Apocalipsa
Raspunsuri - Pagina 23
BeLucci spune:
Citat: |
29. Iar daca ochiul tau cel drept te sminteste pe tine, scoate-l si arunca-l de la tine, caci mai de folos iti este sa piara unul din madularele tale, decat tot trupul sa fie aruncat in gheena. 30. Si daca mana ta cea dreapta te sminteste pe tine, taie-o si o arunca de la tine, caci mai de folos iti este sa piara unul din madularele tale, decat tot trupul tau sa fie aruncat īn gheena |
Ham nu am timp sa citesc tooot, dar o sa-ti spun parerea mea fata de textul de mai sus.
Eu cred ca Dumnezeu vrea sa ne faca constienti de gravitatea pacatului. Sa-ti pierzi un ochi e o tragedie sau sa-ti pierzi mana e o tragedie , dar perderea sufletului oamenii nu o considera o tragedie. MUlti cred ca nici nu au suflet. Si atunci Isus ca sa arate gravitatea pacatului spune ca mai bine sa-ti pierzi un ochi si sa nu pacatuiesti decat sa-ti pierzi sufletul(adica sa arzi in iad).
... Dumnezeu interventionist, oricat ar fi el de misogin, violent, nedrept; este ca si cu femeile ce nu au pe nimeni in afara barbatului care le violenteaza, rau cu rau, da' mai rau fara rau... |
Aici te rog frumos...daca nu-l cunosti pe Dumnezeu te rog sa nu vorbesti asa.
LadyJ
daca nu ma insel,intrebarea lui Ham era: DE CE acel copil trebuia sa sufere,sa moara atat de urat in chinuri????(era o intrebare care astepta cred eu un raspuns religio-credincios) Si tu spui: pentru ca parintii nu au inchis porcul..... Mey, voi vorbiti in dimensiuni diferite zau asa. |
Ma obosit deja porcu si copilul si parintii fara vina si Dumnezeu e un nemernic, care ne facem sa suferim. Dar noi oamenii suntem foarte cuminti si atata de prostuti, noi de fapt nu ne dam seama de nimica, noi nu stim nimica....of cat suntem de micuti si fara aparare, si Dumnezeu asta rau numa vrea sa ne chinuie. Oh ce groaznica e lumea asta creata de Dumnezeu. Noi suntem fara pacat , fara pata, noi nu gresim cu nimica...numa Dumnezeu asta e de vina de tot.. Chiar daca "noi" nu credem ca exista....El TOT e de vina. punct.
Nu stiu cine e de vina nu am fost acolo, mi-am spus doar parerea, credca copilul nu era de vina credca parintii aveau un IQ scazut, credca , credca, credca.....CREDCA porcul era de vina!!!!!Ha ca am gasit vinovatul!!!PORCUL era de vina si noi....toti cu IQ-ul mare nu ne-am dat seama!!!!AH I'm so silly!!!
Scuze ca am fost ironica(in viziunea mea amuzanta) dar stiu ca tu o sa te simti ofensata!!asa ca uite imi cer scuze de-acuma.
Ramane la parerea fiecaruia...tu sa crezi ca Dumnezeu e de vina si eu, ca ...dar am mai spus...si nu mai repet.
J G spune:
Nu stiu cine e de vina nu am fost acolo, mi-am spus doar parerea, credca copilul nu era de vina credca parintii aveau un IQ scazut, credca , credca, credca.....CREDCA porcul era de vina!!!!!Ha ca am gasit vinovatul!!!PORCUL era de vina si noi....toti cu IQ-ul mare nu ne-am dat seama!!!!AH I'm so silly!!! |
ti-ai gasit un subiect foarte prost pentru mistorile astea si ti-ai dat, ca sa zic asa, masura.
Nu te-a intrebat nimeni, nu discutam de vinovatie in aceasta speta. Ce s-a intamplat a fost clar un accident.
Insa daca tu esti impacata cu existenta unu dumnezeu "atotputernic" (sic!) care asista la suferinta copiilor, cum e de pilda ultima stire despre copilul torturat de asistenta maternala, este ok.
