Fulguleti de noiembrie - decembrie 2006 (189)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns a_deju spune:

Citat:
citat din mesajul lui Dia1609

acu' ca am net, bantui singura pe-aici? fetle cu care stateam la sueta la ora asta unde sunt? helaaaau, adeju bea ceaiul cu regina? si kikineata a fugit iar la mare?? helaaaauuuuu, anybodyyyy???

Dia de Oana 29.11.06

"Da aripi unui copil, dar lasa-l sa invete singur sa zboare" Marquez

off ma dia, ce sa fac daca nu ne mai pupam la fus :)) is ele doar doua ore diferenta, dar vezi.. se simte... ca la ora cand dorm ai vostri, noi inca batem pasunile, si ne culcam taman cand va treziti voi..
dar apropo de gasca de sueta.. kikineata?? nici un semn?? si pt ca, recunosc, nici pana in ziua de azi nu am apucat sa citesc nici macar un rand din urma.. cu donia ce se intampla? toate bune?? chinicul? de ce nu mai vrea sa scrie?? yagmur? e in conced'??

si introduc tot in mesajul asta o rugaminte personala, ca sa nu stau sa dau o mie de pm-uri la fiecare in parte :) va rog io mult, deci, care doriti si cum aveti placere, da-ti si mie un pm cu adresa voastra de acasa (si eventual si numele complet ) si un numar de telefon :) fin'ca io nu mai am nimic... motanul s-a gandit ca fosta cartela de vodafone nu mai are la ce sa-mi foloseasca pe aici, si a ros-o pan'-a facut-o bucatele :))

Deea, mami de www.onetruemedia.com/shared?p=414b2893332a6a41d7c2a4&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Eric(15.12.2006)

"outside of a dog, a book is man's best friend (..'coz inside of a dog it's too damn dark to read..)" Groucho Marx

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Dia1609

Hai ca incep sa scriu si eu mesajele in word ca nu se mai poate, a trei oara scriu si la mes asta
Am si eu o problemuta
Fapt: oana nu mananca fainoase, adica paine, corn, prajitura, aluat de nici un fel. Da’ deloc, adica nici macar o gura
Intrebare: cu ce as putea sa-i inlocuiesc fainoasele in afara de cereale si cartofi (pe care, logic, nu le mananca zilnic)... a, si de paste, pe care le manaca cam 1 data pe sapt????
Nu mai zic ca io-s in permanenta nebuneala cu masa de seara ca nu stiu ce sa-i dau de mancare, ca la noi nu exista varianta paine cu unt si cu ceva... ca dc ii fac soldatei cu sunca, ii baga in gura si f prompt scoate painea afara cu limba si mananca sunca
Si nu mai spun ca seara imi cere intruna sa-i dau “sunca”... si eu nu-s de acord cu atatea mezeluri (adica max.1-2 ori pe sapt), iar ea ar vrea zilnic... incerc sa cumpar numai sunca de pui si de curcan bio de la biomarket, dar nu-mi iese intotdeauna. De ex, aseara, cand veneam din parc,a trebuit sa intram intr-un magazin sa-i cumpar “sunca” ca plangea ca vrea sunca ... si tot ce am gasit, era parizer de pui , a plecat fericita de acolo cu 2 felii de parizer in mana si le-a ingitit pe mandoua in 30 de secunde, dupa care a fost f multumita
Ceva solutii???

Dia de Oana 29.11.06

"Da aripi unui copil, dar lasa-l sa invete singur sa zboare" Marquez

da' de ce trebuie neaparat sa manance paine?? sa stii ca si eric mananca sunca/crenvusti/muschiulet(ma rog, mai nou ham... si daaa, stiu ca-i de porc) fara paine, da' nici nu m-am gandit vreodata pana acum ca ar fi o problema.. de fapt, paine ii pun doar in ciorba-crema si in ou (daca nu e omleta)... sa stii ca asta cu painea e cam..romanism patriotic :) astia pe-aici spre un ex nu presteaza paine decat pt a face sandvisuri... in rest, noi pe unde am mancat prin oras, paine pe masa nu am primit, decat daca am cerut noi in mod special, si chiar si cerand, trebuia sa ne multumim cu paine de-aia cu dressing pe ea (stii tu.. gen bruschette, sau paine cu usturoi si ulei... de-astea..), ca nu aveau paine ca atare... oana nu mananca un biscuite, o budinca, chestii de-astea? si chiar daca nu, iaca mare pierdere... las-o bre in pace :)))

