Apocalipsa

Raspunsuri - Pagina 22

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ham spune:

Citat:
citat din mesajul lui b.nica

Citat:
citat din mesajul lui sorana

Citat:
citat din mesajul lui b.nica

Vorbind de empatie,este interesant ce anume ne ghideaza interesul spre o anumita conduita morala si ce anume spre o conduita antisociala.
Este clar ca mediul din primii ani de viata imprima o anumita tipologie a persoanei.
Dar cel mai grav mi se pare tendinta de manipulare care vine de la acele persoane care nu au(aparent)tulburari de personalitate dar care isi canalizeaza in mod constient capacitatile in aceasta directie distructiva si o fac cu mare placere.Evil spun unii.

Punand cap la cap mai multe postari - sa inteleg ca daca educi un copil folosind FRICA - de IAD si alte chestii - acela va fi om cu morala/etica - nu va ucide, etc pe cand folosind logica, bunul-simt, bunatatea - ala va fi om care nu va avea "frica" de nimic si va ucide, etc
Sunt foarte confuza ....

Eu cred exact pe dos!!!
Cred ca de FRICA faci chestii mai rele pe care nu le-ai face daca nu ti-ar fi frica ... macar ca minti, daca nu altceva ...
Exemplu clar: mama zice ca daca rup o floare ma duc in iad. versus: mama imi tot explica de ce nu trebuie sa rup florile, cum cresc, cum apar, la ce folosesc, ca daca rup floarea nu va albina ce manca, etc.

Care copil credeti ca va continua sa rupa flori? Ala care a primit explicatia cu iadul "te bate D-zeu" sau ala care a izbutit sa priceapa de ce nu rupem florile si la ce folosesc ele?????

In fine, chestie de alegeri, poate de educatia primita, nu stiu ... Pe mine parintii m-au crescut in asa fel incat sa nu imi fie FRICA. Nici de ei, nici de nimeni. Sa disting ce-i bine de ce-i rau si sa nu-mi fie frica de alegerile pe care le fac, sa stiu de ce le-am facut, etc.
Si asa incerc si eu sa-mi cresc copilul - cu calm, cu dragoste - pentru noi "dracusorii" sunt doar chestii haioase, nu exista in realitate.
Ca dovada - la ziua ei a vrut ca unul dintre animatori sa fie "dracusor" si celalalt "zana". Pentru ea ambele sunt creaturi magice - si stie clar ca nu exista in realitate - doar ne distram!!!

Sorana si Monica (5 ani)

Sincera sa fiu Sorana am citit de 2 ori postarea ta si nu vad absolut nicio legatura aceea a mea la care se presupune ca ai dat replica.

B.nica, io zic sa mai cetesti odata, poate-poate... !

Citind pasajul scris de tine si citat de Sorana, pe mine minte ma duce fix la popi si religiile lor- reusesti sa-i caracterizezi perfect!
Frica implica violenta, violenta de care e plina Biblia intreaga, nu doar Vechiul Testament; de-asta puscariile sunt pline de credinciosi- ei nu au bun-simt si intelegerea lui "Nu fa rau decat daca-i absolut necesar!" ci se ghideaza dupa "Nu fa rau daca esti pedepsit!"; cum toti ne credem destepti, in acest caz mintea ne gaseste o groaza de argumente pro-rau, de la "Ma spovedesc si sunt iertat!" pana la "E voie sa-i provoc rau, ba chiar sunt dator sa fac asta, respectivu' e un necredincios (distractive sunt babele habotnice care-ti povestesc despre alte babe la fel de habotnice cat sunt alea de necredincioase, ba chiar diavolesti) si Biblia imi spune ca necredinciosilor TREBUIE sa le faci rau!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BeLucci spune:

LAdy J hai te rog nu confunda delasarea si rea vointa cu "e vina Domnului" .Nu cred ca exista om sa nu faca diferenta intre bine si rau. Pana si animalele au simtul protejarii. Si crezi tu ca Dumnezeu a facut animalul mai destept ca omul. Aha fix. Hai ca am mai dat ex asta dar poate tu nu ai citit si in urma.
Daca eu nu alimentez masina, nu o duc la service si astept mana Domnului sa ma protejeze si sa-mi alimenteze El masina....Spune tu daca nu eu sunt nebuna....si nu am ratiune. Si mai repet si fraza" unde te poti proteja Dumnezeu NU intervine". Si acuma spune-mi tu cine e de vina ca porcul nu era inchis in grajdi...tarc etc.? Nu-mi zi ca Domnu. Sau tu lasi bijuteriile scumpe afara ca sa ti le protejeze Domnul? Credca e vina parintilor sau sub "supravegherea" cui era copilul.
Satan nu poate sa creeze nimica. Dumnezeu ne-a creat pe toti la fel, dar faptul ca unii aleg sa faca rau si altii bine, nu e vina Domnului. De ce ai facut tu o facultate? ca asa a vrut Domnul? Dar ce tu nu stiai ca o sa ai nevoie de scoala ca sa ai o meserie si o cultura? Trebuie sa vina Dumnezeu sa ne zica , tu inchide porcul, tu fa scoala...etc.
Ham dar cei care gandesc sau traiesc dupa" ma spovedesc sunt iertat", nu inseamna ca au dreptate. Come on!! Nu poti sa spui ca, crestinii gandesc asa.

Citat:
si Biblia imi spune ca necredinciosilor TREBUIE sa le faci rau!"
...unde spune Biblia asta! Ca eu nu am citit, ca daca citeam si eu asta si eram asa fanatica cu Biblia sa vezi ce ma cu unii!! kidin'

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Auzi Ham ori eu ori voi !
Se pare ca nu prea se intelege ce scriu si incep sa inteleg de ce unele raspunsuri imi par cel putin ciudate.
In situatia de fata unde folosesc eu cuvantul FRICA,sau IAD? Ce spun eu si ce intelegeti voi Sorana si tu!
Mai ceteste tu inca odata ce am scris eu si ce a raspuns Sorana si astfel te vei putea duce la culcare linistit ca nici de popi nu am vorbit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J G spune:

B.nica sorry sa te dezamagesc dar asta se intelege din cateva postari de aici, unde ai intrebat "in fata cui raspundem" etc, de altfel si eu ti-am raspuns in legatura cu asta aproximativ ce a spus Sorana.
Nu e nici o confuzie!

J si Carlita Carliontz (05.02.2006)

Mergi la inceput

BeLucci, uite o lista de citate ce sustin cruzimea si violenta in Noul Testament (Apocalipsa este "bomboana de pe coliva"):

Matei 3:10-12, 5:17, 5:29-30, 7:13-14, 7:19, 8:12, 8:21, 8:32, 10:14-15, 10:21, 10:28, 10:34-36, 11:20-24, 13:41-42, 13:50, 15:4-7, 18:8-9, 18:34, 22:12-13, 24:37, 24:50-51, 25:30, 25:41, 25:46

Marcu 4:11-12, 5:12-13, 6:11, 7:9-10, 8:38, 9:43-49, 16:16,

Luca 1:20, 3:9, 3:17, 8:27-37, 10:10-15, 12:5, 12:46-47, 13:3-5, 13:23-30, 16:19-31, 17:26-27, 17:29-32, 19:22-27,

Ioan 3:16, 3:18-36, 5:14, 6:53-56, 15:6,

Faptele Apostolilor 3:23, 5:1-10, 10:10-13, 11:5-6, 12:23, 13:22, 13:34, 13:8-11,

Romanii 1:31-32, 5:9, 5:12,

Corintieni1 3:17, 10:8-10,

Efeseni 1:4-5, 1:11, 1:7, 5:2, 5:6,

Coloseni 1:14, 1:19-20,

Tesaloniceni1 1:10,

Tesaloniceni2 1:7-9, 2:8, 2:11-12,

Evrei 9:13-14, 22 10:28-29, 11:28, 12:20,

Iacov 2:13, 2:21,

Petru1 1:2, 1:19-20, 3:20,

Petru2 2:5, 3:6, 3:7, 3:10,

Ioan 1 1:7,

Iuda 5,

Apocalipsa 1:5, 1:7, 1:18, 2:16, 2:23, 4:11, 5:9, 6:2, 6:4, 6:8, 6:10-11, 7:3, 7:4, 7:14, 8:7-13, 8:11, 9:4-6, 9:7-10, 9:15-19, 11:3-5, 11:6, 11:7, 11:8-12, 11:13-14, 13:8, 14:10-11, 14:19-20, 15:1, 15:7, 16:1-21, 16:6, 17:16-17, 18:8, 18:8-9, 19:11, 19:12-15, 19:17-18, 19:20-21, 20:9-10, 20:15, 21:8

Un sigur citat (restu' cata-le-n Biblie, as fi scris prea mult...), un citat care ni-l arata pe Matei lansand modelu' EMO:

(Matei 5)
29. Iar daca ochiul tau cel drept te sminteste pe tine, scoate-l si arunca-l de la tine, caci mai de folos iti este sa piara unul din madularele tale, decat tot trupul sa fie aruncat in gheena.
30. Si daca mana ta cea dreapta te sminteste pe tine, taie-o si o arunca de la tine, caci mai de folos iti este sa piara unul din madularele tale, decat tot trupul tau sa fie aruncat în gheena.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria spune:

Ham, te admir pentru rabdare si constiinciozitate, scrii frumos si documentat, dar tare mi-e teama ca ( pastrand limbajul on-topic) predici in pustie...