In contextul asta explica-mi si mie ce face acest dumnezeu? A aparut, ne-a facut, a lasat un user's manual si asteapta sa ... ce? judecata finala, sa ne imparta pe grupe?
Ca inteleg de la unele dintre voi ca daca faci frumos si te rogi, atunci ajuta. Cum de e asa de selectiv? De ce n=ai fost tu arsa cu tigarea luni de zile cand aveai 4 ani?
Tu chiar nu intelegi despre ce vorbim, vorba lui LadyJ.
J si Carlita Carliontz (05.02.2006)
BeLucci spune:
ti-ai gasit un subiect foarte prost pentru mistorile astea si ti-ai dat, ca sa zic asa, masura. Nu te-a intrebat nimeni, nu discutam de vinovatie in aceasta speta. Ce s-a intamplat a fost clar un accident. Insa daca tu esti impacata cu existenta unu dumnezeu "atotputernic" (sic!) care asista la suferinta copiilor, cum e de pilda ultima stire despre copilul torturat de asistenta maternala, este ok. In contextul asta explica-mi si mie ce face acest dumnezeu? A aparut, ne-a facut, a lasat un user's manual si asteapta sa ... ce? judecata finala, sa ne imparta pe grupe? Ca inteleg de la unele dintre voi ca daca faci frumos si te rogi, atunci ajuta. Cum de e asa de selectiv? De ce n=ai fost tu arsa cu tigarea luni de zile cand aveai 4 ani? Tu chiar nu intelegi despre ce vorbim, vorba lui LadyJ. |
JG nu este vorba despre "misto", este vorba ca orice zic in final LadyJ deduce ca tot Dumnezeu e de vina. Pentru ca niste persoane provoaca rau cu buna stiinta nu inseamna ca Dumnezeu e de vina. Eu ca om iau decizii personale dar raspund pentru ele si daca fac bine se intoarce binele inapoi iar daca fac rau raspund pt asta si se intoarce inapoi la mine.
Dumnezeu nu a facut nimica nici cand Fiul Lui a murit pe cruce. Si sti cine la ratignit ?NOIoamenii. Dumnezeu se pregateste sa arda pamantul .
Dumnezeu nu intervine sa ia decizii in locul nostru fie decizii bune fie rele. Ne da libertatea de alegere. Ce rost ar avea sa ne spuna El ce sa facem? El ne-a dat legi pe care sa le respectam. Atunci ne-a spus ce sa facem ce sa nu facem, ce ne face bine sa facem si ce nu ne face bine sa facem. Daca noi nu am face rau nu ar suferii altii.
Parintii mei nu m-au mutilat si nu m-au chinuit, pt ca stiau ca asta inseamna ca e rau. Si stiu sa faca diferenta dintre bine si rau. Sunt oameni care aleg sa faca binele, ca altii sa nu sufere.
J G spune:
Pe Jesus l-au rastignit preotii, nu oamenii si in nici un caz eu.
Si inca o data iti spun ca nu intelegi intrebarea mea. Tu continui sa vorbesti de adultii care fac rau, eu te intreb de ce sufera copii. Dar de altfel nu cred ca voi puteti discuta in alti termeni decat vinovatia.
J si Carlita Carliontz (05.02.2006)
blackpanterro spune:
Uite Belucci nici nu mai trebuie sa astepti mult pt Apocalipsa...
http://www.december212012.com/
Eu zic sa te apuci sa te faci cocheta pt marea intalnire
Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
A ticket to hell has never been funnier
"You know your god is man-made when he hates all the same people you do."
BeLucci spune:
JG din cate stiu eu, preotii erau tot oameni, chiar daca erau preoti. Pe Isus(practic) l-au rastignit soldatii romani, care erau tot oameni, si ca sa fie rastignit Isus, tot oamenii strigau in fata lui Pilat din Pont sau in fata lui Irod. Deci toti erau oameni! Cand Pilat a intrebat dintre cine aleg sa fie rastignit/eliberat :Isus sau Baraba, oamenii au ales sa fie rastignit Isus care nu avea nici un pacat, si eliberat Baraba.
