Apocalipsa
Raspunsuri - Pagina 26
ham spune:
Citat: |
citat din mesajul lui BeLucci hai mei Ham, CINEVA a facut legile fizicii si le poate schimba. Sau cunoaste altele superioare. De exemplu: legea gravitatiei ne invata ca orice obiect mai greu decat aerul nu se poate ridica. Dar legea aerodinamicii spune ca un obiect...cu viteza si forma potrivita poate sa zboare. Amandoua legi sunt perfect adevarate, chiar daca aparent se contrazic. Sunt inca multe legi pe care noi nu le cunoastem.....Asa ca nu fi asa sigur ca nu putem lumina, chiar la propriu vorbind. Stai linistit ca numai cei care cred in Dumnezeu si in Isus Cristos, si dezvolta o relatie cu El vor lumina. Asa ca pe tine poate sa nu te pasca pericolul sa luminezi. Sa sti ca Dumnezeu iubeste si pacatosii nu numa prostii! Dar uraste pacatul, si nu ia creat pe oameni pacatosi, asta a fost alegerea lor, si credca si cu prostia e la fel(asta e "replica" la ce spui tu: Lui Dumnezeu trebuie sa-i fi placut oamenii prosti. Altfel nu ar fi facut asa multi...") |
Legile ce guverneaza toate cele nu s-au schimbat de la facerea lumii, doar noi am mai halit cate-un pic din pomu' cunoasterii, incepand sa semanam intr-asta cu Dumnezeii (nu mai este mult pana cand vom lua materie si vom face orice cu ea, inclusiv ceva cu viata!), adica sa le descoperim pe ele, legile!
Daca acu' cateva sute de ani aratai oamenilor un avion sau un bec, creai o noua religie, cum s-a si intamplat de-a lungu' timpului (vezi desenele gigant din desertu' Nazaca din Peru).
Animalele nu pot lumina, eventual pot fi fosforescente, ca adaptare la mediul unde n-ajunge lumina (ori in rai e bezna-beznei, ca-n curu' iadului, ori nu lumineaza nimeni, FIINDCA N-ARE CUM si DE CE!)
mariuta spune:
citat din mesajul lui capcaunul [brAsta-i legea lui BeLucci, nicidecum legea gravitatiei. Legea gravitatiei ne invata doar ca orice corp este atras de pamant cu o anumita forta, direct proportionala cu masa corpului. |
De fapt legea e universala, se refera la oricare doua corpuri din univers. fiecare corp il atrage pe celalalt cu o forta direct proportionala cu masele corpurilor si invers proportionala cu patratul distantei dintre corpuri.
relativ la emisia de lumina, ham da cautare si cu "blackbody radiation". dupa niste calcule simple poti sa ne spui ce temperatura ar trebui sa aiba un corp viu pentru a emite lumina. :)
pe de alta parte, cuvantul "lumina" folosit in Biblie desemneaza mai ales o realitate duhovniceasca. Confuzia intre realitatea duhovniceasca si cea lumeasca sau fizica este foarte sugestiv ilustrata in Evanghelia dupa Ioan, in convorbirile lui Iisus cu Nicodim, femeia samarineanca, etc. Nu mai stau sa analizez, se pare ca aceasta confuzie e o tendinta a noastra, a tuturora.
Referitor la o lumina alta decat cea fizica, exemplific cu:
In 1.9. Cuvântul era Lumina cea adevarata care lumineaza pe tot omul, care vine în lume.
In 2.19-21. Iar aceasta este judecata, ca Lumina a venit în lume si oamenii au iubit întunericul mai mult decât Lumina. Caci faptele lor erau rele.
Ca oricine face rele uraste Lumina si nu vine la Lumina, pentru ca faptele lui sa nu se vadeasca
Dar cel care lucreaza adevarul vine la Lumina, ca sa se arate faptele lui, ca în Dumnezeu sunt savârsite.
In 8.12 Deci iarasi le-a vorbit Iisus zicând: Eu sunt Lumina lumii; cel ce Îmi urmeaza Mie nu va umbla în întuneric, ci va avea lumina vietii.
Deci, s-ar putea ca in rai sa fie o bezna fizica. dar atat.
BeLucci spune:
Mariuta, daca nu ar fi ingerii si Dumnezeu care sa lumineze...da ar fi intuneric, dar pt ca ei lumineaza este...lumina!
