Apocalipsa
Raspunsuri - Pagina 11
J G spune:
Cumva Ingrid pune punctul pe I. Si iti multumesc mult pentru acest raspuns.
Pentru mine nu a fost o alegere... nu m-am gandit la asta si am ajuns la o concluzie (si in nici un caz din suparare pe viata cum isi imagineaza BeLucci ). Imi este imposibil sa cred si mai mult, foarte greu sa inteleg ca altii cred si mai ales in ce cred.
Poate e vorba de un fel de autosuficienta. Asta apropo de nevoia omului de a nu fi singur. Eu ma simt ok singura, am fost mereu singura si m-am invatat.
J si Carlita Carliontz (05.02.2006)
BeLucci spune:
JG, de obicei cand trecem prin probleme grave, ne intrebam daca exista Dumnezeu. Si daca da de ce se intampla atatea lucruri oribile(le stim toti nu trebuie sa le insir!)Voi credeti ca eu m-am nascut crestina? Nu, si am avut si eu momente cand am zis " de ce ? daca existi de ce asa?" Dar sincer am descoperit ca alegerea pe care as fi facut-o eu, nu ar fi fost la fel de buna ca cea pe care(cred eu!)mi-a oferit-o Dumnezeu. Si sunt muuuuulte lucruri care sau intamplat cum nu am vrut eu, dar sau dovedit a fi fooooarte bune cum mi le-a randuit Dumnezeu. Asa a fost al mine. Si de multe ori l-am pus la incercare pe Dumnezeu si mi-a raspuns. Dar asta e cazul meu.
Credca logica umana nu poate sa-l vada / gaseasca pe Dumnezeu. Credca sufletul este partea care simte daca este sau nu Dumnezeu. Daca te convingi ca nu exista Dumnezeu, nu exista. Dar daca spui:" Doamne eu nu cred ca existi! Nu te-am vazut nu te simt, nu cred ca o sa merg in rai/iad, nu cred in nimica si nu-mi pasa de Tine. Dar daca existi vreau sa te "vad " cum ma ajuti in problema aia,aia!Cum crezi ca e mai bine sa fac asa sau asa? Daca vrei sa fac asa fa sa se intample asa ca semn ca tu existi si vrei sa ma indrumi!" Nu trebuie sa te pui pe genunchi, nu trebuie sa mergi la biserica doar ca sa vorbesti cu Dumnezeu.
JG si mie imi placea sa fiu singura, nu eram retrasa/salbatica. Chiar nu-mi doream sa ma casatoresc pana la o anumita varsta(si din cauza divorturilor care le vedeam). Imi doream altceva...pt casnicia si viata mea. Si Dumnezeu mi-a raspuns exact dorintelor mele muult mai repede decat imi doream. Am sotul exact cum mi-l doream si de copii, nu mai zic nimic...sunt cele mai scumpe fiinte din viata mea.
V-am spus cateva exemple din viata mea, cand eu l-am vazut pe Dumnezeu in viata mea. Stiu ca o sa apara carcoteli ca as fi naiva si bla bla cred in basme. Dar sotul meu are calitatile identice cu dorintele mele, si numa Dumnezeu stie asta.
Ingrid dar nu trebuie sa mergi niciunde ca sa-L gasesti pe Dumnezeu. El este omniprezent. Nu trebuie sa mergi pe muntele Athos, nu trebuie sa te tarasti in genunchi inconjurand nush ce biserica. Sau sa urci nush cate trepte in genunchi. Dar voi nu pierdeti nimica daca incercati sa-i spuneti cateva cuvinte lui Dumnezeu. Ca oricum daca exista te asculta iar daca nu exista ...am numai eu de pierdut(poate!)
J G spune:
Ma bucur mult pentru tine (ti-o spun din toata inima) ca esti multumita de ce s-a intamplat in viata ta si ca totul are un sens si ca eventualele suferinte au fost compensate.
In viata altor oameni se intampla lucruri care nu pot fi NICIODATA compensate, suferinte care nu au nici o logica.
Cred ca nu ne referim la acelasi lucru cand vorbim despre singuratate.
J si Carlita Carliontz (05.02.2006)
Ingrid S spune:
Belucci, dar nu asta am vrut sa zic. Era o intrebare ce tintea un raspuns mai general, stiu ca oricat mi-as tara genunchii in biserici nu l-as gasi acolo.
N-am vazut niciodata vreo dovada ca Dumnezeu exista. Niciuna. Asta e cutremurator pt mine. Asa, stim foarte bine ca Potopul a existat, numeroase culturi il relateaza. Dar ca a fost trimis de El, asta nu se stie. Avem doar relatari, povesti, mituri trecute de la om la om. Dar nimic concret. Oricine poate sa adapteze un cataclism, prefacandu-l intro pedeapsa divina.
O parte din creierul meu spune sa cred. Si asta fac. Dar cealalta parte ma indeamna sa gandesc.
Daca ati citit Anna Karenina, va amintiti dialogul lui Levin cu preotul sau inainte de a se casatori:
"- Nu cred in Dumnezeu!"
-Dar cum nu crezi? Cine a facut cerul, pamantul, pasarile, toate acestea, spune cine?"
"- Nu stiu."
Acest "nu stiu" ma face sa am uneori indoieli. Intradevar, stiinta de azi iti spune exact cine.
