Copiluti de mai-iunie 2005 (82)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Florentina G spune:

Salutare!

A mai trecut o zi de canicula...oare cat mai rezistam?

Nelia, felicitari pentru primul cuvant al lui Lisandru! Cred ca abia asteptai sa ii povestesti lui Octav! Ce sa mai zic...e uimitor cat de repede cresc copiii, eu uitandu-ma la ai mei imi dau seama cat de repede trece timpul, abia acum constientizez cu adevarat cat sunt de trecatoare toate...

Oana, dulce foc Alex! Cred ca ai ras mai mult din cauza emotiilor... si eu as fi facut la fel! O boiereste Alex intre atatea fete, ai grija sa nu ti-l fure!

Monu, ce mare s-a facut Antonia... aproape a ajuns-o din urma pe Alexia. Cum se joaca impreuna? Se inteleg? Ai mei se joaca impreuna doar jocuri gen sarit in pat, invartit in cerc.. in rest stau unul langa altul dar se joaca individual, rar il mai include Maya si pe Patrick in povestile ei.

Newmami, imi place ce povestesti... Cred ca sunteti foarte norocosi pentru ca in general in strainatate mai greu se formeaza relatii atat de stranse si mai greu iti poti face atatia prieteni cu care sa te intalnesti frecvent si sa te si simti bine.
Si ca tot am adus vorba... asta este si unul din motivele pentru care ne-am intors in Romania.
Eu am plecat cu un program J1 de dezvoltare a carierei in Industria Hoteliera, iar Dan a venit cu acelasi program dupa ce lucrase pe vas de croaziera 8 ani in Florida. El era din Brasov, eu din Bucuresti si cum Romania era prea mica sa ne intalnim, ne-am cunoscut in America.
Initial am vrut sa aplicam pentru emigrare desi nu eram hotarati daca vrem sa ramanem in State iar cand ni s-a spus ca procedura poate dura si doi ani, timp in care nu puteam iesi din tara pentru ca se considera ca am stat ilegal peste viza, am hotarat sa ne intoarcem in tara, sa incercam sa ne ducem planurile la capat iar daca nu va fi cum speram sa venim inapoi in State.
Intr-adevar viata acolo era frumoasa insa scopul nostru era sa ne intoarcem in tara iar cat stateam acolo cam bateam pasul pe loc, chiria era destul de mare, banii ne ajungeau cat sa traim decent, nu puteam pune nimic deoparte.... Nu stiu daca e mai usor aici sa agonisesti ceva dar stiu ca acolo imi lipsea mult familia, mai ales mama care se tinea tare ori de cateori vorbeam cu ea dar le spunea prietenilor ca ar da orice sa imi tina copilul in brate, aveam multe cunostinte dar nu aveam prieteni...
Pana acum nu am simtit nevoia sa pun in balanta faptele si sa vad daca a meritat sa ne intoarcem, am luat experienta in State ca atare, mi-ar placea sa revad tot ce am lasat acolo.. oameni,locuri..insa nu stiu daca m-as mai putea integra la viata de acolo in situatia de acum.

Iar mi se duce bateria la laptop... sper sa intru maine din nou,mai ales ca pe seara planuim un drum spre Fagaras sa las copiii cu mama la soacra-mea si s-ar putea sa stau cateva zile si eu...

Va pup!

Tina, mami de Patrick si Maya
"Nu te uita niciodata de sus la cineva, decat daca vrei sa-l ajuti sa urce" Jesse Jackson

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elisor spune:

Anca am vazut prima parte a vacantei voastre (primul album), ca de obicei poze ce merita vazute bucata cu bucata, mi-au placut foarte mult si m-am bucurat sa impartasesc cu voi macar a zecea parte ce-ati vazut pe-acolo. Patrick, e clar ca a trait la maxim aceasta vacanta. Bianca a vazut si ea o parte din poze si-mi cerea cu insistenta ca vrea si ea acolo cand plecam? Ramane zilele urmatoare sa vad si partea a doua. Multumesc de comentariile haioase si timpul alocat pozelor !

