Condica Salajencelor (52)
Raspunsuri - Pagina 7
silvana_salajan spune:
Lasa bucatile de carne in apa cu sare peste noapte... La frigider. Se fragezesc mai bine decat sa le lasi numai 2 ore. Cumpara pulpe sau aripi cat mai mici.La 8 pulpe (mari am avut eu dar le-am crestat sa se patrunda si sa nu imi ramana in sange
) si 2 aripi (care taiate, mi-au dat 4 bucati de carne ) am folosit cca 400 ml kefir (am luat 500 ml , si bine am facut ca leam putut tavali bine, bine si a mai mancat si Rexi
), doi pumni buni de faina, (asa cata intra in ambele maini de 2 ori ), si cam 2 lingurite de sare (rase). Am pus cate o lingurita jumate din restul condimentelor, eu zic ca pentru mine ar mai fi mers putin chilli, acum depinde cat de picant va place voua. A, si aici nu am gasit nicaieri ceapa uscata praf, asa ca am ras pe razatoarea mica o jumate de cepa direct in kefir.Bun, asta despre ingrediente. Acum, cand il prajesti, vezi sa ai ulei in vas cam de 3 degete, sa acopere bne carnea. Si o sa stii ca uleiul e bun de incins carnea daca atunci cand bagi o coada de lingura de lemn, uleiul din jurul ei incepe sa sfaraie. Ca altfel patesti si tu ca alte fete, ca li se desface crusta de pe carne.A, si dupa ce am scos-o din apa cu sare, am lasat-o in strecuratoare la stors ceva vreme. Dar poti sa o tamponezi cu un servet. Mie tocmai mi se terminasera
.Buuuun, deci uleiul e incins, focul mare, pui carnea si dupa cateva minute (1-2) dai focul la mic. O sa vezi tu cand deja incepe crusta sa se prinda si sa isi schimbe culoarea. Am dat focul la mic sa mi se patrunda bine carnea si in interior.Ca atat. Cred ca nu am uitat nimic. Dar poti citi si pe culi din experienta celor care au prestat reteta. 
dianaiulie2009 spune:
Mihaela , incearca sa o tii sub jet de apa cu acel cui care este in supapa care iese in manerul din capac . Garantia este de 2 ani . Cesti-o yo ce sa zic cu trimisul pe Posta , cred ca te va costa cam scump . Daca oricum e 2 ani garantia , poate veniti in RO si daca tot asa face o aduci cu tine si o schimba dna . Sper sa-si revina , k uite tocmai tu a trebuit sa patesti asa ceva . Din 20 de oale cate am dat eu la cunostiinte nici una nu a avut probleme cu ea su culmea-culmilor , tu ca esti cea mai departe de noi si nu te putem ajuta a trebuit sa patesti asta . Nici nu sti ce ciuda imi este ... dar totusi eu sper sa se rezolve problema . Sa te mai uiti la cauciucul mic care e la supapa daca nu a prins el ceva mizeri si sa nu se poata inchida . Eventual incearca sa bagi un ac in supapa sa vezi ce se intampla . Ma tot uit la oala mea si incerc sa-mi dau seama ce poate avea .
Hai ca merg sa pun pulpele si cartofii in oala , da mai intru mai tz.
" Carpe diem ! "
mihaela_s spune:
Oti, mersi fain! Dar se prajesc bine asa pulpele? Ca eu tin minte puiul pane din copilarie, ca de atunci nu-mi place...ca nu se prajea bine carnea langa os. Pulpe mici din pacate aici nu gasesc, ma gandeam sa le crestez putin...noa sper sa imi iasa. O sa incerc maine si daca nu se prajesc bine, asta e!
adriana, o sa vad atunci pana la vara...daca tot asa functioneaza, o sa o aduc in Ro. O sa mai incerc sa mai curat supapa aceea neagra...
v-am pupat, o saptamana faina sa aveti! 
vorbe de copil...
Hobby
giulia71 spune:
salutare si de la mine
mai, io intrai bucuroasa sa va salut si acu tremur ca gelatina
;
intrai pe generale si vazui imaginile ales socante cu copilul maltratat de o as maternala. bai sa mopr de inima, imi e asa de rau...
doamne cum de ii mai tine Dumnezeu pe monstrii astia ?
nu stiu...imi e rau de mor!!!
bai, sunt super-multumita de oala minune. e cea mai tare afacere.
adi, sar mana!!!
mai intru cand mi-oi reveni...
