Apocalipsa

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns BeLucci spune:

Capcaunule da este o suferinta groaznica,ce imi provoaca mie durere numa cand ma gandesc. Dar ma repet parintii sunt de vina nu copilul nu Dumnezeu. Ei nu l-au protejat, si nu le-a pasat ca, copilul o sa moara. Altfel inchideau porcul undeva departe de copil. Iti trebuie minte sa gandesti ca "daca asa " o " sa asa". Daca vrei, daca nu vrei devii ignorant si prost.

Bpanterro stai tu linistita ca am recitit-o aseara. Repet

Citat:
nu a fost publicata ca nu mai avea sens ce sa trudit el sa abereze o viata intreaga. Se contrazicea tot ce a studiat cu finalul.
Si exista google, si multe surse de informare cauta-le singura. Daca fix iti pasa. Pune mana si cauta-le vorba ta. creierul nu-l pune!

Citat:
Da BeLucci, m-ai lovit, intr-adevar eu nu am citit nimic despre nimic
acelasi lucru il spui si despre crestini. Ma faci sa rad:))):)))) vad ca ai ceva in comun cu ei...nici tu nu ai prea citit.:))

Citat:
Ei, daca eu iti spun ca am stramosi parosi , dar cu toate astea cred si in Dumnezeu, te superi?
imi scapa ceva . Si care e rolul lui Dumnezeu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Citat:
citat din mesajul lui b.nica

Capcaunule ce intelegi prin pseudostiinta?
Stiinta poate fi stiinta si in varianta pseudo?

Iata pt. Capcaun,J/G,intrebarile existentiale sunt clare precum 2+2=4,nu au dubii-au certitudini.
Dar v-ati intrebat cumva:in fata inevitabilului,a mortii, cui ii este mai frica? Credinciosului,crestin(adevarat nu bigot),budist,etc.,sau a aceluia ca voi care dupa ce s-au selectat ca specie pe parcursul vietii,mai de vreme sau mai tarziu...Bang!..ajung pulbere la 2m sub pamant.Adica nu mai ramane nica din el.
Certitudinile voastre va ajuta sa treceti peste aceasta intrebare cu aceeasi siguranta de sine?

Pot sa raspund eu? Sper sa nu te superi. Dar eu nu am certitudini 100% ... nu cred in rai/iad, nu cred in D-zeu cel descris de religie ... dar ... tind sa cred ca exista "ceva" dupa moarte. Nu stiu ce. O sa vad atunci. Pe de alta parte s-ar putea sa nu fie nimic ....

Cat despre cui ii este mai frica - nu cred ca poate sa raspunda cineva - poate doar daca ne intalnim si ai tu la tine un aparat de masurat frica! Eu pot doar sa estimez cam cat de frica mi-e mie - dar nu stiu cat de frica iti e tie ... iar ca sa fac comparatii intre milioane de crestini, milioane de budisti si milioane de atei ... ar trebui multe, esantion reprezentativ, aparatul ala de masurat frica, prelucrarea datelor statistice ....

Uite mie nu mi-e acum frica de moarte deloc. Ca eu cred ca o sa traiesc mult, o sa-mi cresc nepotii, etc. Daca mi-o cadea o caramida maine in cap - aia e, o sa mor instant si n-o sa apuc sa-mi fie frica.
In schimb mi-e cam frica sa nu ma imbolnavesc .....

Sorana si Monica (5 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Scuze - am raspuns si imi scapase o pagina intreaga ....
Citind raspunsul lui JG mi-am dat seama ca intr-adevar mi-ar fi frica de moarte daca as crede ca dupa-aia e un judecator acolo care sa ma trimita undeva une-i rau sau undeva unde-i bine. Brrrr. Asta ar fi nasol rau.
Si mi-e greu sa-mi imaginez cum e sa traiesti toata viata cu frica asta!!! Chiar asa - voua, credinciosilor, va e frica mereu, mereu sa nu faceti un pacat? Sau va notati zilnic pacatele si apoi mergeti sa va spovediti (cu listuta) si impartasiti si vi se iarta? Chiar sunt curioasa cum traieste in fiecare zi un credincios adevarat .....

Sorana si Monica (5 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ingrid S
si despre Voltaire s-a spus ca a devenit brusc crestin in apropierea mortii...dar de fapt el dorea sa-si asigure o inmormantare decenta, asa ca s-a spovedit si impartasit in ultima clipa pntru acest lucru.

