Copiluti de mai-iunie 2005 (82)
Raspunsuri - Pagina 13
Tdi spune:
Ciao! Scriu pe fuga doar sa va salut, am mai scris un mesaj lung cand am ajuns aici in RO si l-am pierdut, nu vreau sa patesc la fel, vad ca *fundu` roshu* e prin preajma
. Aseara ne-am intors de la tzara de la bunicii mei (Doamne, ce bine e acolo!), inca n-am apucat sa recuperez cu cititul pe aici.
La multi ani pentru Andreas de Elisor!
Va pupam pe toti!
fran spune:
Unde am fost in concediu? Hi, hi, la mare in Romania, la Cap Aurora, 14 zile. Cam dupa 4 zile mizeria si marlania au depasit nivelul de suportabilitate dar asta e, ne-am facut-o cu mana noastra. Jur solemn ca la anul nu mai fac aceiasi greseala. Iepu insa s-a simtit bine si s-a distrat si acum cere zilnic "la plaja". Promit sa pun poze, deocamdata nu le am
, nu am apucat sa le descarc din aparatul foto si a plecat Paul cu el la Oslo.
Are cineva in plan sa mearga la fastrackids-ul din Dorobanti din toamna?
Fran si Patricia Annelise (05.05.05)
Iepurete mititel
Iepurete a crescut
elisor spune:
Buna!
Anca ce-mi place cand esti asa vorbareata...Andreas o sa stranga bani ca sa venim o data si o data la voi in vizita, ca el strange bani si pentru casa, e foarte strangator iubitu' lui mamii
, ma distreaza ca nu prea le are cu valoarea banului 9in sensul de valoare efectiva nu de apreciere) si cand i-am spus ca nu i-am gasit bicilceta de ziua lui (i-am luat-o cu o zi intarziere) a spus ca nu e nici o problema atunci sa-i luam laptop, multumesc pentru urari
! Ai pus punctul pe i cu uitatul pe ascuns la fetisoara lui Patrick si eu ador sa fac asta, sa ma uit la ea pe ascuns cum se joaca, cum vorbeste cu papusile, uneori ma surprind zambind la servici pentru ca ma gandesc la puii mei.
Nelia sofatul ti se poate parea groaznic din punctul de vedere al pasagerului, dar la volan te sinti altfel, puternica si sigura pe tine. Imi amintesc ca in timpul liceului credeam ca n-o sa conduc niciodata (never say never), nu eram niciodata relaxata ca pasager, tot cu ochii pe geam, dar cand am luat primele lectii m-am indragostit de sofat. Iar tu acolo ai un avantaj pe care aici categoric nu-l ai, acela ca oamenii sunt civilizati si cu respect fata de ceilalti parteneri de drum, pe cand aici care pe care. Iti doresc succes! dar nu inteleg de ce nu faci teoria in paralel cu practica?
Clara foarte frustrant asa-i? Multumesc pentru comentarii
!
Teddy multumesc de urari
! Voi sunteti inca in Ro, nu? Cum se simte sotul, ca Atomicei cred ca-i prieste.
Fran 14 zile la mare??? Pentru mine ar fi prea mult chiar si in cele mai bune conditii, ador sa merg in vacanta dar nu sa nu stau prea mult in acelasi loc. Cap Aurora credeam ca e ultima reduta de liniste si civilizatie pe litoral. Si eu vreau sa vad pozele, cand o sa le ai.
Oana englezoiaca renunt sa-ti mai spun si revin la Mama Jipa, e bine?
Ei, Anglia e o tara de vizitat dar nu de trait acolo, ti-am lasat impresia ca sunt innebunita dupa distractia englezilor? Mie una nu-mi plac puburile, cluburile, barurile, urasc acest gen de distractie zgomotoasa, plina de fum...nici in tinerete macar, sunt mai mult genul care fie ies cu prietenii dar si asta se intampla foarte rar, mai ales de cand am copiii, fie ma uit la un film sau merg undeva la plimbare, genuri mai demodate se poate spune dar mai pe sufletul meu.
Eli cu Bianca (13.06.2005)
Andreas (17.08.1998)
www.dropshots.com/elisibia2" target="_blank"> foto 1, , foto 2 ,
"Daca un copil traieste in LAUDE, invata sa APRECIEZE.
Daca un copil traieste in SIGURANTA, invata sa aiba INCREDERE.