Nu stiu de ce Dumnezeu a lasat ca omul sa decida singur. Inca din gradina Edenului omul a ales gresit. A trecut peste porunca Lui Dumnezeu "dar din pomul cunostintei binelui si raului sa nu mancati caci in ziua in care veti manca veti murii negresit".
Nu stiu de ce trebuie sa sufere unii copii, e groaznic. Dau uite ca asta e un cerc vicios. Copii aia(unii) cresc mari(vezi Hitler) si chinuie pe altii. Si atunci ne putem intreba de ce copii aia sufere...si tot asa.
BeLucci spune:
Bpanterro eu nu astept apocalipsa. Nici macar nu ai facut efortul sa retii. Daca vorbeam despre apocalipsa nu inseamna ca o astept. Este un "eveniment" care fie ca vrei sau nu, se va intampla. Sti care e surpriza, ca nimeni nu stie cand va fi sfarsitul nici Isus Fiul lui Dumnezeu.
Eu o sa fiu "cocheta " o vesnicie si tu o sa petreci o vesnicie. Succes.
Credca o sa ma retrag din discutia asta, pt un timp. Eu am credinta mea, gandesc intr-un fel lucrurile, nu am nimic pt ca voi ganditi altfel. Eu spun din Biblie voi din stiinta, si tot timpul vor fi contradictii. Probabil nu vom ajunge la nici un rezultat. O sa urmaresc discutia, dar nu credca voi mai intervenii.
Sincer am avut aseara ocazia sa vad cum se "distreaza" astia care-l ignora pe Dumnezeu, dar pastreaz traditia. Cica ei se ditrau imbatandu-se si taind fumul de tigara incercand sa ajunga spre iesirea din sala. Mai si dansau....asa ziceau ei de fapt ca danseaza.... Am vazut popa, si am auzit istoria vietii lui, care nu era deloc cum o fi promis in fata lui Dumnezeu sa fie cand a fost ordinat popa. Si muuuuuuulte am vazut si auzit. Si credeti-ma ca nu mi-a parut deloc rau ca nu fac parte din stilul acesta de viata. Nu imi pare rau deloc, ca ma feresc de unele lucruri"distractive si nocive". Si ce era cel mai trist.......toti faceau acelasi lucru.....pt ca asa e traditia......dar nimanui nu-i placea. Dar Dumnezeu nu era bun...Anyway. Va doresc tot ce e mai bun si sper sa continuati discutia.
blackpanterro spune:
Sincer nu vreau sa retin ce citesc aici.E discutie fara sens.Tu nu poti sa intelegi dovezi adevarate care contrazic tot ce crezi tu ca fiind adevarat.
Apoi vi numai cu exemple din biblie, exemple ce nu inseamna nimic pt ca nu au nici o baza dovedita.
E ca si cum ai incerca sa convingi ca lupul a mancat-o pe scufita si apoi vanatorul a taiat burta lupului si scufita era vie si nevatamata, ca pe un fapt real.
Toata treaba asta imi zgarie creierul.
Cat despre aia ce cred ca sfarsitul vine in 2012
A si exemplul tau cu petrecaretii nu l-am inteles...aia care se distreaza ajung in iad sau cum?
Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
A ticket to hell has never been funnier
"You know your god is man-made when he hates all the same people you do."
ladyJ spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui BeLucci
JG nu este vorba despre "misto", este vorba ca orice zic in final LadyJ deduce ca tot Dumnezeu e de vina. Pentru ca niste persoane provoaca rau cu buna stiinta nu inseamna ca Dumnezeu e de vina. Eu ca om iau decizii personale dar raspund pentru ele si daca fac bine se intoarce binele inapoi iar daca fac rau raspund pt asta si se intoarce inapoi la mine. Dumnezeu nu a facut nimica nici cand Fiul Lui a murit pe cruce. Si sti cine la ratignit ?NOIoamenii. Dumnezeu se pregateste sa arda pamantul . Dumnezeu nu intervine sa ia decizii in locul nostru fie decizii bune fie rele. Ne da libertatea de alegere. Ce rost ar avea sa ne spuna El ce sa facem? El ne-a dat legi pe care sa le respectam. Atunci ne-a spus ce sa facem ce sa nu facem, ce ne face bine sa facem si ce nu ne face bine sa facem. Daca noi nu am face rau nu ar suferii altii. Parintii mei nu m-au mutilat si nu m-au chinuit, pt ca stiau ca asta inseamna ca e rau. Si stiu sa faca diferenta dintre bine si rau. Sunt oameni care aleg sa faca binele, ca altii sa nu sufere. |
nu,nu si iarasi nu!