Ingrid S si Diana
http://www.dropshots.com/Ingrid28_photo
blackpanterro spune:
Un rezumat interesant, "From Big Bang to us, made easy"
http://www.youtube.com/view_play_list?p=DB23537556D7AADB
PS.Tare mi-as dori sa existe un subforum dedicat ateilor pt a discuta diferite lucruri fara a da navala pe aici.In caz ca vreun shef citeste, luati in considerare va rog.
Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
A ticket to hell has never been funnier
"You know your god is man-made when he hates all the same people you do."
BeLucci spune:
Mai voi nu dormiti? De fapt nu stiu ce bantui si eu pe-aici...
JG nu pot sa-ti spun decat ca Dumnezeu doar ingaduie sa ni se intample necazuri. DAR nu El le provoaca. Isus cand a fost pe pamant nu a imbolnavit pe NIMENI, din contra a vindecat. Nu a omorat pe nimeni, din contra a inviat. Nu stiu de ce Dumnezeu ia dat voie lui Satan sa se atinga de Iov, care era neprihanit. Credca este cel mai bun ex pe care pot sa-l dau(momentan) ca Satan ucide si dezbina si da boli urate. Ia omorat copii, avea 10 copii Iov, ia distrus averea(si era f bogat) a intors pe sotia lui impotriva lui. Aici credca sunt cele mai bune exemple de dezbinare(si am insirat mai sus restul ex), prietenii i-au intors spatele....Daaaar Dumnezeu nu la lasat sa se atinga de viata lui. Dumnezeu ingaduie ,dar doar pana la o limita. Si....Iov a trecut prin atatea si nu ia intors spatele lui Dumnezeu. Si eu care am o viata fericita(dar nu stiu ce va fi maine) sa nu cred in Dumnezeu? Nu pot credeti-ma, ca nu pot sa-i intorc spatele
Ingrid eu nu am nici o dovada ca a fost sau nu Potopul sau alte lucruri, dovada mea singura este Biblia. Pe care multi au dat-o la o parte ca eu nu am dovezi stiintifice. Eu nu pot dovedii nimica. Dar tu iti poti dovedi dingura daca exista sau nu Dumnezeu. Eu cercetez si apoi cred, dar mi se pare(parerea mea! ) ca voi credeti mai mult ce zic altii decat sa va convingeti singure.
Citat: |
O parte din creierul meu spune sa cred. Si asta fac. Dar cealalta parte ma indeamna sa gandesc |
BeLucci spune:
Come on Bpanterro, dar de ce te bazezi tu asa de mult pe ce au analizat/studiat altii? De ce nu incerci si tu sa studiezi/analizezi si sa tragi concluzii pe "pielea ta". Mie asa mi se pare corect
Va rog sa nu-mi luati in considerare nici o greseala gramaticala...etc... 10q
blackpanterro spune:
Ai dreptate BeLucci, sa nu cred ca spun, magna cu laudae, PH.Ds in fizica, chimie, geologie, etc, trebuie mai intai sa studiez eu toate astea...da maine ma duc la librarie.
Tu spui ca Ingrid are dreptate sa intrebe, sa se indoiasca si uita-te pe tine cu biblia in brate respingand tot ce e in afara credintei.
Tu chiar nu intelegi ca nu detii cunoastere ci credinta, lucruri complet diferite si opuse.
Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
A ticket to hell has never been funnier
"You know your god is man-made when he hates all the same people you do."
b.nica spune:
Sa-L percepi pe Dumnezeu cu cele cinci simturi, pe ideea ca ce nu vad,nu aud,...nu exista, mi se pare pueril.E ca si cum daca privesti in 2D nu accepti ca exista 3D.
BeLucci foarte frumos ai spus:daca privesti retrospectiv evenimente din viata care la momentul desfasurarii ti s-au parut lovituri ale vietii,ulterior poate ai constatat ca acele lovituri au fost ca la biliard,poate te-au indreptat spre o directie mai buna de care nu erai constient initial.
Daca privesti viata ca un pasaj cu bune sau cu rele in ansamblul ei,fara partinire spunandu-ti ca "de ce mie si nu altuia",s-ar putea sa intelegi ca pe undeva exista un fir care te indruma incat parca traiesti mai intens dupa unele incercari,iti analizezi mai bine prioritatile.
Mai este un aspect, sensibil, normal ca moartea unei persoane dragi ti se pare o mare nenorocire,dar,pt. cine este?
Nu cumva numai pt. noi? De unde stim noi ca prin moarte nu trecem spre ceva mai bun,ceva pe care nu-l cunoastem.
Nimic nu se pierde,totul se transforma!
Trupul se transforma in pamant,dar sufletul?
Dar ce este sufletul, ca nu-l vedem, nu-l auzim...? El este ceeace defineste pe fiecare individ in parte.Il face sa fie el si nu altul.
Pe el nu-l hranim cu alimente ci cu hrana spirituala,daca il hranim bine ne imbogateste viata daca nu, ne-o saraceste rau de tot, de ajungem sa nu-i mai vedem sensul.
capcaunul spune:
Citat: |
citat din mesajul lui b.nica daca privesti retrospectiv evenimente din viata care la momentul desfasurarii ti s-au parut lovituri ale vietii,ulterior poate ai constatat ca acele lovituri au fost ca la biliard,poate te-au indreptat spre o directie mai buna de care nu erai constient initial. |
Contradictie in paradigme.
Pe de o parte se afirma ca logica nu poate fi angajata in intelegerea lucrurilor divine, pe de alta se sustine ca lucrurile divine sunt inlantuite ca la biliard.
Directia mai buna de care pomenesti este explicata mult mai simplu prin procesul de adaptare al omului, specia cea mai adaptabila dintre animale.