Fals!
Wikipedia cu referinte bibliografice in paranteze:
It is said that he said at his deathbed, "I am abandoned by God and man."[5] Voltaire died on 30 May 1778 and his last words are said to have been, "For God's sake, let me die in peace."[6]

Si o anectoda:
On his deathbed, Voltaire (a skeptic at best) was visited by a priest to hear his confession. "Who sent you here, Monsieur l'Abbe?" the philosopher asked. "God himself, Monsieur Voltaire." "Ah, my dear sir," Voltaire replied, "and where are your credentials?"

Si nu in ultimul rand, Voltaire are cateva opere puse la Index de Vatican.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebyka_ruby spune:

Buna! Sper ca nu deranjez. Ma intereseaza si pe mine acest subiect deoarece de multe ori am purtat discutii pe aceasta tema cu anumiti prieteni si niciodata nu am ajuns la o concluzie. Cu ateii nu am absolut nmk e dreptul lor sa nu creada dar eu zic doar atat : Daca crezi in Dzeu si el exista nu ai nmk de pierdut, dar daca nu crezi in el si exista ai totul pierdut. In legatura cu apocalipsa ati auzit de ceea ce scria in carte: Apocalipsa va incepe in tara poporului blestemat. Poporul blestemat este cel care si-a omorat conducatorul in ziua nasterii Lui IIsus. Oare si-a mai omorat cineva conducatorul in afara de noi????

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ingrid S spune:

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

Citat:
si despre Voltaire s-a spus ca a devenit brusc crestin in apropierea mortii...dar de fapt el dorea sa-si asigure o inmormantare decenta, asa ca s-a spovedit si impartasit in ultima clipa pntru acest lucru.

Fals!
Wikipedia cu referinte bibliografice in paranteze:
It is said that he said at his deathbed, "I am abandoned by God and man."[5] Voltaire died on 30 May 1778 and his last words are said to have been, "For God's sake, let me die in peace."[6]

Si o anectoda:
On his deathbed, Voltaire (a skeptic at best) was visited by a priest to hear his confession. "Who sent you here, Monsieur l'Abbe?" the philosopher asked. "God himself, Monsieur Voltaire." "Ah, my dear sir," Voltaire replied, "and where are your credentials?"

Si nu in ultimul rand, Voltaire are cateva opere puse la Index de Vatican.

Mii de scuze daca am facut o afirmatie eronata, am citit cartea lui Lion Feuchtwanger "Vulpile in vie", unde, printre altele e narata moartea lui Voltaire. Se pomeneste si de monsieur l'Abbe si de groaza lui Voltaire ca va fi aruncat cine stie unde dupa moarte, el find ateu. Daca imi amintesc bine, autorul afirma ca s-a spovedit pana la urma si chiar si-ar fi pus semnatura pe un act care arata ca recunoaste Biserica. Am citit acum 10 ani cartea, ma iertati pt inadvertente.

Ingrid S si Diana
http://www.dropshots.com/Ingrid28_photo

Mergi la inceput

Sorana nu noi tinem evidenta pacatelor, ci Dumnezeu. Nu la noi este Cartea vietii. Noi putem sa ne recunoastem pacatele in fata lui Dumnezeu sau sa ne prefacem ca nu exista ca sa scapam(credem noi).
E ca si cum maturi si ti-i lene sa arunci gunoiul la cos, si-l pui sub covor. Intr-o zi tot schimbi covorul si tot dai de gunoi. Ne pacalim pe noi insine ascuzand greselile noastre sub "covor". Trebuie sa ne rugam noi pt noi si sa ne cerem personal iertare de la Dumnezeu pt ca gresim. Popa nu iarta greselile noastre numai Dumnezeu. Deci nu mergem cu nicio lista nici unde. Mergem cu lista numai la cumparaturi. Popa te poate sfatuii dar nu ierta.

Dumnezeu a platit pretul ca sa fim in rai cu El. Pretul e Isus Fiul Lui. Daca eu as fi fost singura pe pamant, Dumnezeu tot si-ar fi dat Fiul sa moara pt pacatele mele. Daaar...eu i-as fi batut cuiele in maini si eu l-as fi rastignit .

E pacat ca nu ne dam nicio sansa ca sa vedem si cum e altfel. Noi ne ratam sansa singuri.
Exista rai,iad exista Dumnezeu,dar ne place doar sa-L condamnam ca se intampla multe lucruri oribile, dar de fapt noi le facem nu El. dumnezeu ne da sanse dar nu e vinovat pt greselile noastre. Daca sti ca esti impacat cu Dumnezeu nu iti este frica de nimica, daca iti este frica inseamna ce este ceva in neregula cu viata ta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
Mii de scuze daca am facut o afirmatie eronata, am citit cartea lui Lion Feuchtwanger "Vulpile in vie", unde, printre altele e narata moartea lui Voltaire. Se pomeneste si de monsieur l'Abbe si de groaza lui Voltaire ca va fi aruncat cine stie unde dupa moarte, el find ateu. Daca imi amintesc bine, autorul afirma ca s-a spovedit pana la urma si chiar si-ar fi pus semnatura pe un act care arata ca recunoaste Biserica. Am citit acum 10 ani cartea, ma iertati pt inadvertente.