Daca un copil traieste in ACCEPTARE si PRIETENIE, INVATA SA IUBEASCA LUMEA"
elisor spune:
Am crezut ca e gluma si totusi www.transilvaniaexpres.ro/index.php?mod=articol&id_articol=94250" target="_blank">...
Azi l-am dus pe Andreas la modelaj in lut si mozaic in lut. Citisem acum vreo luna intamplator in presa locala ca muzeul x organizeaza activitati o data pe saptamana cate 2 ore pentru copii intre 6 si 12 ani. Saptamana trecuta a facut pictura si grafica, acum s-a initiat in tainele lutului (ma rog e mult spus), iar saptamana viitoare daca e frumos ii duce sa monteze cort si chestii de-astea de campare, cercetas. Mi se par foarte fanny si ma bucur ca l-au atras din prima clipa cand i-am povestit despre el si l-am intrebat daca ar vrea sa mearga si el. La cat e de zbanghiu, vorba Ancai, e o surpriza ca-i place.
Tot despre Andreas va spun, e mama ranitilor printre pisici, adineauri mi-a adus o pisica, venea spre casa din parc si i s-a facut mila de ea, dar stie ca nu vreau pisici in casa asa ca a venit doar sa-i dea ceva de mancare. Pana la urma copilul asta ma face sa tin o pisica.
Andreas (17.08.1998)
NewMami spune:
Nelia, nu stiu daca sunt complet integrata aici, dar in tara nu ma trage ata sa ma intorc.
Iar cu trei copii nu stiu cum este, dar voi avea placuta experienta curand …
stati nu va ganditi la prostii – doar ptr. doua zile
si de abia astept.
Ca veni vorba de prieteni, am avut deosebita placere sa intalnesc si aici si sa-mi fac prieteni oameni deosebiti. Iar unii dintre ei este Simona, pe care am cunoscut-o aici pe forum si cu care ne-am link-uit, potrivit de minune. Aceiasi concepte, aceleasi idei despre viata. Si cand te gandesti ca ea era in Germania cand era gravida.
Elisor, mare vorbareata sunt ca asa cum am spus noaptea lucrez ptr. serviciu, si cum am timpi “morti”
de asteptare fara voia mea, mai scriu un rand doua.
Pe traseul acela cu barca mai scary – am mers singura, Patrick era la nap-ul de amiaza si oricum nu cred ca i-ar fi placut. Are oroare de zgomote, sunete, nici daca era treaz nu l-as fi dus.
Clara, ca sa fi sigura ca nu se duce pe apa sambetei mesajul si timpul petrecut sa-l scriu – foloseste word-ul ca si mine si da-I doar paste cand esti gata.
Sarut’mana ptr. comentariile dragute.
Am uitat sa va zic cum a fost experienta cu firetruck-ul de la legoland. E o adevarat aventura sa misti magaoaia din loc, are un system hydraulic nu foarte usor de manevrat. Vreau sa spun ca am facut muschi si eu si Petrut. Nu mai puteam de ras, cand ma uitam cat de funny suntem dand la manivela cu sudoare ptr. ceva care cica ar fi trebuit sa fie distractie – well a fost ptr. copil. Apoi mai avea un joystick ptr. inainte sau inapoi. Iar dup ace ajungeai mai bagai effort sa stingi si focul, care insemna sa dai cu apa pe o gaurica de 10 cm pana o umpli cu o anumita cantitate. Si dadeai pana nu mai puteai, iar dup ace stingeai focul mai trebuia sa adugi si magaoaia inapoi. Anyways a fost tare funny si am ras cat ptr. o luna.
Teddy – welcome back.
Fran, astept pozele cand sosesc acasa ![]()
nelia spune:
Eu sint atit de racita, ca nu-mi vine sa cred. Aseara am avut febra, frisoane... mi-e teama sa nu fie combinata viroza (ca pediatra a zis ca e viral la copii si cred ca a avut dreptate, ca deja dupa trei zile, ei sint binisor) cu o infectie urinara, ca e fac fff rar febra. Ma doare capul, mi-e rau, nu am pofta de mincare... of, sint tare amarita. In schimb, pe Tudora am dus-o la gradinita si am stat astazi mult la soare, in parc. Si la intoarcere, am intrat intr-un magazin si am ochit un covor pentru salon, cu traverse asemanatoare si pe hol... si acum stau sa ma gindesc daca sa-l iau sau nu!?! Nu pot sa le iau decit pe 1 septembrie, ca atunci iau bursa si daca renunt la tot (am slavit si voiam sa-mi iau o costumatie sau doua, ca incep scoala), imi ramine pentru covor. M-am trezit intr-o dimineata si mi-au inghetat picioarele si cind ma uit la bebe ca nu vrea sa stea decit pe jos mi se se face rau. Eu nu pun covoare decit iarna, dar le-am aruncat pe cele avute la Tudora, ca se facusera urite. Pina cind vom da drumul la caldura ca sa fie cald si pe jos, mai sint cel putin doua luni... Ma mai gindesc... Dar tot nu am plecat cu mina goala, am gasit in sfirsit niste perdele dragute pentru dormitorul nostru, le-am si pus si inca imi mai plac.