V

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Victoria

Ham, te admir pentru rabdare si constiinciozitate, scrii frumos si documentat, dar tare mi-e teama ca ( pastrand limbajul on-topic) predici in pustie...

V

“Shine on my way"

Nu predic, fiindca nu poti sa te lupti cu marotele oamenilor; cine se simte neputincios, neiubit, singur, chiar are nevoie de un Dumnezeu interventionist, oricat ar fi el de misogin, violent, nedrept; este ca si cu femeile ce nu au pe nimeni in afara barbatului care le violenteaza, rau cu rau, da' mai rau fara rau...
In viata, singuratatea este cea mai rea, daca n-ai pe altcineva e bun si popa cand iti da senzatia ca-i pasa de tine; toti cautam iubire si intelegere.
Scriu aici, fiindca din polemici inteleg, imi vin idei, mai citesc ceva, etc
Nu vreau sa schimb pe nimeni, schimbarile in domeniul credintei nu se fac cu predici sau se fac si cu predici cand terenul era pregatit de experientele personale care au marcat pe cel caruia-i predici, caci viata cu ale ei intamplari produce eventualele schimbari.
Atunci cand discuti, incepi sa intelegi ca si ceilalti, care gandesc anapoda din punctu' tau de vedere, nu iti sunt dusmani si ca pozitia "adevarul meu este unicul si nu poate fi comentat" este perdanta. In final, toti vrem sa credem in iubire si logica, unii in asta-L vad pe Dumnezeu, altii ii zic constiinta umana. Nici nu conteaza prea mult, parerea mea!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ham

Citat:
citat din mesajul lui Victoria

V

Nu predic, fiindca nu poti sa te lupti cu marotele oamenilor; cine se simte neputincios, neiubit, singur, chiar are nevoie de un Dumnezeu interventionist, oricat ar fi el de misogin, violent, nedrept; este ca si cu femeile ce nu au pe nimeni in afara barbatului care le violenteaza, rau cu rau, da' mai rau fara rau...
In viata, singuratatea este cea mai rea, daca n-ai pe altcineva e bun si popa cand iti da senzatia ca-i pasa de tine; toti cautam iubire si intelegere.
Scriu aici, fiindca din polemici inteleg, imi vin idei, mai citesc ceva, etc
Nu vreau sa schimb pe nimeni, schimbarile in domeniul credintei nu se fac cu predici sau se fac si cu predici cand terenul era pregatit de experientele personale care au marcat pe cel caruia-i predici, caci viata cu ale ei intamplari produce eventualele schimbari.
Atunci cand discuti, incepi sa intelegi ca si ceilalti, care gandesc anapoda din punctu' tau de vedere, nu iti sunt dusmani si ca pozitia "adevarul meu este unicul si nu poate fi comentat" este perdanta. In final, toti vrem sa credem in iubire si logica, unii in asta-L vad pe Dumnezeu, altii ii zic constiinta umana. Nici nu conteaza prea mult, parerea mea!

"Lui Dumnezeu trebuie sa-i fi placut oamenii prosti. Altfel nu ar fi facut asa multi..."

Ham,

Din pacate, tocmai asta e problema pe acest subforum... "Crede si nu cerceta" e mai tare decat cele bolduite mai sus...
Ce e bine e ca, aparent, toti cei care posteaza aici par impacati cu ceea ce ( nu) cred, eu mai putin.
Ce e trist este ca tocmai cei mai "credinciosi" - indiferent de religie - emit cele mai virulente si rautacioase atacuri impotriva celor cu alte opinii...