ham spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui mariuta
De fapt legea e universala, se refera la oricare doua corpuri din univers. fiecare corp il atrage pe celalalt cu o forta direct proportionala cu masele corpurilor si invers proportionala cu patratul distantei dintre corpuri. relativ la emisia de lumina, ham da cautare si cu "blackbody radiation". dupa niste calcule simple poti sa ne spui ce temperatura ar trebui sa aiba un corp viu pentru a emite lumina. :) pe de alta parte, cuvantul "lumina" folosit in Biblie desemneaza mai ales o realitate duhovniceasca. Confuzia intre realitatea duhovniceasca si cea lumeasca sau fizica este foarte sugestiv ilustrata in Evanghelia dupa Ioan, in convorbirile lui Iisus cu Nicodim, femeia samarineanca, etc. Nu mai stau sa analizez, se pare ca aceasta confuzie e o tendinta a noastra, a tuturora. Referitor la o lumina alta decat cea fizica, exemplific cu: In 1.9. Cuvântul era Lumina cea adevarata care lumineaza pe tot omul, care vine în lume. In 2.19-21. Iar aceasta este judecata, ca Lumina a venit în lume si oamenii au iubit întunericul mai mult decât Lumina. Caci faptele lor erau rele. Ca oricine face rele uraste Lumina si nu vine la Lumina, pentru ca faptele lui sa nu se vadeasca Dar cel care lucreaza adevarul vine la Lumina, ca sa se arate faptele lui, ca în Dumnezeu sunt savârsite. In 8.12 Deci iarasi le-a vorbit Iisus zicând: Eu sunt Lumina lumii; cel ce Îmi urmeaza Mie nu va umbla în întuneric, ci va avea lumina vietii. Deci, s-ar putea ca in rai sa fie o bezna fizica. dar atat. |
Pai mi se pare ca spui acelasi lucru ca si mine; PARÁBOLA, parabole, s.f. Povestire alegorica cu un cuprins religios sau moral; pilda; p. ext. exprimare alegorica, afirmatie care cuprinde un anumit tâlc; fabula, alegorie. – Din fr. parabole, lat. parabola.
Sursa: DEX '98
Fizica n-are a face cu religia.
BeLucci spune:
Fizica n-are a face cu religia. |
Pai bineanteles ca nu are legatura cu religia, total de acord. Are legatura cu Dumnezeu.
Si aerul pe care il respiri are legatura cu Dumnezeu, daca nu iti convine creaza-ti propriul aer.
Psalmi 14:1
Nebunul zice în inima lui: „Nu este Dumnezeu!” S-au stricat oamenii, fac fapte urâte; nu este nici unul care s#259; fac#259; binele. 2 Domnul Se uit#259; de la în#259;l#355;imea cerurilor peste fiii oamenilor, s#259; vad#259; de este vreunul care s#259; aib#259; pricepere #351;i care s#259; caute pe Dumnezeu.
BeLucci spune:
Nebunul zice in inima lui :"Nu este Dumnezeu". S-au stricat oamenii, fac fapte urate;nu este nici unul care sa faca binele.
Domnul se uita de la inaltimea cerurilor peste fiii oamenilor sa vada de este vreunul care sa aiba pricepere si care sa caute pe Dumnezeu.
Religia e ca o casa te duci unde iti place. Te duci la programele de biserici unde te simti bine, unde te regasesti. Religia nu te mantuieste si nu iti tine locul in rai/iad!
ham spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui BeLucci
Pai bineanteles ca nu are legatura cu religia, total de acord. Are legatura cu Dumnezeu. Si aerul pe care il respiri are legatura cu Dumnezeu, daca nu iti convine creaza-ti propriul aer. Psalmi 14:1 Nebunul zice în inima lui: „Nu este Dumnezeu!” S-au stricat oamenii, fac fapte urâte; nu este nici unul care sa faca binele. 2 Domnul Se uita de la înaltimea cerurilor peste fiii oamenilor, sa vada de este vreunul care sa aiba pricepere ai care sa caute pe Dumnezeu. |
Ce legatura are citatu' asta cu...prefectura?
Nu pari o "surioara" cu carticele colorate, la ele am mai intalnit obiceiu' asta- cum nu mai stiu ce sa spuie, trantesc un citat biblic, fara nici-o legatura cu discutia!
Fizica nu exclude pe Dumnezeu ci carticelele colorate cu povesti despre Dumnezeu inventate de oameni!
Legile fizicii sunt date tot de la Dumnezeu, creieru' uman, cu posibilitatea gandirii logice tot de acolo, puterea de a crea aproape orice (inclusiv aeru' de care pomenesti tu) tot de la el vin; inclusiv bigotismu' religios (foarte folositor de altfel, ca sa conduci masele trebuie sa le unesti intr-un crez!) si lipsa de logica a multimii (si ea necesara, cei inteligenti sunt greu de unit si condus), caci este nevoie si de ei pentru muncile de rand, pe care un om cu creier le evita prin gradu' de scolarizare la care ajunge, treaba care-l face sa gandeasca logic, inteleaga fenomene si sa inventeze caile spre atingerea visurilor...
De ce nu ne-ar conveni ca Dumnezeu a creat o lume in care toate sunt ordonate incat sa existe viata, aer respirabil, oameni ce au inteles cum sunt ordonate toate cele incat sa poata reproduce acele mecanisme/fenomene si pe alte planete?
Inca o chestie: DE CE ar trebui Dumnezeu cautat?
El ESTE in toate cele si nu se ascunde, ca sa fie nevoie sa-L cauti.
xenocid spune:
citat din mesajul lui BeLucci Nebunul zice in inima lui :"Nu este Dumnezeu". S-au stricat ... |
Eu insa va spun voua: Ca oricine se manie pe fratele sau vrednic va fi de osand#259;; si cine va zice fratelui sau: netrebnicule, vrednic va fi de judecata sinedriului; iar cine va zice: nebunule, vrednic va fi de gheena focului. Matei 22:5
Come to The Dark Side ... we have cookies!