...mami daca nu mananc acuma, intru'-n grebla foamei!!!!
silvana_salajan spune:
Giulia draga, din pacate monstrii traiesc aici printre noi...Tre sa te imunizezi, io zic sa nu mai intri pe subiecte de genul. Eu asa fca. Poate ca sunt insensibila o sa ziceti, dar asa macar nu ma mai incarc cu atat energie negativa...Ca si mie imi vine sa ii omor pe astia...Miha, am halit o aripa incalzita la MO nu stiu, o fi fost de gaina, sau faptul ca am reincalzit-o da nu o fost asa frageda ca si pulpele. Ia de curioasa merg sa incalzesc o pulpa sa vad cum e. Ca atunci nu faci decat atata cat mananci o data.Revin in 10 min cu impresii.
silvana_salajan spune:
Incalzit, papat, buuun. Deci concluzia este ca daca puiul e tanar, atunci si carnea frageda
Cred ca aripile au fost de gaina... Ca erau ratacite prin congelator si le-am facut si pe ele... Deci merge facut si mai mult . Da, sa stii ca si eu am crestat pulpele tot de frica sa nu ramana sange langa os.
Sa ne spui cum ti-au iesit si daca au incantat.A, si data viitoare vreau sa fac neaparat piept. ![]()
si noapte buuuna!
mihaela_s spune:
Ok Otilia, insa mi-am dat seama ca nu pot face maine daca trebuie sa le las in saramura peste noapte. Asa ca maine o sa le iau si o sa le prestez poimaine. Cred ca eu voi lua numai pulpe, ca oricum astea ne plac cel mai mult. Si pieptul e bun, dar aici gasesc numai file de piept pui, oare o fi bun?
giulia, de ce iti amarasti buna dispozitie? Oameni din astia sunt peste tot in jurul nostru...din pacate...
Nici eu nu intru pe subiecte din astea sensibile, ori daca intru atunci o fac cu buna stiinta...
Te asteptam la povesti!
Somn usor si de la mine. 
vorbe de copil...
Hobby
silvana_salajan spune:
Buna dimi! Poftiti la cafeluta!!! Miha eu cred ca ceal mai bine ar iesi cu bucati din piept de pui... Deja salivez numai la gandul... File-ul asta nu e gata feliat, nu? E doar piept dezosat... De ce sa nu fie bun??? E cu atat mai bun, ca poti face tu bucatile cat vrei de mari. Este acolo pe culi o poza, una din fete a prestat-o cu piept de pui...
Noa, zi noapte iar nu am avut somn.... Sa vedem cand m-o lovi azi... Parca vad ca iar is zombi peste vreo 2 ore...
Asa ca va
si de nu mai vin pana deseara sa stiti ca dorm!
giulia71 spune:
salutare!!!
sa zicem ca imi e un pic mai bine, desi am dormit destul de prost, poate si pt ca e luni.
oti, nici eu n-am dormit ultimele luni de sarcina si te inteleg cum nu se poate mai bine. treaba e asa, cand ti-e somn stopezi orice activitate si dormi, nu conteaza ca e zi, seara sau noapte. eu picam de somn ziua si ma incapatanam sa nu dorm ca poate dorm noaptea...ei de unde...nu dormeam nicicum. a fost un chin!
suntem bine si noi, casuta merge dar nu cum mi-as dori ca s-au impotmolit acu la mal, cum se zice. mi-a trimis putini oameni pe santier si care nu-s dulgheri ca d'astia imi trebuie pentru acoperis...m-am certat cu constructoru pe cxhestia asta si inca alte nelamuriri. asa e in Romania , ii doare undeva de contract, de banii clientului samd.la partea asta sunt amarata rau ca vroiam sa terminam mai repede.
in rest, toate bune, Calinu meu e inca la bunica a facut rost de doua pisici si se joaca toata ziua cu ele, ce-o fi de blana lor![]()
ma intorc la munca si mai reviu
pupic la toate fetele...
...mami daca nu mananc acuma, intru'-n grebla foamei!!!!