Deea, mami de www.onetruemedia.com/shared?p=414b2893332a6a41d7c2a4&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Eric(15.12.2006)

"outside of a dog, a book is man's best friend (..'coz inside of a dog it's too damn dark to read..)" Groucho Marx

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gazzella spune:

Citat:
citat din mesajul lui dianarus78

mereu mi-am dorit sa gasesc timp sa citesc mai mult. despre AP si despre ne-AP si despre orice chestii din care sa invat sa fiu o mama un picutz mai buna decat sunt deja... ca stiu ca sunt o mama buna dar as putea fi si mai buna.

nu stiu unde am gresit/gresesc si acum, nu stiu de ce e asa, dar eu nu gasesc acest timp. eu invat din mers, imi corectez din mers greselile, atunci cand reusesc sa gasesc solutii...
si daca la un moment dat in urma am procedat/reactionat gresit intr-o anume situatie, vreau sa cred ca asta nu a lasat in constientul sau subconstientul copiilor mei traume incomensurabile si ca raporturile dintre mine si ei sau raporturile dintre ei doi nu au fost iremediabil si definitiv deteriorate.
in plus, caut solutii concrete la situatii-problema concrete...
mie imi lipseste acea viziune de ansamblu, acea perspectiva "tehnica" asupra cresterii si educatiei copiilor mei, perspectiva pe care poate as avea-o daca as fi mai "citita".
dar asa sunt eu, mai din "popor" si caut sa invat din experiente concrete, pe care sa le pot diseca si filtra in felul meu. a nu se citi ca incerc sa aplic modelul x sau y, functional in alta familie, dar sunt mai receptiva la situatii apropiate de situatia mea (similare ca si componenta, de ex. fam. cu mai multi copii, sau raporturi frate/frate, frati cu diferentamica de varsta, etc). pt mine, probabilitatea de a invata ceva concret e mai mare daca ma raportez la astfel de situatii.

Ap-ul e tocmai ceva ce se construieste, se ancoreaza pe contextualitate
nu exista ap in afara contextului si ca sunt la context abordez argumentul reguli, parintii nu trebuie sa fie de acord daca simt ca nu e corect sa fie de acord si pentru ca o regula un copil inteligent o desprinde din context
a incerca sa-i imprimi copilului reguli rigide e riscant, poate sa-i fie nociv sa caute sa nu se abata de la regula in situatii ce ies in afara cotidianului

Noi fiintele umane nu insusim prin repetare si pedepse, asa cum vor sa lase sa se creada dragii behavioristi, insusim prin intermediul mediatiei sociale a celui ce acompaniaza copilul pe parcursul sau de descoperire a lumii.
Acesta e un fapt, care a fost observat in cadrul celor mai recente studii utilizand tehnica neuroimaginilor pentru "a vedea" in creierul celui care gandeste.
Cand copilul este pus in fata unui obiect nou, situatii noi nu priveste obiectul, nu studiaza situatia ci priveste mama (figura de referinta), care la randul ei priveste, studiaza acea situatie. Copilul isi regleaza propriile reactii in functie de rectiile mamei relative la acel obiect, situatie.
Se regularizeaza in functie de modul in care altii se regularizeaza, e prin intermediul observatie mediului inconjurator, evenimentelor pe care adultul le sintetizeaza ca un copil invata cum sa se regularizeze acestui mediu exterior.
Copiii autistiti au tocmai aceasta disfunctie, nu reusesc sa aiba un tip de invatare de aceasta natura prin intermediul persoanei in imediata sa vecinatate.
Regulile cu cat sunt mai naturale si intr-adevar conectate la realele nevoi ale mamei, tatalui, familiei in complexul sau, cu atat sunt mai usoare pentru un copil sa si le insuseasca. In caz contrar o regula rigida, imutabila si-o va insusi, va fi capabil sa devina ascultator, dar... si aici e mare dar, nu va fi niciodata capabil sa transfere aceasta regula in situatii putin simile, sa-i amplifice contextul, sa inteleaga ca este necesara o derogare de la regula atunci cand situatia o impune, deci ii va putea fi chiar distructibila in timp.