Excelenta cartea! Am citit-o acum ... 23 de ani si tot din ea imi aduc aminte ca, din contra, abatele il tot imboldea pe Voltaire sa semneze iar Voltaire i-a dat cu flit. In lipsa de lecitina va trebui sa caut cartea si sa verific (unul din noi doi nu mai retinem, exact asta e sigur conform logicii )
Tot ai adus vorba de Feuchtwanger, un autor bun si putin tradus in romana (Am citit vreo 10 romane de-ale lui, in anii '80, cand singura lui carte tradusa era Vulpile in vii).
Ca sa fim foarte on topic, Feuchtwanger a scris o excelenta trilogie a Vespasienilor (Vespasian, Titus si Domitian) plecand de la istoria acelorasi vespasieni scrisa de Flavius Josephus. Flavius Josephus (a carui viata este firul trilogiei) trateaza si marile spasme ale religiei iudaice prilejuite de asediul, ocuparea si apoi distrugerea Ierusalimului (si a templului), lupta de gherila a unor factiuni iudaice impotriva romanilor precum si conflictul ideologic si mai ales politic intre factiunile evreilor iscate de proliferarea sectelor crestine. Isus apare doar mentionat trecator in istoria lui Josephus Flavius (dar suspiciunile privind o inserare ulterioara a acestui pasaj sunt mari)!

Am vazut ca prima parte din trilogia vespasienilor a fost, in sfarsit, tradusa in romana anul trecut sub numele www.ziua.net/display.php?id=229565&data=2007-11-19" target="_blank">Caderea Ierusalimului. V-o recomand cu caldura!
Cand am citit in 1986 si ultima carte a trilogiei (Domitian) am inteles de ce nu a fost tradusa in romana: paralela intre cultul personalitatii lui Domitian si cultul personalitatii lui Ceausescu sau intre Politia lui Domitian si Securitate era impresionanta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oaana spune:

Citat:
citat din mesajul lui BeLucci

Sorana nu noi tinem evidenta pacatelor, ci Dumnezeu. Nu la noi este Cartea vietii. Noi putem sa ne recunoastem pacatele in fata lui Dumnezeu sau sa ne prefacem ca nu exista ca sa scapam(credem noi).
E ca si cum maturi si ti-i lene sa arunci gunoiul la cos, si-l pui sub covor. Intr-o zi tot schimbi covorul si tot dai de gunoi. Ne pacalim pe noi insine ascuzand greselile noastre sub "covor". Trebuie sa ne rugam noi pt noi si sa ne cerem personal iertare de la Dumnezeu pt ca gresim. Popa nu iarta greselile noastre numai Dumnezeu. Deci nu mergem cu nicio lista nici unde. Mergem cu lista numai la cumparaturi. Popa te poate sfatuii dar nu ierta.

Dumnezeu a platit pretul ca sa fim in rai cu El. Pretul e Isus Fiul Lui. Daca eu as fi fost singura pe pamant, Dumnezeu tot si-ar fi dat Fiul sa moara pt pacatele mele. Daaar...eu i-as fi batut cuiele in maini si eu l-as fi rastignit .

E pacat ca nu ne dam nicio sansa ca sa vedem si cum e altfel. Noi ne ratam sansa singuri.
Exista rai,iad exista Dumnezeu,dar ne place doar sa-L condamnam ca se intampla multe lucruri oribile, dar de fapt noi le facem nu El. dumnezeu ne da sanse dar nu e vinovat pt greselile noastre. Daca sti ca esti impacat cu Dumnezeu nu iti este frica de nimica, daca iti este frica inseamna ce este ceva in neregula cu viata ta.

foarte frumos spus...super melodiile,le-am salvat in calc.

Oana,mami celor doi nazdravani: Iosua si Aaron.

www.flickr.com/photos/14066329@N04" target="_blank">poze noi

"fiecare rasarit de soare e o noua speranta"

Mergi la inceput

Dumnezeu este un adevar universal(Einstein)
God give us the gift of life;it is up to us to give ourselves the gift of living well. Voltaire (Dumnezeu ne-a dat cadou viata; dar depinde de noi sa ne daruim cadoul de a traii bine.)
http://www.citate-celebre.com/citate-voltaire/

Desigur "sunt scoase din context"

Mergi la inceput