
- nu crezi Gianina ca ar fi bine sa-i spun mamei Marei, ca prietena ei Roxi ,o invata sa intre pe sit-uri periculoase pentru copii?
- mama, zice ea, dar mama Marei stie ca ii place sexul!!,pai nu ti-am zis ca Mara a intrat pe un site din asta si aia de pe site au detectat-o,si au aflat si adresa ei si au vrut sa o rapeasca??
Cand Gianina imi spusese chestia asta in timp ce eu alergam de colo ,colo n-am dat atentie prea mare povestii, mi se parea a fi chiar o poveste,abia cand am auzit faza cu extraterestrii am intrat in panica.
Mai departe:
-Gianina,dar Mara a facut asa ceva vreodata? intreb eu ?
-da, cu Andra!
-cine-i Andra?
-nu stiu, eu n-o cunosc, o prietena de-a Marei
-Mara a vrut sa faca si cu tine asta?
- da, dar eu i-am zis ca nu vreau
-sigur?
-mama, stii ca eu nu te mint.
Cum s-or fi jucat prietenele Marei,numai Dumnezeu poate sti.Mara e mai mare cu 1 an si cateva luni ca Gianina,prietenele Marei sunt si mai mari. Parintii Marei sunt 2 oameni seriosi ,cu scoala, cu bun simt, dar super-ocupati
Sunt ingrozita,pentru ca pana acum eram sigura ca vreau ca Gianina sa mearga la scoala de acum, cand a implinit 5 ani mi-a citit 2 poezii fara sa o fi invatat eu vreo litera,acum citeste la tv, citeste povesti in gand, si am zis ca daca o tin inca un an la gradi, ii tai aripile.
Nu m-am gandit insa nici o clipa ce inseamna scoala ,privind in directia socializarii cu copii mai mari.
Of Doamne, mai departe ce fac? Vreau musai sa vorbesc cu mamica fetei, dar acum mi se pare si mai complicat!

???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Eu insist cu ideea intalnirii cu mamica si fiica ei si as discuta despre problema de fata cu fetele. Ba chiar as chema si cealalta prietena implicata ...

Daria & GIULIA(2004 08 16) arta la 3,4 ani dans la 3,9 ani 1 2 3

Mergi la inceput

Ok, sa zicem ca fac asta.Ma sperie gandul ca Mara ,care va fi colega de clasa cu Gianina,va privi lucrurile altfel si o va arunca pe fata mea in oala cu paraciosi iar Gianina va evita sa-mi mai spuna ceva de acum incolo.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Eu cred ca mia ales ca parintii sunt oameni seriosi ar trebui sa le spui.

Eu lui Cosmin ii dau informatii cu taraita pe intelesul lui pentru ca de la scoala vine cu multe informatii despre sex. Mai ales de la copiii mai mari.

Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)

Mergi la inceput