diana, ref. la raportul fratilor, eu cred ca cel mai bine e sa nu intervii
stiu, e greu, dar incearca sa-ti cultivi un autocontrol in acest sens
certurile dintre frati sau companii de joaca sunt foarte utile
ii ajuta sa creasca, ei astfel negociaza, pun in act diverse strategii (tre' sa-mi fac timp sa detaliez si asta..)
cel mult pe cel care-l vezi mai napastuit de soarta (felix ii cel care adopta fata asta uneori) incearca sa-l contii mai mult, sa-i fi mai aproape

ah, diana, si nu cumva sa-ti treaca prin minte ca o mama ap nu cade
ho, ho! si inca cum!
as zice chiar ca risca sa cada chiar mai rau, pentru ca ea e nevoita sa se deschida trecutului sau, sa se confrunte cu acesta si nu-i intotdeauna o plimbare...
cu 1,2,3 ai rezolvat simplu, ai obtinut comportamentul dorit de la copil fara ca sa reusesti sa intelegi, accepti adevarata natura a conflictului
si nu exista raporturi iremediabil si definitiv pierdute
exista doar sanse, noi sanse

diana,

Felix (3 ani si 8 luni) Bendis (1 an si 9 luni)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gazzella spune:

Dbunny, am vazut pozele cu-n flacauas blond cu ochii albastri, albastrii
tare frumusel, sa-ti traiasca
io mi-am pus in minte sa mai fac pruncuti pana dau si de pruncutul cu ochi albastri
faza e ca sanse dupa regulile geneticii avem de 2% :-)))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lizzy spune:

Citat:
citat din mesajul lui gazzella

si nu exista raporturi iremediabil si definitiv pierdute
exista doar sanse, noi sanse

diana,

asta simt si eu, ca mama. ca exista loc de mai bine si ca sansele, oricare ar fi situatia la un moment dat, nu sunt pierdute. daca as ajunge sa cred si sa simt ca nu mai exista sanse, cred ca m-as simtii pustiita. si pierduta.
ori exact asta caut eu zi de zi. sansa sa fac ceea ce trebuie pt puii mei. PT AMANDOI, IN EGALA MASURA.

Marc 1+ si Ianis 3+

Pozele noastre / www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52587" target="_blank">Nasterea lui Ianis / www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=113084" target="_blank">Nasterea lui Marc

Mananc deci slabesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madaluta spune:

multumesc mult pentru raspunsurile si parerile pe care mi le-ati impartasit...tare binevenite au fost caci eu ma credeam singura care trece prin asa ceva....

referitor la bautul/ mancatul in fatza lor a unor chestii interzise eu , cel putin in cazul lui darius, am impresia k el doar vrea sa ne imite, nu sa consume neaparat ce consumam noi.De exemplu in zilele cand noi bem ness, vrea si el o cescuta si o lingurita sa frece acolo asa cum fac eu, sa ia apa de la dozator si apoi sa se aseze in fotoliu si sa bea. cand bem cafea in cana, vrea si el o cana identica, bineinteles cu orice lichid in ea dar care sa fie pus din ibric,cand bem bere la halba..vrea si el halba...cand e la cutie..vrea cutia, indiferent ce ii dam noi sa bea din ele...
Poate e mai naiv, dar inca reusim sa-l "pacalim asa.

