Apocalipsa
Raspunsuri - Pagina 15
BeLucci spune:
Citat: |
ma deranjeaza ca am fot botezata/afiliata la partid cand nu avea de ales |
Intr-o zi am vazut la tv o stire despre un copil de un an care a fost mancat de un porc. De viu. Am inteles ca nu exista nici un fel de dumnezeu |
Dumnezeu ne da minte sa gandim daca e bine sau nu sa lasi porcul langa copil(si invers), sau sa-l lasi nesupravegheat cand porcul nu este inchis intr-un loc corespunzator.Cand te poti ferii de un accident Dumnezeu nu intervine. Ar fi stupid ca eu sa nu-mi mai schimb roata ca n-o sa explodeze ca exista Dumnezeu, atotputernic intr-adevar!!
Bpanterro te inseli tu. Darwin la sfarsitul teoriei evolutionismului a recunoscut existenta lui Dumnezeu, dar nu a fost publicata ca nu mai avea sens ce sa trudit el sa abereze o viata intreaga. Se contrazicea tot ce a studiat cu finalul. Dar asta cred toti care au citit si altceva in afara de teoria evolutionismului, dar tu nu te aflii printre ei.
Si apropos noi crestinii suntem niste imbecili, cretini, idioti inculti. Noi stam NUMAI cu BIBLIA in brate tooooata ziu. Nu exista (in mintea ta) doctori, geneticieni, fizicieni, biologi etc crestini. Nu stiu cum se explica(stintific!!!) ca sotul meu este inginer programator , cu zeci de succese in franta germani si romania. Probleme care nu le-au rezolvat necrestinii le-a rezolvat el tampitul de crestin. Si este apreciat si cunoscut la cele mai mari firme de masini. A avut un succes maxim la firma BMW, si multe altele, si acuma lucreaza pt Porsche. Explica-mi tu cum se poate intampla asa ceva?? stiintific! si tu vrei sa-mi intinzi pe felie ca ne tragem din maimute?
Scuza-ma dar eu nu ma regasesc deloc cand merg la zoo si vad maimutele, probabil tu te regasesti.
Eu ma regasesc daca ascult o melodie ca asta http://www.youtube.com/watch?v=GnunUYtokfo
http://www.youtube.com/watch?v=mLNL49TFC_8&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=2cyqn2LxKVk&feature=related
si muuuulte altele. dar nu ma simt aproape de maimute cum ma simt de Dumnezeu. S de ce nu mai evolueaza azi maimutele? Noi am fostprivilegiati....
J G spune:
citat din mesajul lui b.nica Capcaunule ce intelegi prin pseudostiinta? Stiinta poate fi stiinta si in varianta pseudo? Iata pt. Capcaun,J/G,intrebarile existentiale sunt clare precum 2+2=4,nu au dubii-au certitudini. Dar v-ati intrebat cumva:in fata inevitabilului,a mortii, cui ii este mai frica? Credinciosului,crestin(adevarat nu bigot),budist,etc.,sau a aceluia ca voi care dupa ce s-au selectat ca specie pe parcursul vietii,mai de vreme sau mai tarziu...Bang!..ajung pulbere la 2m sub pamant.Adica nu mai ramane nica din el. Certitudinile voastre va ajuta sa treceti peste aceasta intrebare cu aceeasi siguranta de sine? |
Ce inseamna intrebari existentiale pentru tine?
Mi-e frica de moarte acum numai in perspectiva ca al meu copil ar ramane fara mine. Peste douazeci de ani ma voi relaxa. Mi-e ok sa mor stiind ca nu mai e nimic dincolo, ca tot ce am de facut trebuie facut in timpul vietii fizice.
Sincer cred ca mai degraba se teme un crestin sa zicem, avand in perspectiva un proces la care nu e foarte sigur daca a fost infractor sau nu, daca infractiunile s-au prescris sau nu decat un ateu care stie ca aia a fost tot. Nu crezi?
J si Carlita Carliontz (05.02.2006)
J G spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui BeLucci
|
Eu nu aveam de ales, am corectat mesajul.
Dumnezeu ne da minte sa gandim daca e bine sau nu sa lasi porcul langa copil(si invers), sau sa-l lasi nesupravegheat cand porcul nu este inchis intr-un loc corespunzator.Cand te poti ferii de un accident Dumnezeu nu intervine. Ar fi stupid ca eu sa nu-mi mai schimb roata ca n-o sa explodeze ca exista Dumnezeu, atotputernic intr-adevar!! |
Cu ce a gresit copilul?
capcaunul spune:
citat din mesajul lui b.nica Capcaunule ce intelegi prin pseudostiinta? |
Pseudostiinta nu este stiinta. Pseudostiinta este aberatia pe care promotorii ei o numesc cu emfaza stiinta si nu este recunoscuta ca stiinta decat intre ei.