Ma binedispune cind cumpar cite ceva... ca nu stau prea bine nici fizic, dar nici cu pisicul...
Ah, Elisor, si Agata vrea pisica. Imi spune ieri ca i-a zis tati ca daca pastreaza curatenie in camera la ea 10 saptamini (eu cred ca a vrut sa zica luni
) si isi face lectiile frumos, fara sa mai traga mami de ea ii ia, ii ia o pisicuta. Nu stiu de ce i-a spus asta si nici nu stiu ce voi face daca tati a vorbit serios... Adevarul este ca Agata isi doreste de mult tare un ciine sau o pisica, asa ma induioseaza cind isi imagineaza ea cum vom cumpara si noi o casa, cu gradinita cu flori in fata si ea si mami vor pune multe flori si vor lucra impreuna acolo, stind de vorba (si Tudora daca vrea, dar e musai sa fie ea si mami)... Si daca avem casa, vom avea si un ciine si o pisica. Nu a spus niciodata piscina, nu a spus ca vrea camera ei nu stiu cum, dar tot timpul spune ca vrea gradinita cu flori si cele doua animalute.
Newmami, si noi am cunoscut oameni deosebiti aici, nasii copiilor, inca trei familii... sint tare de treaba si desi credeam ca nu ne vom mai face prieteni buni ca cei din tara, uite ca am avut noroc. Si sintem deschisi tot timpul spre alte prietenii, niciodata in viata nu ai destui! Am tresarit cind am citit, dar mi-am adus aminte ca ai spus ca vei sta cu fetitele Simonei. Chiar, voi va opriti la Patrick? Sa nu ma bati...![]()
Fran, asteptam poze! Nu am mai vazut-o de mult tare pe Iepu', cred ca nici n-o mai recunosc.
CORNELIA, mami de AGATA, TUDORA si LISANDRU
elisor spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui NewMami Iar cu trei copii nu stiu cum este, dar voi avea placuta experienta curand … si de abia astept.NewMami & Patrick Ryan |
chiar imi pregatisem

, dar mi-am adus intr-o secunda aminte ca vei sta cu "fetele tale"Anca foarte bine ca mai vii cu explicatii la poze, si, n-ati avut febra musculara de la dat la manivela? Pai in Eftelingul din Olanda n-am luat-o si pe Bianca (am mers doar cu Andreas, el era pentru a doua oara, eu cred ca a patra oara) pentru ca avea doi ani si nu erau prea multe atractii pentru varsta ei, plus ca e si o fire incapatanata, daca i s-ar fi parut ceva scared puteam sa stau si-n cap ca nu i-ar fi trebuit. Andreas doar a doua oara a avut curaj sa se dea pe aproape toate atractiile.
In orice caz in State cred ca e de doua ori ce-i in Europa, plus ca sunt cele mai si cele mai, poate vreodata ajung sa-mi vad visul cu ochii ca sunt innebunita dupa parcurile de distractii, cine nu e?
Dar daca ziua mergi la servici, noaptea lucrezi pentru servici ma intreb cand apuci sa te odihnesti sau sari peste...
Cum n-ati fost prea vorbarete am intrat in bucatarie si am bucatarit, ciorbita si felul doi sa aiba copilasii maine ca in ultima vreme numai mancare cumparata sau comandata am avut

Ce tragedie cu avionul in Spania, eu tot nu pot pricepe cum se pot intampla nenorociri la sol
Ne vedem maine!
Andreas (17.08.1998) www.dropshots.com/elisibia2" target="_blank"> foto 1, , foto 2 ,
[font=Comic Sans MS]"Daca un copil traieste in LAUDE, invata sa APRECIEZE.
elisor spune:
Nelia dar tu te tratezi in vreun fel ca mie mi se pare ca duci boala pe picioare?! Of, sanatate multa iti doresc! Exact asa sunt si eu, ma bucur tare mult cand cumpar haine, prostioare, ceva pentru casa, dar nu mancare. Ma enerveaza cand vad cosul plin cu mancare si cu o gramada de bani dati pe ea, pentru ca nu ramane nimic, intra, iese si n-am vazut nimic, dar ceva de care sa ma bucur mai mult timp e o mare placere. Cele mai multe depresii le am cand e cardul gol, n-am nici un chef de nimic atunci.