Nu am dat vina pe DD.Nu am dat vina pe NIMENI.Am spus a fost un accident nefericit!!!!!!!!!!!
AC-CI-DENT!
Eu nu cred intr-un Dumnezeu crud.Deci mi-ar fi imposibil sa dau vina pe divinitate pentru toata suferinta capilasilor sau a adultilor.
Ce vroiam eu sa zic...este ca,ar trebui sa nu te mai concentrezi atat pe VINA in sine.Nu cred ca parintii au comis raul cu porcul DELIBERAT.
Deci nu au facut rau VOIT,mai!
Si normal ca,pentru un crestin care crede in minuni,vine intrebarea ““de ce nu l-a ajutat DD pe copil““?De ce? Nu stim de ce.Si nici nu vom afla prea curand,nu-i asa Belucci?
Ok,gata cu porcul ca m-am saturat.
Legat de ““ne-a lasat DD sa alegem singuri““ cum explici tu asta ,exact?Evident ca revin la binecunoscutele minuni: un copil supravietuieste miraculos si medicii nu-si explica, un om scapa dintr-un accident de masina nevatamat,lovit fiind de un tren, o mamica ramane insarcinata cand doctorii nu-i mai dadeau nicio sansa si asa mai departe.In aceste cazuri,binecunoscute si acceptate de crestini,poti tu spune ca DD nu se baga????Ca alegerile ne apartin?Pai atunci e ok sa ne sinucidem?
Si mai e o chestie pe care nu o inteleg: daca DD e atoatestiutor,ce alegeri mai avem noi? Aud? Nu stie el oare cum va fi tot? deci are rost sa ne amagim atunci ca alegem noi ceva?
Te intreb,pentru ca tu esti asa de convinsa ca ,chiar crezand intr-un Dumnezeu,suntem liber profesionisti...ca sa zic asa.Pai cum vine asta?
Ingrid S spune:
I'm back!
Am citit din urma si vreau sa-i multumesc lui Ham ca a raspuns in locul meu.
Vad ca se discuta intens despre cazul nefericit al copilului mancat de porc. Si despre interventia divina. Si, daca este o interventie divina.
Eu una nu cred ca Dumnezeu intervine in ceva. Sincer. Ca sunt femei care raman insarcinate, nu e o minune. Poate, atunci era pregatit corpul lor, dupa ani si ani de asteptare. Ca ne vindecam de boli grave? Nu e o minune. Noi avem capacitatea de autovindecare, unii au reusit, altii nu. Daca ne folosim doar 10% din creier...doar Einstein stiu ca a folosit mai mult. Noi am putea face lucruri "miraculoase" cu corpul nostru, dar habar n-avem cum.
So, nu are nicio legatura Dumnezeu cu toate acestea.
Totul, dar absolut totul depinde de noi. EL doar sta si priveste. Eu asa cred. (asta ca sa-i acord un credit, totusi, avand in vedere toate ororile de pe pamant).
Blackpanterro, ce vb tu acolo, draga? Asa repede vine Apocalipsa? Bine ca m-ai anuntat, sa-mi programez treburile importante...
Nu vad de ce trebuie sa va certati. Asa este, unii spun ce gandesc datorita faptului ca sunt convinsi ca fiecare silaba din Biblie e adevarata (si nu-i asa de rau la urma urmelor sa ai credinta), altii studiaza si cauta mereu raspunsuri si in afara ei. Nu e musai sa convinga ateii pe credinciosi sau invers. Dar ar fi frumos sa acceptam unii de la altii ca sunt cazuri unde nu avem raspuns. Eu in stiinta am gasit multe solutii, dar daca intru pe plan filozofic sunt in ceata totala.
Ingrid S si Diana
http://www.dropshots.com/Ingrid28_photo