OlgaT sper ca ai primit vesti bune de la ecograful de azi !

Nelia ma gandesc ca un singur copil la parinti e mai usor de stapanit, deja cand numarul lor creste se antreneaza in tot felul de ghidusii care nu sunt pe aceeasi lungime de unda cu rabdarea si intelegerea noastra.
Si eu cred ca Agata da semne ca ii e suficienta vacanta si sunt sigura ca toata aceasta razvratire sau rebeliune sau cum sa-i zic impotriva bunicilor e numai din pricina dorului fata de tine, fata de Tudora si Lisandru, fata de voi toti impreuna in casuta voastra, cu viata voastra...sunt sigura ca ii e atat de dor de tine, in primul rand, de nici nu poate sa exprime, si rabufneste pe alte cai...sigur la revederea ce-o s-o aveti nu-ti va da drumul pret de minute intregi. Cat mai stau? De abia astept sa vad poze din vacanta lor. Multumesc de comentarii , inspirate si amuzante!

Florentina se plateste doar taxa de intrare, care e putin mai mare in weekend. Conditiile sunt foarte bune, mai putin umbrelele care erau putine si marea majoritate distruse, banuiesc ca de vant ca pareau cam slabe. Adevarul e ca nu simti canicula cand esti in apa si marea majoritate pentru distractii vine nu pentru plaja. Mai este in Brasov si Paradisul Acvatic care e ceva mai scump, mai multa lume (lumea buna cica ), dar nu atatea distractii, am inteles, ca inca nu am fost(Anca stie ca ea a fost anul trecut).
Telefoane de ziua copilului, hm...ieri a fost ziua lui Andreas si vreau nu vreau tot am contabilizat cine si-a adus aminte si cine nu, ma doare ca de la cumnata-mea nici un semn si are si ea doi copii ale caror zile urmeaza si ma framant daca sa "uit" si eu sau sa las de la mine si sa sun.

Anca, Clara, Florentina, Nelia (in ordine alfabetica, da ) sarumana ca v-ati uitat la pozele noastre si pentru comentarii !

Anca m-am amuzat cu perlele voastre, ce simpatic e! Si eu tot spun ca vreau sa le notez ca altfel le uit si...le uit. In seara asta mi-a spus maine sa merg la servici ca nu are bani sa mearga la saltea sa sara .

Andra am vazut pozele voastre, ce mare a crescut si Horia, tocmai ce-am vazut si-o poza de la botezul lui cum sta cu caputul pe tine si cu manutele la sanul tau si uite-l ce mare s-a facut. Ai doi ghidusi in casa, cum se impaca? Aaa, si pozele de la nunta, da' stiu ca erai foarte slaba, acum esti femeie, adica arati foarte bine si implinita ca mama!

Mai am de citit dar totusi e tarziu pentru un om al muncii cu orar fix, fir-ar sa fie si prostia asta sa te plateasca la ora si nu la lucrare.
O saptamana usoara va doresc! Ups, sa fiu al naibii ca eu am senzatia ca azi e duminica daca ne-am luat o zi de concediu pentru noi a fost duminica.

Eli cu Bianca (13.06.2005) Andreas (17.08.1998)

www.dropshots.com/elisibia2" target="_blank"> foto 1, , foto 2 ,
"Daca un copil traieste in LAUDE, invata sa APRECIEZE.
Daca un copil traieste in SIGURANTA, invata sa aiba INCREDERE.
Daca un copil traieste in ACCEPTARE si PRIETENIE, INVATA SA IUBEASCA LUMEA"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Plecam la Bran maine dimineata si ne intoarcem duminica. Daca se termina capiolul, va rog sa deschideti una din voi capitol nou, pleaasee! Va pup si sa va gasesc cu bine.

Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
www.dropshots.com/gabitzam3" target="_blank">Poze noi cu maimutzica mea, Andrei-Stefan (25.05.05) si puiul mic Raducu(06.06.2008)

Mergi la inceput

Nelia felicitari pentru "mama", poate pana vine Octav ii face surpriza si invata sa spuna si tata. Cum nu se poate mai nasol sa fiti toti trei bolnavi, cred ca ti-a ajuns si tie sa fi tot singura si cred ca de abia astepti reintregirea familiei. Sanatate multa!