V

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui BeLucci

LAdy J hai te rog nu confunda delasarea si rea vointa cu "e vina Domnului" .Nu cred ca exista om sa nu faca diferenta intre bine si rau. Pana si animalele au simtul protejarii. Si crezi tu ca Dumnezeu a facut animalul mai destept ca omul. Aha fix. Hai ca am mai dat ex asta dar poate tu nu ai citit si in urma.
Daca eu nu alimentez masina, nu o duc la service si astept mana Domnului sa ma protejeze si sa-mi alimenteze El masina....Spune tu daca nu eu sunt nebuna....si nu am ratiune. Si mai repet si fraza" unde te poti proteja Dumnezeu NU intervine". Si acuma spune-mi tu cine e de vina ca porcul nu era inchis in grajdi...tarc etc.? Nu-mi zi ca Domnu. Sau tu lasi bijuteriile scumpe afara ca sa ti le protejeze Domnul? Credca e vina parintilor sau sub "supravegherea" cui era copilul.
Satan nu poate sa creeze nimica. Dumnezeu ne-a creat pe toti la fel, dar faptul ca unii aleg sa faca rau si altii bine, nu e vina Domnului. De ce ai facut tu o facultate? ca asa a vrut Domnul? Dar ce tu nu stiai ca o sa ai nevoie de scoala ca sa ai o meserie si o cultura? Trebuie sa vina Dumnezeu sa ne zica , tu inchide porcul, tu fa scoala...etc.
Ham dar cei care gandesc sau traiesc dupa" ma spovedesc sunt iertat", nu inseamna ca au dreptate. Come on!! Nu poti sa spui ca, crestinii gandesc asa.
Citat:
si Biblia imi spune ca necredinciosilor TREBUIE sa le faci rau!"
...unde spune Biblia asta! Ca eu nu am citit, ca daca citeam si eu asta si eram asa fanatica cu Biblia sa vezi ce ma cu unii!! kidin'

Belucci,stai asa ca deviem.
Se spunea pe aici ca parintii aceia sunt vinovati(asta asa este) si ca ei vor plati greseala prin durerea pe care o au.
Eu iti spun insa ca,UNII oameni care se fac vinovati de anumite accidente NU pot intrezari acele accidente,din cauze diverse.
Atat am spus,poate e off topic ,dar era o simpla remarca.
Si ,cum si acei oameni sunt tot creatia lui DD, nu le poti prevesti iadul sau durerea ca pedeapsa,pentru ca ei pur si simplu NU au vrut sa faca rau.A fost un accident stupid ca multe altele.

daca nu ma insel,intrebarea lui Ham era: DE CE acel copil trebuia sa sufere,sa moara atat de urat in chinuri????(era o intrebare care astepta cred eu un raspuns religio-credincios)
Si tu spui: pentru ca parintii nu au inchis porcul.....
Mey, voi vorbiti in dimensiuni diferite zau asa.

PS B,nica eu ti-am mai spus tie ca nu te poti exprima in scris.
Si in alta ordine de idei,ma amuza la maximum postarile tale in care faci una cu pamantul persoane care au facut ceva in viata lor si a caror opere sunt citite si rascitite fiind chiar un punct de reper in anumite segmente ale vietii.

Acum mai nou aflam ca ai o problema cu necredinciosii.De ce?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

Belucci,stai asa ca deviem.

daca nu ma insel,intrebarea lui Ham era: DE CE acel copil trebuia sa sufere,sa moara atat de urat in chinuri????(era o intrebare care astepta cred eu un raspuns religio-credincios)
Si tu spui: pentru ca parintii nu au inchis porcul.....
Mey, voi vorbiti in dimensiuni diferite zau asa.

Ei sunt in dimensiuni diferite...De-aia il admir eu pe Ham, pentru rabdare...

V

Edit: apropo de intamplarea cu copilul si porcul, singura "explicatie" ( si nu crestina) ar fi karma.. Prin karma s-ar traduce si "ochi pt. ochi"( scoasa din Biblie mai tarziu, ca nu "dadea" bine cu iubirea crestina, nu ca asta i-ar fi facut mai blanzi si ingaduitori pe crestini...), caci cineva mult mai doct ca mine a explicat mai sus cum a aparut religia crestina.."Ochi pt. ochi..." si " cine ridica sabia de sabie va pieri.." si "cine seamana vant culege furtuna...".Asa am incercat eu sa-mi explic loviturile primite in viatza( la o varsta frageda, cand "pacatele" nu erau - inca-o justificare...), dupa ce m-am saturat de "asa a vrut D-zeu".
Astea sunt strict opiniile mele, nu pretind ca detin adevarul absolut si nici nu consider ca cei care nu cred ca mine sunt prosti sau ii va inghiti iadul...

Mergi la inceput