Dar v-ati intrebat cumva:in fata inevitabilului,a mortii, cui ii este mai frica? Credinciosului,crestin(adevarat nu bigot),budist,etc.,sau a aceluia ca voi care dupa ce s-au selectat ca specie pe parcursul vietii,mai de vreme sau mai tarziu...Bang!..ajung pulbere la 2m sub pamant.Adica nu mai ramane nica din el. Certitudinile voastre va ajuta sa treceti peste aceasta intrebare cu aceeasi siguranta de sine? |
Nu am probleme existentiale de genul acesta. Pentru ca, pentru mine, este o falsa problema. Sa-mi fie frica de ce? O sa-mi para rau doar ca nu am reusit sa fac in viata tot ceea ce mi-as fi dorit. De exemplu ca nu am scris toate cartile ale caror schite le-am avut in minte. Dar voi fi impacat cu ideea ca macar o parte din ele vor fi fost scrise si astfel ideile mele vor supravietui (pana la Big Crunch macar ).
Raiul este un loc in biblioteca (si in sufletul cititorilor generatiilor viitoare) pentru cartile mele.
Iadul este groapa de gunoi pentru cartile mele (cu tot tacamul biblic: foc, acizi, cazanul de topit - pentru hartia refolosita).
Unde vor ajunge cartile mele, depinde numai si numai de mine.
BeLucci spune:
Scuze nu am vazut ca ai corectat.
Cu ce a gresit copilul? |
Daca eu iti incredintez o vaza scuuumpa sa o duci intr-un loc, ti-o incredintez pt ca te cred apta si inteligenta, ca n-o sa sari pe ea stiind ca se sparge. cu ce greseste vaza ca tu nu ai protejat-o? Copilul nu a gresit cu nimica doar parintii. Dar Dumnezeu le-a dat minte sa protejeze copilul ala, ca nu era un obiect, era fiinta. Deci nu Dumnezeu a fost de vina ca lor nu le-a pasat.
capcaunul spune:
citat din mesajul lui BeLucci
Dumnezeu ne da minte sa gandim daca e bine sau nu sa lasi porcul langa copil(si invers), sau sa-l lasi nesupravegheat cand porcul nu este inchis intr-un loc corespunzator.Cand te poti ferii de un accident Dumnezeu nu intervine. Ar fi stupid ca eu sa nu-mi mai schimb roata ca n-o sa explodeze ca exista Dumnezeu, atotputernic intr-adevar!! |
Rationamentul tau este valabil pentru parintele copilului, parinte care va suferi pentru greseala facuta.
Dar copilul mancat de viu de ce trebuie sa sufere! A! Stiu, va avea garantata viata de inger dincolo! Cine-o garanteaza insa?
J G spune:
citat din mesajul lui BeLucci Scuze nu am vazut ca ai corectat.
Daca eu iti incredintez o vaza scuuumpa sa o duci intr-un loc, ti-o incredintez pt ca te cred apta si inteligenta, ca n-o sa sari pe ea stiind ca se sparge. cu ce greseste vaza ca tu nu ai protejat-o? Copilul nu a gresit cu nimica doar parintii. Dar Dumnezeu le-a dat minte sa protejeze copilul ala, ca nu era un obiect, era fiinta. Deci nu Dumnezeu a fost de vina ca lor nu le-a pasat. |
Imi dau seama ca am ratat esentialul in ce am povestit.
Chiar si la varsta aceea stiam ca oameni de toate varstele mor si nu m-ar fi afectat stirea despre moartea unui copil. Insa modul in care a murit (mancat de viu de un porc) m-a facut sa inteleg ca nu exista nici o ordine si nici o logica superioara, ca traim in natura care e plina de cruzime. Iti imaginezi cat de speriat a fost, cat l-a durut, cat a durat pana a murit?
A fost declickul daca vrei pentru a constientiza ce am stiut intotdeauna.
Capcaune asa frumos ai scris! Exact asa gandesc si eu... Asta sper si eu (in legatura cu alte finalizari, desigur).
blackpanterro spune:
Da BeLucci, m-ai lovit, intr-adevar eu nu am citit nimic despre nimic... As vrea sa stiu unde scrie ca Darwin a recunoscut existenta lui D-zeu? In vreo carte de-a voastra evanghelista?
PS.Pune mana si citeste autobiografia lui Darwin sa vezi cat de crestin a fost.Asa numai de shits and giggles ca oricum nu vei crede o boaba din ce scrie acolo, ca tu sti mai bine avandu-l pe 'al de sus de partea ta.
Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
A ticket to hell has never been funnier
"You know your god is man-made when he hates all the same people you do."
b.nica spune:
citat din mesajul lui capcaunul
Pseudostiinta nu este stiinta. Pseudostiinta este aberatia pe care promotorii ei o numesc cu emfaza stiinta si nu este recunoscuta ca stiinta decat intre ei. [quote] Nu am probleme existentiale de genul acesta. Pentru ca, pentru mine, este o falsa problema. Sa-mi fie frica de ce? O sa-mi para rau doar ca nu am reusit sa fac in viata tot ceea ce mi-as fi dorit. De exemplu ca nu am scris toate cartile ale caror schite le-am avut in minte. Dar voi fi impacat cu ideea ca macar o parte din ele vor fi fost scrise si astfel ideile mele vor supravietui (pana la Big Crunch macar ). Raiul este un loc in biblioteca (si in sufletul cititorilor generatiilor viitoare) pentru cartile mele. Iadul este groapa de gunoi pentru cartile mele (cu tot tacamul biblic: foc, acizi, cazanul de topit - pentru hartia refolosita). Unde vor ajunge cartile mele, depinde numai si numai de mine. |
Capcaunule eram sigura ca ai sa definesti asa pseudostiinta;dar nu uita ca multe idei au fost initial catalogate ca pseudostiinta sau mai rau, ca dupa aia, in momentul in cre s-au gasit explicatii sa se revina :woops!.Nu dau ex. pt. sunt convinsa ca ai si tu.
Sa zicem ca eu nu privesc ceeace urmeaza dupa moarte ca fiind o sala de judecata unde nu ai decat 2 optiuni;asa poate crede omul simplu care nu poate da alta interpretare a unei asa zise"judecati" pe care eu o privesc mai mult ca pe o analiza.
Sa ma explic,nu cred ca este un computer care proceseaza atatea pacate respectate,atatea incalcate,rezultatul: iesi pe minus treci in Iad,iesi pe plus treci in Rai.
Eu cred ca fiecare om are rostul lui in viata si analiza se face pe cum si-a indeplinit misiunea.
Vezi pe tine te preocupa un scop in viata abstract, poate de neinteles pt. multi.
F. multi oameni care respecta perceptele credintei lor, cred ca este suficient sa-si canalizeze viata exclusiv in plan fizic iar in plan spiritual ignorand-o din diverse motive:nemaiavand timp,neavand interes,gasind-o inutila.
Eu cred ca evolutia spirituala a unui om este ceeace doreste cel mai mult Dumnezeu de la noi.
Pt. ca ne-am cam indepartat de topic revin si spun ca eu cred ca Apocalipsa este de fapt saltul spiritual care va aduce specia umana acolo unde ar trbui sa fie conform cu capacitatile ei;atunci cand nu se va mai concentra pe distrugerea mediului si aproapelui,ci intradevar spre ceeace este in stare, probabil ca se vor deschide si acele circuite din creier care acum daca ar fi libere cred ca ar duce rapid la distrugere totala la cat de bataiosi suntem inca.
Sincera sa fiu nu vad de ce ne-am mai tara pe acest pamant intre atatea contraste si atat de pagubos.
Ingrid S spune:
JG, eu nu cred ca Dumnezeu este de vina pentru ororile care se intampla. Este foarte usor sa arunci vina pe cineva, decat sa te uiti in oglinda si sa-ti recunosti greselile. Pur si simplu, aici gandesc ca si ateii: este vina oamenilor. Fie ca poluarea a ajuns la un grad mare, fie ca sunt accidente soldate cu morti, fie razboaie. E grozav sa ucizi pe cineva si sa spui: Satana mi-a luat mintile! Te disculpi imdiat aruncand totul pe un moment de ratacire..
Blackpanterro, m-am uitat azi-noapte la documentar.Pe el il stiam de pe Discovery, imi place stilul lui. Am ras la intrebarea: eu sunt maimuta, tu esti maimuta? Dar de pe fapt, nu prea e de ras...pur si simplu, in ciuda dovezilor stiintifice, oamenii inca mai cred ca au fost creati din lut.
Ei, daca eu iti spun ca am stramosi parosi , dar cu toate astea cred si in Dumnezeu, te superi?
Belucci, si despre Voltaire s-a spus ca a devenit brusc crestin in apropierea mortii...dar de fapt el dorea sa-si asigure o inmormantare decenta, asa ca s-a spovedit si impartasit in ultima clipa pntru acest lucru.
Ingrid S si Diana
http://www.dropshots.com/Ingrid28_photo