Felicitari pentru slabit daca asta-ti doreai! Ce ai hotarat sa faci cu pozele, ai mai facut, unde le putem vedea?
Andreas (17.08.1998)
nelia spune:
Am luat niste paracetamol, ca alaptez si nu stiu ce as putea lua. Si iau Urinal pentru rinichi, sa nu fie si de acolo febra, adica din nou vreo infectie urinara. Am rendez-vous la urolog abia pe 6 octombrie, ca asa-i aici.
Si beau ceai, si acum mi-am facut unul. Da, am vrut si mai vreau sa slabesc, dar faptul ca nu pot sa maninc mai nimic si alaptez si nici noptile nu prea dorm, ca ba au fost raciti si nu puteau respira, tuseau, ba ies dintii, asta-noapte nu am dormit ca mi-a fost mie rau... ma sleieste de puteri si asta nu am dorit. Dar sint incintata, ca am 75 de kilograme, de la 81! Maninc de toate, dar putin. Ah, nu maninc fainoase, decit cereale integrale cu iaurt dimineata. Si nici dulciuri, astazi mi-am luat o ciocolata mica, maninc fructe ucate si fructe proaspete, dar nimic cu zahar. Nu prea se vede, ca de pe burta se duc greu, nu prea am apucat sa fac exercitiile propuse... dar alerg sau merg in pas foarte rapid zilnic, minim 30 de minute. Am zis ca macar sa ajung la 68, cit aveam cind am ramas gravida cu Tudora. Apoi mai sint 10 de dat jos (eu am avut toata viata 50-52, dar eram prea slaba, aratam bine pe la un 57-58), dar astea se vor duce greu, cu gimnastica, cu miscare, cu voita si perseverenta. Dar mi-am dat un an la dispozitie, adica in vara viitoare as vrea sa ma vad cit de cit normala... si apoi pot sa-mi iau carnet.
Aici ai nevoie de acel teoretic luat ca sa te poti urca la volan, chiar ca sa inveti. Am examen pe 29 septembrie... e pe calculator, test grila. Eu voiam sa-l am inainte de a veni Octav, sa-i fac o surpriza, dar atunci m-au programat. Si nu poti sa-ti dai examenul pentru carnet mai devreme de 8 luni de la luarea teoreticului... dar am inteles ca poti sa conduci daca esti cu cineva care are carnetul de doi ani. Nu stiu cum vom sta cu banii, ca sa fac scoala, dar ma poate invata Octav baza, si in primavara-vara sa-mi iau ore de condus... sa trec hopul si poate macar la iarna viitoare scap si eu de drumurile pe jos.
CORNELIA, mami de AGATA, TUDORA si LISANDRU
onixone spune:
buna dimineata la fete...ca vorba aia e ora 11:00.
Noi inca mergem la piscina maine e ultima zi.A avut un curs intensiv in fiecare zi, si am vazut ca merge cu placere .Din septembrie incepe un curs de o zi pe saptmana vineri de la ora 18:00.Ieri mandrul meu mi-a facut o minune la piscinaLa sfarsitul orei cand toti ies afara ca sa sara in piscina cu ajutorul profesorului, mandrul meu isi da slipii jos si face pipi in piscina.Eu eram in piscina mare si il urmaream ca stiam ca e sfarsitul orei, cand am vazut ca are tendinta de asi da slipul jos m=am dus la el dar pana am ajuns...facuse jumate in piscina.Nici profesorul nu l-a observat decat atunci cand strigam la el in timp ce ma indreptam la el.El nu avea nici o treaba, vesel ca deobicei facea pipi.
Azi cand ne-am dus m-am asigurat ca a facut si pipi si caca inainte de a merge in piscina.Slava Domnului fara incidente azi!!!VA da-ti seama ce rusine mi-a fost.L-am dus la toaleta oricum dupa incident si ne-am intors la profesor sa ne cerem scuze!!!!
Oana lu'Alex
www.flickr.com/photos/copiluti_mai_iunie/sets/72157600515762396/" target="_blank">poze pe FLICKR
www.oana-jipa.magix.net/" target="_blank">Poze Alex

Patrick Ryan