Bulgarasi si globulete de nov-dec 2007 (105)
Raspunsuri - Pagina 13
mihuta spune:
Eu iar am aparut cand nu mai e nimeni, nu-i asa ? Zici ca-s Fantomas.
Am vazut poze frumoase din Herastrau, Alina, tare scocioratoare mai e Maria, nu ?
Sophia are 10,6 kg si 78 de cm, am inceput sa-i cumpar haine de 1,5 ani, studiaza de zor cum sa se dea singura jos din pat, arunca cu bile si cu tot ce prinde in toata casa si e o pupacioasa. Vine la pupat, se lipeste cu fata de mine, sau cateodata se lipeste de mine si se uita in ochii mei pierduta. Mai nou face la fel si tatalul ei, si va dati seama ca e total indragostit...
Eu una nu regret ca i-am dat lactate si chiar continui sa-i dau, iaurtul si kefirul i-au reglat tranzitul intestinal si au ajutat foarte mult la disparitia (speram finala) a dermatitei. OMS recomanda atat ficatelul cat si lactatele fermentate (iaurt sau kefir) pentru copilasi sub un an, asa ca eu am ales sa ii dau.
In ceea ce priveste masticatia, ea nu mai mananca de mult pasat, nu ca nu-i dam, dar nu ii place, nici fructele nu le mai papa decat daca mananca din fructul propriu zis. Nu sunt prea incantata pentru ca se mai inroseste periodic la fundulet din cauza aciditatii, dar e singura modalitate de a ii da fructe. Cu carnita stam ok, papa pui la cuptor sau la rotisor foarte bine, la legume stam mai slabut, doar in ciorbita mai da de ele. Oricum cantitatile sunt mici, nici vorba de sute de grame, vorbim de linguri sau lingurite dar una peste alta se aduna. Si sanul ramane baza si nu se intrevede nici o posibilitate de a rari suptul, ca e tare pe pozitii si ma trage de tricou si incearca sa suga prin haine....
mami de Sophia
mihuta spune:
Adriana, sunt convinsa ca Antonia a facut gesturile constient, la varsta asta deja comunica, eu in mare parte inteleg ce vrea Sophia, desi nu sunt mereu de acord, dar inca n-a ajuns sa-mi arate cu mana ce vrea, mai mult din ce si cum spune inteleg.
Cand ii place ceva (de exemplu cand ii curat struguri de coaja si samburi) da din maini si tipa da da da da , desi cateodata sigur inteleg gresit, ca azi pe scari cand imi spunea mama baba mama baba.....
mami de Sophia
Vasari spune:
Cat de repede cresc puii nostri! Deja sunt nostalgica... :( Ba ma bucur, ba ma intristez. Si suntem abia la inceput de drum...
De cateva zile Maria papa mai rar laptic, ii ajunge mai bine papa. Mi-e deja dor de alaptat si alintat.
Alina si Maria - 3 NOV 2007
Sa traiesti pe Pamant poate fi scump, dar include o calatorie gratuita in jurul Soarelui in fiecare an.
slimatei spune:
neata haideti la cafea..

am incercat sa va dau si ieri una
dar am avut o prb la comp.si s-a sters totul...
(ori il fac ori il arunc pana la urma.... ca m-am saturat sa ma tot rog de el..
ma duc sa citesc si re-citesc din urma...ca deja uitasem ce vroiam sa mai spun ieri
o zi buna..
...www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Mirese%20cu%20stil%20si%20farmec&page=16" target="_blank">o mireasa cu stil si farmec...sli 1,2 :))
"omul e cu atat mai puternic cu cat duce mai multe sarcini in spinare... viata e o adevarata scoala, unde dai examene zi de zi si ceas de ceas, obligat fiind sa treci prin nenumarate probe"
Stefania X2 (22.12.07) eu, broscutz :) ...pe la 7-8 lunitze,
Nasterea unei stele...numita Stefania!
papa buuun
slimatei spune:
...am vazut foto cu intalneala cu mamici si pitici
...
sunt superbi toti puii dar eu am ramas
de foto asta.. e mortala..scumpete mica!
am citit cate un pic ....
cami multumesc de raspuns eram curioasa cam cum a decurs intarcatul..tie cum ti-a fost dupa, si la cate lunite... cred ca dupa cum ai citit ..la mine e in proces tentativul intarcatului..dar vreau intai sa vad cam ce si cum imi accepta laptele..deocamdata singurul care-l accepta este laptele de vaca care-l bea cu place( nu mereu)depinde de foame..dar uneori duce si pana la 200 ml
multumesc tuturor pt sfaturi, si si ideei pe care le puneti aici...