Clara ce bine ca ai povestit de salina de la Slanic si ce mai e pe acolo, ca e bine de stiut.

Monu d-zeu s-o ierte pe bunica ta! Ce idee buna ati avut sa va detasati de atmosfera din astfel de momente si v-ati regasit si reincarcat bateriile prin locuri frumoase. Ati facut poze?

Oana englezoiaca zic si eu ca Nelia deci mai vrei un bebe si cam pe cand sau varianta mai discreta cam ce diferenta de varsta te-ai gandit sa fie intre ei?
Ma amuza Alex al tau, parea ca n-are nici o treaba cu ceilalti copii veniti acolo sa invete, el era prezent pentru distractie dom'le. Cum de el n-avea casca? Nu e obligatorie? Totusi e curajos, Bianca trebuie convinsa pret de cateva minute ca poate intra in apa iar daca apa e mare se tine si trebuie sa se convinga singura ca e in siguranta.
Am vazut si pozele de la Peter, Alex asa tine tacamul mereu, de-andoaselea? Imi aminteste de Andreas care si acum, ca a implinir 10 ani nu stie sa foloseasca cutitul calumea si-i mai cade din lingura, spre deosebire de sora-sa care mananca foarte frumos. cand ii vad fetisoara lui Alex deja ma bufneste rasul, are o mutrita care iti sugereaza un copil poznas si mereu pus pe sotii.
Multumesc ca te-ai uitat la poze

Anca si Bianca e o pisicioasa din cale afara dar nu intotdeauna si ma topeste cand imi spune ca i-a fost dor de mine. Sunt tare tare dulci.

Florentina iti doresc sa reusiti sa va reintoarceti in State chiar si pentru o vacanta, sa o duci pe Maya la originile ei , si sa va mearga afacerea ca sa va puteti implini visele.
Ma intrebam, ipotetic bineinteles, daca Dan al tau o cunoaste cumva pe o fosta colega de-a mea care a lucrat si poate mai lucreaza pe vas de croaziera de ani buni de zile, tot din Brasov, s-a realizat fata asta extraordinar de mult, apartament cu 4 camere, masina, afacere, dar mai putin viata de familie, desi iubeste foarte mult copiii n-a fost sa fie, de la povestirea ta mi-am adus aminte de ea si ma intrebam oare pe unde mai e. S-a mai racorit putin la munte dar am intels ca de maine iar o luam de la capat.

Gabitza drum bun si vacanta placuta, sunt curioasa cum va percepe Raducu prima lui vacanta. Daca ajungi prin Bv da un semn.

Maine imi va cadea capul pe birou, asta e sigur

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Elisor, se intorc pe 2 septembrie, mai avem putin! Adevarul este ca abia astept sa ne vedem cu totii, sa reincepem programul de toamna, sa stim orarul in fiecare zi si sa intram intr-un ritm... va fi mai greu la inceput, luna septembrie va fi o luna de foc... Eu incep scoala, Octav incepe si el, Agata incepe clasa a doua si cred ca a uitat tot in vacanta asta, nu stiu daca am mai scris aici, am inteles de la bunica si de la tati ca nu prea au reusit sa faca mai nimic cu ea in vacanta. Aici nu le da nimic de facut in vacanta, dar eu le-am dat o carte de exercitii in franceza, de limba si de matematica, una de citit in franceza si una in romaneste... si cred ca se intorc cu ele nedeschise, ca domnisoara mea a zis ca ea nu face lectii decit cu mami (a gasit motivul!).
Florentina, am citit ce ai scris, parintii si relatia nepotilor cu bunicilor, lipsa prietenilor (noi ne-am facut citiva aici, dar putini, asta si pentru ca perioada cind copiii sint mici te izoleaza din motive obiective) - uite motive foarte bune de intors acasa. Eu am emotii cu intoarcerea lui Octav, sint curioasa sa aud parerea lui...
Gabitzam, drum bun si sa aveti zile frumoase!

