Apocalipsa
Raspunsuri - Pagina 12
b.nica spune:
Gresit Capcaunule,logica se bazeaza pe liberul arbitru,drumul pe care il apucam atunci cand suntem loviti depinde numai de noi;de noi depinde daca suferinta ne coboara sau ne inalta.
Aici gresesc toti aceia care considera ca Dumnezeu ne misca precum niste piese pe o tabla de sah, dar,ca si cum ar juca singur.
BeLucci spune:
Bpanterro, eu ma refeream la credinta tu la stiinta. Aseara n-am putut sa vad link-ul care l-ai postat. Stai linistita ca nu am nimik cu cei care au facut mari descoperiri in viata asta, arheologi, medici....etc. Nu sunt impotriva stiintei pana vad/aud aberatii. De ex noi daca ne inchinam zeilor(care, cica au acum numele de Dumnezeu. Fals dupa parerea mea. Adik 1000000 de zei in ziua de azi au numele Dumnezeu... in fine!) azi ne ucideam copii(ca jertfa zeilor) pt ca nu ploua, nu merge recolta, sa stricat masina de spalat, robotul de bucatarie. Pe cand in Biblia crestina nu scrie ca trebuie sa ucizi ca sa vina ploaia, etc. Dar nah daca plec urechea la stiinta... din pct asta d vedere..ce ar trebui sa fac? Si atunci da mare pacat, ca a patruns crestinismul in lume.
B.nica in subconstient toti stim ca exista Dumnezeu, dar din cauza ca ne plece sa fim diefriti alegem sa ascundem asta. Dar unii nu inteleg faptul ca ascunzand o existenta divina(Dumnezeu) e mai grav decat sa accepti ca este. Asta este, apocalipsa tot se va "intampla", si ce se intampla dupaia nu va mai tine de trup ci de suflet. De fap din suflet izvoraste tot, ca esti bun sau rau...etc
Dar stai ca mai nou am auzit ca oamenii nu au suflet, doar animalele
J G spune:
Citat: |
citat din mesajul lui BeLucci Bpanterro, eu ma refeream la credinta tu la stiinta. Aseara n-am putut sa vad link-ul care l-ai postat. Stai linistita ca nu am nimik cu cei care au facut mari descoperiri in viata asta, arheologi, medici....etc. Nu sunt impotriva stiintei pana vad/aud aberatii. De ex noi daca ne inchinam zeilor(care, cica au acum numele de Dumnezeu. Fals dupa parerea mea. Adik 1000000 de zei in ziua de azi au numele Dumnezeu... in fine!) azi ne ucideam copii(ca jertfa zeilor) pt ca nu ploua, nu merge recolta, sa stricat masina de spalat, robotul de bucatarie. Pe cand in Biblia crestina nu scrie ca trebuie sa ucizi ca sa vina ploaia, etc. Dar nah daca plec urechea la stiinta... din pct asta d vedere..ce ar trebui sa fac? Si atunci da mare pacat, ca a patruns crestinismul in lume. Exagerezi - lipsa nevoii de a face sacrificii si alte gesturi pline de cruzime (cum ar fi uciderea pruncilor slabi) a survenit odata cu progresul si cu obtinerea mai usor a mancarii. Se intampla si fara crestinism. In plus, "sufletele" salvate de porunci s-au echivalat cu "sufletele" pierdute in razboaie. Fa un calcul. B.nica in subconstient toti stim ca exista Dumnezeu, dar din cauza ca ne plece sa fim diefriti alegem sa ascundem asta. Dar unii nu inteleg faptul ca ascunzand o existenta divina(Dumnezeu) e mai grav decat sa accepti ca este. Asta este, apocalipsa tot se va "intampla", si ce se intampla dupaia nu va mai tine de trup ci de suflet. De fap din suflet izvoraste tot, ca esti bun sau rau...etc Dar stai ca mai nou am auzit ca oamenii nu au suflet, doar animalele Deci de fapt iti e imposibil sa accepti ca exista cu adevarat atei. Oameni care nu cred ca exista dumnezeu, care nu au nici o relatie cu divinitatea si carora nu le pasa de acest aspect. Crezi ca suntem teribilisti - si te rog sa te gandesti ca atunci cand afirmi asa ceva despre oameni cu oarece varsta e jignitor. Te rog nu mai generaliza. Nici eu nu inteleg cum e posibil ca oameni in toata firea sa aiba un prieten imaginar insa stiu si accept ca exista. Ma refer exista oamenii care cred, nu ceea in ce cred. |
J si Carlita Carliontz (05.02.2006)
b.nica spune:
J/G fara suparare, dar o nota de teribilism tot este;este un fel de a te pune intr-o pozitie care crezi ca te v-a evidentia fata de ceilalti oameni si spun asta pt. ca daca ai fi atee si atat, pur si simplu ai ignora acest subforum.
b.nica spune:
Citat: |
PS.Tare mi-as dori sa existe un subforum dedicat ateilor pt a discuta diferite lucruri fara a da navala pe aici.In caz ca vreun shef citeste, luati in considerare va rog. |
Cine te impiedica sa postezi un subiect cu tema:Hai si noi ateii sa le aratam credinciosilor ce destepti si frumosi(sufleteste) suntem!
J G spune:
Am explicat de cateva ori de ce particip la acest sub-forum. Mi-e imposibil sa nu raspund cand se scriu enormitati si nu numai aici ci oriunde.
Whatever...
J si Carlita Carliontz (05.02.2006)
b.nica spune:
Care ar fi enormitatile care nu te lasa sa dormi si te chinui sa postezi aici intru fericirea aproapelui?
blackpanterro spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui b.nica
Cine te impiedica sa postezi un subiect cu tema:Hai si noi ateii sa le aratam credinciosilor ce destepti si frumosi(sufleteste) suntem! |
B.nica vorbesti fara tine, probabil te plictisesti...
Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
A ticket to hell has never been funnier
"You know your god is man-made when he hates all the same people you do."
b.nica spune:
Mai sa fie, dar interventiile tale injurioase de pana acum, nu le-ai scris la plictiseala,le-ai scris cu un scop, nu-i asa?
blackpanterro spune:
Ce a fost injurios(sti macar ce inseamna cuvantul asta?) in tot ca am scris??
Scop? Te inseli amarnic, mie nu imi pasa deloc ca stati cu biblia in brate in loc sa cautati raspunsuri in lumea reala.
Hai ca va las, ca discutia asta ma oboseste si plictiseste daja...
Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
A ticket to hell has never been funnier
"You know your god is man-made when he hates all the same people you do."