e asa de comod sa citesti si sa ai cu ce compara... ceea ce puiul tau face sau nu face inca... ce si cum mananca...(desi eu nu prea scriu despre stefy mare lucru ... treaba cu chestiile alergice ..am incercat sa-mi inlatur frica si uite ca nu prea am tinut cont de ce tb si de la ce luna tb sa manance ce si cum.. asa ca am cam incercat sa-i dau cate un pic din toate..bine asta cam de cand a inceput sa-mi accepte papica... mananca paine, biscuiti cu gluten, .. iaurturi normale(nu din alea pt bb..am obs ca nu prea le manca cu placre)branza(din comertz..pasta cu sos de rosii(de pe la 7 luni)..desi primul sos de rosii aici e recomandat abia dupa 8 luni implinite
in fine mananca cam cate un pic din fiecare.. mai mult sau mai putin..noi deja o punem la masa cu noi..mancare ei se vede ca inca o prefera mai maruntita..daca nu mesteca ca babutza si daca nu reuseste sa mestece nu trimite pe gat ci scuipa
(citisem parca ceva de genul ca daca e mai mare papica le vine sa vomite--ea uneori o face intentionat cand nu vrea sa manance
ehe..tocmai de asta nu ma apuc sa scriu ca nu reusesc sa scriu ce si cum ..in modul cel mai scurt..adica esentialul..si ma lungesc...dau dau dintr-o idee in alta..dar voi v-ati obisnuit cu mine deja cred..
ma duc sa mai trag o fuga de citit pe diag..ca tre' sa se trezeasca bimba..si ma gandesc ca nu mai reusesc sa termin de trimis nici mesajul asta...
va pup
...www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Mirese%20cu%20stil%20si%20farmec&page=16" target="_blank">o mireasa cu stil si farmec...sli 1,2 :))
"omul e cu atat mai puternic cu cat duce mai multe sarcini in spinare... viata e o adevarata scoala, unde dai examene zi de zi si ceas de ceas, obligat fiind sa treci prin nenumarate probe"
Stefania X2 (22.12.07) eu, broscutz :) ...pe la 7-8 lunitze,
Nasterea unei stele...numita Stefania!
papa buuun
ancadragoman spune:
Neata
Lavinia"La multi ani !!!!!!!!!!!
Eu ii dau Mariei lactate de pe la 6 luni ,le mananca f bine si cand vede ca scot din frigider chiuie de fericire.
La capitolul realizari:-pupam pe mami si pe cine mai vreau eu
;aratam cu degetul unde vrem sa mergem;mancam singurica(sau macar incercam
);ne ricdicam in picioare si facem max 2 pasi ;la marginea patului ne asezam pe burta ptr ca facem buf
;mancam f bine orice si cam atat.
punem si noi pozici noi imediat.
Am vazut bebelusii frumosi de la intalneala si imi pare asa de rau ca nu putem sa ajungem si noi
anca
de
Maria Alexandra (4 noiembrie 2007)
poze si filmulete
povestea nasterii
www.totsites.com/tot/mariadragoman" target="_blank">eu sunt Maria
www.onetruemedia.com/otm_site/start" target="_blank">Montaje Mariuca
ellis spune:
ADINA, ROXXY, VICTO - vorbeati de papa; eu ii dau ficat de 1- 2 ori/sapt, dr mea si alta pediatra mi-au zis asa 3carne/3ficat/3ou/sapt, cica galbenus sa ii dau si la ora 18 cu branzica si mamaliguta, insa eu ii dau cam 4zile carne,2 ficat si 1 galbenus(sau 1z ficat si 2z galbenus) - cred ca e bine, atat timp cat analizele i-au iesit bine, mai putin Fe, de aceea insist pe ficat si galbenus, + nectarine si banane - ca si astea au Fe; despre produsele lactate, eu ii dau zilnic iaurt si branzica pt ca in familia noastra toate femeile au lipsa majora de Ca, iar la noi pediatrii asa recomanda(iaurtul de la 6 luni); parca VICTO spunea - si la noi iaurtul e preferat(papa campina, tnuva, covalact, manon - iaurt sa fie) cand vede borcanelul se agita super tare, tipa, intinde manutele...nu as priva-o de asta; si ar fi fost un chin si pt mine si pt ea sa pape doua mese de fructe, cand ea avea perioade cand nu vroia deloc fructe si ii dadeam toate combinatiile fierte si abia papa cateva lingurite.
Ellis,
de
ALESSIA MARIA (20.11.2007)
POVESTEA NASTERII
http://picasaweb.google.com/mariusadrianalex/6LuniAlessiaALESSIA 6LUNI
ellis spune:
ADRIANA - felicitari pt pice, sa stii ca de acum constientizeaza;
Alessia, daca de ceva jos si nu ajunge sa ia scoate niste sunete sa ne arate ca nu mai are jucaria; si la fel rade daca vorbesc despre ea; ieri a papat pufuleti singura(piscot inca nu e in stare), iar cand nu mai avea din ce musca, desfacea pumnul si cu un degetel impingea afara pufuletul sa ajunga iar sa muste. Alta faza pe care o face este ca ii plac reclamele fff tare, desi eu nu sunt genul de mama care o lasa la tv sa-si vada de treaba, dar orice ar face, in momentul in care incep reclame se intoarce spre tv si adio, poti vorbi cu ea degeaba - iar la reclama de le dero si orange rade de numa. ieri din bucatarie auzea reclama la dero si radea.
Ellis,
de
ALESSIA MARIA (20.11.2007)
POVESTEA NASTERII
http://picasaweb.google.com/mariusadrianalex/6LuniAlessiaALESSIA 6LUNI

la multi ani fericiti! din toata inima iti doresc