CORNELIA, mami de AGATA, TUDORA si LISANDRU

Starile sufletesti care par a nu avea nici un motiv, au motivele cele mai adinci. (Blaga)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OlgaTarziu spune:

Mi-am vazut si eu samburelul. E unde trebuie si ii bate inimioara. Doamne ajuta-ne!

Mergi la inceput

Dimineata va fi jale mare cu mine. Pe mine ma apuca cheful de treaba si incep sa am energie si incep sa am energie dupa miezul zilei de-aia ma si culc tarziu de multe ori, iar dimineata as lalai-o in pat cat mai mult...si ma gandesc cu jind la cei care-s in concediu...of
Tocmai de-aia m-am uitat si la poze din vacanta lu' Bea. Am vazut intalnirea cu Clara si Teodora, cea cu Monu si fetele, cea de la parinti de la Valcea, cea de la Busteni si frumoasele tale creatii. Lipsesc cele de la mare cu Andra, am vazut vreo cateva postate de ea. In orice caz ai o vacanta plimbareata!

Nelia si eu astept intr-un fel inceperea scolii, de fapt nu o astept dar ma streseaza ca stiu ca mai e foarte putin si-mi sufla-n ceafa, se termina vara cea draga, vacantele, incepem si ne adunam pe la casele noastre, intram in ritm, cum spui si tu. Un nou an, alte asteptari, multa munca, planuri pentru sarbatorile de iarna si se mai incheie un an. Dar asta e viata, atat de trecatoare, parca mereu ne dorim clipa urmatoare, putini sunt cei care se multumesc cu clipa de fata.

gata, la culcare cu mine!

Mergi la inceput

OlgaT asteptam aceste vesti bune de la tine, sa dea domnu sa mergi pana la capat fara probleme, samburelul curajos!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

OlgaT, ne rugam alaturi de tine sa ramina acolo, sa creasca mare si sanatos!

Elisor, chiar mai gindeam la tine cind calcam... am luat toate rufele la rind, si alea pe care le tot depozitam, ca ritumul in care ne vom intra nu presupune si calcatul lor. Si ma gindeam cum ai spus tu odata ca ai terminat tot de facut intr-o singura zi... eu tare ma mai fragmentez intr-o gramada de lucruri, nu apuc sa fac nici jumatate din cit imi propun si a doua zi cind ma reapuc mi se pare ca n-am facut nimic cu o zi in urma... si tot asa.

CORNELIA, mami de AGATA, TUDORA si LISANDRU

Starile sufletesti care par a nu avea nici un motiv, au motivele cele mai adinci. (Blaga)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cloreta spune:

OlgaT, sa dea Dumnezeu sa fie bine samburelul si tu la fel, ce ma bucur pentru tine
Vreau sa va spun ca asa mi s-a dor de un bebelus de mor, ma surprind uitandu-ma ca tampa la bebei prin locurile publice, poate se ia cineva de mine pana la urma:)))
NewMami, ce locuri frumoase ati vazut in vacanta, sunt impresionata, mi-ar placea sa avem si noi macar o mica parte din asa ceva.
Onixone, e mortal Alex cu ochelari, imi vine sa il mananc, e frumos rau. Vad ca i-a placut tare la apa iar la petrecere rade ca mami:)
Nelia, cred ca arzi de dorul lor, eu aseara simteam casa asa pustie fara garga. Si nu imi aduce aminte de rufe necalcate da?:))
Elisor, la multi ani pentru Andreas, sa creasca mare si sanatos, sa va bucurati de el, de amandoi. Nu te mai necaji ca nu si-a amintit nu stiu cine, e in natura oamenilor, sunt convinsa ca ai sa suni tu cand va fi cazul
Gabitza, sa aveti vreme buna si sa ne povestesti cuma fost in excursie cu trei barbati.

In capul meu e vineri azi:))))))

“If you want to feel rich, just count the things you have that money can’t buy”

Mergi la inceput