Madalina+Darius Cristian (14.12.2006)+
Briana Amelia (08.05.2008)

www.petitieonline.ro/petitie/semneaza/sustinere_pentru_reglementarea_legala_a_reproducerii_umane_asistate_medical_si_pentru_introducerea_procedurilor_inseminare_artificiala_si_fertilizare_in_vitro_in_programele_nationale_de_sanatate-p28651051.html?msg_ok=1" target="_blank">Semneaza petitia pt introducerea procedurilor de reproducere asistata
in Programul national de Sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madaluta spune:

Citat:
citat din mesajul lui a_deju

Citat:
citat din mesajul lui dianocica

acum, la faza cu berea, eu zic asa: e vina lui florin. adica atat timp cat el bea bere in fata lui dani, imi pare f dificil sa ii ceara sa inteleaga ca el nu poate face asta. ei asa cresc. facand ce fac cei mari. plus ca mie, nici acum nu mi-ar conveni sa vina cineva sa manace/bea nush ce in fata mea, si eu....sa nu... pai in fata unui adult care nu are voie ceva te abtii. (sa zicem ca e un bolnav de diabet si tu ai o ciocolata. pai ori nu mananci, ori intrebi daca nu cumva ii e prfta, daca ii poti oferi ceva, altfel iti sta in gat) ei, cu copilul de ce ar fi altfel?

I'm not trying to be difficult...it just comes naturally.

hello, remember me? io-s aia pe inversu' tau, da' fix de-aia te iubesc asa mult :))) hai ma diana... cum puii mei e vina omului ca bea si el o bere, ca omu'???? da' ce era sa faca??? sa se duca sa bea bere pe holu' blocului, de frica ca-l vede copilu'??? eu nu sunt de parere ca copilul trebuie sa faca tot ce face si un parinte... fumez, in draci, imi pare rau ca la acest subicet capshoru' si vointa nu ma ajuta de nicio culoare, dar asta e.. deci imi e si foarte greu sa renunt... ce sa fac, sa ma ascund de copil??? sa fumez in baie, si eventual cand ma prinde, sa inghit tigara aprinsa??? pai io ma gandesc ca mai curand din asta ar invata ca peste ani, cand evident va dori sa incerce, s-o faca pe ascuns, si nu eventual sa vina prieteneste sa-mi ceara mie una (..si daca vine... :)))) ) si nu sunt de acord nici cu "cresc facand ce fac cei mari". cresc experimentand, culegand de pe peste tot din jur (dar pana la o anumita varsta imitand strict copii, comportamentul adult, mai putin cel al parintilor - si aici as putea spune ca mai dureaza ceva timp pana cand vor asocia ideea de "parinte=adult si el, ca si restul de se tot plimba pe strada..", este egal cu 0 in privinta starnirii de interes. pt moment :) ) dar trecand totul prin propriul filtru, care pe zi ce trece e din ce in ce mai des.. dar asta nu inseamna ca eu ca adult trebuie sa-mi cenzurez marunta-mi existenta zilnica fin'ca copilu' meu, al vecinilor sau oricare altu' din lume ma imita, si daca vreau sa beau o cafea, mai bine-mi musc limba si ma gandesc la alte cele... (bine, ma refer la chestii de rutina, sa le zicem... deci in limita bunului simt si bunei cresteri... desi n-as putea spune ca, eu cel putin, n-as manca o ciocolata stand la taclale cu un diabetic :)) da' asta cred ca de la prea mult dr house mi se trage :)))))))) )

mi-aduc aminte de vremurile cand maica-mea se ascundea de mine sa nu o vad eu k fumeaza... eram deja la facultate si ea tot nu recunostea k fumeaza k nu cumva eu sa iau exemplu negativ de la ea... daca ar fi stiut ea cat ma ascundeam si eu de ea....De fapt daca ar sti..k nici acum nu a aflat...

Madalina+Darius Cristian (14.12.2006)+
Briana Amelia (08.05.2008)

www.petitieonline.ro/petitie/semneaza/sustinere_pentru_reglementarea_legala_a_reproducerii_umane_asistate_medical_si_pentru_introducerea_procedurilor_inseminare_artificiala_si_fertilizare_in_vitro_in_programele_nationale_de_sanatate-p28651051.html?msg_ok=1" target="_blank">Semneaza petitia pt introducerea procedurilor de reproducere asistata
in Programul national de Sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianocica spune:

scurt de tot, ca sa pot sa ma plang apoi

andreea, alina eu nu ziceam ca e vina omului ca vrea sa bea o bere. dar zic ca e vina lui pentru ca nu isi asuma raspunderea. mai scrisesem io odata niste kilometri pe tema asta :))). odata ca daca esti parinte, stii ca exista sansa/riscul ca atunci cand faci ceva, orice, piciul sa vrea si el. sa faca. sa guste. sa...

acuma, una la mana, daca-mi vine sa mananc cioco, ma gandesc. vreau neaparat? ca se mai si pune pe ici colo , si parca vad ca o sa vrea si d. daca e musai, atunci manac. iar daca imi cere...evident ca i idau sa guste. deci ma gandesc dinainte si accept faptul ca pot crea o situatie ocnflictuala. deci eu sunt cel care creaza situatia faa sa gasesc si o rezolvare, si atunci nu vad de ce copilul tre' sa stea sa planga singur in sufra. ca dorinta lui e cat se poate de sincera si reala.

si a doua la mana,daca ma vede o data pe saptamana band bere, poate o sa ceara, poate nu. dar daca ma vede in fiecare seara...poate o sa ceara, poate nu . dar asta ar fi bine de stiut, adica fiecare parinte isi cunoaste puiul si stie ce si cum. daca vede f des si vrea cu atat mai mult, atunci o raresc. daca tocmai ca vede des nu mai cere, atunci beau linistit.

si acuma...vreau si io sa ma plang ...nu mai pot! pana acuma era doar soacra, acum e si mama. m-au capiat . d e racit cobza, e cu mucii-n brau, tuseste de la ei, se ineaca, azi a reusit sa si vomite. si ele...ca nu mananca copilu'. cum il prind, pac sa-i bage ceva in gura. azi mama i-a indesat juma' de banana, apoi la juma' de h se minunau ca de ce nu mananca la masa. asa speram ca daca vine mama apuc si eu sa ma relaxez un pic, ca se joaca mereu frumos cu ea..ei, n-ai sa vezi..tre' sa stau pe ele cu ochii ca pe butelie ... si nu ma inteleg cu ele deloc. zici ca vbcu peretii. vorbim, explicam...da.da... in 10 minute au uitat tot . de abia vomitase trezit din somn de muci, l-am scos pe terasa ca ploua afara, era mai rece, sa se desfunde un pic. cat m-am dus pana la baie .. il gasesc in bucataria unde tocmai copsesera nush ce, o caldura infioratoare, el cu o bluza in pluc, manca pandispan cald. am crezut ca moooor. si mor incet...si mai am inca 2 zile de stat aici...ma duc sa vad ce s-a mai intamplat...

I'm not trying to be difficult...it just comes naturally.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Teutz spune:

Salutare!
Dbunny, tii, ce-a crescut frumusetea de Dani!!! Si cu ochisorii aia albastri... m-a dat gata!
Dianarus
Dianocica, sanantate multa lui d! Naspa situatia cu mama si soacra... Hai ca mai ai doar 2 zile si scapi!
Dia, pai, daca Oana mananca paste, cereale si cartofi, chiar daca nu in fiecare zi, ma gandesc ca organismul ei isi ia ce-i trebuie din astea.

Noapte buna, somn usor si weekend placut!

Teutz de Alexia Iarina (10.12.2006)

Mergi la inceput

dianocica, first, pupam apasat d-ul, cu muci cu tot :) dragu' de el.. las', ca trece si asta :) va caliti pt vara viitoare, sa prestati si voi in slapi la cele minus 200 de grade de pe-aici, ca de...asa se poarta :))) si second, banui ca sesizasi tonu' de gluma din mesaj, daaa?? ca acusa daca e mai greu cu oralizatu', pun baza in cele scrise, si stii ca e si ele interpretabile uneori, ca e si ele oameni :)) hai si poate bagi si tu un pm sau lasi vreun offline ceva cu numere de tel (nu-l uita pe al lu' alex ) si adresa... ca acusica vine mosu'

Mergi la inceput